Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ 1349 ΔΙΟΙΚ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ Γ'ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ!

Σε καθεστώς διαθεσιμότητας θα τεθούν από την Δευτέρα 1.349 διοικητικοί υπάλληλοι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως αποφασίστηκε την Παρασκευή κατά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο έκανε δεκτή την σχετική εισήγηση του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.
Οι εν λόγω διαθέσιμοι εργαζόμενοι θα προέλθουν από οκτώ εκ των 36 ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, καθώς μονάχα σε αυτά κρίθηκε πως υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, μετά την αξιολόγηση που διενεργήθηκε στα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Από τους προς διαθεσιμότητα υπαλλήλους θα εξαιρεθούν, μετά την απογραφή τους στο ΑΣΕΠ, όσοι εμπίπτουν στα κριτήρια εξαίρεσης του Νόμου 4172/2013, δηλαδή πολύτεκνοι, Α.Μ.Ε.Α. και άλλες ευπαθείς ομάδες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.
Στον αντίποδα, οι «ανάγκες» διαμορφώνονται σε 646 θέσεις, κατανεμημένες σε 25 Ιδρύματα, οι οποίες θα «καλυφθούν» από το προσωπικό που τίθεται σε διαθεσιμότητα σε ειδικό πρόγραμμα «Δια-Ιδρυματικής κινητικότητας».
Όπως αποσαφηνίζει το υπουργείο, μετά τις αποφάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης «ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των δομών και των υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και τα σχέδια στελέχωσής τους».

Τη Δευτέρα θα υπογραφεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση από τον κ. Αρβανιτόπουλο και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου