Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Η ΝΕΑ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ!

ΛΗΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΛΑΟ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΟΚΟΡΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ

Στουρνάρας, Αβραμόπουλος, Αρβανιτόπουλος, Βρούτσης και Γεωργιάδης υπέγραψαν το ΦΕΚ που σβήνει τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τα δημόσια νοσοκομεία!
ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ 4,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ-ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ!
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΠΑΛΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΜΑΣΤΕ

Του Μάκη Βραχιολίδη
Αυτό είναι το πρωτογενές πλεόνασμα του Σαμαρά: καταληστεύει την περιουσία του λαού, πότε με το PSI και τώρα με τη διαγραφή των χρεών του ΕΟΠΥΥ προς τα δημόσια νοσοκομεία και μετά βγαίνει δημοσίως κοκορευόμενος για την μεγάλη επιτυχία του πρωτογενούς πλεονάσματος! Χρήματα που έχουν πληρώσει από την τσέπη τους οι φορολογούμενοι πολίτες κι ενώ τους τα χρωστά η Πολιτεία,  ο Σαμαράς και 5 υπουργοί υπογράφουν τη διαγραφή τους.
Στις 20 Δεκεμβρίου, πριν από μερικές μέρες δηλαδή, οι υπουργοί Οικονομικών κ. Στουρνάρας, Εθνικής Άμυνας κ. Αβραμόπουλος, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αρβανιτόπουλος, Εργασίας κ. Βρούτσης και βεβαίως ο υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης, υπέγραψαν τη διαγραφή όλων των χρεών του ΕΟΠΥΥ προς τα δημόσια νοσοκομεία!
Μάλιστα, στο σχετικό ΦΕΚ αναφέρουν  ότι στο εξής «δεν θα αναγνωρίζεται καμία απαίτηση των νοσηλευ­τικών ιδρυμάτων από τον ΕΟΠΥΥ»! Έτσι, ξερά-κοφτά και με συνοπτικές διαδικασίες λίγων γραμμών.

«Αποφασίζουμε
1 . Τη διαγραφή των απαιτήσεων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων (νομικών προσώπων και δημοσίων υπηρεσι­ών) Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης έναντι του ΕΟΠΥΥ και των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης που προέρχο­νται από υπηρεσίες παρασχεθείσες σε ασφαλισμένους αυτών μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2011 ανεξαρτήτως του χρόνου τιμολόγησης τους καθώς και των υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ κα των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης ένα­ντι των νοσηλευτικών ιδρυμάτων (νομικών προσώπων κα δημοσίων υπηρεσιών) Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης που προέρχονται από τις προαναφερόμενες υπηρεσίες.
2 . Την απεικόνιση του αποτελέσματος των αναφερο­μένων στη ανωτέρω παράγραφο διαγραφών απαιτή­σεων και υποχρεώσεων στους ισολογισμούς του έτους 2013 των αντίστοιχων φορέων.
3 . Για τα διαγραφόμενα ποσά οι φορείς υποχρεούνται να ενημερώσουν τα εποπτεύοντα Υπουργεία τους και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
4. Μετά την ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας δεν θα αναγνωρίζεται καμία απαίτηση των νοσηλευ­τικών ιδρυμάτων από τον ΕΟΠΥΥ, ούτε θα υφίσταται αντίστοιχα υποχρέωση του ΕΟΠΥΥ και των Ασφαλιστι­κών ταμείων έναντι των νοσηλευτικών ιδρυμάτων για την αναφερόμενη στην παράγραφο 1 της παρούσας απόφασης χρονική περίοδο.
5. Με μέριμνα των ΓΔΟΥ των συναρμοδίων Υπουργεί­ων θα υποβληθούν έως 31.3.2011 στη Δ/νση Προϋπολο­γισμού Γεν. Κυβέρνησης τα στοιχεία των διαγραφέντων απαιτήσεων και υποχρεώσεων που πραγματοποιήθηκαν.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

Και αφού τώρα η κυβέρνηση διά της υπογραφής 5 υπουργών έκλεψε τα δημόσια νοσοκομεία, βάζει τους πολίτες να πληρώνουν 25 ευρώ –έκαστος- για την εισαγωγή τους σε αυτά, ισοφαρίζοντας έτσι τις απώλειες από αυτή την κλοπή.   Ποιος θα πληρώσει τα …κλεψιμαίικα; Για μια ακόμη φορά ο χειμαζόμενος λαός.
Κάπως έτσι δεν έκαναν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με τις τράπεζες; Ενώ δανείστηκαν 233 δις ευρώ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο κ. Προβόπουλος της Τράπεζας Ελλάδος αντί να εξασφαλίσει εγγυήσεις ότι θα αποπληρώσουν τα χρέη τους οι τράπεζες, τα μεταβίβασε όλα στον λαό! Και τώρα που οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη των τραπεζών, το κράτος τούς παίρνει τα σπίτια!
Οι πολιτικοί ταγοί έχουν στα χέρια τους τα ηνία της χώρας και ενεργούν με νοοτροπία μαφιόζου. Αφού λοιπόν διέλυσαν με τις υπογραφές τους τα ασφαλιστικά ταμεία, τώρα θα βάζουν τους ασφαλισμένους να πληρώνουν όχι μόνο το 25ευρω εισόδου στο νοσοκομείο αλλά μέχρι και την ασπιρίνη τους! Συνεπώς, το υπόδουλο στους δανειστές κράτος του μνημονίου, θα βάλει λουκέτο στα δημόσια νοσοκομεία τα οποία θα ξεπουλήσει έναντι πινακίου φακής στους ιδιώτες!
Και βεβαίως, οσονούπω αναμένεται η διαγραφή των χρεών του ΕΟΠΥΥ προς τους ιδιώτες. Άλλωστε το έχουμε προβλέψει. Πριν από λίγο διάστημα γράφαμε στην «Ε.Ω.» ότι «γιατροί, φαρμακοποιοί, φαρμακευτικές εταιρείες, κλινικές, οπτικά καταστήματα, εργαστήρια, προμηθευτές αναμένεται να χάσουν τα λεφτά τους! Όπως τα έχασαν σε ένα βράδυ χιλιάδες ομολογιούχοι του Δημοσίου. Το πλιάτσικο όμως που προβλέπεται να γίνει σε βάρος των ιδιωτών είναι πολύ χειρότερο, μια και αφορά σε χρήματα 4 περίπου δις! Οι ελεύθεροι επαγγελματίες πλήρωσαν από την τσέπη τους γι’ αυτά, κατέβαλαν ΦΠΑ στην εφορία και περιμένουν από τον ΕΟΠΥΥ να πληρωθούν για τις υπηρεσίες  που παρείχαν στους ασφαλισμένους! Αντί πληρωμής όμως προβλέπεται η κλοπή τους!
Τα ασφαλιστικά ταμεία ΤΥΔΚΥ, ΟΠΑΔ, Οίκος Ναύτου, ΤΑΥΤΕΚΩ Εμπορικής Τράπεζας κ.α. τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια έχουν συσσωρεύσει τεράστια χρέη τις πλάτες των ιδιωτών. Με τη συγχώνευση όμως των ταμείων στον γίγαντα του ΕΟΠΥΥ, δόθηκε άνωθεν εντολή να σταματήσει κάθε πληρωμή για δύο λόγους: πρώτον επειδή είχαν στεγνώσει τα ταμεία από ρευστό και δεύτερον επειδή έπρεπε να περάσει ένα διάστημα προσαρμογής και ενιαίας λειτουργίας όλων των ταμείων υπό τον ενιαίο ΕΟΠΥΥ».
Όπως όμως φαίνεται ξεκάθαρα μετά και από την πρόσφατη, με ΦΕΚ απόφαση πέντε υπουργών, η κυβέρνηση έχει στόχο να μην πληρώσει κανέναν. Ούτε τα δημόσια νοσοκομεία ούτε τους ιδιώτες. Ιδιώτες, τους οποίους μπορεί εύκολα να στέλνει σιδηροδέσμιους στην φυλακή για χρέη τους προς το δημόσιο αλλά όταν το δημόσιο χρωστάει στους ιδιώτες δεν γίνεται κανείς συμψηφισμός χρεών. Αντιθέτως, εν μία νυκτί θα βγουν πάλι 4-5 υπουργοί για να υπογράψουν ένα καινούργιο ΦΕΚ που θα λέει: «στο εξής δεν θα αναγνωρίζεται καμία απαίτηση των ιδιωτών από τον ΕΟΠΥΥ».
Άλλωστε, ο Υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης σε συνάντηση ανάμεσα σε στελέχη Υγείας και του υπουργείου Οικονομικών, φέρεται να έχει δηλώσει για τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τους ελεύθερους επαγγελματίες-ιδιώτες: «Ξεχάστε τα λεφτά αυτά».  Το Olympia.gr σημειώνει χαρακτηριστικά για το νέο κατόρθωμα της κυβέρνησης Σαμαρά: «Έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο ιστορικά; Βεβαίως. Από τον Μουσολίνι, τον Λένιν, τον Χίτλερ και πιθανότατα από τον Κιμ Γιονγκ Ουν της Βορείου Κορέας»! Συστήνουμε στους ελεύθερους επαγγελματίες που τους οφείλονται χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ να καταθέσουν άμεσα αγωγές σε βάρος του υπουργείου Υγείας, διεκδικώντας τα λεφτά τους πριν βγει εντός των ημερών απόφαση διαγραφής των χρεών του ΕΟΠΥΥ προς τους ιδιώτες.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου