Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΛΑΔΕΝΗ!

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ εα ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΜΠΛΑΔΕΝΗ


Την 9η  Αυγούστου ε.ε. ημέρα Σάββατο και ώρα 12.00, συνεκλήθη εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου – Χολαργού στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ευθύς μετά τη γνωστοποίηση της απωλείας του Επιτίμου Δημάρχου Παπάγου Στρατηγού ε.α. Βασιλείου Μπλαδένη.
                Μετά τη διαπίστωση απαρτίας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Νικ. Κουκής ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. ότι ο Επίτιμος Δήμαρχος Παπάγου Βασίλειος Μπλαδένης, μετά από νοσηλεία του στο στρατιωτικό νοσοκομείο απεβίωσε τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 9 Αυγούστου. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Δ.Σ. αναφέρθηκε στην 16ετή αυτοδιοικητική πορεία και προσφορά του εκλιπόντος στην πόλη του Παπάγου και έδωσε το λόγο στο Δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού κ. Βασίλειο Ξύδη.
                Ο Δήμαρχος εξήρε την προσωπικότητα και την προσφορά των πολύτιμων υπηρεσιών του εκλιπόντος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στον τ.Δήμο Παπάγου ειδικότερα, επισημαίνοντας ότι ο εκλιπών υπηρέτησε με ζήλο και αυταπάρνηση το προάστιο του Παπάγου επί 16 συναπτά έτη ως Κοινοτικός Σύμβουλος (1973-1976), ως Πρόεδρος Κοινότητος (1977-1982) και ως Δήμαρχος Παπάγου (1982-1990) , συμβάλλοντας με όλες τις δυνάμεις του στη διασφάλιση των συμφερόντων της πόλης και των συμπολιτών του και καταστήσας τον τ.Δήμο Παπάγου πρότυπη πόλη.  Η προσφορά του προς το Δήμο Παπάγο ήταν  σημαντική και σε αναγνώριση αυτής το Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου του είχε απονείμει το τίτλο του Επιτίμου Δημάρχου. Επίση ο Δήμαρχος εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήριά του προς την οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος και επισήμανε ότι το έργο του θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στη μνήμη των κατοίκων του προαστίου.
Με το ίδιο πνεύμα μίλησαν ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος καθώς  και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη προσωπικότητα  και την εν γένει προσφορά του μεταστάντος στο προάστιο του Παπάγου και ευχήθηκαν η μνήμη του να είναι αιωνία και η προσφορά του να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για τους νεώτερους.
Στη συνέχεια, το Δημοτικό Συμβούλιο,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

α. Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου στην οικογένεια του εκλιπόντος,

β. να παραστεί ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο εν σώματι στην κηδεία,

γ. η κηδεία του εκλιπόντος να γίνει δημοτική δαπάνη,

δ. να κατατεθεί στέφανος  στη σορό του εκλιπόντος,

ε. να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες του Δήμου επί 3ήμερο,

ε. να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό Τύπο.


  Ο Δήμαρχος                                                            O Πρόεδρος 
Βασίλειος Ξύδης                                                  Νικόλαος Κουκής           
                                                                                    
                                                                                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου