Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Η ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ ΖΗΚΑ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ! ΔΕΙΤΕ...

Είναι ο μόνος από τους υποψηφίους Δημάρχους Παπάγου-Χολαργού ο οποίος από την πρώτη στιγμή προέταξε το όνομα του Χολαργού στην παράταξή του "Δίκτυο Πολιτών". Την ονομάζει "Δίκτυο Πολιτών Χολαργού-Παπάγου". Και έτσι κατέβηκε στις εκλογές και πήγε πολύ καλά. 
Ο Περικλής Ζήκας έχει απόλυτο δίκιο. Πρέπει να προτάσσεται ο Χολαργός και να έπεται ο Παπάγου. Διότι ο Χολαργός είναι αρχαίος δήμος και ο Παπάγου είναι σάρκα του Χολαργού. Εδώ όμως έχουμε το περίεργο, ελέω Ξύδη, να προτάσσεται ο μικρότερος και νεώτερος δήμος και να έπεται ο αρχαιότερος-ιστορικότερος. 
Ο δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος λέγεται έτσι και όχι Αρτέμιδος-Σπάτων, προφανώς γιατί είναι ιστορικότερος-παλαιότερος δήμος, ενώ η "Αρτέμιδα"-Λούτσα είναι μεταγενέστερος. Αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση, το όνομα Αρτέμιδα είναι αρχαίο και με ιστορία τεραστια (το ιερό της Αρτέμιδος κ.λ.π.) εν τούτοις στον συγκεκριμένο δήμο προτάσσεται η ιστορία των δύο δήμων μια και το ιερό της Αρτέμιδος ανήκει στην Βραυρώνα, ο δε δήμος λέγεται Λούτσα και πριν από μερικά χρόνια μετωνομάστηκε σε "Αρτέμιδα". Στην περίπτωση όμως του Χολαργού έχουμε το...κουφό να υποβιβάζεται ο αρχαίος δήμος Χολαρού και να προτάσσεται ο νεοσύστατος δήμος Παπάγου! Μόνο και μόνο επειδή το γράμμα "Π" προηγείται του "Χ"! Τρέχα γύρευε δηλαδή. 
Ο Περικλής Ζήκας λοιπόν, ως μάγκας προέταξε τον Χολαργό και ΜΠΡΑΒΟ του! 

1 σχόλιο: