Σελίδες

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Η ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, Η "ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ", ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ Ο... ΑΡΤΟΥΡ ΙΝΚΒΑΡΤ!


Δείτε πώς η ιστορία επαναλαμβάνεται σε κάποιους τομείς. Αναζητείστε ομοιότητες: Η Φώφη Γεννηματά εγκάλεσε τον Γιάννη Βαρουφάκη, κάνοντας λόγο για εσχάτη προδοσία επειδή ο τελευταίος (τόλμησε) να έχει plan B για την αντιμετώπιση μιας βίαης εξόδου από το...


ευρώ/επίθεση σε βάρος της χώρας  που ετοίμαζαν οι δανειστές! Λόγο για εσχάτη προδοσία από την πλευρά του Βαρουφάκη, έκανε και ο Γιάννης Πανούσης! 
Διαβάστε λοιπόν πιο κάτω και δείτε ομοιότητες με την ιστορία: 
Άρτουρ Τζάϊς Ίνκβαρτ.
Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη 
Ο Άρτουρ Τζάϊς Ίνκβαρτ
Δικηγόρος, ιδρυτής του Ναζιστικού κόμματος στην Αυστρία, πρωταγωνιστής του "Ανσλους", υποδεξάμενος με λουλούδια (Blumenkrieg) τους γερμανούς στρατιώτες κατά την εισβολή - προσάρτηση της Αυστρίας το '38. Διορισμένος από τον Χίτλερ "Κυβερνήτης του Ράιχ" της Αυστρίας. Αντίθετος κι' αυτός στην ύπαρξη σχεδίου αντιδράσεως κατά των σχεδίων εισβολής των Γερμανών στην πατρίδα του. Πιθανώς, τέτοιο σχέδιο το θεώρησε και αυτός ως "εσχάτη προδοσία".
Απαγχονίσθηκε τελευταίος εξ όλων των καταδιακασθέντων σε θάνατο στη δίκη της Νυθρεμβέργης, στις 2:45 μ.μ. της 16ης Οκτωβρίου 1946.
Αξιοσημείωτο το γεγονός οτι ο νόμιμος Πρωθυπουργός της Αυστρίας Σούσνιγκ στην προσπάθειά του να διατηρήσει την ανεξαρτησία της χώρας του, προκήρυξε, στις 9 Μαρτίου 1938 δημοψήφισμα, στο οποίο, μάλιστα, είχε θέσει κατώτερο όριο ηλικίας τα 24 χρόνια, για να αποφύγει τη συμμετοχή των νεωτέρων, για τους οποίους γνώριζε ότι η πλειοψηφία τους ήταν οπαδοί του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος. Η διεξαγωγή του ορίστηκε για τις 13 Μαρτίου. Ωστόσο, σχεδόν αμέσως έγινε προφανές ότι ο Χίτλερ δεν θα περιοριζόταν να παρατηρεί πώς η Αυστρία θα διατηρούσε, μέσω λαϊκής ψήφου, την ανεξαρτησία της. Ο Χίτλερ ανακοίνωσε ότι το δημοψήφισμα θα διεξαγόταν υπό καθεστώς εκφοβισμού και η Γερμανία δεν επρόκειτο να το δεχτεί. Επιπλέον, ο Υπουργός Προπαγάνδας του Ράιχ, Γιόζεφ Γκέμπελς, εξέδωσε δελτία τύπου, σύμφωνα με τα οποία είχαν ξεσπάσει ταραχές και διαδηλώσεις, και μεγάλο ποσοστό Αυστριακών ζητούσαν την επέμβαση γερμανικών στρατευμάτων, για την αποκατάσταση της τάξης. 
Είδαμε λοιπόν, όπως το καταγράφει η ιστορία, τί παθαίνει ένας λαός όταν νομίζει οτι μπορεί με δημοψηφίσματα να καθορίζει την τύχη του ... Αλλά, επίσης, και τί μπορεί να πάθει ένας "Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη" ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου