Σε τουρκικές φυλακές αναμένεται να οδηγηθεί ο Άγγελος Φιλιππίδης, όπου και θα κρατηθεί έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την έκδοσή του στη χώρα μας, προκειμένου να βρεθεί αντιμέτωπος με τις ελληνικές δικαστικές αρχές για το σκάνδαλο με τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Όπως έγινε γνωστό, τα τουρκικά δικαστήρια ενέκριναν την έκδοση Φιλιππίδη στην Ελλάδα, ενώ η έκδοσή του στη χώρα μας θα γίνει όταν θα αποσταλούν τα σχετικά έγγραφα από το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης.
Το πότε τελικά ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΤΤ θα επιστρέψει στην Ελλάδα παραμένει δηλαδή μέχρι και αυτή την ώρα άγνωστο, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως χρειαστεί ακόμη και πάνω από ένα μήνα ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Έως τότε, ο Άγγελος Φιλιππίδης θα κρατείται, πιθανότητα στις σκληρές φυλακές του Μαλτεπέ, όπου, συνήθως, κρατούνται οι, προς απέλαση, ξένοι υπήκοοι.
Ο Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος συνελήφθη χθες βράδυ στο ξενοδοχείο όπου διέμενε στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, μετά την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του από την Ιντερπόλ.
Πρόκειται για το πέμπτο ένταλμα σύλληψης που ενεργοποιείται από τα συνολικά επτά εντάλματα που έχουν εκδοθεί για την υπόθεση.
To βράδυ της Παρασκευής η σύλληψη
Η σύλληψη του Άγγελου Φιλιππίδη έγινε μετά από συνεργασία των ελληνικών και των τουρκικών αρχών. Οι Τούρκοι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του πρώην ισχυρού άνδρα του ΤΤ, αναλύοντας τα ηλεκτρονικά ίχνη του κινητού του τηλεφώνου, καθώς η αντιτρομοκρατική είχε διαπιστώσει πως το κινητό του τηλέφωνο εκπέμπει από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την Τουρκία.
Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε από τις 3 Ιανουαρίου και κατά τη σύλληψή του βρέθηκαν πάνω του 311 λίρες Τουρκίας, 5.615 ευρώ, 1.005 λίρες Αγγλίας, 18.090 δολάρια Χονγκ – Κονγκ, 220 φράγκα Ελβετίας, 1.514 δολάρια ΗΠΑ, δύο κινητά τηλέφωνα κι ένα usb 2 GB, μπλοκ επιταγών και κάρτες τραπεζών, άδεια παραμονής στην Ελβετία και άδειες ικανότητας οδήγησης αλλοδαπών Αρχών, δύο διαβατήρια ελληνικών Αρχών, εκ των οποίων το ένα είχε λήξει και διάφορα έγγραφα.
Τη σύλληψη Φιλιππίδη επιβεβαίωσε και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, ενώ το προξενείο δεν έχει δεχθεί κάποιο αίτημά του για παροχή οποιασδήποτε βοήθειας.
Εντύπωση προκαλεί πάντως πως ενώ ο κ. Φιλιππίδης, σε συνεντεύξεις που είχε παραχωρήσει σε τηλεοπτικές εκπομπές μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου με τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είχε υπονοήσει πως βρίσκεται για επαγγελματικές υποθέσεις στις ΗΠΑ και πως θα επέστρεφε σύντομα στην Αθήνα, τελικά εντοπίστηκε και συνελήφθη στη γειτονική Τουρκία, όπου βρίσκεται από τις 3 Ιανουαρίου.
Μάλιστα, ο ίδιος σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό αλλά και τηλεοπτικό σταθμό μετά τη σύλληψή του, ανέφερε ότι ο ίδιος δεν είχε πει ποτέ ότι βρισκόταν στις ΗΠΑ, και σημείωσε πως ενώ προγραμμάτιζε ταξίδι στο Ντουμπάι και τη Μανίλα, το ακύρωσε μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κατηγορείται για απάτη και απιστία σε βαθμό κακουργήματος για δανειοδοτήσεις ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ που χορηγήθηκαν από το ΤΤ προς συγκεκριμένους επιχειρηματίες.
Σύμφωνα με το πόρισμα της εισαγγελέως, Πόπης Παπανδρέου, οι πιστώσεις εγκρίθηκαν χωρίς εγγυήσεις, και τα δάνεια δεν αποπληρώθηκαν. Αντίθετα, τα χρήματα κατέληξαν σε λογαριασμούς των εμπλεκόμενων επιχειρηματιών.
Παράλληλα, σε λογαριασμούς του κ. Φιλιππίδη βρέθηκαν καταθέσεις συνολικού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, βάσει των δηλωθέντων εισοδημάτων του για την περίοδο 2008-2012. Σημειώνεται πως για το ζήτημα αυτό η κ. Παπανδρέου τονίζει ότι απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου