Σελίδες

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΣΚΑΝΔΑΛΟ SIEMENS- ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΠΑΤΖΑΝΑΚΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΚΑΡΑΒΕΛΑ-ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ!

siemens-vouli
Ο ΥΠΟΠΤΟΣ ΡΟΛΟΣ ΧΑΛΑΣΤΑΝΗ ΣΤΗ ΦΥΓΗ ΚΑΡΑΒΕΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας πριν από λίγες ώρες υπήρξε συνάντηση στο Μόναχο ανάμεσα στους Χριστοφοράκο-Καραβέλα και Σέκερη! Ο μπατζανάκης του Σαμαρά συναντήθηκε με τον πρώην γενικό διευθυντή της Siemens Χριστοφοράκο και τον  διευθυντή επί των Οικονομικών της εταιρείας, Χ.  Καραβέλα. Και οι δύο, υποτίθεται ότι είναι καταζητούμενοι από τις ελληνικές αρχές! Και λέμε υποτίθεται, διότι εάν οι ελληνικές αρχές ήθελαν να συλλάβουν τους δύο μεγάλους φυγόδικους-καταζητούμενους, θα τους είχαν ήδη συλλάβει. Είναι δυνατόν να γνωρίζει το makeleio.gr για τη συνάντηση Σέκερη-Χριστοφοράκου-Καραβέλα και οι ελληνικές αρχές να μην γνωρίζουν τίποτε; Μα, δεν θέλουν να γνωρίζουν. Ακόμη και με... ταξί να τους στείλουμε τους δύο καταζητούμενους, οι ελληνικές αρχές δεν θα τους παραλάβουν! Όπως φαίνεται, η τράπουλα είναι σημαδεμένη και οι κυβερνώντες δεν θέλουν να γνωρίζουν τίποτε ούτε για τον Καραβέλα (τον όπως λέγεται χρηματοδότη του Σαμαρά στο νεοϊδρυθέν κόμμα του Πολιτική Άνοιξη), ούτε για τον Χριστοφοράκο με τον οποίο ο Σαμαράς έβλεπε τους αγώνες του Ολυμπιακού στη σουίτα του σταδίου «Καραϊσκάκη». Και όχι μόνο...
Όλα φαίνεται πως είχαν κανονιστεί έτσι ώστε να εξαφανιστούν οι Χριστοφοράκος-Καραβέλας από την Ελλάδα για να μην ανοίξουν το στόμα τους.
Μέσα σε αυτή το δυσώδη ατμόσφαιρα, ύποπτος χαρακτηρίζεται ο ρόλος του πρέσβη της Ελλάδος στη Γαλλία κ. Χαλαστάνη, το όνομα του οποίου εμπλέκεται, όχι μόνο στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αλλά και στο σκάνδαλο Siemens!
Αναφορικά με την λίστα Λαγκάρντ, η προανακριτική Επιτροπή της Βουλής αμφισβητεί ευθέως την ειλικρίνεια της κατάθεσής του πρέσβη, και πλέον τον ξανακαλεί να καταθέσει, διότι θεωρεί ότι απέκρυψε το γεγονός της επίσημης διαβίβασης της λίστας! Απέκρυψε επίσης και την εκ μέρους του προηγηθείσα αποστολή εγγράφου αιτήματος, στις 13/09/2010, δηλαδή σε χρόνο κατά τον οποίο ισχυρίσθηκε ότι δεν είχε καμία γνώση περί της ύπαρξης της λίστας!!! Εάν επιβεβαιωθεί ως ψευδής η κατάθεση του κ. Χαλαστάνη, τότε πρέπει να διερευνηθούν και οι ευθύνες του στο σκάνδαλο Siemens όπου επίσης εμπλέκεται το όνομά του! Τότε, ο κ. Χαλαστάνης ήταν διευθυντής του διπλωματικού γραφείου της πρώην υπουργού Εξωτερικών , Ντόρας Μπακογιάννη, σύμφωνα δε με σημερινό δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» , εκφράζονται σαφείς υπαινιγμοί για τη στάση και τις παραλείψεις του, τέτοιες που διευκόλυναν τη φυγή του Καραβέλα από την Ελλάδα!!!
Η «Ελευθεροτυπία» αναφέρει συγκεκριμένα: Πλήθος λαθών και παραλείψεων και εμπλοκή περισσοτέρων του ενός (ανάμεσά τους και ο Κ. Χαλαστάνης) οδήγησαν στην αδικαιολόγητη καθυστέρηση των ελληνικών αρχών να κινητοποιηθούν και επέτρεψαν ουσιαστικά στον Χρ. Καραβέλα να αποδράσει.
Στο τηλεγράφημα (22/5/2009, ώρα Ουρουγουάης 08.44) του τότε πρέσβη στην Ουρουγουάη, Νίκου Δεικτάκη, προς την Αθήνα και την Α8 Διεύθυνση Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής με τίτλο «Ουρουγουανές αρχές ζητούν πληροφορίες ως προς άτομα ενδεχομένως εμπλεκόμενα σε υπόθεση Siemens», αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:
«Με ενημέρωσε προ ολίγου ο γ.γ. της Εθνικής Υπηρεσίας Δίωξης Εγκλήματος Ξεπλύματος Χρήματος της Ουρουγουάης, Ρικάρντο Ζιλ, ότι προσφάτως η οικογένεια Καραβέλα εισήγαγε στην Ουρουγουάη έμβασμα 3 εκατ. δολαρίων και επιπλέον προέβη σε αγορά ακινήτου στη λουτρόπολη Punta del Este. Τα σχετικά ποσά απεστάλησαν μέσω Κύπρου. Οι αρχές της Ουρουγουάης εκτιμούν ότι τα ως άνω χρήματα αποτελούν ενδεχομένως προϊόν σχετιζόμενο με ανακρίσεις σε Ελλάδα για την υπόθεση Siemens. Ο κ. Ρικάρντο Ζιλ μου εγνώρισε ότι οι δικαστικές αρχές έχουν παγώσει τα ως άνω μετρητά όσο και την αγορά του προαναφερθέντος ακινήτου. Οι ουρουγουανές αρχές ζητούν κατ' αρχάς επιβεβαίωση εκτιμήσεως ότι το θέμα ενδιαφέρει τις ελληνικές αρχές και σε περίπτωση θετικής απάντησης όπως τεθούν σε ενέργεια σχετικές, νόμιμες από πλευράς μας, διαδικασίες. Η ως άνω υπηρεσία υπάγεται απευθείας στον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ουρουγουάης».
Τα λάθη
Αν και έμπειρος διπλωμάτης, ο σήμερα συνταξιούχος κ. Δεικτάκης υπέπεσε σε λάθη, που στοίχισαν σε χρόνο και ουσία:
* Πρώτον, έστειλε το τηλεγράφημα σε λάθος διεύθυνση (αντί για την Ε3 Διεύθυνση Δικαστικών Υποθέσεων).
* Δεύτερον, το διαβάθμισε μεν ως «άκρως εμπιστευτικόν», όχι όμως και ως «αμέσου επιδόσεως», με αποτέλεσμα από το πρωί της 23ης Μαΐου 2009, ημέρα Σάββατο, ο διευθυντής της Α8 Διεύθυνσης, Αλ. Κογεβίνας, και οι υπόλοιποι 20 αποδέκτες, να το παραλάβουν τη Δευτέρα 25 Μαΐου, το πρωί. Είχαν χαθεί ήδη 48 ώρες, ενώ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από διπλωματικές πηγές, ο κ. Δεικτάκης ενημέρωσε τηλεφωνικά για την εξέχουσα σημασία του τηλεγραφήματος. Όχι όμως τον Αλ. Κογεβίνα, αλλά τον επικεφαλής της Α' Γεν. Διεύθυνσης Πολιτικών Υποθέσεων, κ. Βασιλόπουλο, σήμερα διπλωματικό σύμβουλο του πρωθυπουργού Σαμαρά.
Ο κ. Βασιλόπουλος ενημέρωσε άμεσα τον τότε διευθυντή του διπλωματικού γραφείου της κ. Μπακογιάννη, Κ. Χαλαστάνη, επικοινώνησε δε και με τον κ. Κογεβίνα, ζητώντας του να αναμένει εντολές. Με βάση τα όσα έχει πει ο κ. Χαλαστάνης (και ενώ δεν απαντούσε στα επίμονα τηλεφωνήματα του κ. Κογεβίνα ώς τη Δευτέρα το μεσημέρι), ο ίδιος δεν ενημέρωσε την κ. Μπακογιάννη παρά την επόμενη ημέρα το πρωί, επικαλούμενος το φόρτο εργασίας της υπουργού.
Απόδραση
Το σήμα για να κινηθούν οι ελληνικές αρχές έφτασε στην Α8 Διεύθυνση (σύμφωνα με τα όσα έχει πει ο κ. Κογεβίνας στην ΕΔΕ) με κλητήρα μεταξύ 15.00 και 15.30 το μεσημέρι της Τρίτης, με αποτέλεσμα οι διαδικασίες να κινηθούν Τετάρτη πρωί, όταν ο Χρ. Καραβέλας είχε ήδη μπει στο αεροπλάνο προς άγνωστη κατεύθυνση.
Εφόσον ο κ. Κογεβίνας ενημερώθηκε Δευτέρα πρωί, τι έκαναν οι υπόλοιποι 20 αποδέκτες του τηλεγραφήματος; Την απάντηση δίνουν διπλωματικές πηγές, που επιθυμούν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, πως, αν το αποτέλεσμα της ΕΔΕ ήταν διαφορετικό, τότε ίσως κατέληγε σε ευθύνες τής τότε υπουργού Εξωτερικών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου