Σελίδες

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΕΧΩΣΑΝ ΤΟΝ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ! ΕΞΠΡΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΟΥ Νο2

Ο Αγγελος Φιλιππίδης, από τα σαλόνια και το πολυτελές ρετιρέ του στη Βασ. Σοφίας, απέναντι από τη Βουλή και δίπλα στην ιταλική πρεσβεία, βρέθηκε στις διάσημες, για τη σκληρότητα που αντιμετωπίζουν τους...κρατούμενούς τους, τουρκικές φυλακές του Μαλτεπέ, που θυμίζουν σύγχρονη εκδοχή της ταινίας «Εξπρές του Μεσονυκτίου».

Πώς ο Αγγελος έπεσε από το μέγαρο στο... μπουντρούμι.
 
Είναι ενδεικτικό του χαρακτήρα του πάλαι ποτέ ισχυρού άνδρα, ότι την πρώτη μέρα που του ασκήθηκε δίωξη για απάτη σε βάρος του Δημοσίου για τη δραστηριότητά του στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, εμφανίστηκε στα κανάλια λέγοντας ότι έχει κάτι δουλίτσες στο εξωτερικό και μόλις τις τελειώσει θα γυρίσει στην Ελλάδα και θα εξηγήσει στις εισαγγελικές αρχές ότι κάνουν λάθος...

Στην ίδια εμφάνιση, άρχισε να αφήνει αιχμές για άλλους, ενώ υπερασπιζόμενος τον εαυτό του διευκρίνισε ότι δεν ανέλαβε δημόσια θέση για λόγους βιοπορισμού, αφού από το 1999 είχε κάνει λεφτά, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. Αυτό που δεν είπε, ήταν ότι το όνομά του είχε εμπλακεί σε τρία γνωστά σκάνδαλα του Χρηματιστηρίου, τα σκάνδαλα «Μαγρίζου», «Κεράνη» και «Λαυρεωτική».

Η κληρονομιά
Ο πατέρας του, Ιωάννης Φιλιππίδης, ήταν αυτοδημιούργητος και γιος προσφύγων. Δημιούργησε την ταπητουργία «Μαραθών» και την «Τζων-Φιλ-Ελλάς ΑΕ». Ο Ιωάννης Φιλιππίδης ήταν αγωνιστής. Είχε χρεοκοπήσει τρεις φορές και η τελευταία φορά ήταν στα τέλη της δεκαετίας του 1980 που η βιομηχανία του στον Νομό Ξάνθης έγινε προβληματική.

Ο Αγγελος Φιλιππίδης τελείωσε το Κολέγιο Αθηνών και όταν χρεοκόπησε ο πατέρας του τα οικογενειακά χρήματα ήταν αρκετά και έτσι σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στη Νέα Υόρκη.

Μάλιστα, έκανε και μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στις Διεθνείς Σχέσεις (με έμφαση στο Διεθνές Τραπεζικό και Χρηματοπιστωτικό Σύστημα) στο Πανεπιστήμιο Columbia, από όπου πήρε πτυχία μάστερ σε Διεθνείς Σχέσεις και σε Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Διετέλεσε γενικός διευθυντής της «Εμπορική Χρηματιστηριακή» (1991-1993) και διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής της «Εμπορική Κεφαλαίου» (1993-1994).
 
Στη συνέχεια διετέλεσε γενικός διευθυντής της «Διεθνής Χρηματιστηριακή» (1994) και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Ομιλος Διεθνών Συμβούλων» (1994-1999), που παρείχε συμβουλές σε επιχειρήσεις για θέματα στρατηγικών αποφάσεων και ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Την περίοδο 2000-2003 ήταν πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Μάλιστα, σε ένα ματς Ολυμπιακού ? Παναθηναϊκού, ο Αγγελος Φιλιππίδης χίμηξε στον διαιτητή Μάκη Ευθυμιάδη, όταν σφύριξε πέναλτι στο 90΄ υπέρ του Ολυμπιακού. Ο διαιτητής τότε έφυγε από το γήπεδο αιμόφυρτος, αφού πήραν θάρρος πολλοί φανατικοί οπαδοί του Παναθηναϊκού και μπήκαν για τον ίδιο λόγο στον αγωνιστικό χώρο. Παρόμοια συμπεριφορά είχε με έναν υποψήφιο πελάτη του Τ.Τ., όταν ήταν επικεφαλής της τράπεζας. Πληροφορίες από στελέχη της τράπεζας λένε ότι ένας μεγαλοπαράγοντας του Παναθηναϊκού ζητούσε επίμονα ένα δάνειο και ο Φιλιππίδης το απέρριπτε.

Ο μεγαλοπαράγοντας πήγε να τον δει από κοντά, στο γραφείο του στο Τ.Τ., στον 7ο όροφο, για να τον πείσει του δώσει το δάνειο. Λογοφέρανε και τότε ο Αγγελος Φιλιππίδης έβγαλε το σακάκι του και είπε σε έντονο ύφος στη γραμματέα του «κράτα μου το σακάκι». Αμέσως μετά χειροδίκησε. Ηρθαν στα χέρια και ακούστηκαν φωνές στα διπλανά γραφεία. Ομως, αυτά τα περιστατικά αποτελούν μόνο μία πλευρά του χαρακτήρα του, αφού, όπως θα το έλεγε ο λαός, ...είναι και του λιμανιού και του σαλονιού.

Πούρο και Κολωνάκι
Στα σαλόνια συναντιόταν με επιφανείς επιχειρηματίες, κάπνιζε πούρα μαζί με το ποτό του και έπινε καφέ στα γνωστά στέκια του Κολωνακίου. Επαιρνε μέρος πολλές φορές στον «πρωινό καφέ» του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και έκανε διακοπές στη Μύκονο και σε άλλα γνωστά νησιά, αλλά και στο εξωτερικό. Ηταν πάντα προσκεκλημένος από τον «κλειστό» αθηναϊκό κύκλο της «νομενκλατούρας».

Ο Αγγελος Φιλιππίδης είναι ένας έξυπνος άνθρωπος, με ισχυρή αυτοπεποίθηση και γοητεία, αλλά οι «κακές» γλώσσες λένε ότι είχε μεγάλο πάθος να φτιάξει μια μεγάλη περιουσία και ότι ήταν γενναιόδωρος με τα... λεφτά των άλλων και λίγο «σφιχτός» με τα δικά του. Μόλις τελείωνε με τα επιχειρηματικά του σχέδια, ο επόμενος στόχος του ήταν να ξεκινήσει καριέρα στην πολιτική.
Από το 2003 έως σήμερα ανέπτυξε επιχειρηματική δραστηριότητα στον χρηματοοικονομικό και τραπεζικό τομέα στην Ελλάδα και σε χώρες της Βαλκανικής.

Ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είναι παντρεμένος και έχει δύο αγόρια. Το μεγαλύτερο σπουδάζει στο Βάσαρ της Νέας Υόρκης. Ο πεθερός του ήταν μεγαλοεργολάβος την εποχή που χτιζόταν η Αθήνα, ενώ δραστηριοποιήθηκε και στην κατασκευή μεζονετών στα βόρεια προάστια. Αργότερα επένδυσε και σε ξενοδοχεία στην Κρήτη.

Ο Φιλιππίδης δεν έκρυβε ποτέ τα πλούτη του. Αντιθέτως, τα επιδείκνυε. Εκείνος και η οικογένειά του μένουν σε μια πολυτελή βίλα στην Εκάλη, ενώ το ρετιρέ των 3 εκατ. ευρώ στη Βασ. Σοφίας, που έχει θέα πέρα από τον Πειραιά, το χρησιμοποιούσε ως ησυχαστήριο ή/και γραφείο. Μεταξύ άλλων περιουσιακών στοιχείων, είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, και ένα εξοχικό με πισίνα 600 τ.μ. στις Σπέτσες, το οποίο δεν είναι στο όνομά του.Επειδή όμως συνήθιζε να κάνει θερινά πάρτι με τους εκλεκτούς καλεσμένους του, όλοι ήξεραν ότι είναι δικό του.

Εχει πάθος με τα έργα τέχνης λένε ορισμένοι φίλοι του, στα οποία επένδυε κιόλας αρκετά από τα χρήματά του. Από το καλοκαίρι και μετά, κυκλοφορεί με καπέλο και γυαλιά ηλίου, έχει κόψει τους καφέδες στα στέκια του και είναι ιδιαίτερα διακριτικός.

Τα περασμένα Χριστούγεννα ήταν καλεσμένος σε ένα σπίτι στην Πεύκη και ήταν πολύ προβληματισμένος και με μεγάλη συστολή, λένε κάποιοι που ήταν παρευρισκόμενοι. Οι ίδιοι αναφέρουν ότι σε μια στιγμή, με αγανάκτηση είπε «έκανα τόσο πολλά και τώρα βρέθηκα και μπλεγμένος». Ο μεγαλύτερος φόβος του είναι το Μαυροβούνιο, εκεί όπου βρέθηκαν οι καταθέσεις ύψους 9,3 εκατ. ευρώ.

Ελένη Κομίνη
 
Πηγή ➤ Έθνος
elas-lyste.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου