Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016

"ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΡΕ ΜΑΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ; ΚΑΝΕ... ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΣΤΑ...ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΛΛΕΣ 5 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΩΡΑ! ΠΡΟΕΧΕΙ Η..ΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ"!!!

Μερικές σκέψεις, με αφορμή την υπουργοποίηση του κ. Γαβρόγλου, εξαιτίας της οποίας ακυρώνεται το μάθημα της Ιστορίας της Επιστήμης και πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων οι προσπάθειες των φοιτητών...
του μεταπτυχιακού τμήματος ΜΙΘΕ του Καποδιστριακού (4 γραπτές εργασίες και πολλές ώρες μελέτης):
 
"Σήμερα δεν πρέπει να έχεις αντίθετη άποψη σε τίποτα.  Όχι μόνο εσύ, αλλά κανένας!
Όλοι πρέπει να κάνουμε αυτό που είναι πολιτικώς ορθό.  Το πολιτικώς ορθό, λοιπόν, στην προκειμένη περίπτωση είναι να κάνεις τουμπεκί ψιλοκομμένο (σε απλά ελληνικά), να κάνεις το παγώνι, να το παίζεις κουλτουριάρης και αλληλέγγυος, και να μην σχολιάζεις τίποτε.
Ποιος είσαι εσύ, ή εγώ, που θα τα βάλουμε με έναν καθηγητή με διδακτορικό, με μεταπτυχιακό, με ερευνητικό έργο, με συγγραφικό έργο, με περγαμηνές, με υπουργικές καρέκλες! Ε; ποιος;
Ένα τίποτα είμαστε Μάκη.  Ένα τίποτα.  Δυστυχώς.

Και το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι αυτό το τίποτα θεωρείται πολιτικώς ορθό.  Το να κάνεις δηλαδή τουμπεκί και να λες και ευχαριστώ είναι το πολιτικώς ορθό.

Δεν έχω να πω τίποτα.  Ποιος νοιάζεται για το μεταπτυχιακό σου Μάκη μου; Ποιος νοιάζεται για τα λεφτά που πληρώνεις; Ποιος νοιάζεται για τις ώρες που σπαταλάς από την οικογένειά σου και τη δουλειά σου και άλλες ενδεχομένως δραστηριότητες οι οποίες θα ήταν πολύ πιο ευχάριστες από το να διαβάζεις για τον Λάκατος, τους σκεπτικιστές, τον Κοπέρνικο ή τον Γαλιλαίο;  Κ Α Ν Ε Ι Σ !
Υποτακτικό σε θέλουνε και...τούβλο θέλουνε να είσαι, κι εσύ, κι εγώ, και όλα τα παιδιά της Ελλάδας.  Όσο πιο τούβλο και υποτακτικός είσαι τόσο πιο καλά εντάσσεσαι στο πολιτικώς ορθό σύστημά τους.Είσαι...πολιτικά ορθώς!!!".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου