Σελίδες

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΗΡΘΕ Ο ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΕΞΟΦΛΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ;

Άφωνη έμεινε η κοινή γνώμη από την αποκάλυψη της zougla.gr για την πραγματική αξία της μετοχής της «Τράπεζας της Ανατολής».
Το ρεπορτάζ αναφερόταν με λεπτομέρειες στο ιστορικό της ίδρυσης της τράπεζας, της μετέπειτα συγχώνευσης της με την «Εθνική».


Tράπεζα της Ελλάδος
Tράπεζα της Ελλάδος
Η πραγματική αποκάλυψη, η οποία και συνταράσσει αφορά την πραγματική αξία μιας εκάστης των μετοχών της «Τράπεζας της Ανατολής».
Με αναγωγή στα σημερινά δεδομένα και με αποτίμηση στην οποία προέβη ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Maryland κ. Θεόδωρος Καρυώτης, η σημερινής αξία μιας μετοχής με εγγύηση σε χρυσό της Τραπέζης της Γαλλίας, ανέρχεται στα 670. δισ. ευρώ.

Η αποκάλυψη έκανε πάταγο. Τα εμπλεκόμενα τραπεζικά ιδρύματα και η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών δεν
Banque de France
Banque de France
προέβησαν ούτε σε σχόλιο ούτε απάντησαν στα ερωτήματα που θέτει το ρεπορτάζ.
Τα ερωτήματα αυτά είναι αμείλικτα από την στιγμή που ο δικαιούχος, Αρτέμης Σώρρος, έχει δωρίσει 4 από τις μετοχές που διαθέτει στη μη κερδοσκοπική εταιρεία «END» με έδρα την Αθήνα.
Προκειμένου να διασφαλιστεί η δωρεά ο κ. Σώρρας κατέθεσε το αποδεικτικό της στην 3η ΔΟΥ Πατρών προκειμένου το κράτος να εισπράξει τον αναλογούντα φόρο. Η Εφορία παρέπεμψε το θέμα στο Υπουργείο Οικονομικών, όπου και εκκρεμεί (;).

Η δωρεά αυτή κατά τον δωρητή έχει σαν σκοπό να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να συνδιαλλαγούν οι δανειστές της χώρας με την Κυβέρνηση με αντικείμενο την παραγραφή του εξωτερικού χρέους που κατά εκτιμήσεις ανέρχεται σε 300 δις ευρώ ενώ για ορισμένους άλλους κύκλους υπερβαίνει τα 400 δις.





Τα χρήματα αυτά επαρκούν για τον μηδενισμό του δημοσίου και του ιδιωτικού χρέους

Το σκεπτικό των μελών της «END» αλλά και της οικογενείας Σώρρα είναι ξεκάθαρο. Η αξία των 4 μετοχών επαρκεί για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους αλλά και του σωρευμένου χρέους σε τράπεζες των ελλήνων πολιτών αλλά και για την ύπαρξη ενός μεγάλου αποθεματικού για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Είναι προφανές πώς το τραπεζικό σύστημα της χώρας αλλά και το ευρωπαϊκό στο σύνολο του δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει στο σύνολο του αυτό το ποσό που συνεπάγεται η αξία των μετοχών. Τι μένει λοιπόν; Ο συμβιβασμός ή αλλιώς μία συμφωνία ή πιο απλά μία συμπεφωνημένη από όλα τα μέρη Σεισάχθεια (παραγραφή του χρέους).

Ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο κ. Ευ. Βενιζέλος και ο κ. Γ. Προβόπουλος είναι πλήρως ενημερωμένοι. Ωστόσο δεν έχει ανιχνευθεί καμία ακόμη αντίδραση τους. Δεν απομένει παρά να πληροφορηθεί τα περί της «Τράπεζας της Ανατολής» και τους αποθεματικού της σε χρυσό, τότε το 1932 και η κυρία Κριστίν Λαγκάρντ.

Ναι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Προκειμένου να γελάσει και το χείλι του κάθε πικραμένου.
Όλες οι λεπτομέρεις του συγκλονιστικού ρεπορτάζ στο zougla.gr

2 σχόλια:

  1. ΤΙΣ "ΜΕΤΟΧΕΣ" ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΙΣ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΓΕΡΜΜΑΝΙΚΗ ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΠΡΟς 30 € ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΩΛΟΥΝΤΑ "ΜΕΤΟΧΕΣ" ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ "ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ", ΠΡΟΣ 260 $ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ.
    ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΜΕΤΟΧΩΝ, ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΩΣ ΑΠΛΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΝΕΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΑ.
    ΗΔΗ Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 4 ΠΑΙΧΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΑΣ 670 ΔΙΣ, ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΑΝ ΠΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΑΛΤΕΡ, ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 200 ΤΕΤΟΙΕΣ "ΜΕΤΟΧΕΣ", ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΗΓΟΥΝ ΠΩΣ ΚΟΣΤΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗ ΚΑΘΕ ΜΙΑ.
    ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΙΝΟ. ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΠΑΊΞΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ. Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΕΤΕ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ....ΤΣΕΠΗΣ ΜΑΣ.
    ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ, ΕΝΩ ΜΕ ΔΩΡΕΑ ΜΑΛΑΚΙΑ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ Δ.Ο.Υ., ΝΑ ΠΑΓΙΔΕΨΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
    ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΟΙ "ΛΥΓΕΡΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ" ΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΓΑΛΙΚΩΝ ή ΑΛΛΩΝ ΞΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ. ΟΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΥΡΙΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΛΕΠΕ
    http://tsoutsouneros.arvanitis.eu/2011/09/20/os-ptochos-plin-timios-barmpanikos-vrika-metochi-tis-banque-d-orient-pros-30-e-to-kommati-maki-ti-les-n-agoraso/

    ΑπάντησηΔιαγραφή