Σελίδες

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Η ΚΟΝΤΡΑ ΑΝΑΨΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: ΑΛΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ;;;

Το ποδόσφαιρο είναι εκτός πολιτικής ή όχι; Η κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου από την εθνική Γερμανίας περιορίζεται μόνο στα του ποδοσφαίρου ή έχει και τέραστιες πολιτικές προεκτάσεις; Όσοι Έλληνες συσχέτισαν την εθνική ποδοσφαιρική Γερμανία με την βάρβαρη στάση της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα (σε πολιτικό επίπεδο) είναι ηλίθιοι; Εκτός τόπου και χρόνου;  Μπέρδεψαν τον φάντη με το ρετσινόλαδο; Και θα έπρεπε να αφήσουν εκτός του ποδοσφαίρου την πολιτική; Τι απ'όλα είναι σωστό; 

Ο Γιάννης Λοβέρδος έχει ανάψει τις συζητήσεις στο προφίλ του στο facebook δημοσιοποιώντας την δική του άποψη, σύμφωνα με την οποία "άλλο ποδόσφαιρο άλλο πολιτική". Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Λοβέρδος υποστήριζε την Γερμανία στο μουντιάλ. 
Διαβάστε την άποψη του γνωστού δημοσιογράφου και την απάντηση που του δίνει ο Μάκης Βραχιολίδης.
Γιάννης Λοβέρδος:
Ποδοσφαιροποιησαμε την πολιτική. Πολιτικοποιησαμε το ποδόσφαιρο. Αφήσαμε τα ένστικτα να κυριαρχήσουν της λογικής. Με αποτέλεσμα να...χάσουμε τη μπάλα. Και να μην ξέρουμε όχι μονο τις λυσεις αλλα ουτε καν τις γενεσιουργές αιτίες των προβλημάτων μας. Κινδυνεύουμε να γίνουμε ένας λαος σε πλήρη αποπροσανατολισμό. Δυστυχώς.



Μάκης Βραχιολίδης:
Πάλι τις ίδιες παραφιλολογίες! Ρε, ξυπνήστε! Γιάννη συνεχίζεις το ίδιο βιολί. Η Μέρκελ λες ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει τη νίκη της εθνικής ποδοσφαίρου για πολιτικούς λόγους; Εμείς πολιτικοποιήσαμε το ποδόσφαιρο ή αυτοί που κινούν τα νήματα της πολιτικής; Όταν η κάθε εθνική ποδοσφαίρου κατακτά νίκες, ποιος κοκορεύεται δίπλα στους νικητές; Και ποιος χρησιμοποιεί τη νίκη αυτή για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες; Μην ακούω βλακείες ότι ..."αφήσαμε τα ένστικτα να κυριαρχήσουν της λογικής"! Ποιοι; εμείς, ο απλός κοσμάκης; Και η λογική τι λέει; Ότι "άλλο Γερμανία που εξαθλιώνει τον κοσμάκη με την πολιτική της και άλλο ...ποδοσφαιρική Γερμανία που παίζει μια απλή μπάλα";;; Αν δεν καταλάβεις Γιάννη ότι η Γερμανία παίζει ....πολιτική μέσω της μπάλας, δεν πρόκειται να συννενοηθούμε ποτέ κι εσύ θα παίζεις στον ίδιο ανούσιο ρυθμό! Και προφανώς εσύ δεν γνωρίζεις ούτε τις λυσεις ουτε καν τις γενεσιουργές αιτίες των προβλημάτων μας.

1 σχόλιο:

  1. Λόγω της ΝΤΠ που ήθελε να κατακτήσει η πολυπολιτισμική Γερμανία το παγκόσμιο κύπελλο το ποδόσφαιρο δεν είναι εκτός πολιτικής.

    Για αυτό εμείς οι Έλληνες θα υποστηρίζουμε και στο μέλλον την Αργεντινή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή