Σελίδες

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

ΒΟΗΘΑ ΠΑΝΑΓΙΑ!!!

Η επίκληση του ονόματος και της βοήθειας της Παναγιάς, είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία για τους Έλληνες Χριστιανούς. Η Παναγιά, η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς του τόπου αυτού για τα τελευταία 2010 χρόνια, θεωρείται από πολλούς ότι προστατεύει την πατρίδα μας.
Η μεγάλη κρίση η οποία έχει ενσκήψει στην χώρα, με τους ανέργους να αυξάνονται αλματωδώς, με την φτώχια να χτυπάει όλο και περισσότερα νοικοκυριά, με την εγκληματικότητα να καλπάζει και με τους εχθρούς της πατρίδας μας να πληθαίνουν, η βοήθεια της Παναγίας ζητείται πια, και από τους …επαγγελματίες της πολιτικής. Αυτοί που οδήγησαν την χώρα σε κακό χάλι, αυτοί που ανέθεσαν τις τύχες του τόπου στο ΔΝΤ, σήμερα επικαλούνται την βοήθεια της Παναγίας, γνωρίζοντας ότι η θαυματουργή δύναμη της Θεοτόκου μπορεί να σώσει την χώρα που βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής.
Αλλά και στο Χολαργό-Παπάγο, όπου γιορτάζει η Παναγία Φανερωμένη, προστάτιδα της περιοχής, χρειάζεται η Θεία φώτισή της μια και όπως δείχνουν τα πράγματα η Ν.Δ. επιβάλλει την υποψηφιότητα Ξύδη (ή Νικολάου), χωρίς να αφουγκράζεται στο ελάχιστο τα όσα ζητούν οι δημότες.

Με την ευκαιρία της εορτής της Μεγαλόχαρης, επισκεφτήκαμε τη Μονή της Παναγιάς Ελεούσας, στο 20 χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Μεσολογγίου-Αγρινίου. Ένα μοναστήρι καρφωμένο στα απόκρημνα βράχια του βουνού, θυμίζει περισσότερο τα Μετέωρα, έχοντας συνδέσει την ιστορία του με θαύματα.
Μια ιστορία λέει ότι, γύρω στα 1700, την ώρα που γινόταν η Ανάσταση στο σημείο που σήμερα είναι το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, κάποιος Τούρκος στρατιωτικού αποσπάσματος, χλεύασε τους χριστιανούς. Τότε ένας Έλληνας ονόματι Κουμπούρας, παρεξηγήθηκε, συνεπλάκη με τον Τούρκο και τον σκότωσε. Οι υπόλοιποι φοβήθηκαν και έφυγαν, οι δε Έλληνες κατέβασαν με σχοινιά τον Κουμπούρα στο σπήλαιο (ακριβώς πάνω από το σημερινό μοναστήρι), για να κρυφτεί και έτσι να σωθεί από την οργή του Τούρκου κατακτητή. Ένα χρόνο έμεινε εκεί κρυμμένος, τρεφόμενος από τους χωριανούς που του έδιναν τα απαραίτητα, μέσα σε ένα αιωρούμενο καλάθι. Όταν το γεγονός ξεχάστηκε, ο Κουμπούρας με την βοήθεια σχοινιών επανήλθε και τότε διηγήθηκε ότι στο σημείο όπου σήμερα είναι το εκκλησάκι, έβλεπε κάθε βράδυ ένα ζωηρό φως. Όταν οι χωριανοί με πολλές δυσκολίες έφθασαν στο σημείο που τους υπέδειξε, έκθαμβοι αντίκρισαν την εικόνα της Παναγίας και δίπλα πηγή με νερό (αγίασμα). Στο σημείο εκείνο ανήγειραν από ευλάβεια το πρώτο εκκλησάκι (φωτό). Στο μοναστήρι αυτό φιλοξενήθηκε και ο εθναπόστολος Κοσμάς ο Αιτωλός σε μια από τις περιοδείες του. Από το 1954 έως το 2008 στο μοναστήρι μόναζε ο ιερομόναχος π. Ιερόθεος. Η βασίλισσα Φρειδερίκη ήρθε και προσκύνησε στην Παναγία Ελεούσα το 1956 ενώ το 1973 κατόπιν ενεργειών της Ιεράς Μονής, ανακηρύχθηκε όλη η περιοχή που ανήκει στην Μονή Ιστορική και με φυσικό κάλλος, η οποία προστατεύεται από τις Δημόσιες Αρχές.
Ας ευχηθούμε λοιπόν, με την ευκαιρία της εορτής της, η Παναγιά να σώσει την πατρίδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου