Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ Ο ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛΟΓΟΣ


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”

            Προφανώς σε εντεταλμένη υπηρεσία κυνηγού μαγισσών, εφημερίδα της Θεσσαλονίκης ξεσάλωσε κατά αναπληρωτή υπουργού της κυβέρνησης – φωτογραφίζοντας τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα – με την εγκληματική κατηγορία της αποστολής 80 χιλ. ευρώ στο εξωτερικό, που όμως στην πορεία απεδείχθη πως ήταν 40 χιλ. ευρώ. Και μπορεί βεβαίως, ένα τέτοιο ποσό εν μέσω οικονομικής κρίσεως...

να είναι ένα μεγάλο ποσό για μια μεσαία ελληνική οικογένεια, είναι όμως και ελάχιστο σύμφωνα με τα συνήθη μεγέθη που έχουν βγει στο εξωτερικό από πρωτοκλασάτους υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης. Και νομίζω ευσταθεί η δικαιολογία του Υπουργού, πως το ποσό αυτό προοριζόταν για τις σπουδές του παιδιού του στο εξωτερικό. Αντίθετα, δεν ευσταθεί επί παραδείγματι η δήλωση του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη ο οποίος ισχυρίσθηκε πως έβγαλε στο εξωτερικό πολλαπλάσιο αυτού του ποσού, γιατί φοβήθηκε πως κινδύνευε να χάσει τα χρήματά του λόγω της κρίσεως.     
            Ωστόσο, το κυρίως γεγονός που με κάνει να αποδέχομαι τα επιχειρήματα του Δημήτρη Μάρδα, είναι ότι προχθές στην Ολομέλεια της Βουλής, τάχθηκε υπέρ του δημοσιεύματος της εφημερίδος, το οποίο φωτογράφιζε τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών μη αναφέροντας το όνομά του, ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου. Ο οποίος όλως τυχαίως γνώριζε πως το όνομα του εν λόγω Υπουργού είχε Μ.
            Με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ έχω ασχοληθεί πολλές φορές κατά το παρελθόν, για την μεγάλη ικανότητά του να συμμετέχει σε πολιτικές συνομωσίες. Ένα “προτέρημά του”, που του “έδωσε” στην προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου υπουργική θέση. Ήταν σαν μια άτυπη εξαργύρωση επιταγής για τις υπηρεσίες του παρελθόντος.
            Πιο συγκεκριμένα: O Αντώνης Σαμαράς στις αρχές του 2010 προετοίμαζε την υπερασπιστική του άμυνα στο σκάνδαλο της Σήμενς, που εκείνη τη χρονική περίοδο βρισκότανε σε εξέλιξη. Λίγους μήνες πριν, είχε εκλεγεί Πρόεδρος της ΝΔ και γνώριζε πολύ καλά πως θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να βρεθεί μπλεγμένος σε υπόθεση μιας εταιρείας, με την οποία διατηρούσε άριστες σχέσεις από το ΄89. Εκείνη την εποχή παρουσιαζόταν από τα ΜΜΕ μια προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να εμπλέξει και πρόσωπα της ΝΔ στο σκάνδαλο της Siemens μέσα στο πλαίσιο συμψηφισμών των πολιτικών προσώπων του ΠΑΣΟΚ που ενέχονταν στο σκάνδαλο. Και πρωτεύουσα θέση σ΄ αυτήν την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ,  είχαν ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη. Την χρονική λοιπόν αυτή περίοδο, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2010 επί των κεφαλών του Σαμαρά και μελών της οικογένειας Μητσοτάκη επικάθονταν πολλές βάσιμες υποψίες για τις πολύχρονες υπόγειες σχέσεις τους με πολυεθνική γερμανική εταιρεία κολοσσό (Siemens).
            Έτσι, ενώ η υπόθεση του σκανδάλου της Siemens βρισκόταν στο επίκεντρο της δημοσιότητας, εμφανίσθηκε στην Ελληνική Βουλή στις 2 Ιουνίου 2010, ως μάνα εξ ουρανού για την απενοχοποίηση της στενής σχέσεως Σαμαρά (κυρίως) και Siemens, ο Βασίλης Κεγκέρογλου, κραδαίνοντας έγγραφο φωτιά το οποίο φέρεται να του είχε δοθεί πριν μια μέρα, από τον Γενικό Διευθυντή της γερμανικής εταιρείας Πάνο Ξυνή. Το εν λόγω έγγραφο, αφορούσε το ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) του Ευάγγελου Σέκερη, μπατζανάκη του Σαμαρά (έχουν παντρευτεί τις αδελφές Κρητικού) και διευθυντικού στελέχους της Siemens στις επικοινωνίες (δεξί χέρι του προϊσταμένου του και σήμερα φυγόδικου Χρήστου Καραβέλα) προς τον τότε ευρωβουλευτή της ΝΔ Α.Σαμαρά. Δημοσιογραφικά τον ρόλο διακίνησης του e-mail ανέλαβε εκείνη την εποχή το «Έθνος» του Μπόμπολα, απόλυτα στρατευμένο στην απενοχοποίηση Σαμαρά.  
Μάλιστα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε και δεύτερο e-mail, με αποδέκτη τον Μ. Χριστοφοράκο, στο οποίο ο μπατζανάκης του κ. Σαμαρά, φέρεται να εκφράζει παράπονα στον τότε ισχυρό άνδρα της Siemens, επειδή δεν ικανοποίησε το αίτημά του. Ωστόσο, ο Ευάγγελος Σέκερης έχει ήδη καταθέσει στην Επιτροπή, ενώ το ΠΑΣΟΚ ζητούσε να δώσει συμπληρωματική κατάθεση και άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί και η κλήτευση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
            Ωστόσο, λίγο πριν το παραπάνω δημοσίευμα, στις 13 Μαρτίου 2010, ο δημοσιογράφος Χαρβαλιάς της ίδιας εφημερίδας, έφτιαχναν κλίμα υπέρ του Σαμαρά με σχετικό άρθρο, μέσω του οποίου ουσιαστικά προετοίμαζαν την κοινή γνώμη για το μεγάλο κακό που έρχεται...!!! (δηλαδή το e-mail του μπατζανάκη)!
            Ακολούθως μεσολάβησε η κλήτευση του Ευάγγελου Σέκερη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, όπου εκεί η ΝΔ και ο Σήφης Βαλυράκης - πρόεδρος της επιτροπής - όπως προκύπτει από τα πρακτικά, προσπάθησαν να πείσουν τον Σέκερη πως για όλα τα κακά ευθυνόταν η Σήμενς και ο Μητσοτάκης (σελίδα 165).
          Στη συνέχεια η ειδική ανακρίτρια εφέτης Μαρία Νικολακέα καλεί τον Ευάγγελο Σέκερη προκειμένου να εξεταστεί ως μάρτυρας στις 17 Μαΐου 2010 και τελικά κάνει τηλεφωνική ανάκληση της προσκλήσεως του μάρτυρος για το εγγύς μέλλον. Όμως, παρ΄ότι παρήλθαν πέντε χρόνια από εκείνη την κλήτευση, η κυρία ανακρίτρια δεν βρήκε ποτέ το χρόνο να καλέσει τον πιο σπουδαίο μάρτυρα του πολύκροτου σκανδάλου της Siemens ή δεν θεώρησε τον κ. Σέκερη ως αξιόπιστο και ουσιώδη μάρτυρα.
            Πως όμως, δεν ήταν και δεν είναι αξιόπιστος και ουσιώδης μάρτυρας, όταν στο συγκεκριμένο e-mail ο κ. Σέκερης ζητώντας την παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά στον Μιχάλη Χριστοφοράκο _ τότε Γενικό Διευθυντή της Siemens ΑΕ – του έλεγε μεταξύ άλλων: «…Ξέρει ότι γνωρίζω πολλά για τις βρωμιές τους και ότι έχω κρατήσει το στόμα μου κλειστό..». Αυτές τις βρωμιές προσπάθησε να καλύψει η κ. Νικολακέα; Tι μεσολάβησε και έγινε τηλεφωνική ανάκληση του μάρτυρος;
            Συνεπώς, εκτιμώ πως η κίνηση Κεγκέρογλου διευκόλυνε απόλυτα το αμαρτωλό πολιτικό σύστημα, φορτώνοντας ουσιαστικά στον Ευάγγελο Σέκερη (μπατζανάκη) τις όποιες τηλεφωνικές επικοινωνίες και όχι μόνο μπορεί να είχε ο αρχικά ΥΠΕΞ της κυβερνήσεως Μητσοτάκη, μετέπειτα αρχηγός της ΠΟΛΑΝ, ο οποίος δεν θα επέστρεφε ποτέ στη ΝΔ ούτε για αρχηγός της, ακολούθως σύμβουλος επιχειρήσεων κατά δήλωση του ιδίου, στη συνέχεια αρχηγός της ΝΔ και πρώην Πρωθυπουργός της χώρας. Επίσης, έτσι καλυφτήκανε και όποιες δοσοληψίες φέρεται να είχε η οικογένεια Μητσοτάκη με τον Μ.Χριστοφοράκο (Είναι η περίοδος που ο Κ.Μητσοτάκης απειλούσε πως αν κληθεί στην εξεταστική, θα προβεί στην αποκάλυψη όλης της αλήθειας για το βρώμικο ΄93). 

             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου