Σελίδες

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ: ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΤΗΝ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕΣΩ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΑΝ!!!

Δείτε το ωραίο ρεπορτάζ από το koolnews.gr με χαρακτηριστικές τέτοιες περιπτώσεις:
Το δημοψήφισμα είναι η επιτομή των δημοκρατικών διαδικασιών καθώς...

όλοι οι πολίτες έχουν την ευκαιρία για να τοποθετηθούν επί ενός ζητήματος, τις αποφάσεις για το οποίο παίρνουν συνήθως οι κυβερνήσεις.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν διενεργηθεί οχτώ δημοψηφίσματα στα οποία επικράτησε το «ΟΧΙ» και στις περισσότερες περιπτώσεις οι κυβερνήσεις δεν σεβάστηκαν την ψήφο των πολιτών, με τελευταίο παράδειγμα τον Αλέξη Τσίπρα.
Δημοψηφίσματα που βγήκε το «ΟΧΙ»
Δανία 1992: Δημοψήφισμα για την Συνθήκη του Μάαστριχ
Σε ποσοστό 51,7% οι πολίτες απέρριψαν την Συνθήκη. Τελικά η κυβέρνηση δεν δέχτηκε το «ΟΧΙ» και οι πολίτες πήγαν ξανά στις κάλπες.
Δανία 2000: Δημοψήφισμα για να μπει η χώρα στην Ευρωζώνη.
Σε ποσοστό 53,2% οι πολίτες απέρριψαν το ευρώ και η κυβέρνηση σεβάστηκε την απόφαση τους.
Ιρλανδία 2001: Δημοψήφισμα για το Σύμφωνο Δημοσιονομικής Πολιτικής
Σε ποσοστό 53,9% οι πολίτες απέρριψαν τα μέτρα λιτότητας και δεν δέχτηκαν η χώρα τους να μπει στο μηχανισμό στήριξης. Τελικά οι πολίτες οδηγήθηκαν ξανά στις κάλπες.
Σουηδία 2003: Δημοψήφισμα για να μπει η χώρα στην Ευρωζώνη.
Οι πολίτες απέρριψαν αυτή την προοπτική σε ποσοστό 56,1% και έτσι το ζήτημα του ευρώ μετατέθηκε για το μέλλον.
Γαλλία 2005: Δημοψήφισμα για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα
Το 54,9% των πολιτών απέρριψε το Σύνταγμα, ωστόσο η κυβέρνηση εν τέλει το υιοθέτησε.
Ολλανδία 2005: Δημοψήφισμα για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα
Σε ποσοστό 61,5% οι πολίτες απέρριψαν το ευρωσύνταγμα αλλά τελικά η κυβέρνηση το υιοθέτησε.
Ιρλανδία 2008: Δημοψήφισμα για την Συνθήκη της Λισαβόνας
Μπορεί οι πολίτες σε ποσοστό 53,2% να το απέρριψαν, ωστόσο η κυβέρνηση τους οδήγησε και πάλι στις κάλπες.
Ελλάδα 2015: Δημοψήφισμα για την διάσωση του ευρώ.
Σε ποσοστό 61,3% οι πολίτες ψήφισαν «ΟΧΙ» και η κυβέρνηση το απέρριψε.
Από τα παραπάνω δημοψηφίσματα είναι προφανές πως οι μόνες χώρες των οποίων οι κυβερνήσεις δεν πήραν καθόλου υπόψη την ψήφο των πολιτών είναι η Ολλανδία, η Γαλλία και η Ελλάδα. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι στο βιβλίο που αναφέρονται τα δημοψηφίσματα, το ελληνικό χαρακτηρίζεται ως δημοψήφισμα για την διάσωση του ευρώ και όχι δημοψήφισμα για την αποδοχή της πρότασης Γιούνκερ όπως συνήθιζε να λέει ο Αλέξης Τσίπρας.
Τώρα, το τελευταίο δημοψήφισμα έγινε το 2016 στην Μεγάλη Βρετανία με τους πολίτες να ψηφίζουν υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ποσοστό 51,9% και μένει να δούμε αν τελικά η χώρα θα φύγει. Πάντως καθόλου απίθανο δεν είναι τελικά οι Βρετανοί να παραμείνουν, αν κρίνουμε και από τα παραδείγματα του παρελθόντος.   

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ κ. Βραχιολίδη και αναγνώστες, στην ουσία, σφυγμομέτρηση είναι κατά κάποιο τρόπο οποιοδήποτε δημοψήφισμα και αν γίνεται ή εξαγγελία για κάτι. Έτσι βλέπουν τις αντιδράσεις του κόσμου και έχουν μια σαφέστερη εικόνα για τις επόμενες κινήσεις τους προς αποφυγή λαθών. Τα σχόλια που γράφουμε σε οποιαδήποτε ανάρτηση άρθρων σε διάφορες ιστοσελίδες, και αυτά είναι εργαλείο για αυτούς για τις επόμενες κινήσεις τους για την χειραγώγησή μας. Στην Αμερική από όσο γνωρίζω, ανά μήνα γίνεται ανανέωση των σχεδιασμών πολέμων που έχουν δημιουργήσει και δημιουργούν ανά τον κόσμο ανάλογα με την εξέλιξη των επιχειρήσεών τους. Και μην μου πείτε ότι είμαι συνωμοσιολόγος, απλά κοιτάξτε σε πόσα άρθρα τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα ή κατεβασμένα βίντεο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Όλα αυτά τα καθάρματα έχουν εξαθλιώσει όλο τον κόσμο, τον έχουν πνίξει στο αίμα από τους πολέμους που δημιουργούν και τις διάφορες δήθεν (πλήρως ελεγχόμενες ως επί των πλείστων) τρομοκρατικές ενέργειες, οι εξεγέρσεις και γενικά το βγάλσιμο του λαού στους δρόμους με συνήθως κάποια θύματα και αυτά πλήρως ελεγχόμενα μέσω των ΜΜΕ την ώρα που θέλουν αυτοί και από την άλλη κάνουν δημοψηφίσματα να μας δείξουν ότι υπολογίζουν την γνώμη του λαού. Και σαν επίλογο, να πω, όποιος δεν τους ακολουθεί είναι φασίστας και τρομοκράτης. Πότε θα ξυπνήσουμε από αυτόν τον λήθαργο; Μια φούχτα άνθρωποι στο σύνολο και ελέγχουν ολόκληρο τον πλανήτη. Καλή δύναμη και υπομονή για τις ανατροπές που έρχονται, αλλά όχι για αυτές που περιμένουν, αλλά για αυτές που έχει σχεδιάσει πολύ πιο πριν το πιο μεγάλο αφεντικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή