Σελίδες

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Η ΑΘΛΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΗΝ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΑΝΩ ΒΟΥΛΗΣ ΡΩΣΙΑΣ! ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ!!!

Αυτή είναι η άθλια-δωσίλογη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Οδηγεί τη χώρα στην εθνική καταστροφή με τις αποφάσεις της-μαχαιριά στα στήθη του Ελληνισμού και της Πατρίδας. Η αππαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα, στην φιλέλληνα Πρόεδρο της άνω Βουλής Ρωσίας. αυτό σηματοδοτεί.
Η αντίδραση του πατριώτη Τέρενς Κουϊκ υπήρξε άμεση!  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΤΑ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΤΙΝ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΑΝΩ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ»
 «ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΔΙΟΛΙΣΘΗΣΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΟΣΧΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


«Ο Υπουργός Εξωτερικών της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, προχώρησε σε μία ακόμα πρωτοφανή ενέργεια. Απαγόρευσε, με εντολή της ΜΕΡΚΕΛΙΚΗΣ Ε.Ε. την είσοδο στην Ελλάδα της ΦΙΛΕΛΛΗΝΟΣ και ελληνόγλωσσης Προέδρου της Άνω Βουλής της Ρωσίας Βαλεντίνας Ματβιένκο, η οποία έχει διατελέσει και Πρέσβης στη χώρα μας.

Χωρίς αμφιβολία αυτό αποτελεί πρόκληση κατά της Ρωσίας και του Προέδρου Πούτιν, διολισθαίνοντας αντεθνικά και επικίνδυνα τις σχέσεις μας με τη Μόσχα, σε εποχές που δεν έχουμε την πολυτέλεια να μπαίνουμε σε κρίσιμες δοκιμασίες με παραδοσιακούς συμμάχους και μάλιστα ομόδοξους».

Αυτό δήλωσε ο Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, καταθέτοντας στη Βουλή μία Ερώτηση ιδιαίτερης εθνικής σημασίας, που αφορά στην υπ' αριθμόν τρία θεσμική αξιωματούχο της Ρωσίας, με καταγεγραμμένες τις πολύ σημαντικές και συνεχείς φιλελληνικές θέσεις της. Και πρόσθεσε:

«Με ποιό δικαίωμα προχώρησε ο ΥΠΕΞ και αντιπρόεδρος της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε όλες αυτές τις ενέργειες, χωρίς προηγουμένως για ένα τόσο ΥΨΙΣΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ θέμα, όπως οι χειρισμοί σε όλες της πτυχές του Ουκρανικού θέματος, να το φέρει για διαβούλευση στη Βουλή ή στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής πολιτικής;»




ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ
ΘΕΜΑ: Η ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΑΝΩ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΒΑΛΕΝΤΙΝΑΣ ΜΑΤΒΙΕΝΚΟ

κ. Υπουργέ,

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η Ελλάδα, με πρωτοφανή και απαράδεκτη απόφαση που συνομολογήσατε με την Ε.Ε. ως Αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της ελληνικής συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, άρα και με την έγκριση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ την είσοδο στην πατρίδα μας, στην Πρόεδρο της Άνω Βουλής της Ρωσίας Βαλεντίνα Ματβιένκο, η οποία είναι ελληνομαθής, φιλέλλην και έχει υπηρετήσει στην Αθήνα ως Πρέσβης της χώρας της.

Η απαγόρευση διατυπώνεται με σαφήνεια στην έγγραφη απάντηση του Υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Κούρκουλα σε σχετική Ερώτηση συναδέλφων του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Η Πρόεδρος της Ρωσικής Άνω Βουλής κα Βαλεντίνα Ματβιένκο έχει συμπεριληφθεί σε κατάλογο περιοριστικών μέτρων της Ε.Ε». και έχει προστεθεί στον κατάλογο των κυρώσεων «λόγω δημόσιας υποστήριξης στην Άνω Βουλή για την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία».

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, με έκδηλη ανησυχία παρακολουθούμε την πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ η οποία:
•Είναι απόλυτα ταυτισμένη με τις βουλήσεις της Γερμανίδας Άγκελας Μέρκελ ως προς τις σχέσεις Ε.Ε. - Ρωσίας.
•Απαξιώνει την παραδοσιακή Ελληνο - Ρωσική φιλία.
•Και δημιουργεί ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ διολίσθηση στις σχέσεις με μία ομόδοξη χώρα, την οποία δεν έχει την πολυτέλεια να αρνείται ως ανέφελο και συνεργάσιμο σύμμαχο η Ελλάδα και ο ελληνισμός και σε πολιτικό και σε οικονομικό και σε γεωστρατιωτικό επίπεδο. Πολυτέλεια που δεν την έχουμε, ούτως ή άλλως, με κανέναν από τους παραδοσιακούς συμμάχους μας, με τους οποίους πρέπει να υπάρχει έντιμη και ισομερής συνεννόηση, από τη στιγμή που αυτό επιτάσσει το εθνικό μας συμφέρον.

Υπενθυμίζουμε, μάλιστα, ακόμα πιο συγκεκριμένα, ότι η Ρωσία, πάντα στάθηκε στον ΟΗΕ και σε όλα τα διεθνή fora, πιστή συμπαραστάτης στα εθνικά ζητήματα του ελληνισμού, με κυρίαρχο το Κυπριακό.

Όπως, μη νομίζετε ότι πέρασε απαρατήρητη η υποβάθμιση της εκπροσώπησης του ΥΠΕΞ στην πρόσφατη εκδήλωση της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα, με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της χώρας και της αναχώρησης του Ρώσου Πρέσβη από το πόστο του στην Αθήνα.

Αλλά όταν, κ. Υπουργέ, εξαπολύετε ρηματική διακοίνωση εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, να περιμένουμε κάτι άλλο στους γενικότερους διπλωματικούς χειρισμούς σας;

Κατόπιν αυτών, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1.     Αντιλαμβάνεσθε το μέγεθος της ελληνικής πρόκλησης σε βάρος της Ρωσίας, με την απαγόρευση της εισόδου στη χώρα μας της Προέδρου της Άνω Βουλής της χώρας κας Βαλεντίνας Ματβιένκο;
2.     Είναι δυνατόν να μην λαμβάνονται ΠΡΟΤΙΣΤΩΣ υπ' όψη τα ελληνικά συμφέροντα, έναντι των συμφερόντων ορισμένων μελών της Ε.Ε., όπως κυρίως της Γερμανίας, που νοιάζονται για τα δικά τους οφέλη και μόνο;
3.     Είναι δυνατόν να έχετε μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα γερμανικό δορυφόρο, αγνοώντας την θεμελιώδη αρχή της Ευρώπης των Εθνών Κρατών και της Αλληλεγγύης, όταν επί Κωνσταντίνου Καραμανλή υπογράψαμε την Συνθήκη ένταξης; Ή την ιστορική ρήση του Ανδρέα Παπανδρέου «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες»;
4.     Προτίθεστε ΑΜΕΣΑ να ανακαλέσετε αυτή την απαράδεκτη απαγόρευση εισόδου;
5.     Έχετε συνομολογήσει κι άλλες απαγορεύσεις εισόδου στην Ελλάδα, Ρώσων αξιωματούχων ή Ρώσων πολιτών, όπως επιχειρηματιών κλπ; Ζητάμε να μας γνωστοποιήσετε τον πλήρη κατάλογο των ονομάτων, που προφανώς έχει καταρτίσει η Ε.Ε. με τις γερμανικές οδηγίες, αφού είναι γνωστός ο ρόλος του Βερολίνου στα γεγονότα «της πλατείας του Κιέβου».
6.     Με ποιό δικαίωμα προχωρήσατε σε όλες αυτές τις ενέργειες χωρίς προηγουμένως, για ένα τόσο ΥΨΙΣΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ θέμα, όπως οι χειρισμοί σε όλες της πτυχές του Ουκρανικού θέματος, να το φέρετε για διαβούλευση στη Βουλή ή στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής πολιτικής;

Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου