Σελίδες

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

ΦΟΒΕΡΟ! ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ!!! ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΩΜΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!!!

Οι Γερμανοί έχουν ήδη μπει στη μέση σενάρια αποδόμησης της υπάρχουσας νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης αναζητώντας πρόσωπο κοινής αποδοχής ώστε να συντελεστεί συνταγματικό πραξικόπημα και “η δουλειά” να γίνει βρώμικα και ωραία...

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες προωθείται η κυβέρνηση ειδικού σκοπού, με τη συμμετοχή των κομμάτων που στήριξαν την κυβέρνηση κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής, όπου και ψηφίστηκε η πρόταση προς τους θεσμούς, αναφέρεται σχετικώς.  Νωρίτερα, κατά την είσοδό τους στη συνεδρίαση του Eurogroup, σχεδόν όλοι οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έθεσαν θέμα εμπιστοσύνης στην ελληνική κυβέρνηση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση, ζήτησαν εγγυήσεις για την εφαρμογή των μέτρων που θα συμφωνηθούν. Με λίγα λόγια: Κάντε αυτό που θέλουμε. Να πέσει η κυβέρνηση και να αναλάβει άλλη που θα τη ελέγχουμε εμείς ώστε να ξέρουμε ότι δεν θα μας γελάσετε για να σας δώσουμε λεφτά από τον κουμπαρά.
Πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιλογές της κυβέρνησης είναι δύο:
1)Να προχωρήσει σε ένα ευρύτατο ανασχηματισμό σε τουλάχιστον οκτώ υπουργεία, ώστε να δημιουργήσει ένα νέο σχήμα, το οποίο θα υλοποιήσει το μνημόνιο
2)Να αποφασίσει να δημιουργήσει κυβέρνηση ειδικού σκοπού με πρόσωπο κοινής αποδοχής, προκειμένου να εφαρμόσει το μνημόνιο.
Αυτά προβάλλονται από κύκλους του Eurogroup. Αποχώρηση, καταπάτηση του Συντάγματος και μία από τα ίδια με τις μαριονέττες στυλ Παπαδήμου. Η κυβέρνηση, δεν έχει και πολλές επιλογές έτσι που τα έκανε. Εαν πει όχι, πάμε για φούντο. Αν πει ναι, έχει χάσει και την τελευταία της αξιοπρέπεια.  Η “πρώτη φορά αριστερά”, τα έκανε μαντάρα. Όταν είσαι αποφασισμένος, δεν υπάρχει δρόμος γυρισμού. Εαν γυρίσεις πίσω θα σε φάνε οι λύκοι.
Θρίλερ για ακόμα μια φορά στο Eurogroup. 
Η Φινλανδία τηρεί αρκετά σκληρή στάση, καθώς όπως μεταδίδει η δημόσια τηλεόραση της χώρας του βορρά, είναι έτοιμη να πει «όχι» στην Ελλάδα.
Η ανταποκρίτρια του δημόσιου καναλιού Yle, μεταδίδει ότι η φινλανδική αντιπροσωπεία ακολουθεί ιδιαίτερα σκληρή στάση, ακόμα πιο σκληρή σε σχέση με την Γερμανία. Ίσως θα μπορούσε να είναι και η χώρα που θα μπλοκάρει εν τέλει τη συμφωνία.
Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση
51a0c1d6-2458-44e0-ad89-f464e0ee5cfb
Απο τις 16:30 είναι σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup κατά την οποία οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης θα αποφασίσουν αν θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης
Λίγο μετά απο τις 20:00 (ώρα Ελλάδας) το Eurogroup διέκοψε τις εργασίες του προκειμένου οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης να συνεχίσουν τις συζητήσεις τους στο δείπνο, κάτι που μάλλον προμηνύει μακρά νύχτα και σκληρές διαπραγματεύσεις για το ελληνικό ζήτημα.
Αμέσως μετά την διακοπή των εργασιών και πριν αρχίσει το δείπνο των Υπουργών Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τηλεφώνησε, σύμφωνα με πληροφορίες, στον Πρωθυπουργό, προκειμένου να ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα για το κλίμα στην συζήτηση και τις επιπλέον εγγυήσεις που ζητούν οι εταίροι απο την Κυβέρνηση σε ότι αφορά την υλοποίηση των ελληνικών δεσμεύσεων.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (19.37)
tsakoas
-Το Μαξίμου διαψεύδει τα σενάρια περί πρότασης Σόιμπλε για 5ετες Grexit που δημοσίευσε η FAZ
Με το που έγινε γνωστό το δημοσίευμα του Γερμανικού τύπου το Μαξιμού διέψευσε κατηγορηματικά την πληροφορία ότι ο Σόιμπλε ζητά πενταετές Grexit
“.O εκπρόσωπος Τύπου του γραφείου του πρωθυπουργού, Θεόδωρος Μιχόπουλος, σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε ότι: “Διαψεύδονται πλήρως τα δημοσιεύματα της FAZ
Αναλυτικά,  όπως ανακοινώνει ο διεθνής Τύπος,
ΟSchaeuble προτείνει προσωρινό Grexit για πέντε έτη και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα λέει το Bloomperg
Guardian: Αμφίβολη η επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup – Επιφυλακτικοί οι ευρωπαίοι υπουργοί
Σταθάκης στο BBC: Τα capital controls θα χρειαστούν λίγους μήνες για να αρθούν ολοκληρωτικά. Θα πρόκειται για μία σύντομη διαδικασία αρκεί να υπάρξει συμφωνία
ΔΕΙΤΕ LIVE
eurogroup1eurogroup3
17:00 Το σχεδιάγραμμα με τον τρόπο που κάθονται στο τραπέζι του Εurogroup οι 19 ΥΠΟΙΚ
xarti
16:48 Σε εξέλιξη το Eurogroup
eurogroup4eurogroup5eurogroup6eurogroup7
16:20 Άστραψε και βρόντηξε ο πάντα ξινός Σόιμπλε: Δεν μπορεί να γίνει κούρεμα – Από την πλευρά μας έχουμε κάνει τα πάντα
Έχουμε κάνει τα πάντα, οι Έλληνες δεν έχουν κάνει τα πάντα για να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη, τόνισε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ. Θα έχουμε εξαιρετικά δύσκολες διαπραγματεύσεις, είπε.
Και συνέχισε: Έχουμε κάνει τα πάντα, οι Έλληνες δεν έχουν κάνει τα πάντα για να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη. Έχουμε να κάνουμε με χρηματοδοτικά κενά, τώρα μιλάμε για νέο, τριετές πρόγραμμα. Πρέπει να μιλήσουμε για τα θέματα που πάνε πέρα από τις συζήτησεις που κάναμε για το πρόγραμμα που δεν εξαντλήθηκε – Δεν μπορεί να γίνει κουρεμα σύμφωνα με τις συνθήκες..
16:04 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ “ΜΠΗΧΤΕΣ” ΤΟΥ ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ ΕΔΩ
geroun
misel-sapen-eurogroup
Η ελληνική κυβέρνηση κατέδειξε πολιτική βούληση, που είναι πολύ σημαντική, υποστήριξε… ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.
«Θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις, οι οποίες όμως θα είναι απαιτητικές» τόνισε εν συνεχεία ο Γάλλος υπουργός, υπογραμμίζοντας την ανάγκη αποκατάστασης της εμπιστοσύνης.
«Η εμπιστοσύνη έχει διαρραγεί όχι μόνο με αυτή την κυβέρνηση, αλλά και με τις προηγούμενες» σημείωσε παράλληλα.
«Θέλουμε μία βιώσιμη λύση για την Ελλάδα» πρόσθεσε, αναφέροντας ότι το Eurogroup θα απαιτήσει ένα ακριβές χρονοδιάγραμμά για την εφαρμογή των μέτρων.
«Το χρέος δεν είναι ταμπού» επανέλαβε ο κ. Σαπέν, διευκρινίζοντας ότι εξετάζουμε άλλες επιλογές, πέραν του ονομαστικού κουρέματος, το οποίο προσκρούει στην άρνηση αρκετών χωρών.
15:49 Χωρίς δηλώσεις προσήλθε στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου
Την ελπίδα να υπάρξει πρόοδος στο ελληνικό ζήτημα εξέφρασε η… γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ προσερχόμενη στη συνεδρίαση του Eurogroup.
«Πρέπει να κάνουμε αρκετή πρόοδο», ανέφερε η επικεφαλής του ΔΝΤ στη λακωνική δήλωσή της.

15:02 Ντομπρόφσκις: Υπάρχει βούληση για συμφωνία από την ελληνική πλευρά
Τη βούληση της ελληνικής πλευράς να επιτευχθεί συμφωνία αναγνώρισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις
Ο κ. Ντομπρόφσκις αναφέρθηκε και στην ψηφοφορία στην ελληνική βουλή σημειώνοντας πως έδειξε πως υπάρχει σαφής πρωτοβουλία για να προχωρήσει το πρόγραμμα.
Επισήμανε ωστόσο πως παραμένουν πολλά θέματα και πολλές ανησυχίες των κρατών μελών και διευκρίνισε πως σήμερα θα συζητηθεί το να δοθεί εντολή στην ΕΕ να συνεργαστεί με ΕΚΤ και ΔΝΤ για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για ένταξη σε πρόγραμμα του ESM.
14:59 Ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών Σέλινγκ ανέφερε προσερχόμενος: «Είναι φυσικά πρόοδος, αλλά αυτό που λείπει είναι οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Χρειάζεται εγγύηση ότι θα υπα΄ρξει άμεση εφαρμογή των μεταρυθμίσεων». «Η Βουλή πρέπει να υιοθετήσει άμεσα μέτρα», είπε
14:56
eukleidis-tsakalotos
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος προσήλθε στη… στη συνεδρίαση του Eurogroup

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Άφιξη Τσακαλώτου στο Eurogroup

14:48

Μοσκοβισί: “Η Ελληνική πρόταση αποτελεί βάση για τις διαπραγματεύσεις”

14:34
Μια ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 15:00, θα ξεκινήσει το Eurogroup
14:28

Στίγκλιτς: Η λιτότητα θα οδηγήσει την Ελλάδα σε περαιτέρω ύφεση

14:23
Σκληρή αναμένεται να είναι η στάση που θα κρατήσει σήμερα… ο υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο σημερινό Eurogroup. Ήδη από χθες το γερμανικό υπουργείο διαμηνύει ότι η έκβαση της συνεδρίασης είναι ακόμη ανοιχτή.
Ολοκληρώθηκε  η συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (ΕWG), έχοντας ως βάση συζήτησης την αξιολόγηση των θεσμών επί της ελληνικής πρότασης για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης.

Σκληρό μνημόνιο-τάφος για την επιχειρηματικότητα και τις παραγωγικές τάξεις της χώρας, μυρίζει στας Ευρώπας.
Πηγές από τις Βρυξέλλες, τις οποίες επικαλούνται μεταξύ άλλων το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και η ανταποκριτές ευρωπαϊκών ΜΜΕ όπως η FAZ, αναφέρουν ότι η αξιολόγηση των θεσμών υποστηρίζει πως το ύψος των δανείων που θα χρειαστεί η Αθήνα θα ανέλθει μεταξύ 74 και 84 δισ. ευρώ.
Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαιώνει και η εισήγηση των θεσμών, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τη γερμανική εφημερίδα FAZ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι θεσμοί αν και χαρακτηρίζουν θετική ως βάση διαπραγμάτευσης την πρόταση που απέστειλε η ελληνική κυβέρνηση, υπογραμμίζουν πως απαιτούνται επιπλέον παρεμβάσεις και προειδοποιούν πως η διαδικασία για τη συμφωνία δεν έχει τελειώσει.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η γερμανική FAZ, «οι μεταρρυθμιστικές προτάσεις της Αθήνας έτυχαν καλής υποδοχής από τους τρεις θεσμούς.
Ωστόσο, για να υπάρξει συμφωνία, θέτουν όρους, όπως επιπλέον διευκρινίσεις και, κυρίως, περισσότερες μεταρρυθμίσεις.
«Ενα νέο πρόγραμμα δεν θα βασίζεται μόνο σε προαπαιτούμενες δράσεις που θα παρασχεθούν από την Αθήνα», σημειώνει η FAZ.
«Θα πρέπει επίσης να περιέχει διαρθρωτικούς δείκτες, επόμενους στόχους και ποσοτικούς δείκτες για το μέλλον».

NΩΡΙΤΕΡΑ

13:36
To Euroworking Group ολοκληρώθηκε – Εγκρίθηκε η ελληνική πρόταση.
Το πρώτο «πράσινο φως» που περιμένει η Ελλάδα, άναψε το Euro Working Group, το οποίο ενέκρινε, μετά από συζήτηση δύο σχεδόν ωρών, την ελληνική πρόταση, την οποία θα παραδώσει στο Eurogroup, το οποίο θα συνεδριάσει στις 4 μ.μ. το απόγευμα.
13:09
«Εντελώς ανοιχτό» χαρακτηρίζει εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών… το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνη, στην οποία θα συζητήσουν τις τελευταίες προτάσεις της Ελλάδας.
Ώρα 12:42
To αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων στο Eurogroup είναι εντελώς ανοικτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου οικονομικών, μεταδίδει το Reuters. «Οι υπουργοί θα συζητήσουν στο Eurogroup την αξιολόγηση των θεσμών. Το αποτέλεσμα είναι εντελώς ανοικτό», ανέφερε ο Φράνκ Βέμπερ.
Ώρα 12:06
Οι πρώτες πληροφορίες από το Euroworking Group μιλάνε για σκοτεινό τοπίο στις Βρυξέλλες: Η Ελληνική πρόταση χρησιμεύει ως βάση, αλλά τα προαπαιτούμενα που προσδιορίζει δεν ικανοποιούν και οι προϋπολογισμοί δε βγαίνουν. Πολύ μεγάλη έμφαση δίνουν πλέον οι τεχνοκράτες και στις προθεσμίες, τα ποσοτικά κριτήρια και τους αυστηρούς στόχους. Φαίνεται πώς το “μαξιλάρι” της Ελληνικής κυβέρνησης με τα έξτρα 300 εκ. δε θα φτάσει και θα απαιτηθούν και νέα μέτρα που θα επιβαρύνουν αρκετά το λογαριασμό και θα δυσκολέψουν την εφαρμογή του προγράμματος. Ανάλογες εκτιμήσεις κάνει και η Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung για την αξιολόγηση της Ελληνικής πρότασης από τους θεσμούς.
Ώρα 09:06
Στο Eurogroup,που ξεκινάει στις 4 μ.μ.ώρα Ελλάδας,οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης θα αποφασίσουν αν θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (EMΣ).
Σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο, η ελληνική πρόταση αποτελεί «βάση διαπραγμάτευσης για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας. Αυτό επισημαίνει σε γενικές γραμμές η κοινή αξιολόγηση των θεσμών (Επιτροπή, ΕΚΤ, ΔΝΤ) που εστάλη χθες το βράδυ στο Eurogroup, ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος.Ειδικότερα,οι θεσμοί έστειλαν στο Eurogroup δύο κείμενα. Πρώτον, την αξιολόγηση που αφορά στη σταθερότητα της ευρωζώνης, στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και στις χρηματοοικονομικές ανάγκες της Ελλάδας, βάσει του Άρθρου 13 της Συνθήκης του EΜΣ και δεύτερον, την αξιολόγηση επί των ελληνικών προτάσεων.
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου