Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΕΠΙΔΕΙΝΩΘΗΚΕ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΜΑΧΕΡ

Ο Γκάρι Χαρτστέιν, ο οποίος υπήρξε επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της Formula 1 από το 2005 μέχρι το 2012, δήλωσε πως σύμφωνα με... "συνήθως αδιάψευστες πηγές", όπως τις χαρακτήρισε, υπάρχουν σοβαρά κενά στην ιατρική φροντίδα του Μίχαελ Σουμάχερ, τα οποία επιδείνωσαν την κατάσταση της υγείας του.
"Είναι πιθανό ότι το προσωπικό στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ να αισθάνεται την υποχρέωση να μην ασκεί οποιαδήποτε πίεση στην οικογένειά του για τη μεταφορά του, παρά την τρομερά κακή πρόγνωση... εξαιτίας της σαφέστατης συμβολής του στην εσφαλμένη ιατρική εκτίμηση. Όσο περνά ο καιρός, γίνεται όλο και λιγότερο πιθανό να ανακάμψει σε οποιοδήποτε βαθμό ο Μίκαελ", ήταν οι δηλώσεις του Χαρτστέιν, ο οποίος έκανε λόγο για "κενά στη θεραπεία" του Γερμανού.

Για την αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπο του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή τόνισε: "Πάντα ήξερα πως ο Μίκαελ ήταν ιδιαίτερα αγαπητός. Ακόμη και τώρα εντυπωσιάζομαι από το βάθος και την επιμονή της αγάπης του κόσμου γι' αυτόν.
Και ανησυχώ όλο και περισσότερο σχετικά με το τι θα συμβεί όταν και αν ανακοινωθούν άσχημα νέα. Διαπίστωσα πως πιθανότατα η έλλειψη συχνών ενημερώσεων μας δίνει την ευκαιρία να προχωράμε παρακάτω, να επεξεργαστούμε το τι γίνεται και να αρχίσουμε να... αποσυνδεόμαστε ".

Πηγή: contra.gr

1 σχόλιο:

  1. Διαπίστωσα πως πιθανότατα η έλλειψη συχνών ενημερώσεων μας δίνει την ευκαιρία να προχωράμε παρακάτω, να επεξεργαστούμε το τι γίνεται και να αρχίσουμε να... αποσυνδεόμαστε "

    κυπριανός χ
    Η "αποσύνδεση" έγινε ευθύς εξ αρχής, διότι πάντα, στις περιπτώσεις ατυχημάτων όπως αυτή του Σουμάχερ, η διάγνωση δεν τίθεται εντός 2-3 εικοσιτετραώρων. Απαιτείται χρόνος, ώστε να εκτιμηθεί η ανταπόκριση του ασθενούς στην υπάρχουσα και δυνάμενη να εφαρμοστεί θεραπεία. Αν ήταν οποιοσδήποτε άλλος η διάγνωση (!) του εγκεφαλικού θανάτου (!!) θα είχε τεθεί ευθύς και οι λήπτες των οργάνων του θα άρχιζαν να προπονούνται σε αγώνες Φόρμουλα 1. Με την καρδιά του Σουμάχερ ποιος δεν θα δοκίμαζε να γίνει ο νέος αντικαταστάτης του ;

    Μη νομισθεί ότι με το σχόλιο αυτό ειρωνεύομαι τον ατυχή Σουμάχερ. Ειρωνεύομαι, αν υποτεθεί κάτι τέτοιο, τους συναδέλφους μου. Που όταν πρόκειται να ακολουθήσουν τα ιατρικώς ενδεδειγμένα - μιλάμε για παγκοσμίως αναγνωρισμένο άτομο - τα εφαρμόζουν ευλαβικά, ενώ όταν πρόκειται για οποιονδήποτε, άλλο τον "ξεμπερδεύουν" ταχύτατα. Λεφτά δεν υπάρχουν για τους μικρούς και ασήμαντους. Χρήμα και χρήσιμα είναι ... τα ανταλλακτικά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή