Σελίδες

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ "ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ"; ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ...

Την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 και ώρα 18:00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Παπάγου - Χολαργού, πραγματοποιήθηκε η..
προγραμματισμένη 4η συνεδρίαση της " ομάδας εργασίας για τον Υμηττό "με θέμα "Μητροπολιτικό ΠάρκοΓουδή", με ομιλητή τον κ.Μαυράκο.
Ο κ. Μαυράκος έμπειρος σε θέματα περιβάλλοντος ,( είναι πρόεδρος του συλλόγου  "  Υμηττός ", πραγματοποίησε μια εμπεριστατωμένη διάλεξη, με θέμα "Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή ".
-  Κατ αρχάς αναφέρθηκε τι είναι " Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή ", μέσα από επιλεγμένες διαφάνειες.
Την μεγάλη σημασία του για το Λεκανοπέδιο Αττικής , κυρίως μετά τις πυρκαγιές ( σε Πάρνηθα , Πεντέλη ,Υμηττό ) και την αναγκαιότητα, διατήρησης και ανάπτυξης του,ως πνεύμονα πράσινου για την Αθήνα.
- Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ιστορικό του " Πάρκου ".
"Στρατιωτική πόλις Γουδή ".
Την παραχώρηση 965 στρεμμάτων από το Ταμείο Εθνικής  Αμύνης στον (ΑΟΟΑ) για την δημιουργία χώρου πράσινου ( άλσους ).
- Αναφέρθηκε στο πάγωμα των διαδικασιών " Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή " λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, με την παραχώρηση τμήματος του στρατοπέδου " Βαρύτη "για τις εγκαταστάσεις του "Badminton  ".
Τέλος τον Ιούνιο του 2011 ,με το Προεδρικό Διάταγμα για την προστασία του Υμηττού ,  θεσμοθετείται το " Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή".
Η εισήγηση εκτενής και εμπεριστατωμένη,με αναφορά :
- " Στις άμεσες δράσεις για την προώθηση της διαδικασίας υλοποίησης του ,Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή ".
- " Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή Δήμος Παπάγου - Χολαργού ".
Εντυπωσιακή η διάλεξης του κ. Μαυράκου,δίνοντας το στίγμα ότι είναι προφανής η αναγκαιότητα της διατήρησης και ανάπτυξης αυτού του πνεύμονα πράσινου για την Αθήνα.
Ακολούθησε διαλογική συζήτηση μεταξύ των παρευρισκόμενων μελών και ο πρόεδρος της " ομάδας εργασίας για τον Υμηττό " και Γενικός Γραμματέας του Δήμου Παπάγου - Χολαργού κ. Κώστας Τσοχαλής ,εισηγήθηκε να τεθεί θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, για την ανάδειξη του " Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή " και δεύτερον να πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο εκδήλωση -παρουσίασης του θέματος ,στο κοινό.
Επίσης , μέσα από την εισήγηση του κ. Μαυράκου ,υπάρχει η δυνατότητα να διευκρινισθούν και τα ακριβή διοικητικά όρια του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Τέλος, θα ήθελα να προσθέσω ότι όλοι μας πρέπει να είμαστε ευαισθητοποιημένοι και να φροντίζουμε το περιβάλλον ,τους πνεύμονες πράσινου ,όσους τουλάχιστον μας έχουν απομείνει ,είναι το μόνο ίσως που μπορούμε να αφήσουμε ως κληρονομιά στα παιδιά και τα εγγόνιά μας.
To πιο πάνω ειδησεογραφικό κείμενο και τις φωτογραφίες μας έστειλε η 
Βούλα Χριστοδουλοπούλου, μέλος της " ομάδας εργασίας για τον Υμηττό του Δήμου Παπάγου - Χολαργού " και την ευχαριστούμε.

1 σχόλιο:

  1. ΒΡΕ ΒΛΑΚΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΕΡΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΕΚΕΙ????ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΚΑ ΧΩΡΟΥΣ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ....ΒΛΑΚΕΣ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή