Σελίδες

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΟ'ΣΚΑΣΕ ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ! ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΤΗΣ ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ


Ο Μπιλάλ Ερντογάν, γιος του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διέφυγε στη Γεωργία, μετά την ειδοποίηση που έλαβε ότι τα τουρκικά δικαστήρια έχουν εκδώσει φύλλο για τη σύλληψή του. 
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  λόγω του σκανδάλου των δωροδοκιών στις οποίες ενέχονται  μέλη του υπουργικού συμβουλίου,  άλλαξε δέκα υπουργούς και η κυβέρνησή του έχει αναδημιουργηθεί.
Πρόσφατα, όμως, δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων, παρουσιάζουν το γιο του,  Μπιλάλ, εμπλεκόμενο σε σκάνδαλα διαφθοράς και κατάχρησης δημόσιου χρήματος. 
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ραντικάλ» ο εισαγγελέας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του Μπιλάλ Ερντογάν ως αρχηγού εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό το προσωπικό κέρδος. 
 Νωρίτερα, σήμερα, η Oda TV, στο Portal της, ανακοίνωσε ότι ο γιος του πρωθυπουργού, Μπιλάλ, έφυγε χωρίς διαβατήριο από την Τουρκία, πέρασε τα τουρκικά σύνορα στο Batum και πήγε στη Γεωργία για να διαφύγει τη σύλληψη. 
Ο πρωθυπουργός Ερντογάν έχει δηλώσει όταν η οικογένειά του  έχει γίνει στόχος των αντιπάλων του και θέλουν να την καταστρέψουν. 

 Βαλκανικό Περισκόπιο 

Η Τουρκία πούλαγε παράνομα χρυσό στο Ιράν – Μπλεγμένος και ο Μπαγίς
goldΑπό την παράνομη πώληση χρυσού στο Ιράν μέχρι τους διαγωνισμούς για τα ακίνητα. Η έρευνα για να ξεσκεπαστεί το σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει την Τουρκία ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο και τώρα απειλεί ακόμη και να ρίξει την κυβέρνηση Ενρτογάν. 
Ο Τούρκος πρωθυπουργός βρίσκεται στη χειρότερη θέση της 12ετούς θητείας του. Αναγκάστηκε να κάνει σαρωτικό ανασχηματισμό και να καρατομήσει υπουργούς των οποίων τα παιδιά εμπλέκονταν στο σκάνδαλο. 

Όμως στην υπόθεση εμπλέκεται και ο γιος του, Μπιλάλ. Αντί όμως να παραιτηθεί εκείνος καθαίρεσε τον εισαγγελέα που είχε αναλάβει τις έρευνες και σήμερα τα έβαλε με τους δικαστές. 

Την έρευνα για διαφθορά, απάτη και ξέπλυμα χρημάτων, την οποία άρχισε πριν από περισσότερο από ένα χρόνο το γραφείο του εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης. Ιδού πως ξετυλίχθηκε το κουβάρι της συγκλονιστικής υπόθεσης 
Ο χρυσός στο Ιράν 


Η πρώτη πτυχή των ερευνών αφορά παράνομες πωλήσεις χρυσού από την Τουρκία προς το Ιράν, το οποίο τελεί υπό διεθνές εμπάργκο εξαιτίας του επίμαχου πυρηνικού προγράμματός του. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τα οποία αναφέρονται από τον τουρκικό Τύπο, ο θεωρούμενος οργανωτής αυτού του λαθρεμπορίου, ο αζέρος επιχειρηματίας Ρεζά Ζαράμπ, μπόρεσε να καλύψει τις οικονομικές συναλλαγές που συνδέονται με τις πωλήσεις αυτές, χάρη στη δημόσια τουρκική τράπεζα Χαλκ Μπανκ, που διευθύνεται από τον Σουλεϊμάν Ασλάν. Η τράπεζα διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες αυτές. 
Ο Ζαράμπ φέρεται ότι πλήρωσε επίσης για διευκολύνσεις, όπως χορήγηση τουρκικής υπηκοότητας, αδειών παραμονής και εργασίας, εκ μέρους των Μπαρίς Γκιουλέρ και Καάν Τσαγλαγιάν, των γιων των υπουργών Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ και Οικονομίας Ζαφέρ Τσαγλαγιάν, οι οποίοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση, αλλά παραιτήθηκαν την Τετάρτη. 
Το όνομα του πρώην υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος αποχώρησε στο πλαίσιο του ίδιου κυβερνητικού ανασχηματισμού, αναφέρεται επίσης στην υπόθεση αυτή. 
Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε βάρος των Ζαράμπ και Ασλάν, καθώς και των γιων των δύο παραιτηθέντων υπουργών. Και οι τέσσερις προφυλακίσθηκαν. 
Οι δημόσιοι διαγωνισμοί
Δύο άλλες έρευνες έχουν στόχο καταχρήσεις και παρατυπίες που διαπράχθηκαν στο πλαίσιο δημοσίων διαγωνισμών για ακίνητα. 
Στην πρώτη έρευνα ύποπτοι είναι ο Αμπντουλάχ Ογκιούζ Μπαϊρακτάρ, ο γιος του παραιτηθέντος υπουργού Περιβάλλοντος Ερντογάν Μπαϊρακτάρ, και πολλοί αξιωματούχοι του ίδιου υπουργείου. Φέρονται ότι πούλησαν άδειες οικοδόμησης έναντι χρημάτων που τούς κατέβαλαν επικεφαλής οικοδομικών επιχειρήσεων όπως αυτή του τούρκου μεγιστάνα των δημοσίων έργων Αλί Αγάογλου. 
Η δεύτερη έρευνα έχει άμεσα στόχο το δήμαρχο της περιφέρειας Φατίχ της Κωνσταντινούπολης, τον Μουσταφά Ντεμίρ, μέλος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν, ο οποίος κατηγορείται πως χορήγησε έναντι δωροδοκίας άδειες οικοδόμησης σε μια ζώνη στην οποία η οικοδόμηση απαγορεύεται λόγω της κατασκευής της σιδηροδρομικής σήραγγας κάτω από το Βόσπορο. 
Σε βάρος των περισσοτέρων από τους υπόπτους αυτούς απαγγέλθηκαν κατηγορίες, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι. 
Τα εντάλματα που δεν εκτελέστηκαν και ο γιος του Ερντογάν 
Οι εισαγγελείς της Κωνσταντινούπολης ετοιμάζονταν αυτή την εβδομάδα να προχωρήσουν σ” ένα δεύτερο κύμα συλλήψεων για καταχρήσεις που συνδέονται με αγορές ακινήτων, αλλά τα περίπου τριάντα εντάλματα που παραδόθηκαν στη δικαστική αστυνομία δεν εκτελέσθηκαν, όπως αποκάλυψε την Πέμπτη ο εισαγγελέας Μουαμέρ Ακάς. 
Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, οι επικεφαλής μεγάλων τουρκικών ομίλων δημοσίων έργων όπως οι Limak και Kalyon και αιρετοί αξιωματούχοι προσκείμενοι στην κυβέρνηση περιλαμβάνονται σ” αυτό τον κατάλογο των υπόπτων. 
Τουρκικές εφημερίδες υποστήριξαν επίσης πως οι εισαγγελείς ενδιαφέρονται στο πλαίσιο αυτό για μια μη κυβερνητική οργάνωση, το Τουρκικό Ίδρυμα στην Υπηρεσία των Νέων και της Εκπαίδευσης (Turgev), ένας από τους διευθυντές του οποίου είναι ο μεγαλύτερος από τους δύο γιους του Ερντογάν, ο Μπιλάλ. 

(οnalert) pygmi.gr

ΤΟΥΡΚΙΑ: Θέλουν να βγάλουν τους στρατηγούς της Βαριοπούλας από τη φυλακή !
Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ
Την αναμπαμπούλα που επικρατεί στην Τουρκία και ταρακουνά την κυβέρνηση Ερντογάν φαίνεται ότι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν κάποιοι και να απαλλάξουν από τις κατηγορίες τους δεκάδες στρατιωτικούς από κατηγορίες για υποθέσεις πραξικοπημάτων : Και αυτοί οι''κάποιοι'' είτε είναι μέρος του ίδιου του ''βαθέος κράτους'' στο Στρατό είτε άλλοι που θέλουν να προσεταιριστούν το τουρκικό στράτευμα, εμφανιζόμενοι ότι σκέπτονται τους δικαζόμενους στρατιωτικούς... 
Ενδεικτική είναι η είδηση της  Milliyet η οποία  αναφέρει ότι έγινε γνωστό πως κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) της Τουρκίας, ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Οζέλ, διατύπωσε την προσδοκία του για την επανεξέταση των δικών ''Εργκενεκόν'' και ''Βαριοπούλα''.
Σημειώνεται ότι το θέμα ξεκίνησε από άρθρο του κ. Γιαλτσίν Ακντογάν, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι υπήρξε ίντριγκα κατά του στρατεύματος. Το θέμα αυτό έφερε στη σύνοδο του ΣΕΑ ο στρατηγός Οζέλ, διατυπώνοντας την προσδοκία να εξεταστούν οι δίκες όπως της ''Εργκενεκόν'' και της ''Βαριοπούλας''.
Ο στρατηγός Οζέλ φαίνεται ότι περιμένει μέλη του στρατεύματος που βρίσκονται στις φυλακές να δικαστούν και πάλι ή να επανεξεταστεί η περίπτωσή τους.  

onalert.gr
το διαβάσαμε από το: lithosfotos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου