Σελίδες

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ!

ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Σήμερα Κυριακή  6/7/2014 ξέσπασε δασική πυρκαϊά κοντά στο σκοπευτήριο του Βύρωνα. Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις βοηθούμενη από τούς βόρειους ανέμους και κινήθηκε μέσα σε πευκοδάσος πρός την περιοχή της Πηγάδας και τον Αγιο Γεώργιο του Καρέα. 
Αμέσως το ΔΑΠΑΧΟ 1 κάλυψε την θέση του 4-30 της Π.Υ το οποίο αναχώρησε απο τον τομέα μας για την πυρκαϊά ενώ ξεκίνησε η κινητοποίηση των εθελοντών της ΔΑΠΑΧΟ.
Στις 16.00 μετά από συνεννόηση με το κέντρο επιχειρήσεων της Π.Υ. αναχώρησε το ΔΑΠΑΧΟ 2 με τριμελές πλήρωμα για την πυρκαϊά ενώ στο πυροφυλάκιο της ΔΑΠΑΧΟάρχισε να συγκροτείται μικτό πεζοπόρο τμήμα από εθελοντές της ΔΑΠΑΧΟ και του ΣΕΠΠΒΑΤΥ  που έσπευσαν να βοηθήσουν . Το ΔΑΠΑΧΟ 2 ξεκίνησε να επιχειρεί στις 16.15 μαζί με το 7-30 του Π.Σ. στο νότιο τμήμα της πυρκαϊάς . Στις 16.50  το πεζοπόρο της ΔΑΠΑΧΟ και του ΣΕΠΠΒΑΤΥ  ξεκίνησε να προωθείται σε φάλαγγα προς το Βόρειο τμήμα της πυρκαϊάς αλλά αποδεσμεύτηκε στις 17,05 και επέστρεψε καθώς στην φωτιά έφτασε και ξεκίνησε να επιχειρεί πεζοπόρο της 1ης ΕΜΑΚ .Στίς 17,50 το ΔΑΠΑΧΟ 2 αποδεσμεύτηκε από το κέντρο επιχειρήσεων της Π.Υ. και  επέστρεψε στον τομέα του στις 18.15 .
Στην επιχείρηση πήραν μέρος οχήματα από τον 1ο, 4ο,7ο και 8ο Πυροσβεστικούς Σταθμούς καθώς και εθελοντικά οχήματα της Ηλιούπολης του Βύρωνα της Καισαριανής και της ΔΑΠΑΧΟ , ενώ από αέρος επιχείρησε ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο .     
Η επιχείρηση συντονίστηκε από τον περιφερειακό Διοικητή τον Διοικητή Πόλεως και τον Διοικητή του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού.
χάρις την άμεση αντίδραση της Π.Υ. και τω εθελοντικών ομάδων του Υμηττού που συνέδραμαν στην επιχείρηση η καταστροφή περιορίστηκε σε 5 περίπου στρέμματα δασικής και μικτής βλάστησης.
Η  ΔΑΠΑΧΟ κλείνοντας την ανακοίνωσή της  ευχαριστεί τούς 25 εθελοντές της και τούς εθελοντές του ΣΕΠΠΒΑΤΥ που άφησαν τις δουλειές  τους και έσπευσαν να βοηθήσουν. Τέλος επισημαίνει ότι η άψογη συνεργασία η άμεση κινητοποίηση και ο συντεταγμένος τρόπος κίνησης μεταξύ των τακτικών κρατικών δυνάμεων και των εθελοντικών ομάδων που ενεπλάκησαν σήμερα , δείχνει τον δρόμο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των κινδύνων που απειλούν τα δάση μας και την ποιότητα ζωής όλων μας.

Για την ΔΑΠΑΧΟ 
Βαγγέλης Στογιάννης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου