Σελίδες

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ 150.000 ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ! ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΙ' ΑΥΤΟ...


Ο στόχος των τοκογλύφων είναι να δημιουργήσουν στρατιές αστέγων Ελλήνων! Ήδη, οι πλειστηριασμοί θα βγάλουν στο σφυρί χιλιάδες σπίτια, με τους δανειστές να πιέζουν σε πρώτη φάση τους εδώ τοποτηρητές τους (Τσίπρα-Καμμένο) να χάσει το σπίτι του το 20% των δανειληπτών. Με τα ....
πολιτικά λαμόγια που μας κυβερνούν, να είστε βέβαιοι ότι αυτό θα το πετύχουν οι τοκογλύφοι. 150.000 δανειολήπτες κινδυνεύουν πραγματικά να βρεθούν στο δρόμο. 
Σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο" χιλιάδες νοικοκυριά με μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια, κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους.
Το ρεπορτάζ της εφημερίδος αναφέρει συγκεκριμένα:
Οι διαβουλεύσεις για τα κριτήρια υπαγωγής των «κόκκινων» δανειοληπτών στον νόμο Κατσέλη βρίσκονται σε εξέλιξη με το οικονομικό δίδυμο της κυβέρνησης (Γ. Σταθάκης-Γ. Χουλιαράκης) να παζαρεύει προστασία για 2 στα 3 υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Για το 35% περίπου των νοικοκυριών που επί της ουσίας μένει στον... αέρα έχουν πέσει στο τραπέζι προτάσεις περί «αναδόμησης» του Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών, η συζήτηση όμως γι’ αυτό το ζήτημα είναι σε εξαιρετικά πρωτόλειο στάδιο.
Οι δανειστές έχουν βάλει νερό στο κρασί τους, αλλά η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, έχει κάνει μεταστροφή.
Η νέα πρόταση που φέρεται να έχει υποβάλει το οικονομικό επιτελείο στους εκπροσώπους των δανειστών μειώνει το χάσμα απόψεων των τελευταίων μηνών. Κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης ανέφεραν στον «Ε.Τ.» πως θα καλύπτει περίπου το 65% των δανειοληπτών με κόκκινα στεγαστικά, από 72,4% που ήταν το δίχτυ προστασίας της προηγούμενης ελληνικής πρότασης. Αλλες πηγές δίνουν την εντύπωση ότι οι δανειστές έχουν αναθεωρήσει για το ποσοστό των «κόκκινων» δανειοληπτών που δικαιούνται προστασία από τους πλειστηριασμούς, με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν πως θα ανέλθει τελικά του 40% που υποστήριζαν προσφάτως.

Τα κριτήρια

Αρμόδια στελέχη επισημαίνουν πως τουλάχιστον σε επίπεδο αντικειμενικών αξιών έχει καταγραφεί σύγκλιση. Η ελληνική πλευρά -βάσει εκτιμήσεων- έχει πέσει από τα 200.000 ευρώ στα επίπεδα των 150.000-180.000 ευρώ. Η τελευταία, επισήμως, γνωστή πρόταση των δανειστών αφορά σε κύρια κατοικία αντικειμενικής αξίας 120.000 ευρώ.
Να σημειωθεί πως την πενταετία της μεγάλης «έκρηξης» στις χορηγήσεις στεγαστικών δανείων (2005-2009) το μέσο ύψος δανείου που χορηγούσαν οι τράπεζες ήταν 110.000-120.000 ευρώ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ελήφθησαν δάνεια και 200.000 ή και 300.000 ευρώ. Εκεί εκτιμάται ότι πάτησαν οι θεσμοί, ζητώντας το όριο στα 120.000 ευρώ.
Παρόλα αυτά, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης επιβεβαίωσε πως οι θεσμοί έκαναν λόγο για βελτιωμένη πρόταση η οποία κλείνει -σε κάποιο βαθμό- την ψαλίδα μεταξύ των δύο πλευρών. Συγκλίνουσες πληροφορίες υποστηρίζουν πως πρόκειται για πρόταση που δεν έχει συζητηθεί, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.


1 σχόλιο:

  1. Εγώ δεν ανησυχώ καθόλου. Έχω απλήρωτο τον ΕΝΦΙΑ, και την φορολογία εισοδήματος, διότι δεν με φτάνει ο μισθός μου. Πρέπει να φάω κιόλας, δεν γίνεται να πεθάνω της πείνας!
    Οπότε, μόλις θα έρθει η Εφορία να μου χτυπήσει την πόρτα, θα της δώσω το τηλέφωνο δυο-τριών αλληλέγγυων που μένουν εδώ δίπλα, και θα τους πω να πάνε να εισπράξουνε από αυτούς! Τι σκ... αλληλεγγύη έχουνε!
    Για να μην σου πω ότι θα σηκωθώ αύριο να πάω στην αλληλέγγυα συγκέντρωσή τους και θα τους αφήσω τον φάκελο με τα χρωστούμενα! Να δω τα μούτρα τους, θέλω!
    Σκ...φατσες! Σιχαμένοι κοπρίτες! Βολεμένοι επιχειρηματίες και σουλατσαδόροι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή