Σελίδες

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΕΛΘΕΙ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ


Η Ομάδα Ανεξαρτήτων Πολιτών Σαρωνικού (ΟΑΠΣ), διοργάνωσε  με μεγάλη επιτυχία, με την τεχνική βοήθεια της Εταιρίας Αλληλεγγύης, επιστημονική ημερίδα εργασίας, το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012, από 10.00 έως τις 20.00, στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής των Ελλήνων με θέμα ‘Η Ελλάδα μπορεί να εξέλθει της κρίσης με τις δικές της δυνάμεις’.
Εισηγητής της Πρότασης ήταν ο οικονομικός μελετητής Ν. Καραβαζάκης
Ομιλητές (αλφαβητικά): Καισάριος Γ., Κατρούγκαλος Γ., Κιντής Α., Λυγερός Ν., Μάρδας Δ., Μαριάς Ν., Μπουραντάς Δ. (φωτό), Σακκάς Ι.
Συντονιστές: Καραβαζάκης Ν., Σμυρλής Στέργιος
Παρευρέθησαν επιστήμονες, επιχειρηματίες, ΜΜΕ και πολιτικοί.
Παρενέβησαν, επιστήμονες , επιχειρηματίες , πολιτικοί και διεξάχθηκε συζήτηση. Από τους πολιτικούς ομίλησαν ο πρόεδρος του νέου κόμματος «Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας» κύριος Αλικάκος Νικόλαος και Ο τέως Βουλευτής κύριος Κουρουμπλής Παναγιώτης
Η πρόταση της ΟΑΠΣ αφού πρώτα συνόψισε την παγκόσμια οικονομική κατάσταση σημειώνοντας την παρατηρούμενη κίνηση του κεφαλαίου από την Δύση στην Ανατολή, εστιάσθηκε στην δυσχερή και αδιέξοδη οικονομική κατάσταση στην οποία  σύρθηκε η Ελλάδα. Η πρόταση διεξόδου της Χώρας από τον οικονομικό λαβύρινθο στηρίχθηκε στους παρακάτω πυλώνες:
 1. Α.Ο.Ζ. : ανακήρυξη, τιτλοποίηση και “μόχλευση”, εθνικής  περιουσίας, δημόσιας ιδιοκτησίας.
2. Μακροχρόνια, ενοικίαση, παραχώρηση-επανάκτηση, λιμένων και ναυπηγείων.
3. Άμεση ενεργειακή απεξάρτηση!
4. Αποπληρωμή-Λογιστική Τακτοποίηση των γερμανικών πολεμικών οφειλών.
5. Την δημιουργία Τράπεζας ευρωπαϊκού Νότου, Αιγαίου, Μεσογείου, Βαλκανίων…
6. Η ευθύνη σε όλους μας!
Η πρόταση της ΟΑΠΣ χαρακτηρίσθηκε σαν μία ολοκληρωμένη πρόταση που η Κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν μπόρεσε να διατυπώσει παρά τα 70 εκατ. ευρώ που δαπανά για συμβούλους. Η εφαρμογή της πρότασης απαιτεί μία νέα συνταγματικά νόμιμη κυβέρνηση, με διεθνές κύρος που οι πράξεις της να παράγουν δίκαιο.
Η πρόταση τολμηρή και φιλόδοξη οδηγεί σε άμεση ρευστότητα 100 δις, επενδύει στην ηλιόλουστη θεϊκή κληρονομιά της Πατρίδος μας και την κεφαλαιοποιεί στην αναγέννησή  της. Αξιοποιώντας τις μοναδικότητες κι ιδιαιτερότητές της, την πολύτιμη “ασημαντότητα” του μικρού μεγέθους της, την θέση της στο μεταίχμιο Δύσης-Ανατολής, γεωπολιτικής κι οικονομικής. Επικαλείται το ψυχικό σθένος, της ανιδιοτελούς, πατριωτικής εντιμότητας, για να αναστηθεί το έθνος μας και να διασωθεί ο λαός μας. Το χαρακτηριστικό της πρότασης ήταν ότι ικανοποιούσε γεωπολιτικά άπαντες τους παίκτες.
Σημαντικές ήσαν επίσης οι παρεμβολές και οι δευτερολογίες.
Πέραν της συζήτησης για το σχέδιο εξόδου από τη κρίση, προεξέχουσες προτάσεις –παρατηρήσεις ήσαν οι παρακάτω:
·    Η ψήφιση της δανειακής Σύμβασης είναι αντισυνταγματική και αποτελεί πράξη εσχάτης προδοσίας.
·    Απαιτούνται μόνο τριάντα βουλευτές προκειμένου να αμφισβητηθεί η συνταγματικότητα του Μνημονίου. Η ενέργεια αυτή θα προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων γιατί οι κατηγορούμενοι Βουλευτές είναι 172 και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να προκαλέσει άμεσες εκλογές.
·    Ο αριθμός των πολιτικών που θα τιμωρηθούν αυστηρά, με ότι αυτό συνεπάγεται,  αυξάνεται καθημερινά. Η τιμωρία δεν θα επέλθει σαν εκδίκηση για όσα υποφέρει ο Ελληνικός Λαός και για τη ζημιά που υφίσταται το κράτος, αλλά για την τήρηση των νόμων και για παραδειγματισμό. Σε περίπτωση Λαϊκής εξέγερσης δεν είναι απίθανο να επαναληφθεί ένα νέο 1909.
·    Δύο ομιλητές πρότειναν ότι υπό ορισμένες συνθήκες η προσφυγή στη δραχμή είναι αναγκαία.
Η Ημερίς είχε παλμό, χαρακτηρίσθηκε αξιομνημόνευτη υπό την έννοια ότι ομιλητές διαφορετικών τάσεων συμπαρατάχθηκαν απέναντι ενός κοινού εχθρού όπως χαρακτηρίσθηκε  η εκποίηση της Ελλάδος.
Λεπτομέρειες θα αναρτηθούν στο vimasaronikou.worldpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου