Κυριακή 3 Απριλίου 2016

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΩΝ WIKILEAKS ΓΙΑ ΤΟ ΔΟΛΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΔΝΤ!

Ραγδαίες εξελίξεις στο ζήτημα τις διαπραγμάτευσης έπειτα από το...

δημοσίευμα του guardian σχετικά με τις αποκαλύπτει του Wikileaks, αναφορικά με τηλεφωνική συνομιλία του διευθυντή του ΔΝΤ στην Ευρώπη Πολ Τόμσεν και της εκπροσώπου του Ταμείου στο κουαρτέτο Ντέλια Βελκουλέσκου.

Ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό, ζήτησε να αναλάβει το ρόλο του ΔΝΤ ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (ESM), λέγοντας χαρακτηριστικά " όπως έχω καταστήσει και δημοσίως γνωστό, θεωρώ πως από τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωζώνη έχουν διαμορφώσει τον ESM, τη σημερινή αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έπρεπε να την είχε αναλάβει εδώ και καιρό ο ίδιος ο ESM μέσω δικών του έμπειρων στελεχών'.

Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας πως "τούτο διότι, πέραν των άλλων που αφορούν το κύρος των Ευρωπαϊκών Θεσμών, η τεχνογνωσία των στελεχών του ESM θα ήταν σαφώς ανώτερη εκείνης των στελεχών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με βάση την όλη διεθνή προϊστορία του τελευταίου".
periodista.gr

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός ζητά άμεσα να πάρει θέση το ΔΝΤ ενώ κατηγορεί ευθέως ότι "κάποιοι θέλουν να στήσουν νέα κρίση στην Ελλάδα για να επηρεάσουν το δημοψήφισμα στη Βρετανία και να τραυματίσουν την Ευρώπη".

Παράλληλα σημειώνει πως "η Ελλάδα τηρεί τα συμφωνηθέντα, και θα ζητήσει εξηγήσεις για τις θέσεις του Ταμείου. Θα ενημερώσω της ηγεσίες χωρών και θεσμών για τη θέση μας. Δε πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα να παίξει με τη φωτιά και δε θα αφήσουμε τη χώρα και την Ευρώπη απροστάτευτη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου