Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

ΚΡΑΤΟΣ-ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΕΠΙΒΙΩΣΑΝΤΕΣ! ΑΠΟ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΦΟΡΕΣ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΠΕΡΣΙ!

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΡΗΜΑΖΕΙ Ο,ΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΟΡΘΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ!

Ο Αντιπρόεδρος των φοροτεχνικών Ελλάδος ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΝΤΟΥΚΑΚΗΣ αποκαλύπτει τα οικονομικά εγκλήματα των Στουρνάρα-Σαμαρά-Βενιζέλου!

του Μάκη Βραχιολίδη
Οι Έλληνες φορολογούμενοι θα κληθούν να περάσουν από τη «λαιμητόμο» του Στουρνάρα, του Σαμαρά και του Βενιζέλου, μετά τη φορολογία που θα επιβληθεί για τα εισοδήματα του 2013! Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα υποστούν τα χειρότερα βασανιστήρια, αλλά και οι συνταξιούχοι, όπως και οι άνεργοι, θα πρέπει να βρουν τρόπο να καταβάλουν πρωτοφανείς στην ιστορία της ελληνικής οικονομίας, φόρους. Διαφορετικά, τους περιμένει η φυλακή! 
Οι σπουδαγμένοι στα Πανεπιστήμια του Χάρβαρντ οικονομολόγοι οι οποίοι προσποιούνται ότι φέρνουν την …ανάπτυξη, ουσιαστικά και πρακτικά εκτελούν τα σχέδια των αμερικανών και εβραίων τοκογλύφων, φέρνοντας την δική τους ευμάρεια με την παράλληλη ισοπέδωση και εξαθλίωση του ελληνικού λαού! Όσοι διά πυρός και σιδήρου μπόρεσαν να επιβιώσουν τα τέσσερα τελευταία χρόνια της κρίσης και των μνημονίων, με το φορολογικό τσουνάμι που φέρνει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, θα καταρρεύσουν οι περισσότεροι. Ο στόχος των τοκογλύφων είναι να αυξηθεί το επίπεδο των φτωχοποιημένων Ελλήνων και ενώ σήμερα 1,3 εκατομμύρια φορολογούμενων πολιτών βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, με τα νέα ισοπεδωτικά μέτρα, προβλέπεται να διπλασιαστεί ο αριθμός τους! Και είναι σίγουρο ότι θα επιτευχθεί το σχέδιο των τοκογλύφων που εκτελούν πειθήνια οι εδώ εγκάθετοι, μια και θα κληθούν να πληρώσουν από διπλάσιους έως και 5πλάσιους φόρους σε σχέση με το 2013! Μέσα στα αποκαΐδια της οικονομίας, με την ύφεση να σπάει όλα τα ρεκόρ χρονικής διάρκειας και ύψους, πώς είναι δυνατόν ο φορολογούμενος να μπορέσει να καταβάλει τους χειρότερους, από την ιστορία του ελληνικού κράτους, φόρους; Επειδή λοιπόν αυτό είναι αδύνατον, θα οδηγηθεί στην οικονομική ισοπέδωση, στη φυλακή ή την αυτοκτονία!
Προσέξτε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, για να καταλάβετε ποια είναι η εγκληματική φορολογία που έχουν σκαρφιστεί τοκογλύφοι και κυβέρνηση Σαμαρά: Ένας φορολογούμενος που διαθέτει στην Αγία Παρασκευή δύο διαμερίσματα κενά (ανοίκιαστα) των 100 τ.μ. έκαστο, ενώ πέρσι πλήρωνε 300 ευρώ  για τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, τώρα θα κληθεί να πληρώσει εκτός από τα 300 ευρώ και 1.200 ευρώ πλέον για τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). Πενταπλάσιο φόρο σε σχέση με πέρυσι! Επίσης, φορολογούμενος που διαθέτει κατοικία 115 τ.μ., αυτοκίνητο 20ετίας 1.300 κ.εκ. και 3.000 ευρώ ατομικό τεκμαρτό, θα φορολογηθεί ως ελεύθερος επαγγελματίας με 26% από το πρώτο ευρώ για 11.500 ευρώ, συν προκαταβολή φόρου!
Όλα αυτά φέρνουν την πλήρη εξαθλίωση των ήδη εξαθλιωμένων Ελλήνων και την απόλυτη φτωχοποίηση των μικρομεσαίων ιδιοκτητών!

Ο πρώην βουλευτής Β’ Περιφέρειας Αθηνών και Αντιπρόεδρος των φοροτεχνικών Ελλάδος (Π.Ε.Φ.Ε.) κ. Μανούσος Ντουκάκης μάς δίνει χαρακτηριστικά παραδείγματα προκειμένου να κατανοήσουμε τον οικονομικό όλεθρο που περιμένει τα ελληνικά νοικοκυριά.

Κύριε Ντουκάκη, οικονομολόγοι και φοροτεχνικοί όπως εσείς αναφέρουν ότι έρχεται φορολογικός Αρμαγεδδών για ελεύθερους επαγγελματίες, ανέργους ακόμη και μισθωτούς.

Ντουκάκης: Η φορολογία εισοδήματος που θα προκύψει από τις υποβαλλόμενες κατά το έτος 2014 δηλώσεις εισοδήματος χρήσης 2013, θα είναι πολύ αυξημένη καθόσον δεν υπάρχει τμήμα εκ του αποκτωμένου ετησίου εισοδήματος ως αφορολόγητο, όπως ήταν πέρυσι, δηλαδή οι φορολογούμενοι έμποροι- ελεύθεροι επαγγελματίες, μισθωτοί το προηγούμενο οικον. έτος είχαν όλοι 5.000 αφορολόγητο εισόδημα ο άγαμος, 7.000 ο έγγαμος με ένα τέκνο και 9.000 έγγαμος με δύο τέκνα. Πλέον αυτών, αφαιρούνταν από το εισόδημα και ορισμένες δαπάνες (πέρα από τις οικογενειακές Δαπάνες- αποδείξεις), όπως π.χ. ασφάλιστρα ζωής, δίδακτρα μαθημάτων των ιδίων και των τέκνων, καταβαλλόμενο ενοίκιο από τους μισθωτές κύριων κατοικιών.
            Για το φετινό εισόδημα καταργήθηκαν όλες οι φοροαπαλλαγές για τις πιο πάνω κατηγορίες δαπανών και έχουν παραμείνει ως αφαιρετικές μόνο οι δωρεές σε Δημόσιο και οι ιατρικές και φαρμακευτικές δαπάνες και αυτές εάν αντιπροσωπεύουν το 5% του δηλούμενου συνολικού εισοδήματος, οπότε ο φόρος εξάγεται από το 1ο ευρώ.
Ένα παράδειγμα για εκκαθάριση φόρου (πέρυσι) φορολογούμενου με εισόδημα 26.000€ ετήσιο και 2 τέκνα (προστατευόμενα) προκύπτει φόρος 3520€. Δήλωση φόρου εισοδήματος 2014, με το ίδιο ως άνω εισόδημα του ελεύθερου επαγγελματία ή εμπόρου, προκύπτει φόρος 6.760€ δηλαδή σχεδόν διπλάσιος.
            Για το συγκεκριμένο παράδειγμα φορολογούμενου για τον οποίο θα γίνει και παρακράτηση προκαταβολής αποτελούμενη από το 55% 3.718€, σύνολο 10.478€.
            Για το ίδιο ποσό εισοδήματος, αποκλειστικά μισθωτού ή συνταξιούχου προκύπτει φόρος               5.820€
Μείον πιστωτικός φόρος                        2.100€
Υπόλοιπο φόρου προς πληρωμή            3.720€
                       
Για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Πόσο θα αυξηθεί η φορολογία τους φέτος όπου θα φορολογούνται από το 1ο ευρώ και με 26%; Δώστε μας 2-3 παραδείγματα.
Ντουκάκης: Ελεύθερος επαγγελματίας με εισόδημα 30.000€ φόρος οικ. έτους 2013:
Φόρος στο εισόδημα 5.320€
Φόρος στο εισόδημα για το οικ. έτος 2014: 7.800€
Επιβάρυνση από πέρυσι 2.480€
            Στο σημείο αυτό αναφέρουμε, ένα παράδειγμα εμπόρου-ελευθέρου επαγγελματία για μεγαλύτερο εισόδημα που εμπεριέχει και τις (2) κλίμακες φόρου (που επιβάλλονται εφέτος) 26% και 33%
Ετήσιο εισόδημα 70.000€
για το τμήμα των 50.000€ χ 26% φόρος     =   13.000€
για το τμήμα των 20.000€ χ 33% φόρος     =     6.600€
                                                 Συνολικός        19.600€
Επί του φόρου προκαταβολή 55%             =    10.700€
                                  Γενικό σύνολο                30.300€.

Για τους ανέργους; Ακόμη και οι άνεργοι θα κληθούν να πληρώσουν βαρείς φόρους. Δώστε μας μερικά ενδεικτικά παραδείγματα.
Ντουκάκης: Άνεργος με ένα σπίτι 100 τμ ανεξαρτήτου περιοχής με ένα αμάξι 1500 κ.ε. πληρώνει 1.041,80€.

Για τα άτομα που έχουν εισόδημα μόνο από ακίνητα;
Ντουκάκης: Φυσικό πρόσωπο που έχει εισόδημα μόνο από ακίνητα- ενοίκια 300€/ μήνα,
            με 1 σπίτι 80 τ.μ.
            με 1 αμάξι 1300 κ.ε.
Δεν δικαιούται την έκπτωση αποδείξεων Κωδ. 049 ούτε έκπτωση ιατρικών.
Πληρώνει 1.825,90€. Δηλαδή εισέπραξε 3.600€ δίνει φόρο 1.825,90€ σχεδόν τα μισά!!!

Δείτε και αυτή την περίπτωση: Ελεύθερος επαγγελ.- καυστηριατζής με 4 παιδιά, η σύζυγος δεν δουλεύει, ενώ πέρυσι με κέρδη 14.000€ πλήρωσε 2.500€, φέτος με κέρδη 23.000€ θα πληρώσει 12.558€ δηλαδή το παραπάνω κέρδος το αποδίδει στην ΕΦΟΡΙΑ!!!

Συνταξιούχος πέρυσι με σύνταξη 485€/ το μήνα και έσοδα από ενοίκια 1890€ επιστροφή 400€. Φέτος πληρώνει κιόλας 177,00€
            Σημειώνεται ότι επί του προκύπτοντος φορολογητέου εισοδήματος επιβάλλεται πέραν του φόρου και της τυχόν προκαταβολής για όλες τις κατηγορίες των φορολογούμενων σε εισοδήματα πάνω από 12.000€ έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης με συντελεστή από: - 12.000€ έως 20.000€ : 1% =120€
-          12.001€ έως και 50.000€: 2%
-           50.001€ έως και 100.000€ : 3%
-         100.001€ και άνω εις ολόκληρο το ποσό 4%

Για τις κατηγορίες των εμπόρων και των ελεύθερων επαγγελματιών επιβάλλεται και τέλος επιτηδεύματος 650€.

"Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής"

1 σχόλιο:

  1. ME 14876 ΕΥΡΩ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ,Ο ΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ 4867 ΕΥΡΩ !!!!!!!!!
    ΔΗΛΑΔΗ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ.
    ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ , ΣΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ .
    ΤΩΡΑ.....ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ; ΑΣ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ, ΘΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΟΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΒΕΝΖΙΝΗ.
    ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ;
    ΑΣ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΑ ΣΤΗ ΚΥΨΕΛΗ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ , ΤΟΥΣ ΡΟΥΜΑΝΟΥΣ , ΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ.
    ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΣΩ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΘΑ ΧΑΣΩ Ή ΘΑ ΒΛΑΨΩ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΦΘΟΥΝ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ 150 - 200 ΔΟΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΚΧΩΡΙΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ (ΔΩΡΕΑ) ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΑΡΑ !!!!!

    ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΕΙΣ ΤΗ ΔΥΣΗ !!!

    @@ ΚΑΠΑΜΑ ΔΗΛΑΔΗ , ΤΑ @@ ΜΑΣ ΚΟΥΝΙΟΥΝΤΑΙ !!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή