Σελίδες

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 27 ΧΡΟΝΙΑ!!!

27 χρόνια ήταν αυτά. Η τύχη και οι συγκυρίες όμως το έφεραν έτσι ώστε να ξανασυναντηθούν. Ο λόγος για τον Μάκη Βραχιολίδη και τον διοικητή....


του στην πυροβολαρχία, τότε ταγματάρχη Νίκο Στοϊδη. 
Πριν από μερικά χρόνια, όταν ο Βραχιολίδης βρισκόταν στο στούντιο του EXTRA και στην εκπομπή του Στέφανου Χίου "ΜΑΚΕΛΕΙΟ", την ώρα ακριβώς που έπαιζε ένα θέμα με στρατιωτικό από τη Θεσσαλονίκη που κινδύνευε να περάσει στρατοδικείο, ο Βραχιολίδης δέχεται ένα μήνυμα στο κινητό του με υπογραφή "Στοϊδης". 
--Είσθε ο διοικητής μου από τη μονάδα στη Μηχανιώνα, στα Hawk; ήταν η ερώτηση του δημοσιογράφου, για να έρθει η απάντηση με sms: "Τσεκ"! 
Αυτό ήταν! Από τότε οι τηλεφωνικές επικοινωνίες τους ήταν πολύ συχνές. 
Ο Νίκος Στοϊδης, διοικητής της Πυροβολαρχίας της Μηχανιώνας στα 1987, ήταν αυτός που ανέλαβε την ευθύνη (στις 27 Μαρτίου του ίδιου έτους) να μετακινήσει τη μονάδα του στη Λήμνο, όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου έδινε το σύνθημα για μετακίνηση πολλών μονάδων στα σύνορα, για το ενδεχόμενο πολεμικής σύρραξης με την Τουρκία, εξαιτίας του "Σισμίκ" που περιόδευε στο Αιγαίο και απειλούσε. Ο Μάκης Βραχιολίδης, ως απλός φαντάρος έγινε οδηγός του Νίκου Στοϊδη και...η περιπέτεια άρχιζε. Μια περιπέτεια δύσκολη που κράτησε 6 ολόκληρους μήνες (η μοναδική μονάδα που παρέμεινε σε κατάσταση επιφυλακής επί τόσο διάστημα), το δε μεγαλύτερο μέρος αυτής της παραμονής στη Λήμνο, το πέρασαν στην κορυφή ενός βουνού (Φοραδόμανδρα το όνομά του), μέσα σε στρατιωτικές σκηνές, παρέα με τα...ποντίκια και τους φοβερούς αέρηδες. Με την επιστροφή τους στη μονάδα, τον Σεπτέμβριο του 1987, ο Νίκος Στοϊδης μετακινήθηκε στον Χορτιάτη, όπου έγινε υποδιοιητής στην κεντρική μονάδα των HAWK στη Θεσσαλονίκη. Από τότε χάθηκε η επαφή ανάμεσα στον Αξιωματικό Στοϊδη και το...φαντάρο Βραχιολίδη.
Χθες βράδυ ομως, ο εν αποστρατεία ταξίαρχος Νίκος Στοίδης (υπέβαλλε πρώιμα την παραίτησή του από τις Ένοπλες Δυνάμεις), βρέθηκε στο VERDE (από τη Θεσσαλονίκη όπου διαμένει μόνιμα) και ο Μάκης Βραχιολίδης συναντήθηκε μαζί του και τα είπαν για πολύ ώρα. Μαζί ήταν και η σύζυγός του, αλλά και ο γιος τους Χρήστος ο οποίος είναι επιτυχημένος πλαστικός χειρουργός στο Ναυτικό Νοσοκομείο. 
Η φωτογραφία (λόγω ελλείψεως φλας) βγήκε υποφωτισμένη, αλλά μάλλον καλύτερα γιατί θυμίζει...ρετρό! Άλλωστε η χθεσινή ατμόσφαιρα ήταν ρετρό! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου