Σελίδες

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: "Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ, ΔΟΥΛΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΝΤΙΛΙΒΕΡΑΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ"!

Ο ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ 
«Ο ΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΣΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΑΪΤΖΕΛ ΦΑΡΑΤΖ ΘΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ»
Είπε:
·        Για την Τρόϊκα: «Θέλουν τον λαό μας δούλους για τη γηροκόμηση των Βορείων»
·        Για τον Βενιζέλο: «Ενέδωσε στα άκριτα κελεύσματα της Μέρκελ και έσπευσε να έχει χειραψία με τον «νεοναζί» πραξικοπηματία πρωθυπουργό του Κιέβου»
·        Για τα συστημικά κανάλια: «Μαζί με την ταμειακή τους χρεωκοπία έχουν περιέλθει και σε πολιτική αναξιοπιστία»
·        «Στα χρόνια του μνημονίου και της δυστυχίας (2010 μέχρι σήμερα) δεν έμεινα πειθήνιος και σιωπηλός»
·        «Το ότι άργησα να φύγω μπορεί να οφείλεται στο τίμημα του καλού στρατιώτη της ΝΔ. Δεν ήθελα να τα σπάσω για ευθιξίες ή προσωπικούς λόγους μείωσής μου»
·        «Το σχέδιο αποβιομηχάνισης, και της εγκατάλειψης της γεωργοκτηνοτροφίας, ήταν έγκλημα εκ προμελέτης από την ΕΕ»
·        «Το κολοβό κοινοβούλιο» φέρνει  και «κολοβή δημοκρατία»

Αποκλειστική συνέντευξη στον Μάκη Βραχιολίδη
Με λόγο τσεκουράτο, πατριωτικό και ως συνήθως αρχαιοελληνικό, ο Βύρων Πολύδωρας, Πρόεδρος του νεοσυσταθέντος κόμματος «Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό», δεν ορρωδεί  προ ουδενός! Επιτίθεται κατά των τοκογλύφων που εκτελούν σχέδιο υποδούλωσης των Ελλήνων και αρπαγής της περιουσίας των, δίνοντας το στίγμα του αγώνα που θα ακολουθήσει. Δεν φείδεται σκληρής κριτικής προς τον Σαμαρά και την κυβέρνηση που αποφάσισε να μοιάζει με «ντιλιβερά» των τροϊκανών αλλά δεν διστάζει να κάνει και την αυτοκριτική του. Ο Βύρων Πολύδωρας προ μιας νέας πρόκλησης διεκδικεί την ψήφο του λαού για να μπει στην Ευρωβουλή και να κάνει τον λόγο του Νάϊτζελ Φάρατζ να μοιάζει με …παιδικός μπροστά στα όσα ο ίδιος θα λέγει στους Ευρωπαίους!  

Κύριε Πρόεδρε, κατ’ αρχήν θέλω να σας συγχαρώ για την απόφασή σας να σηκώσετε «παντιέρα» και να πείτε ΟΧΙ στον κ. Σαμαρά αντιδρώντας στα νέα μέτρα που θα δημεύσουν την περιουσία των Ελλήνων. Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που μαζί με τα “μπράβο” στον Πολύδωρα λένε ότι θα έπρεπε να είχε φύγει νωρίτερα. Τι απαντάτε;

Πολύδωρας: Σας ευχαριστώ κύριε Μάκη Βραχιολίδη για την  παρούσα συνέντευξη και ειδικά για την ερώτηση. Δική μου «παντιέρα» ελεύθερης γνώμης είχα πάντα. Ήδη από το 1997, αν θυμάσθε, όταν έβαλα υποψηφιότητα για Πρόεδρος της ΝΔ. Στα χρόνια του μνημονίου και της δυστυχίας (2010 μέχρι σήμερα) δεν έμεινα πειθήνιος και σιωπηλός. Με πέντε βιβλία μου (α) «Έλλην Λόγος ο Ευρωπαϊκός Λόγος», Μάρτιος 2010, (β) «Χρηματοπιστωτική Κρίση», Σεπτέμβριος 2010, (γ) «Περί Δημοσίου Χρέους», Οκτώβριος 2012, (δ) «Και τώρα τί κάνουμε;», Φεβρουάριος 2013 και (ε) «Ποιά Ευρώπη;», Αύγουστος 2013, με ερωτήσεις μου στη Βουλή, με συνεντεύξεις μου στα ΜΜΕ, έκρουα τον κώδωνα του κινδύνου, διετύπωνα προτάσεις για έναν άλλο δρόμο. Και μ’ ένα λόγο προσπαθούσα να τους γυρίσω τα μυαλά για να αλλάξουν πολιτική. Να βγούμε από το τέλμα της καταβύθισης της κοινωνίας και της οικονομίας. Εις μάτην. Εκώφευαν. Με συκοφαντούσαν μάλιστα ως αντάρτη και αιρετικό. Και έβαζαν μπροστά εκστρατείες ολόκληρες μείωσης, αποδόμησης και εξουδετέρωσής μου. Έλεγαν π.χ. «δεν λογαριάζουμε την ψήφο και τη γνώμη του Πολύδωρα». Ήσαν αυτάρκεις στη «θαλπωρή» της Μέρκελ και της τρόϊκας. Εκτελούσαν αποστολή. Και όπως είπε και ο πρωθυπουργός, όχι και πολύ προσφυώς, «We delivered». Αυτή η έκφραση δεν αρμόζει σε πρωθυπουργό, αλλά σε «ντελιβερά». Έτσι νοιώθει; Και έτσι ακούσια προδίδεται; Αν άργησα να φύγω, μπορεί να οφείλεται στο τίμημα του καλού στρατιώτη της ΝΔ. Δεν ήθελα να τα σπάσω για ευθιξίες ή προσωπικούς λόγους (μείωσής μου). Κανένας δεν νοιάζεται για τους εγωϊσμούς κανενός. Και δικαίως. Όταν το πράγμα (φορολογία, φοροκαταλήστευση, δήμευση ακινήτων και περιουσιών, διάλυση της μεσαίας τάξης και των νοικοκυραίων) έφθασε προκλητικά στο απροχώρητο, στο «ως εδώ και μη παρέκει», στην εξόντωση του λαού, εγώ κατά συνείδησιν, ενωμένος πάντα με τον λαό, αντέδρασα. Είμαι και παραμένω πάντα ένας πολιτικός συνειδήσεως και ελεύθερης γνώμης.  

Πείτε μου ειλικρινά κύριε Πρόεδρε, πού μας πάει η Γερμανία και οι δανειστές; Φοβάστε τα χειρότερα και ποια μπορεί να είναι αυτά;

Πολύδωρας: Η Ελλάδα στην «αγκαλιά» της Γερμανίας, δουλικά και πειθήνια, δεν σώζεται. Απλά είναι το πρώτο τραγικό θύμα. Τα χειρότερα έχουν συντελεσθεί ήδη. Συντελείται, τώρα που μιλάμε, μια ανθρωπιστική κρίση, για να μην πω γενοκτονία. Δεν θέλω να φέρνω στη συζήτησή μας στατιστικές και αποδείξεις της δυστυχίας μας. Αποτελεί πλέον κοινή πείρα και δεινή εμπειρία το κακό που συμβαίνει στον λαό μας σήμερα. Θέλουν ίσως την Ελλάδα ως κλίμα, έδαφος, ζεστή θάλασσα και τον λαό της ως δουλικό προσωπικό για τη γηροκόμηση των Βορείων. Αυτή είναι η κατάκτηση όχι με ερπύστριες αλλά με τόκους και επιτόκια, με τα όπλα του οικονομικού πολέμου. Έτσι δραματικά απλά. 

Μπροστά μας έχουμε σοβαρά εθνικά θέματα: Κυπριακό, Αιγαίο, Θράκη, Σκοπιανό. Ποιες είναι οι εκτιμήσεις-προβλέψεις σας;

Πολύδωρας: Μια αδύνατη οικονομικά (χρεωκοπημένη ουσιαστικά) χώρα είναι εκ των πραγμάτων και αδύνατη διαπραγματευτικά. Φοβούμαι την ενδοτικότητα των κυβερνώντων. Απαιτείται διπλωματική εγρήγορση, πολιτική αποφασιστικότητα και πνεύμα εθνικής ομοψυχίας. Ο λαός πρέπει να είναι ενημερωμένος υπεύθυνα και όχι διαρκώς αποπροσανατολιζόμενος και φλομωμένος από προπετάσματα επικοινωνιακού καπνού. Με τον λαό και την αλήθεια αντιμετωπίζονται οι εθνικοί κίνδυνοι. 

Ο κ. Σαμαράς τι ρόλο παίζει τελικά; Ξεγέλασε κι εσάς και τον ελληνικό λαό; Πώς θα χαρακτηρίζατε τη στάση του;

Πολύδωρας: Υποχώρησε, φοβήθηκε, δουλώθηκε τελικά. Όταν και εάν συνειδητοποιήσει το αδιέξοδο που μας οδηγούν οι τοκογλύφοι δανειστές μας, με προεξάρχουσα τη Γερμανία, θα είναι αργά, πολύ αργά. Και για όλους μας θα έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και έδαφος μάχης.

Ο κ. Βενιζέλος αναγνώρισε ως μεταβατική «κυβέρνηση» της Ουκρανίας, συναντήθηκε και χαιρετήθηκε με τους νεοναζιστές-ανατροπείς της νόμιμης κυβέρνησης! Ποιο είναι το σχόλιό σας;

Πολύδωρας: Διέπραξε πολιτικό λάθος. Όχι από πρόθεση, θέλω να πιστεύω. Από βιασύνη. Και ενδοτικότητα στα άκριτα κελεύσματα της Μέρκελ και του Σταϊνμάγερ. Και κατά προέκταση της Αμερικής που φέρεται χωρίς να το δικαιούται αλαζονικά επιχειρώντας να εγκαταστήσει πυραύλους στην αυλή, στο μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας! Έτσι έχασε (ο κ. Βενιζέλος) την εξισορροπιστική και εθνικά συμφέρουσα γνώμη που όφειλε να διατυπώσει, αντί της λόγω αγνοίας χειραψίας με τον «νεοναζί» πραξικοπηματία πρωθυπουργό του Κιέβου. Μια γνώμη και στάση που θα ήταν προς όφελος της περιφερειακής ισορροπίας και της παγκόσμιας ειρήνης.

Αποφασίσατε ν’ αντισταθείτε στα μνημόνια και τους τοκογλύφους. Ποια είναι τα βασικά επιχειρήματά σας τόσο απέναντι στους υποτελείς των μνημονίων όσο και στους ψηφοφόρους που θέλετε να στοιχηθούν πίσω από την προσπάθειά σας;
 
ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΜΕ ΑΙΤΙΑ Ο ΒΥΡΩΝ: «ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ: ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΕΙΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΟΣ. ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΕΣ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΘΕΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΛΑΝΗΣ»
Πολύδωρας: Το δίκαιο και η ηθική. Η επίκληση της θεμελιώδους αρχής της αλληλεγγύης. Από εκεί αντλώ τα επιχειρήματά μου. Όλοι παραδέχονται, ακόμη και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, πλην του σκληρού πυρήνα της τρόικας, πως η συνταγή δεν βγαίνει, πως το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας και των χωρών του Νότου ήταν «χειρουργείο με μπαλντά», πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο και διαχειρίσιμο κ.ο.κ.  Το βασικό επιχείρημα είναι να οργανώσουμε τις αντιρρήσεις-ενστάσεις μας προς τους άγριους τοκογλύφους δανειστές μας (και προς τους φοροεισπράκτορες τροϊκανούς) με τη μέγιστη δυνατή ομοφωνία. Δεν είναι κομματική υπόθεση η προβολή των ενστάσεων της Ελλάδος. Είναι εθνική. Τα επί μέρους επιχειρήματα είναι: 1) Ουδείς υποχρεούται εις τα αδύνατα. Δεν έχω να σε πληρώσω. Δεν μπορώ. Η ένσταση του Μενίππου. «Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος». 2) Απρόοπτη μεταβολή των συνθηκών. Δεν μπορείς να μου κλείνεις βίαια και αιφνίδια τη στρόφιγγα του δανεισμού, επειδή έπεσε έξω η «Λήμαν μπρόδερς» από το 2008 χωρίς να φταίει κανείς άλλος, παρά μόνον η απληστία των golden boys. Είναι ξαφνικός θάνατος. 3) Ο εξ οικείου πταίσματος ζημιούμενος ου δοκεί ζημιούσθαι. Έπαιξες και έχασες κύριε αποπλανητά τοκογλύφε, με τα πλουσιοπάροχα δάνεια που μου παρείχες για να αγοράζω υπερτιμημένα τα βιομηχανικά σου προϊόντα και για να ξεματώνω σε πανάκριβους, υπερτιμολογημένους και «υπερμιζαρισμένους» εξοπλισμούς. Δάνειζες με επισφάλειες. Ανελάμβανες και το κόστος. 4) Pacta sunt servanda, ναι, τηρητέες οι συμβάσεις και σεβαστές οι υπογραφές. Αλλά δεν είναι ποτέ σεβαστές, όταν έχουν τεθεί κατόπιν πλάνης, απάτης, απειλής, με το πιστόλι στον κρόταφο. Τέτοιες υπογραφές δεν τηρούνται ποτέ και πουθενά. Και 5) Κατάσταση ανάγκης. Δεν σε πληρώνω γιατί δεν μπορώ άλλο, μου πεθαίνει το παιδί, ο λαός μου. Και σε κάθε περίπτωση η ζωή των ανθρώπων είναι πολυτιμότερη και ανώτερης αξίας από τους τόκους και τα τοκοχρεολύσια. Με αυτό το σκεπτικό κέρδισε τη δίκη κατά του Βελγίου ο Ιωάννης Μεταξάς στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο των Βρυξελλών το 1938. Ένα πολύτιμο νομολογιακό προηγούμενο που ισχύει πάντα και παντού. Και είναι (αυτά τα επιχειρήματα) αιώνια και παγκόσμια νομικά αξιώματα.

Κύριε Πρόεδρε τι σόι ΕΕ είναι αυτή που επιβάλλει μνημόνια και εξωφρενικούς τόκους και απαιτεί το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας;  Βάλαμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα;

Πολύδωρας: Άλλο αποκρατικοποιήσεις ή έστω ιδιωτικοποιήσεις και άλλο «ξεπούλημα». Πολύ φοβούμαι ότι κινούνται κυβερνώντες, ΤΑΙΠΕΔ και άλλοι αρμόδιοι και αναρμόδιοι στα όρια του δημοσίου συμφέροντος. Έχουν άραγε επίγνωση της καταστάσεως και συναίσθηση του κινδύνου; Γνωρίζουμε ότι τα κοράκια των distress funds, των επενδύσεων απελπισίας, καιροφυλακτούν. Να ξέρουν ότι και εμείς αγρυπνούμε.

Ποια μέσα θα χρησιμοποιήσετε για τη μάχη σας την ώρα που σας έχει αποκλείσει το σύστημα; Μοιάζει άνισος ο αγώνας σας.

Πολύδωρας: Ας είναι καλά το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνική δικτύωσης, καθώς και τα μικρά και περιφερειακά κανάλια. Τα «μεγκάλα» κανάλια υπερτιμούν τις δυνάμεις τους. Και με την εργολαβία προβολής των «αρετών» του μνημονίου και των ανθρώπων του, δηλ. των κυβερνώντων και των οικονομικών συνηγόρων του, και με την προσπάθεια χειραγώγησης των πολιτών. Έχουν περιέλθει, μαζί με την ταμειακή τους χρεωκοπία και σε πολιτική αναξιοπιστία. Ας ρίξουν μια ματιά στις μετρήσεις των ενημερωτικών προγραμμάτων τους. Και να μην προκαλούν τον κόσμο με ποικίλα πειράματα, όπως «ποταμίσια» κόμματα και συκοφαντικές εκστρατείες κατά προσώπων ή αλλεπάλληλους αποπροσανατολισμούς με κύματα προπετασμάτων καπνού που συγκαλύπτουν θέματα κακουργηματικά και… αποκαλύπτουν πταίσματα. Disinformatia! Προπαγάνδα αποπληροφόρησης! Εγώ δεν τη φοβάμαι την ανισότητα των όπλων. Στο κάτω-κάτω της γραφής εάν υπάρχουν αγανακτισμένοι, φτωχοί και δυστυχισμένοι συμπολίτες μου, όλοι μπορούν να μάθουν ότι είμαι, είμαστε με το κόμμα μας «ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ» δίπλα τους, ορκισμένοι και αποφασισμένοι. Τους περιμένουμε και θα γίνουμε έτσι δύναμη ελπίδας και ανασυγκρότησης. Το μπορούμε, είναι στο χέρι μας. 

Θα είμαι λίγο αιχμηρός μαζί σας. Το κόμμα που υπηρετήσατε επί χρόνια δεν ψήφιζε τις εντολές της ΕΕ για μείωση της αγροτικής παραγωγής μας; Αν δεν κάνω λάθος προ της εντάξεώς μας στην ΕΟΚ η αγροτική παραγωγή της χώρας αποτελούσε το 35% της οικονομίας μας και σήμερα το 7%! Όλα αυτά ελέω ΕΕ! Τι απαντάτε;

Πολύδωρας: Έχετε δίκιο. Τα έχω γράψει και καταγγείλει ήδη από εικοσαετίας. Το σχέδιο αποβιομηχάνισης, όπως και το αποπαραγωγής, δηλαδή της εγκατάλειψης της γεωργοκτηνοτροφίας, ήταν έγκλημα εκ προμελέτης. Το τέλειο έγκλημα. Με τη συναίνεση του θύματος μάλιστα. Του επιδοματόβιου αγρότη, του θάπτοντος τα προϊόντα του στις χωματερές, του ξεριζώνοντος τα αμπέλια του και τις ελιές του, γενόμενος, ο δύστυχος, άλλος Ιμπραήμ ο ίδιος, γιατί δεν είχε κυβερνώντες να τον ορμηνέψουν, να τον καθοδηγήσουν, να τον διδάξουν, αλλά θωπευτές ώτων και ψηφοθήρες λαοπλάνους. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Αλλά γιατί μιλάμε για το παρελθόν; Τώρα, εν τω μέσω της κρίσεως και της ύφεσης, δεν καταρτίζονται προγράμματα πρωτογενούς παραγωγής για να σωθεί ο λαός. Ούτε προτείνονται από την «σώτρια» Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιατί τέτοια ολιγωρία και αδιαφορία; Για μας, η προτεραιότητα και η οδός σωτηρίας είναι η πρωτογενής παραγωγή. Η καινοτόμος και με προηγμένες καλλιέργειες γεωργία και η αυτοματοποιημένης ανατροφής κτηνοτροφία. Έτσι καταχωρίζονται τα γεωργοκτηνοτροφικά μας προγράμματα στο Σχέδιο Εθνικής Ανασυγκρότησης που συντάσσουμε τώρα.   

Το κοινοβούλιο με 294 βουλευτές το οποίο όπως δείχνουν τα πράγματα μπορεί αύριο-μεθαύριο να είναι με 282 βουλευτές αποτελεί δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος; Λειτουργεί η Δημοκρατία σήμερα κύριε Πολύδωρα;

Πολύδωρας: Όπου και όταν υπήρξε «κολοβό κοινοβούλιο» υπήρξε και «κολοβή δημοκρατία». Αυτό είναι το δογματικό δίδαγμα της ιστορίας. Περιορισμοί και αποκλεισμοί οποιασδήποτε μορφής δεν συγχωρούνται στη Δημοκρατία. Και αν υπάρξουν, πάντοτε εκδικούνται. Προσχήματα και σκηνογραφίες δεν σώζουν ούτε καλύπτουν τις βλάβες στο «σώμα και πνεύμα» της Δημοκρατίας.

Ποια είναι η άποψή σας για τις φυλακίσεις των βουλευτών της Χ.Α. και τώρα για την άρση της ασυλίας όλων των βουλευτών η οποία πιθανόν να οδηγήσει όλους τους εκλεγμένους βουλευτές εντός φυλακής;

Πολύδωρας: Το θέμα ανήκει στη δικαιοσύνη. Δεν υπεισέρχομαι με οποιοδήποτε σχολιασμό στο έργο της. Θυμόμαστε, άλλωστε, ότι όλα επιταχύνθηκαν με τον τραγικό φόνο ενός ανθρώπου, του καλλιτέχνη Παύλου Φύσσα. Το να ανατίθεται ή να αναλαμβάνεται όμως ένα τέτοιο νομικοπολιτικό θέμα από τη δικαιοσύνη είναι κάπως παράδοξο. Δεν της ανήκει τέτοιο βάρος, ούτε το αντέχει. Τα πολιτικά προβλήματα πρέπει να τυγχάνουν πολιτικών χειρισμών. Είναι πιο καθαρό. Και λιγότερο προσχηματικό ή άνανδρο.

Μια και ο λόγος για Χ.Α. , παλαιότερα είχατε κάνει άνοιγμα προς όλα τα κόμματα, ακόμη και προς τη Χ.Α. ως μια εθνική πανστρατιά για τη σωτηρία της χώρας. Εξακολουθεί και ισχύει αυτή η πρότασή σας;

Πολύδωρας: Ασφαλώς και ισχύει. Δεν κάνω αποκλεισμούς. Το προσκλητήριο το απηύθυνα εξ υπαρχής προς τον κόσμο που ψήφισε ΧΑ. Δεν τους θεώρησα ποτέ ως μονίμως αγκυροβολήσαντες εκεί. Πρόσκαιρους επισκέπτες, αγανακτισμένους δικαίως πολίτες τους θεωρώ. Ποτέ και σε καμμιά περίπτωση δεν τους είδα ως «νεοναζί». Προσοχή λοιπόν. Και φυσικά ανανεώνω την πρόσκλησή μου, εννοείται.

Το κόμμα σας «Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό» διεκδικεί την είσοδό του στην Ευρωβουλή. Αν εκλεγείτε, που σας το ευχόμαστε, είστε διατεθειμένος να τα …σπάσετε με τους Ευρωπαίους; Και σε ποιο επίπεδο;

Πολύδωρας: Προσερχόμαστε, με την εντολή του λαού και με τη βοήθεια του Θεού, στο Ευρωκοινοβούλιο ως διεκδικητές-μεταρρυθμιστές. Όχι ως ευπειθή «δουλάκια», πρόθυμα να εκτελέσουμε τις επιθυμίες των αφεντικών. Άλλωστε όλοι ζητούν σήμερα μεταρρυθμίσεις στο θεσμικό και λειτουργικό σύστημα της ΕΕ. Άλλοι προς την εμπέδωση της δεσπόζουσας θέσης των τραπεζιτών. Άλλοι προς την κατεύθυνση της Ενωσιακής αλληλεγγύης και των κριτηρίων επιβίωσης των λαών του Νότου. Εμείς τασσόμεθα υπέρμαχοι της δεύτερης γραμμής. Νομίζω ότι μπροστά μας στην Ευρωβουλή και στις Ευρωπαϊκές υποθέσεις ευρύτερα, ο Ευρωσκεπτικισμός του Νίγκελ Φάρεϊτζ θα μοιάζει παιδικός. Η θέση μας είναι Ελληνοκεντρική. Και η Ευρώπη ορίζεται από εμάς και από τους ίδιους τους Ευρωπαίους ως γνήσιο τέκνο του Ελληνικού και Ελληνο-Χριστιανικού πολιτισμού. Ποτέ ως φωλέα εχιδνο-τραπεζιτών!

Κύριε Πολύδωρα, είστε ένας πολυγραφότατος και πολυμαθέστατος άνθρωπος. Πρόσφατα επισκεφτήκατε και προσκυνήσατε τον Άγιο Μηνά στην Κρήτη κάνοντας έναν παραλληλισμό του κόμματός σας με την λειτουργία της Εκκλησίας. Επειδή κάτι τέτοιο ακούγεται για πρώτη φορά, μπορείτε να μας το εξηγήσετε σε αδρές γραμμές;

Πολύδωρας: Αυτό που είπα στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης ήταν μια ιστορική αναλογία μεταξύ της Εκκλησιαστικής παράδοσής μας και των Ελληνο-Ευρωπαϊκών σχέσεων. Η Θεία Λειτουργία διακρίνεται σε λειτουργία των κατηχουμένων και σε λειτουργία των πιστών. Ας πούμε σε ενοριακό τρόπο ζωής και σε οικουμενική ματιά και πανανθρώπινη θεώρηση. Η εθνική «ενορία» να συνυπάρχει, προτασσόμενη της Ενωσιακής ή παγκόσμιας θεώρησης. Σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι η Ορθοδοξία και η Ελληνική Εκκλησία ειδικότερα είναι αναγκαίο και υπαρκτικό στοιχείο της Νέας Ελλάδος. Δεν είμαστε κάποια πολτοποιημένη μάζα εμβίων όντων. Είμαστε αξιακή κιβωτός ανθρώπων. Έτσι και ως τέτοιοι υπάρχουμε εις τον αιώνα. Ελεύθεροι και συνειδητοποιημένοι Έλληνες. Ευρωπαίοι και Οικουμενικοί. Όχι απομονωμένοι σε κάποια splendid isolation (λαμπρά απομόνωση). 

Κάτι τελευταίο κύριε Πρόεδρε: όταν ως υπουργός Δημόσιας Τάξης αντιμετωπίζατε τις πρωτοφανείς και βαλτές πυρκαγιές στην Ελλάδα κάνατε λόγο για «ασύμμετρες απειλές» . Μπορείτε να μας πείτε με τη νηφαλιότητα που σας διακρίνει σήμερα, ποιες ήταν αυτές οι ασύμμετρες απειλές; Οι ΗΠΑ;

Πολύδωρας: Το βέβαιο είναι, αποδεδειγμένο και εκ πλαγίου ομολογημένο πια, πως επρόκειτο για «ασύμμετρες απειλές». Φάνηκε από την οργή και ορμή με την οποία με χτύπησαν τότε (το επίσημο ΠΑΣΟΚ και η Αριστερά με τα MEDIA τους) όταν χρησιμοποίησα τον όρο για πρώτη φορά. Υπήρξε εφημερίδα μιας συγκεκριμένης ημερομηνίας (28 Αυγούστου 2007) όπου 26 (!) σχολιαστές αναλυτές-κατήγοροι έγραψαν εις βάρος μου καταγγέλλοντες την «ανοησία μου» περί «ασύμμετρων απειλών». Στο ίδιο φύλλο εκείνης της ημέρας. Την προηγουμένη συνεδρίαζε το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ και ελάμβανε σχετικές καταδικαστικές αποφάσεις του Πολύδωρα και του Καραμανλή, για τις «ασύμμετρες απειλές». Τα συμπεράσματα δικά σας. Είχα πετύχει φλέβα χρυσού. Τους πονούσε. Σχεδόν τους απεκάλυπτα. Τους έδειχνα. Το έβλεπα από οργανωμένο σχέδιο και τον τρόπο ενεργείας τους (modus operandi). Δεν μπορώ να κατονομάσω ή να υποθέσω τους υποβολείς. Και καμμία χώρα φυσικά. Είχαμε πολλούς εχθρούς.

 "Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου