Σελίδες

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΡΕΧΕΙ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΙΚΕΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ROTHSCHILD: ΣΩΣΤΕ ΜΕ ΒΟΥΛΙΑΖΩ...

«Θα τους τσακίσουµε, κι ας έχουν µαζί τους τούς Ρότσιλντ και τους Ροκφέλερ», έγραφε το 2013 ο Πάνος Καµµένος σε ένα από τα γνωστά...

καταγγελτικά tweets του, ενώ το ίδιο έτος, από την Ιερισσό, αναφερόµενος στους Ρότσιλντ και την Goldman Sachs, µε ιδιαίτερα έντονο ύφος, έλεγε ενώπιον πλήθους πως «είναι αυτοί που µαζί µε τους ντόπιους προδότες µάς έφεραν τα Μνηµόνια».


Σήµερα, αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.) όχι µόνο έκανε πίσω από τα συνθήµατα αυτά και ταυτίστηκε µε τους «ντόπιους προδότες», αλλά συνεργάζεται, και µάλιστα στενά, και µε την τράπεζα που κάποτε λοιδορούσε ως εκπρόσωπο των κεφαλαίων του εβραϊκού λόµπι. Και µάλιστα τόσο στενά, που νιώθει την ανάγκη να µην αποκαλύπτει τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες ο πρωθυπουργός συνάντησε στελέχη της Rothschild Bank στο Παρίσι

Με λίγα λόγια συνεργάζονται με τους κλειδοκράτορες της παγκόσμιας οικονομίας. Γνωστή οικογένεια, που έχει παίξει ύπουλο ρόλο εδώ και πολλά χρόνια.

To ταξίδι Τσακαλώτου

Όπως γράφουν τα «Νέα» σε Σιγκαπούρη και Χονγκ Κονγκ, όπου θα βρεθεί αύριο και μεθαύριο ο Τσακαλώτος, θα επιδιώξει να καθησυχάσει τους επενδυτές για την ελληνική οικονομία, ενώ στο τέλος της εβδομάδας θα βρίσκεται στο εξωτικό Μπαλί της Ινδονησίας για την ετήσια Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Θα δει και τους δανειστές


Στο περιθώριο της Συνόδου ο έλληνας υπουργός αναμένεται να συναντηθεί με την επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ. Στην ατζέντα της συνάντησης θα βρεθεί για μια ακόμη φορά το ελληνικό αίτημα της ακύρωσης του μέτρου της περικοπής των συντάξεων το 2019. Προφανώς ο υπουργός Οικονομικών δεν περιμένει ότι το ΔΝΤ θα αλλάξει στάση από τη μια στιγμή στην άλλη. Το Ταμείο, αν και με περιορισμένο ρόλο στη μεταμνημονιακή εποπτεία, επιμένει στην εφαρμογή των περικοπών των συντάξεων υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μια ουσιαστική μεταρρύθμιση και δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε ακύρωση ή αναστολή του μέτρου.

Στο Μπαλί, εκτός της σιδηράς κυρίας του ΔΝΤ και το «δεξί χέρι» αυτής, που ακούει στο όνομα Πολ Τόμσεν, πρόκειται να παρευρεθούν ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και ο στενός συνεργάτης του Μπενουά Κερέ, ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, ο επικεφαλής των τεχνοκρατών της ευρωζώνης (EuroWorking Group) Χανς Βίλμπριφ, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ και οι υπουργοί Οικονομικών Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Ισπανίας.

Το ταξίδι έχει οργανώσει ο επενδυτικός οίκος Rothschild, που λειτουργεί ως σύμβουλος της κυβέρνησης, και αποτελεί συνέχεια του προγράμματος των συναντήσεων που έχουν ξεκινήσει από το καλοκαίρι (Βοστώνη, Νέα Υόρκη) με διαχειριστές κεφαλαίων, τραπεζίτες και ξένα funds με σκοπό τη διεύρυνση της επενδυτικής βάσης».

Ο διεθνής τραπεζίτης Rothschild, λοιπόν, ανοίγει τις πόρτες των αγορών στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να προσελκύσει επενδυτές!.

Πρόβλημα με τα ομόλογα

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου αυξάνεται στο 4,614% με άνοδο της τάξης του 2,37% από την Παρασκευή και στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Ιουνίου με το spread να διαμορφώνεται στις 409, μ.β. Ανοδικά κινούνται και οι αποδόσεις του 5ετούς, στο 3,606% με άνοδο 2,15% από την προηγούμενη συνεδρίαση, ενώ στο 4,185% διαμορφώνεται η απόδοση του 7ετούς.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, εάν το κλίμα γύρω από την Ιταλία συνεχίσει να επιδεινώνεται και οι οίκοι αξιολόγησης υποβαθμίσουν τη χώρα, τότε οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων θα συνεχίσουν να αυξάνονται, με το 10ετές να εκτιμάται περίπου στο 4%, σε περίπτωση υποβάθμισης κατά μία βαθμίδα.

Αυτό σημαίνει πως οι ελληνικές αποδόσεις (με τα ελληνικά ομόλογα να παραμένουν εκτός «επενδυτικής βαθμίδας”), θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο, αφού σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κανείς να αναμένει φθηνότερο κόστος δανεισμού για την Ελλάδα από ό,τι για την Ιταλία.

Η ROTHSCHILD είναι «συνεργάτης της Ελλάδας» από την ίδρυση του ελληνικού κράτους, αφού από τα θησαυροφυλάκιά της προήλθαν τα πρώτα δάνεια που δόθηκαν στην Ελλάδα και µάλιστα µε υψηλά επιτόκια. Οπως φαίνεται, η Ελλάδα είχε από τότε «υψηλό ρίσκο χώρας»…

Το 1832, ο γαλλικός βραχίονας της Rothschild δέχθηκε να γίνει ο τραπεζικός οίκος που θα χρηµατοδοτούσε την πρώτη ελληνική κυβέρνηση. Το 1841 η Rothschild, µε περισσότερη εµπιστοσύνη, έγινε ένας από τους πέντε ιδρυτικούς χρηµατοδότες της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Και σε µια ένδειξη των στενών δεσµών µε την Ελλάδα, η ίδια τράπεζα ανέλαβε και την αποζηµίωση της οθωµανικής αυτοκρατορίας για την απώλεια των εδαφών που απέσπασε το νέο ελληνικό κράτος. Μάλιστα, για τη διευθέτηση της ειδικής αυτής «αποστολής», ο τότε «πατριάρχης» της οικογένειας, Leopold Rothschild, ταξίδεψε µε ελληνικό πολεµικό σκάφος στην Κωνσταντινούπολη για τις συναντήσεις στην Υψηλή Πύλη.

Στη σύγχρονη περίοδο, ο κύριος όγκος των δραστηριοτήτων της Rothschild κινείται γύρω από το investment banking. Η τραπεζική οικογένεια διέγνωσε νωρίς τις ευκαιρίες που άρχισαν να διαµορφώνονται στην ελληνική οικονοµία από το γύρισµα της δεκαετίας του ’90 και έτσι έγινε ο πρώτος σύµβουλος αποκρατικοποιήσεων του ελληνικού ∆ηµοσίου, µε συµβόλαιο που πήρε επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη.

Εκτοτε, είχε συµµετοχή, µε διάφορες µορφές, σε µεγάλα deals και προγράµµατα του επιχειρηµατικού προσκηνίου, όπως η αναδιοργάνωση της ∆ΕΗ και η είσοδός της στο χρηµατιστήριο, η αντίστοιχη διαδικασία για την ΕΥ∆ΑΠ, το deal εξαγοράς της Tellas από τη Wind, τα δίκτυα της ∆ΕΠΑ, αλλά και η πώληση της Γενικής Τράπεζας στη γαλλική Societe Generale. Με αυτά επεκτάθηκε και στον ιδιωτικό τοµέα, όπου ενορχήστρωσε µια σειρά από άλλα deals γαλλικού ενδιαφέροντος, όπως η πώληση της ασφαλιστικής Φοίνιξ στη γαλλική Groupama.

Επίσης, η τιτλοποίηση στεγαστικών δανείων 1 δισ. ευρώ της Emporiki και η πώληση της ΕΛΒΟ από τον Οµιλο Μυτιληναίου. Τον Μάρτιο του 2009, ο επικεφαλής της οικογένειας, David de Rothschild, επισκέφθηκε την Ελλάδα και ξεκίνησε επαφές µε τον τότε πρωθυπουργό, Κώστα Καραµανλή, τις οποίες συνέχισε και µε τον Γιώργο Παπανδρέου, µε επίκεντρο το χρέος και τη διαχείρισή του. Ηταν οι επαφές αυτές που οδήγησαν στην πρώτη συµφωνία µε τον Ο∆∆ΗΧ το 2010. Το 2013, έγινε σύµβουλος για τη µεταβίβαση του ενεργητικού της Proton Βank, που κατέληξε στην Τράπεζα Πειραιώς, ενώ την ίδια στιγµή επανήλθε στις ιδιωτικοποιήσεις και στα ελληνικά έργα.

Μαζί µε τη UBS και την Alpha Βank, ήταν ο σύµβουλος για την αποκρατικοποίηση της ∆ΕΠΑ, που τελικά ναυάγησε για πολιτικούς λόγους, ενώ νωρίτερα είχε αναλάβει σύµβουλος (µαζί µε την Barclays και την Ernst & Young) της «Ελληνικοί Αυτοκινητόδροµοι» Α.Ε., που διαχειρίστηκε τα µεγαλύτερα οδικά έργα της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια: τον αυτοκινητόδροµο Μωρέας, τη Νέα Οδό, την Ολυµπία Οδό, τον «Αυτοκινητόδροµο Αιγαίου», την Κεντρική Οδό, τη Γέφυρα και την Εγνατία.

Εστρωσε το χαλί στον ΣΥΡΙΖΑ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι η Rothschild είναι όχι µόνο ο µακροβιότερος τραπεζικός συνεργάτης του ελληνικού κράτους, αλλά και ένας οργανισµός που έχει «επαφή» τόσο µε το ελληνικό καπιταλιστικό σύστηµα όσο και µε τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. ∆ιόλου τυχαίο που σε έκθεσή της µόλις τρεις ηµέρες πριν τις εκλογές του 2015 έστρωνε… βαθιά σέντρα προς το κόµµα που φαινόταν πως ερχόταν στην εξουσία. Σηµείωνε λίγο έως πολύ πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δίκαιο να ζητά τη διαγραφή του χρέους. Και επίσης «ακύρωνε» το προεκλογικό σύνθηµα του Σαµαρά για τον κίνδυνο ενός Grexit, διαβεβαιώνοντας ότι κάτι τέτοιο «δεν πρόκειται να συµβεί».

Η έκθεση, µε ηµεροµηνία 12 Ιανουαρίου 2015, επισηµαίνει πως, αν και η καγκελάριος Μέρκελ διεµήνυσε µέσω του «Spiegel» πως ένα Grexit θα ήταν αναπόφευκτο σε περίπτωση εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ.: ο οποίος ίσως εγκατέλειπε το πρόγραµµα προσαρµογής και διέγραφε µονοµερώς το χρέος, όπως τότε υποστήριζε), ο οίκος εκτιµούσε πως αυτό «δεν πρόκειται να συµβεί. Μια έξοδος της Ελλάδας θα ήταν καταστροφική για τις χρηµαταγορές». Η Rothschild, µάλιστα, πήγε και ένα βήµα παραπέρα, σηµειώνοντας πως η Ελλάδα ορθώς θεωρεί ότι πρέπει να διαγράψει µέρος του χρέους της, το οποίο δεν είναι βιώσιµο.

Τίποτα δεν γίνεται τυχαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου