Σελίδες

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΧΡΥΣΑ ΠΑΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Σκέψεις για τη νέα σχολική χρονιά
Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θεώρησα χρήσιμο να επικοινωνήσω με την σχολική κοινότητα για να καταθέσω κάποιες σκέψεις μου.
Είναι λογικό, σε κάθε νέο ξεκίνημα, ο καθένας μας να βάζει νέους...

στόχους, να πλάθει νέα οράματα και να έχει αυξημένες προσδοκίες. Δεν πρέπει όμως να μας διαφεύγει ούτε στιγμή ότι η κάθε επιτυχία είναι αποτέλεσμα προγραμματισμένης, σκληρής και επίπονης προσπάθειας.
Όλοι μας, Δήμος, εκπαιδευτικοί και γονείς, οφείλουμε και πρέπει σ αυτή την προσπάθεια των μαθητών μας, να είμαστε δίπλα τους, συμπαραστάτες και αρωγοί, ώστε να διασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες που θα τους οδηγήσουν στην πρόοδο και την επιτυχία. Για να το επιτύχουμε απαιτείται η συνεργασία πολλών ανθρώπων και φορέων, μέσα σ’ ένα πλαίσιο αλληλοσεβασμού, καλής θέλησης, προγραμματισμού και αποτελεσματικότητας.
Τα μέλη της Σχολικής Κοινότητας – εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς – έχουν τον πρώτο λόγο. Ακολουθεί ο Δήμος, που με τα αρμόδια όργανά του, καθώς και τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και τις Σχολικές Επιτροπές, οφείλει να παρέχει υποστήριξη και στήριξη.Από την πλευρά μας ως Δήμος θα συνεχίσουμε όπως κάναμε μέχρι τώρα να συνεργαζόμαστε με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και να βοηθάμε όσο μπορούμε στην επίλυση των προβλημάτων της.
Είμαστε βέβαιοι ότι και στη νέα σχολική χρονιά θα έχουμε τη συνεργασία που είχαμε μέχρι τώρα τόσο με τις σχολικές μονάδες όσο και με τους γονείς, επιδιώκοντας να την κάνουμε ακόμη πιο πλούσια και πιο γόνιμη. Πιστεύω ακράδαντα ότι, με τη συχνή επικοινωνία  και αλληλοενημέρωση, με αμοιβαία εμπιστοσύνη και κατανόηση και συστηματική δουλειά θα αντιμετωπίζουμε με επιτυχία τις δυσκολίες προς όφελος των παιδιών. Διότι γι’ αυτά τελικά προσπαθούμε.
Σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες εύχομαι καλή σχολική χρονιά με πρόοδο στον αγώνα της μόρφωσης και όμορφες εμπειρίες σχολικής ζωής.
Χρύσα Παρίση
Αντιδήμαρχος

Παιδείας & Πολιτισμού
Παπάγου-Χολαργού

2 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΟΥΤΕ ΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΣΑΣ!!! ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτός από σκέψεις και πολυδημοσιευμένες απόψεις να κάνουμε και έργα;Οχι πολλά,αλλά κάτι να υλοποιηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή