Σελίδες

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΧΕΙ ΠΝΙΓΕΙ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΔΗΛΩΝΕΙ: "ΕΜΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ"! ΠΑΡΕ ΚΑΜΜΙΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΡΕΕΕ!

Φυσικά δεν πρόκειται ούτε για μετανάστες με χαρτιά ούτε για «πρόσφυγες» αλλά για παράνομους λαθρομετανάστες που...

κατασκήνωσαν στην μέση της πόλης, χωρίς να έχουν ελεγχθεί από κανέναν, ενώ οι εμείς οι Έλληνες πολίτες υποχρεούμαστε να φέρουμε μαζί μας ταυτότητα όταν, κυκλοφορούμε.. αυτοί έχουν να το ελεύθερο σύμφωνα με τον Μπουτάρη να μπαίνουν σε μια χώρα.. χωρίς να ακολουθούν την νόμιμες οδούς των συνόρων.. και ερωτούμε για ποιον λόγο δεν μπαίνουν νόμιμα από τα σύνορα;

Διαβάστε τι είπε ο Γιάννης Μπουτάρης

Έντονη κριτική στην Ε.Ε., για την απροθυμία της να υποδεχθεί και να ενσωματώσει τους πρόσφυγες που φτάνουν στις ακτές της από τις εμπόλεμες ζώνες της Μέσης Ανατολής, εξέφρασε ο Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας σε συνέδριο της πρωτοβουλίας «6 Degrees» που διοργανώθηκε στα τέλη του περασμένου μήνα στο Τορόντο του Καναδά.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η Ε.Ε. των 300 εκατομμυρίων [σ.σ. ο πραγματικός αριθμός είναι πάνω από 500 εκατομμύρια] δεν μπορεί να απορροφήσει 5 εκατομμύρια απελπισμένους ανθρώπους από αυτές τις περιοχές», είπε ο κ. Μπουτάρης, αναφερόμενος και στην «ντροπή» της κατάστασης στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

«Εμείς στη Θεσσαλονίκη προσπαθούμε να τους πείσουμε να παραμείνουν στην Ελλάδα· τους θέλουμε, για πάρα πολλούς λόγους», πρόσθεσε. Ωστόσο, τόνισε, «δεν υπάρχει στρατηγικό σχέδιο στη χώρα για τη βελτίωση της ζωής αυτών των ανθρώπων».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μίλησε για την ιστορία της πόλης του στην υποδοχή μεγάλων μεταναστευτικών κυμάτων, από την εποχή της εισροής 50.000 Σεφαραδιτών Εβραίων από την Ισπανία στα τέλη του 15ου αιώνα έως σήμερα.

Ανέδειξε την πολυεθνική, πολυπολιτισμική της παράδοση, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι στις αρχές του 20ού αιώνα κυκλοφορούσαν στη Θεσσαλονίκη «12 εφημερίδες σε πέντε διαφορετικές γλώσσες». Και μίλησε για την «πολύ επικίνδυνη» ιδέα της «φυλετικής καθαρότητας» που έγινε δημοφιλής στην πόλη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου