Σελίδες

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΔΙΕΠΡΑΞΕ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ! ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΚΟΜΠΙΝΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ EUROSTAT! ΟΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΘΙΖΕΙ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ!


απόσπασμα του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ του Μανώλη Κοττάκη (Δημοκρατία της Κυριακής)
Βαριά βλάβη του Ελ­ληνικού Δημοσίου, συνολικού ύψους 210 δισ. ευρώ, αποκλει­σμό από τις διεθνείς αγορές, αύξηση των επιτοκίων δανεισμού της χώρας νέα φο­ρολογικά μέτρα και εξαναγκασμό της χώρας να...
υπογράψει το Μνημόνιο 2 φέρεται ότι προκά­λεσε η αλλοίωση του ελλείμματος του 2009 από τον πρώην διοικητή της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέα Γεωργίου! Όπως  αποκαλύπτει σήμερα η «Κυριακάτικη Δημοκρατία» -η οποία φέρνει στο φως της δημο­σιότητας την έκθεση αναίρεσης της αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξέvns Δημητρίου - Βα­σιλοπούλου, με την οποία ζητεί­ται η παραπομπή Γεωργίου σε δί­κη κακουργηματικού χαρακτήρα-, οι μαρτυρικές καταθέσεις «φωτιά» πρώην στελεχών της ΕΛ.ΣΤΑΤ., που τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς για τις δραματικέ5 συνέπειες που προκάλεσε στη διεθνή θέση της xώρας η αλλοίωση κρί­σιμων στατιστικών μεγεθών, δεν ελήφθησαν υπ' όψιν από το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών, το οποίο αποφάσισε την καταρχήν απαλ­λαγή του!!!
Οι μεθοδεύσεις
Οι μεθοδεύσεις που ακολούθησαν ο Ανδρέας Γεωργίου και οι συγκατηγορούμενοί του, Αθανασία Ξε­νάκη και Ανδρέας Μολφέτας, προκειμένου να αλλοιωθεί το έλ­λειμμα σε 15,4%, από 13,6%, όπως αυτές περιγράφονται στην έκθε­ση αναίρεσης είναι συγκλονιστικές και φωτίζουν άγνωστες πτυχές του παρασκηνίου που οδήγησε στη διεθνή επιτροπεία της χώρας και στην περιπέτεια των Μνημο­νίων. Η αντεισαγγελέας ζητά την παραπομπή των κατηγορουμένων σε δίκη με την κατηγορία της ψευ­δούs βεβαίωσης και ms βλάβης του Ελληνικού Δημοσίου προκει­μένου να διερευνηθούν:
  Η σύνδεση της αλλοίωσης -αναθεώρησης του ελλείμματος του 2009 με το Μνημόνιο 2, τα πρόσθετα χρεωλύσια συνολι­κού ύψους 210 δισ. ευρώ και οι ζημιές των ασφαλιστικών ταμεί­ων από το PSI.
  Η διόγκωση του χρέους του 2009 με 27,9 δισ. ευρώ, με αμφισβητούμενης αξιοπιστίας αλλοι­ώσεις μεγεθών που φέρεται ότι έκαναν.
  Η πρόσθεση -με πρωτοβου­λία τους- στο χρέος του 2009 κατά παράβαση των κοινοτικών κανονισμών των περίφη­μων swaps της Goldman Sachs, που υπεγράφησαν επί κυβερνή­σεις Σημίτη!

 Η απόκρυψη και ο μη υπολογισμός στο έλλειμμα του 2009 των μεγάλων πλεονασμάτων 500 Νομικών Προσώπων Ιδιω­τικού Δικαίου, πράγμα που, αν συνέβαινε εξαρχής -τα πλεονά­σματα αποκαλύφθηκαν το 2013, θα μείωνε και δεν θα αύξανε το έλλειμμα του 2009.
  Η ένταξη στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαί­ου, όπως το Μέγαρο Μουσικής, αν και, με βάση αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, αυτά δεν λογίζονται ως στενός δημόσιος τομέας.
  Ο υπολογισμός στο έλλειμ­μα του 2009 των δημοσιονομι­κών μεγεθών 17 ΔΕΚΟ, τΐδ οποί-εδ ενέταξαν στη Γενική Κυβέρ­νηση χωρίς να έχει προηγηθεί η αναγκαία από τους κοινοτικούς κανονισμούς εκπόνηση μελέτης.
Το «κόλπο»
Η πρόσθεση στο έλλειμμα του 2009 δαπανών προμηθει­ών των νοσοκομείων με βάση τα τιμολόγια και όχι την εκκαθά­ριση από την οποία έπρεπε να αφαιρεθεί μεγάλο ποσό που εί­χαν προεισπράξει οι προμηθευτές με ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.
Όπως καταγγέλλει η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην έκθεση αναίρεσης με αριθ­μό 37/2015, με την οποία ζητά την παραπομπή Γεωργίου σε δί­κη για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, «αφενός αγνο­ήθηκε σχεδόν ολοσχερώς το εμμάρτυρο αποδεικτικό υλικό που συνελέγη κατά τη διενέργεια της περαιτέρω κύριας ανάκρισης, αφετέρου παρερμηνεύτηκε το εμμάρτυρο υλικό που είχε προηγουμένως συλλεγεί».
Επισημαίνει δε ότι «το κα­τά τα προπαρατιθέμενα ψευδώς βεβαιωθέν από τους ως άνω κατηγορουμένους δημοσιονομικό έλλειμμα μπορούσε να έχει έννομες συνέπειες, καθόσον:
Έλαβε χώρα στο πλαίσιο της θεσπιζόμενης από τον κανο­νισμό 479/2009 διαδικασίας Υπερβολικού Ελλείμματος, δι­αδικασία η οποία, σύμφωνα με το άρθρο 129 της Συνθήκης Ε.Ε., παρέχει τη δυνατότητα στο συμ­βούλιο να ζητήσει από το κράτος-μέλος να λάβει τα αναγκαία για τη μείωση του ελλείμματος μέτρα.
  Μπορούσε να επηρεάσει την πρόσβαση της χώρα στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου και τα επιτόκια δανεισμού της κα­τά την έκδοση εντόκων γραμ­ματίων.
  Οδήγησε αιτιωδώς στη σύνα­ψη ενός νέου Μνημονίου για την Ελλάδα και τη λήψη των προβλεφθέντων από εκείνο μέ­τρων (ν. 4046/2012).






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου