Σελίδες

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Τ' ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΡΑΓΙΑΔΩΝ. ΤΑ ΠΡΟΕΙΠΕ ΟΛΑ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ!

Ο καλός μας φίλος Δημήτρης Λαζαρίδης μας έστειλε την παρακάτω ερμηνεία των χθεσινών εκλογών, μέσ' από την πένα του πάντα επίκαιρου Κώστα Βάρναλη. Στο τέλος, ο Δημήτρης Λαζαρίδης, μέσα από τους στίχους του ΜΕΓΑΛΟΥ ποιητή δίνει την δική του ερμηνεία, υπέρ του ΚΚΕ. Δεν είναι άσχετη με το υπόλοιπο κείμενο δεδομένου ότι ο Βάρναλης ταυτίστηκε με την αριχτερά και το ΚΚΕ. 
Σ' ευχαριστούμε Δημήτρη γιατί μας θύμισε τον εκπληκτικό Κώστ Βάρναλη:

Δευτέρα 26 Μάη 2014. Η κεντροδεξιά συνεργασία (ΝΔ & ΠαΣοΚ) στην χτεσινή εκλογική μάχη έχασε περίπου 12% από τις προμηνούμενες εκλογές. Η αυτοπροσδιοριζόμενη αριστερά [ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ.) εγκλωβισμένη στο ”…ανήκουμε στην Ε.Ε., ανήκουμε στο NATO και δεν το αμφισβητούμε..” με δήλωση του Τσίπρα στον ΑΝΤ1 και την Μαρία Χούκλη στις 14-5-2014 έμεινε μετεξεταστέα.
Θα πείτε: Kαι τι έχει αλλάξει τη Δευτέρα το πρωί; Τη Δευτέρα το πρωί είμαστε και πάλι εδώ: με όλα τα προβλήματα, και ακόμα εντονότερα, από τις συνέπειες των πολιτικών που εφαρμόστηκαν στην χώρα σε βάρος του εργαζόμενου λαού, από την ένταξη της στην Ε.Ε. , είτε με μνημόνια είτε χωρίς αυτά.
«........ .Έτσι λοιπόν ο λαός δούλευε λέφτερα και λέφτερα σκεφτότανε. ... Κ’ οι σωτήρες του ξαπλώνανε τα' ανάσκελα σε ζεστά παλάτια ... Κ' ευτυχία τους, οίτανε δύναμη της πατρίδας κ' η ξετσιπωσιά τους καθαρμός. Κι αν κάπου βαριεστίζοντας ο λαός τους έδιωχνε, ζητούσε αμέσως άλλους να τονε κλέβουνε: δεν μπορούσε πια μήτε να ζήσει, μήτε να σκεφτεί χωρίς "σωτήρες"»…          «…Μοναχά σας λέω:
"Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδϊνεται, για να σωθεί, στο έλεος του θεού και στους νόμους των Κλεφτών".
Σηκώστε το κεφάλι και κοιτάχτε τον ανοιξιάτικο ουρανό. Έχετε ξεχάσει το βάθος και το χρώμα του. Στην πατρίδα σας όμοια γελάνε τ' ακρογιάλια και αστραποβολάνε κάμποι και γήλιος. Καπότες είσαστε και σεις λέφτεροι κι άδικοι, για να γίνετ' εδώ σκλάβοι και αδικημένοι. Νιώστε τη δύναμη σας και ενωθείτε με τους αδικημένους λέφτερους. Να σηκώσετε μοναχά τα σφυριά, τα δρεπάνια, τα πελέκια, τα κρικέλια σας και 0α γίνει κουρνιαχτός ολάκερ' η δημοκρατία των «αρίστων» Να τους πάρετε τ' αγαθά και να τους βάλετε να
δουλεβουνε, για να τρώνε..»
Kώστας Βάρναλης.
Παρ' όλα αυτά: Η Αριστερά , δηλαδή τo ΚΚΕ , είναι η μόνη που αντιστάθηκε, έστω με τον δικό της τρόπο, όλα αυτά τα χρόνια. Και κυρίως, είναι το μόνο που παθιασμένα αντιστέκεται και σήμερα.

Και γι' αυτό, είναι ευτυχώς, το μόνο όπλο στα χέρια μας.
δημλαζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου