Σελίδες

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΟΣ ΧΡΙΣΜΑ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ο ΚΟΥΚΗΣ ΣΕ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟ! ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ

από την εφημερίδα "30 Μέρες", 
γράφει ο Χάρης Κουγιουμτζόπουλος
Ραγδαίες εξελίξεις και πλήρης ανατροπή του πολιτικού σκηνικού εν’ όψει των δημοτικών εκλογών επήλθε την εβδομάδα που μας πέρασε. Τέσσερα στελέχη με την ιδιότητα του υποψήφιου δημάρχου Αποστολόπουλος, Κεχρής Τούτουζας και Παρίση κλήθηκαν και συνεδρίασαν στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας προεδρεύοντος του υπεύθυνου αυτοδιοίκησης του κόμματος κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου, «για να τα βρούνε».
Ο κ. Καλογερόπουλος που μέχρι προχθές ήταν και Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Αττικής κάλεσε τους τέσσερις  «προκειμένου να μην χαθεί ο δήμος».
Αναπάντητο το ερώτημα του πώς έγινε η επιλογή των προσκεκλημένων.
Οι κ.κ. Τούτουζας και Παρίση δεν έχουν δηλώσει υποψηφιότητα για δήμαρχοι και ειδικά ο κ. Τουτουζας το έχει αποκλείσει. Ο ίδιος σχολίασε μάλιστα ότι η συνεδρίαση που έγινε τον άφησε αδιάφορο. Δεν υπήρξε άλλωστε ποτέ στέλεχος.
Οι κ.κ. Κουκής και Τίγκας δεν προσκλήθηκαν.
Διευκρινίστηκε στη συνάντηση ότι ο κ. Τίγκας δεν θεωρείται καθαρόαιμο στέλεχος του κόμματος και ως εκ τούτου δεν μπορεί να λάβει εντολές από το κόμμα. Μια διευκρίνηση που δεν πείθει εύκολα, αφού ο κ. Τίγκας όχι μόνο συμμετέχει κανονικά στις διαδικασίες της τοπικής οργάνωσης, αλλά και ο γιος του με κυβερνητικό διορισμό λίαν προσφάτως, ανέλαβε την διοίκηση νοσοκομείου.
Ο κ. Τίγκας είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα υποψήφιος δήμαρχος με σαφές προβάδισμα μέχρι σήμερα λόγω της πολυδιάσπασης της Νέας Δημοκρατίας στο Χολαργό.
Και η απάντηση όλων των παραπάνω έρχεται από την μη πρόσκληση του κ. Κουκή ο οποίος δεν φαίνεται να ενοχλήθηκε ούτε στο ελάχιστο.
Οι παρασκηνιακές αλλά απολύτως έγκυρες πληροφορίες της Συγγρού τον θέλουν αυτός να είναι τελικά ο εκλεκτός που προωθείται και δεν θέλουν να τον βάλουν σε διαδικασία φθοράς και διαπραγματεύσεων. Προφανώς ο κ. Κουκής επιχειρείται να εμφανιστεί ως διέξοδος, στο αδιέξοδο των υπολοίπων.
Ο κόσμος το έχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι. Όποιον ρωτήσει πια κανείς από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας στον τομέα Αυτοδιοίκησης, θα του απαντήσει ότι η Νέα Δημοκρατία κατεβαίνει στο δήμο Παπάγου – Χολαργού με τον Νίκο Κουκή. Σχετικό σχεδόν επίσημο δημοσίευμα υπήρξε και στον «Ελεύθερο Τύπο» που όπως είναι γνωστό έχει στενούς δεσμούς και απολύτως έγκυρη πληροφόρηση από την Συγγρού. Η εφημερίδα δημοσίευσε πίνακα των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας σε όλους τους δήμους της Ελλάδας και τις Περιφέρειες. Στον δήμο Παπάγου Χολαργού είχε το όνομα του Νίκου Κουκή ως μοναδικό, ενώ σε κάποιους άλλους δήμους είχε και εναλλακτικά ονόματα.
Η εξέλιξη αυτή πάντως αλλάζει τα δεδομένα αφού είναι σίγουρο ότι το επόμενο διάστημα μια μεγάλη ομάδα στελεχών της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας θα λάβουν προφανώς τηλέφωνα από υψηλά ιστάμενα πρόσωπα για να προσχωρήσουν την κίνηση του κ. Κουκή. Χρίσμα βέβαια επίσημο δεν θα δοθεί. Αυτό είναι επίσημη απόφαση του κόμματος. Θα δοθεί όπως χαρακτηριστικά λένε, «υπόγεια στήριξη».
Καταλυτικός όπως φαίνεται παράγοντας στην τελική επιλογή υπήρξε και ο κ. Πολύδωρας ο οποίος με την διαγραφή του ανέβασε τις μετοχές του και την ανταλλακτική του αξία στο κόμμα. Ο κ. Αντώνης Πολύδωρας έχει βγει ανοιχτά και από πολύ νωρίς υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Κουκή και μαζεύει στελέχη.   
Τώρα μένει να δούμε την αντίδραση του κ. Τίγκα ο οποίος αναμένεται να δεχθεί τεράστιες πιέσεις, τη στιγμή που υπάρχει και το θέμα του γιού του και οπωσδήποτε θα του ζητηθούν ανταλλάγματα.
Φανοστάτης θα είναι και ο κ. Λινάκης, ανώτατο αυτοδιοικητικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, στενός φίλος του κ. Καλογερόπουλου, που είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσει τις επιλογές του κόμματος.
Σε δύσκολη θέση βρίσκεται και ο κ. Αποστολόπουλος που είναι και αυτός κομματικό στέλεχος και διορισμένος στο Μετρό από τον Υπουργό κ. Χατζηδάκη, και ως μέλος Διοικητικού Συμβουλίου θεωρείται κυβερνητικό στέλεχος και ορθώς συγκαταλέγεται στους «καθαρόαιμους».
Ο κ. Αποστολόπουλος θα κληθεί να διαλέξει μεταξύ των προσωπικών του φιλοδοξιών και της κομματικής ταυτότητας. Είναι δύσκολο και αντιφατικό από την μία να είσαι κυβερνητικό στέλεχος και από την άλλη να πλασάρεσαι ως ανεξάρτητος.
Η κα Παρίση επίσης συγκαταλέγεται στους καθαρόαιμους και δεν έχει δηλώσει υποψήφια οπότε οι επιλογές της είναι πιο εύκολες. Επίσης η κα Παρίση φερότανε ως φίλα προσκείμενη στην κίνηση Κουκή, αν και έχει ενοχληθεί από την χρήση του ονόματός της. Η κα Παρίση δηλώνει ότι δεν ανήκει πουθενά και ότι θα πάρει τις αποφάσεις πολύ αργότερα. Αν όμως πιεστεί από το κόμμα εκτιμούμε ότι δεν θα δείξει και πολλές αντιστάσεις.
Ο κ. Κεχρής και αυτός δεν δείχνει να έχει πρόβλημα με τις επιλογές της Νέας Δημοκρατίας διότι δεν έχει κανενός είδους εξάρτηση, όπως και ο κ. Τούτουζας. Λόγω της μεγάλης δημοτικότητάς τους μάλλον η Νέα Δημοκρατία έχει ανάγκη καλών σχέσεων μαζί τους παρά εκείνοι με το κόμμα. Εκτιμούμε ότι όπως δήλωσε ο κ. Τούτουζας το ίδιο ισχύει και με τον κ. Κεχρή και η προχθεσινή συνάντηση δεν έχει καμία δυναμική γι’ αυτούς.
Γενικά, η συνάντηση ως προς την σύνθεση ήταν μάλλον άστοχη και αιτία κακής πληροφόρησης. Η λίστα των προσκεκλημένων πιθανότατα φτιάχτηκε τον Σεπτέμβριο με άλλα δεδομένα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κλήθηκαν όσοι πήγαν στα γραφεία της Συγγρού και εμφανίστηκαν ως υποψήφιοι. Όμως και οι κ.κ. Τίγκας - Κουκής έχουν πάει για τον ίδιο λόγο. Ο κ. Κουκής βέβαια ποτέ δεν το έκρυψε και ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι θα είναι ανεξάρτητος υποψήφιος. Ίσα – ίσα που δήλωνε παντού ότι είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και θα ακολουθήσει τις επιλογές του κόμματος, όποιες και αν είναι αυτές και αυτό ίσως του έδωσε και το προβάδισμα.

Σημασία πάντως έχει ότι η Νέα Δημοκρατία όπως και το ΠΑΣΟΚ δεν θα δώσουν χρίσματα διότι κινδυνεύουν να χάσουν σε όλους τους δήμους της Ελλάδας και περισσότερο κακό θα κάνουν στους επίλεκτούς τους παρά καλό. Θα υποστηρίξουν όμως υπόγεια είτε υποψήφιους δημάρχους, είτε υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.


7 σχόλια:

  1. Έχω εκτιμήσει την πολιτική προσωπικότητα του κ. Κουκή όσες φορές τον έχω παρακολουθήσει ως πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να κρατά μια άψογη διαδικασία. Συντάσσομαι με την άποψη ότι συνιστά μια άξια υποψηφιότητα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, η αλήθεια είναι ότι επί Κουκή το Δημοτικό Συμβούλιο έχει μετατραπεί σε κάτι λίγο πιο προχωρημένο από το Καφέ της Χαράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tουλάχιστον ο Κουκής δεν κρύβει ότι είναι καθαρόαιμος Νεοδημοκράτης, ενώ όλοι οι άλλοι (Αποστολόπουλος,Κεχρής,Τίγκας,Δασκαλόπουλος) το παίζουν ανεξάρτητοι για να πάρουν πελατεία από όλους τους πολιτικούς χώρους και παράλληλα ξημεροβραδίαζονται έξω από τη Συγγρού παρακαλώντας για το χρίσμα.....

    τώρα κυκλοφορεί και η μόδα που στο σήμα βάζουν όλοι ΚΟΚΚΙΝΟ-ΜΠΛΕ-ΠΡΑΣΙΝΟ ….συνεχίστε να κοροϊδεύετε τον κόσμο κ θα φάτε καλά το Μαίο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πλέον κωμικό είναι ότι το παίζει δεξιός (αν και ως τέτοιον τον προβάλλουν σκοπίμως και οι τοπικοί... δημοσιογράφοι) και ο Χρήστος ο Δασκαλόπουλος! Ο -πρώην- κολλητός του Άκη, πρώην υποψήφιος του ΚΚΕ, παρολίγον υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, μετέπειτα... αντάρτης του και προσφάτως... ανεξάρτητος και... υπερέχων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΒΡΕ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ .

    ΚΑΙ Ο ΤΣΑΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ Η ΑΜΑΡΣΟΥΔΟ , ΚΑΙ Ο OBAMA , ΚΑΙ Ο PUTIN ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ,

    ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.

    ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ .ΕΙΤΕ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΟΥΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕΝΤΟΥΚΗΣ ΕΙΤΕ ΚΟΥΡΚΟΥΚΗΣ ΕΙΤΕ ΛΟΥΛΟΥΚΗΣ ................

    ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΛΛΙΩΣ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ ΚΟΛΟΠΙΛΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.






    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσυ φίλε που γραφεις όλη την ώρα για το ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ , θέλω να μου εξηγήσεις το σκεπτικό σου...

    δηλαδή να μην γίνουν έκλογές ?? να μην διοικηθει ο Δήμος ??να πάνε όλα στον αυτόματο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή