Σελίδες

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

«κ. Δήμαρχε, ο Δήμος μας ΔΕΝ είναι Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία…»




γράφει ο Γιάννη; Κεχρής
          Γενικός Χειρούργος – Εντατικολόγος
                  Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου - Χολαργού


                Οφείλω μια απάντηση στην αήθη και προσχεδιασμένη επίθεση που δέχτηκα από τον Δήμαρχο και τα σε συγχορδία «αλαλάζοντα παπαγαλάκια» του στην διάρκεια της συζήτησης, που αφορούσε την πρόσληψη προσωπικού για την επαναλειτουργία του ΚΕΠ στην Ελλησπόντου.
                Τρία ΚΕΠ ήταν ενεργά στο παρελθόν: στην 17η Νοεμβρίου (Χολαργός), στην Ασπασίας - Πλατεία Δημοκρατίας (Χολαργός) και στην Ελλησπόντου (Παπάγος). Τα ΚΕΠ στην Ασπασίας και Ελλησπόντου σταμάτησαν να λειτουργούν λόγω διακοπής της σχετικής επιχορήγησης από το Υπουργείο. Η Διοίκηση με μοναδικό κριτήριο την λογική της ποσόστωσης «ένα προς ένα» μεταξύ των δύο κοινοτήτων επέλεξε να επαναλειτουργήσει το ΚΕΠ στην Ελλησπόντου, αφού ο Χολαργός διέθετε ήδη ένα ΚΕΠ στην 17η Νοεμβρίου.
                Τόλμησα να εκφράσω την άποψη ότι αν θα έπρεπε να επιλέξουμε ένα ΚΕΠ μεταξύ των δύο τοποθεσιών αυτής στην Ασπασίας και αυτής στην Ελλησπόντου, καταλληλότερη θέση θα ήταν αυτή στην Ασπασίας. Επιχειρηματολόγησα λέγοντας ότι το Κ.Ε.Π. της Ελλησπόντου βρίσκεται σε μία απομονωμένη περιοχή που εξυπηρετεί μόνο τους περιοίκους και καθόλου τους διερχόμενους και τους εργαζόμενους. Αντίθετα ένα Κ.Ε.Π. στην Ασπασίας θα εξυπηρετούσε καλύτερα, γιατί θα βρισκόταν στο επίκεντρο των ημερησίων δραστηριοτήτων των πολιτών λόγω της γειτνίασης του με την Λ. Μεσογείων, τις τράπεζες, την ΔΟΥ και το ΙΚΑ και θα τόνωνε την τοπική αγορά που αργοπεθαίνει. Διακόπηκα και δεν κατάφερα να ολοκληρώσω το σκεπτικό μου αλλεπάλληλες φορές με αγοραίες εκφράσεις του τύπου: «αισθάνομαι ναυτία και αναγούλα», «δεν θα τολμάς να πατήσεις στον Παπάγο…».


                Είμαι αντίθετος στην πολιτική της σημερινής Διοίκησης, που δυστυχώς την ενστερνίζονται στελέχη και άλλων παρατάξεων αλλά και της παράταξής με την οποία κατέβηκα στις πρόσφατες εκλογές. Πρόκειται για μια πολιτική που αντιμετωπίζει τον Δήμο ως δύο ανεξάρτητες κοινότητες με ποσόστωση «ένα προς ένα» σε ότι αφορά την κατανομή των εσόδων και την χωριοθέτηση των υποδομών. Ακόμη και αν κάποιος υιοθετούσε αυτήν την λογική των δύο ανεξάρτητων κοινοτήτων, η ποσόστωση  θα έπρεπε να βασιστεί σε πληθυσμιακά κριτήρια και θα έπρεπε να ήταν «2.5 προς 1», που είναι η αναλογία πληθυσμού και προέλευσης εσόδων μεταξύ των δύο κοινοτήτων.
                Είμαι αντίθετος σε κάθε λογική ποσόστωσης. «Βλέπω» τον Δήμο ως ενιαίο σύνολο που θα πρέπει να ξανασχεδιαστεί από μηδενική βάση και όχι ως δύο ξεχωριστές ανεξάρτητες οντότητες. Με αυτό το σκεπτικό θα έπρεπε να τοποθετούνται τα ΚΕΠ στις καταλληλότερες θέσεις μετά από επιστημονική μελέτη, εκεί όπου πραγματικά εξυπηρετούν καλύτερα και όχι με βάση την λογική του Δήμαρχου: «ένα ΚΕΠ στον Χολαργό, ένα στον Παπάγο» ή με βάση την εξυπηρέτηση συμφερόντων ημέτερων π.χ. ενοίκια.
                Θεωρητικά και βασιζόμενοι σε επιστημονικά κριτήρια αν ο Παπάγος χρειαζόταν δύο ΚΕΠ και ο Χολαργός κανένα, θα έπρεπε να τοποθετούσαμε δύο ΚΕΠ στον Παπάγο και κανένα στον Χολαργό. Εξετάζοντας τις τρείς προηγούμενες τοποθεσίες ΚΕΠ διαπιστώνουμε ότι έχουν μειονεκτήματα: η 17η Νοεμβρίου βρίσκεται σε έκκεντρη θέση στα σύνορα του Δήμου μας με την Αγ. Παρασκευή, η Ελλησπόντου σε απομονωμένη περιοχή μακριά από την τοπική αγορά, την εμπορική κίνηση και το κέντρο του Δήμου μας ενώ η Ασπασίας έχει σοβαρό πρόβλημα στάθμευσης. Γιατί για παράδειγμα να μην επιλέξουμε για ΚΕΠ το ισόγειο του πρώην Δημαρχείου του Παπάγου, θέση που δεν έχει τα παραπάνω μειονεκτήματα και δεν κοστίζει τίποτα κι ένα δεύτερο ΚΕΠ κοντά στο σταθμό του μετρό;
                Η πολιτική «ποσόστωσης» της Διοίκησης οδήγησε στην κατάργηση των Δημοτικών Πολυιατρείων του άνω Χολαργού και του Γυμναστηρίου στην Κρέσνης. Εξαιτίας αυτής της πολιτικής έμεινε ο Χολαργός για τρείς μήνες σε τριτοκοσμική κατάσταση από άποψη καθαριότητας, επειδή τα απορριμματοφόρα του Χολαργού ήταν υποτίθεται ανασφάλιστα, ενώ την ίδια στιγμή θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τα απορριμματοφόρα του Παπάγου σε όλη την επικράτεια του ενιαίου Δήμου.  Πίσω από αυτή την λογική βρίσκεται η πολιτική θέση του Δημάρχου για δύο Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια, για δύο κολυμβητήρια, για ξεχωριστές παρελάσεις και γιορτές.  Η πολιτική αυτή αποσκοπεί μεταξύ άλλων και στην προσχεδιασμένη κατασκευή του άχρηστου πνευματικού μεγάρου στην Βενιζέλου, αφού ήδη υπάρχει το αντίστοιχο στην Περικλέους, αντί ενός απαραίτητου για τους δημότες παιδικού σταθμού, προφανώς για λόγους μακριά από τα πραγματικά τους συμφέροντα.
                Αιτία της επίθεσης του Δημάρχου στο πρόσωπό μου δεν είναι φυσικά η εναντίωσή του στην πολιτική μου πρόταση, αλλά η προσπάθειά του να με απαξιώσει και να με φέρει αντιμέτωπο με το εκλογικό σώμα του Παπάγου με απώτερο σκοπό τον αποπροσανατολισμό τους από τις πράξεις του. Είναι μια παιδαριώδης στρατηγική, σύμφωνα με την οποία όταν κάποιον δεν μπορείς να τον αντιμετωπίσεις με επιχειρήματα τον διακόπτεις συνεχώς, βάζεις τους εγκάθετούς σου να τον υβρίζουν και τα φερέφωνά σου να τον λασπολογούν και να τον διαστρεβλώνουν. Η πολιτική όμως αυτή δεν θα περάσει. Όλοι πλέον αναγνωρίζουν ότι  η αναχρονιστική και ξεπερασμένη πολιτική του κ. Ξύδη με την υποβάθμιση και των δύο περιοχών θα φέρει το σύνολο των κατοίκων αδελφωμένους εναντίον του.
                                                                                                                            Γιάννης Κεχρής
                                                                                                        Γενικός Χειρούργος – Εντατικολόγος
                                                                                                Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου - Χολαργού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου