Σελίδες

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

SOS! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ DRAGHI ΓΙΑ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ!

από τον Κυριάκο Τόμπρα

H πρόσφατη απόφαση της ΕΚΤ για ποσοτική χαλάρωση,επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά τον κανόνα της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ, ΩΣ ΠΡΟΪΟΝ ΧΡΕΟΥΣ !!!
Η ΕΚΤ ΔΕΝ ΘΑ ΤΥΠΩΣΕΙ ΝΕΟ ΧΡΗΜΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ, 
ΩΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΙΣΤΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΧΡΕΩΣΗΣ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙ, ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΙΣ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΕΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΟΥΣ !!!
Επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά ότι ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΟΣ, δημόσιο ή ιδιωτικό, δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει ΧΡΗΜΑ, υπό το ισχύον νομισματικό σύστημα του ΧΡΗΜΑΤΟΣ = ΧΡΕΟΣ !!!
Με ποιο τρόπο λοιπόν θα μπορέσουν οι ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ να επωφεληθούν από την ποσοτική χαλάρωση και να βρεθούν έστω με ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ, αφού η ΕΚΤ έχει αποκλείσει από τα ενέχυρα τα ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ και δέχεται μόνο εμπράγματες εξασφαλίσεις ιδιωτών, υψηλής πιστοληπτικής αξιολόγησης ;;;
ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΜΕ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΕΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ;;;
ΟΧΙ !!!
Πρώτον, επειδή, εκτός από την γενικότερη πολιτική ρευστότητα, δεν εμπιστεύονται το Ελληνικό Δημόσιο, παρότι αυτό τις συντηρεί και τις ενισχύει εις βάρος των φορολογουμένων και, ακόμη, δεν εμπιστεύονται ούτε η μια την άλλη, για τις μεταξύ τους συναλλαγές και δοσοληψίες.
Πως λοιπόν θα εμπιστευθούν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, προκειμένου να ρίξουν το λογιστικό χρήμα της ΕΚΤ στην αγορά ;;;
Και δεύτερον, γιατί ακόμη και αν το έκαναν, το λογιστικό χρήμα των δανείων που θα έπεφτε στην αγορά είναι σχεδόν σίγουρο ότι, λόγω της έλλειψης εμπιστοσύνης και του μίσους των πολιτών προς τις ελληνικές τράπεζες, δεν θα επέστρεφε ποτέ σε αυτές στη λογιστική μορφή των καταθέσεων, ιδιαίτερα δε τη στιγμή που τα περισσότερα τραπεζικά στελέχη θεωρούν δεδομένο το ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ, με αποτέλεσμα, προκειμένου το χρήμα αυτό να αποθησαυριστεί στα σεντούκια ή να φυγαδευτεί ξανά στο εξωτερικό, να δημιουργήσει ένα τεράστιο πρόβλημα ζήτησης πραγματικού χρήματος σε φυσική μορφή (κέρματα + τραπεζογραμμάτια) που ούτε υπάρχει, ούτε μπορεί να εφευρεθεί, δηλαδή να δανειστεί ή να τυπωθεί.

ΤΟΤΕ, ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΕΚΧΩΡΗΣΟΥΝ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΕΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΒΑΡΗ, ΣΤΗΝ ΕΚΤ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΧΡΗΜΑ ;;; 
ΜΑΝΤΕΨΤΕ !!!
ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!
Οι ελληνικές τράπεζες θα κατάσχουν τα ακίνητα που αντιστοιχούν στις εμπράγματες και προσωπικές εγγυήσεις των ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ, αλλά δεν θα τα βγάλουν ποτέ σε πλειστηριασμούς, αφού γνωρίζουν καλά ότι δεν υπάρχει αγορά και, έτσι, δεν πρόκειται να εκποιηθούν σε τιμές αντίστοιχες και ανάλογες της επισφάλειας του κόκκινου δανείου που σήμερα καλύπτουν.
Ενώ, ΕΚΧΩΡΩΝΤΑΣ ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤ για να ΕΠΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ της προσφατης απόφασης Draghi, ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΚΤΙΜΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΞΙΑ ή, έστω, ΣΤΑ 3/5 ΑΥΤΗΣ, με αποτέλεσμα ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ Η ΠΙΟ SEXY ΜΠΙΖΝΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2014-2016, αφού στην πράξη αυτά θα εξοφληθούν με το λογιστικό χρήμα της ΕΚΤ, αντί του πραγματικού χρήματος των δανειοληπτών.
Σε κάθε όμως περίπτωση, θα εξοφληθούν.
Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος του συνωστισμού των κερδοσκόπων στους ορόφους των διοικήσεων, στα κεντρικά γραφεία των ελληνικών τραπεζών.  
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ :
ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, πολύ σύντομα θα κληθείτε να πληρώνετε νοίκι για το κατασχεμένο σπίτι σας στον κ.ο Draghi ενώ, επειδή αυτό στο Υποθηκοφυλακείο θα προκύπτει ακόμη στο δικό σας όνομα, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΦΟΡΟΥΣ, ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΦΙΑ που θα σας επιβάλλουν Κυβέρνηση και Τρόικα, γιατί αλλιώς κινδυνεύετε με φυλάκιση.
Επίσης, θα υποχρεούστε να συντηρείτε καλά το σπίτι σας και να το διατηρείτε σε αξιοπρεπή κατάσταση, για να μπορέσει μια μέρα ο νέος ιδιοκτήτης του να σας αυξήσει το νοίκι ή να το πουλήσει σε καλή τιμή.
ΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΤΟΝ ΠΙΝΕΤΕ ΤΟΝ ΦΡΑΠΕ Ή ΤΟΝ ΦΡΕΝΤΟ ΣΑΣ ;;;

kinima-ypervasi.blogspot.gr

1 σχόλιο: