Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ; ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ "ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ;"! ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ "ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ"! ΑΠΟ ΠΟΤΕ Ο "ΘΕΣΜΟΣ" ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ; ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ "ΘΕΣΜΟΥΣ" ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ!

Πότε επιτέλους θα μάθουμε να μιλάμε σωστά ελληνικά και να μην κακοποιούμε τη γλώσσα μας; Όλα τα sites και blogs και οι εφημερίδες....

γράφουν "Έρχονται στην Αθήνα οι θεσμοί"! Έρχεται δηλαδή, ας πούμε ο...θεσμός της Δημοκρατίας. Πήρε το αεροπλάνο και φτάνει! Θα τρελαθούμε! Αντί να πουν "έρχονται οι εκπρόσωποι των θεσμών" επαναλαμβάνουν αδιαλείπτως την κοτσάνα "έρχονται οι θεσμοί"¨!!! Ασε που δεν μιλάμε για θεσμούς αλλά για οικονομικούς εγκληματίες, για δολοφόνους των λαών. Και αυτούς τους ονομάζουν "θεσμούς"! Πάψτε επιτέλους να παίζετε το παιχνίδι του Τσίπρα ο οποίος τους οικονομικούς εγκληματίες τους μεταμορφώνει για δικούς του λόγους σε "θεσμούς"! Όπως τις σφαγές στις συντάξεις και τους μισθούς τους βαφτίζουν "μεταρρυθμίσες"! Ρε ούστ!

1 σχόλιο:

  1. Επειδή εγώ είμαι ένας απλός πολίτης, σκέφτηκα να αναζητήσω την ετυμολογία της λέξης "θεσμός" και αντιγράφω λοιπόν από την ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.

    θεσμός ο [θezmós] Ο17 : κάθε ομαδική ή ατομική ενέργεια ή κάθε σχέση ανάμεσα στα μέλη μιας κοινωνίας, που συνήθ. ύστερα από μακροχρόνια και ομοιόμορφη επανάληψη παίρνει μια τυπική μορφή συνήθ. νομική: Kοινωνικός / πολιτικός / πολιτειακός ~. Kατάργηση / καθιέρωση ενός θεσμού. Ο ~ της οικογένειας / του γάμου / της προίκας. Ο ~ της κοινωνικής ασφάλισης / της αργίας της Kυριακής. Ο ~ της βασιλείας / του Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι κοινοβουλευτικοί θεσμοί. Yπεράσπιση / υπονόμευση των ελεύθερων και δημοκρατικών θεσμών της χώρας. || οργανισμός που εξυπηρετεί το κοινωνικό σύνολο και είναι αναγνωρισμένος από το νόμο: Ο ~ της δημοτικής αστυνομίας. || (επέκτ.) για μακροχρόνια συνήθεια στα πλαίσια της ατομικής ή οικογενειακής ζωής: H συγκέντρωση όλων των συγγενών στο σπίτι του παππού την πρωτοχρονιά έχει γίνει πια ~ στην οικογένειά μας.

    Ερώτηση:
    τι από όλα τα παραπάνω είναι οι εν λόγω "θεσμοί";

    Ευχαριστώ.
    Μ.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή