Σελίδες

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΕΚΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΩΣ ΜΟΝΙΜΟ ΤΟ CAPITAL CONTROL! ΕΠΑΙΤΕΣ ΤΩΝ 60 ΕΥΡΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΤΜ!!!

Οι τράπεζες, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, μπαίνουν "με το ζόρι" μέσα στο...

τρίτο μνημόνιο και ...επανα-ανακεφαλαιοποιούνται (!!!) - ακούγεται ένα πακέτο 20 δισ. ευρώ - (το οποίο πάλι θα το πληρώσουν οι φορολογούμενοι Έλληνες πολίτες) και το πιο οδυνηρό απ'όλα: Ο έλεγχος της κίνησης των καταθέσεων ή κεφάλαίων ή capital controls δεν θα τελειώσει στις 7 Ιουλίου, αλλά θα συνεχιστεί μέχρι νεωτέρας!
Πόσο "νεωτέρας"; Στην Κύπρο η τρόικα κράτησε φυλακισμένες ό,τι απόμεινε από τις καταθέσεις των πολιτών 18 μήνες, στην Ισλανδία κρατήθηκαν επτά χρόνια.
Εδώ, κανείς δεν ξέρει, αλλά οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να φύγουν πάλι εκτός Ελλάδος οι καταθέσεις, επειδή οι ίδιοι βουλιάζουν την οικονομία μας.
Το βέβαιο είναι ότι πάλι οι τράπεζες θα "ρουφήξουν" ένα μεγάλο μέρος του "πακέτου", αν τελικά συμφωνηθεί, με μία μεγάλη διαφορά με το προηγούμενο "πακέτο" των 48 δισ ευρώ που "μάσησαν" οι τραπεζίτες χωρίς να τους αφαιρεθεί ο έλεγχος των χρεοκοπημένων ιδρυμάτων τους:
Τώρα, θα υπάρχει μόνιμο capital control που επέβαλε η ΕΚΤ και το εκτέλεσε η Τράπεζα της Ελλάδος του φερόμενου από ξένα ΜΜΕ επίδοξου πρωθυπουργού Γιάννη Στουρνάρα και τα λεφτά των Ελλήνων είναι φυλακισμένα εκεί, τιμωρώντας τους Έλληνες που αρνήθηκαν να βγάλουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό. Και μετατρέποντάς τους σε επαίτες των 60 ευρώ την ημέρα!
Και τώρα συζητάνε για capital control 12 ή 18 μηνών ή ακόμα και 24 μηνών! Νομίζοντας ότι η Ελλάδα είναι νησιωτική οικονομία των 300.000 ή των 700.000 ψυχών στις οποίες επιβίωσε το σύστημα για αρκετό καιρό.
Αδιαφορώντας για την ολική καταστροφή και την τρομακτική ανεργία που θα προκαλέσει ο "χιτλερικός έλεγχος" στον τρόπο που οι άνθρωποι καταναλώνουν τα λεφτά τους.
Τους υποχρεώνουν να τα αγοράζουν όλα με πιστωτική κάρτα, μετρητά στο χέρι δεν θα έχουν πέρα από το να φάνε το ψωμί της ημέρας και μέχρι εκεί.
Και βέβαια είτε με χρεωστική είτε με πιστωτική, σε όλες τις περιπτώσεις η τράπεζα θα κερδίζει από τη χρήση τους, ενώ ο καταναλωτής αλλά και ο μαγαζάτορας θα χάνει!
Αν υπάρξει συμφωνία, σε πρώτη φάση θα χαλαρώσει την ερχόμενη εβδομάδα ο έλεγχος των κεφαλαίων για εισαγωγές, προκειμένου να εφοδιαστεί η αγορά με τα απολύτως απαραίτητα (τρόφιμα, φάρμακα, μηχανήματα κλπ).
Εν συνεχεία, θα αυξηθεί το ημερήσιο όριο ανάληψης στα 100 ευρώ, κάτι που θεωρούν ότι ικανοποιεί το 90% των πολιτών (για τόσο τους έχουν: Για 100 ευρώ...).
Και θα συνεχιστεί εσαεί.
Χωρίς δυνατότητες προεξόφλησης επιταγών, θα σβήσουν ακαριαία ολόκληροι κλάδοι της οικονομίας, χωρίς ρευστό να κινείται ο εξαιρετικά δυναμικός κλάδος της εστίασης θα λιώσει και θα αρχίσει να σπέρνει δεκάδες χιλιάδες νέους ανέργους και εκατομμύρια άνθρωποι θα τρέχουν μία φορά την ημέρα στα ΑΤΜ για να παίρνουν το ένα κατοστάρικο ή ίσως τα δύο κατοστάρικα που το κράτος θα τους επιτρέπει. Το κατεχόμενο κράτος, φυσικά.
Είναι πραγματικά σαδιστικό να θέλεις να αναγκάσεις έναν λαό και ειδικά έναν μεγάλο λαό να ζήσει με capital control και με μερικά δεκάρικα στην τσέπη του, αλλά τα όρνια των Βρυξελλών δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τη μαζική, τελική, διάλυση της οικονομίας.
Η άλλη λύση είναι το εθνικό νόμισμα, το οποίο δεν είναι καθόλου μακριά, πλέον.
Για την ακρίβεια, έχει διανυθεί ήδη ο μισός δρόμος για το εθνικό νόμισμα με το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή capital control. Ο δύσκολος δρόμος διανύθηκε.
Ο εύκολος δρόμος που απομένει από εδώ κι μπρος είναι η εθνικοποίηση των τραπεζών, η δημιουργία μιας κεντρικής τράπεζας και η έκδοση νέου νομίσματος μέσα σε διάστημα ενός μηνός.
Με ταυτόχρονη τη διατήρηση των καταθέσεων των ιδιωτών σε ευρώ, ως ξένο συνάλλαγμα!
Και βέβαια άρση των περιορισμών στην κίνηση των κεφαλαίων για να ξεκινήσει να κινείται η νέα οικονομία.Με μία ισοτιμία η οποία αρχικά μπορεί να είναι 1:1, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα σταθεροποιηθεί στο 1:2 μετά από λίγο καιρό
Αλλιώς capital control μέχρι ... θανάτου μας. Kαι όταν θα πεθάνουμε, θα γίνει bank transfer η πληρωμή του γραφείου τελετών...
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου