Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥ...ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΤΙΣ ΠΛΑΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ!

Μετά από τις απανωτές αποτυχίες των Δημοσκοπήσεων τόσο στις πρόσφατες εκλογές του Ιανουαρίου όσο και στο Δημοψήφισμα … 

δεν μπορούμε να τους έχουμε πλέον  εμπιστοσύνη, όπως κάποτε .

Τούτο φαίνεται και τώρα αφού ….. προβάδισμα 7,1% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ καταγράφει το δεύτερο κύμα της δημοσκόπησης του Bridging Europe που διεξήχθη το διάστημα 1-3 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1023 ατόμων, την ίδια στιγμή που οι Ελληνικές εταιρίες δημοσκοπήσεων δείχνουν ντέρμπι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ .

Επειδή όμως η « ακατανίκητη αγωνία μας  » να προβλέψουμε τι θα επιλέξει η πλειοψηφία , ποιο θα είναι το 1ο κόμμα , με ποιους και εάν θα συνεργαστεί  κτλ , παραμένει …. σας παραθέτουμε την ΛΟΓΙΚΗ ΠΛΑΙΣΙΟΥ , που αισιοδοξούμε ότι θα αντικαταστήσει τις δημοσκοπήσεις , ώστε , περισσότερο σκεπτόμενος ο πολίτης , να καταλήξει ανεπηρέαστος , χωρίς παραπλανήσεις , χωρίς ψευδαισθήσεις  , παραπειστικές δημοσκοπήσεις  κ.α , στο ¨δικό του¨ συμπέρασμα και στην δική του επιλογή .

Τι είναι η ΛΟΓΙΚΗ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ;;

Απλά ,  ένα σύνολο πραγματικών δεδομένων που ορίζουν  προσεκτικά όλο το φάσμα μεταβολών του υπο εξέταση θέματος  - του εκλογικού σκηνικού εν προκειμένου -  θέτει αρχικά  τα όρια μέσα στα οποία θα αναπτυχθούν όλα τα ενδεχόμενα .
Στην συνέχεια , από το σύνολο των ενδεχομένων  και με την βοήθεια των κανόνων τις λογικής , καταλήγουμε στο μόνο δυνατό ενδεχόμενο , το οποίο αποδεχόμαστε ως τελικό συμπέρασμα ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ επαληθευτεί και ¨αντίστροφα¨

Πάμε να το δούμε στην πράξη … και να υπολογίσουμε το εκλογικό αποτέλεσμα .

1- Για τον  ΣΥΡΙΖΑ , όλα τα αρνητικά – τρωτά σημεία τα οποία θα θελήσουν να πλήξουν οι ¨αντίπαλοι ¨ , βρίσκονται μέσα σε όλα όσα έχουν λάβει χώρα από την 25η Ιανουαρίου 2015 έως και  την 19:00 της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 .
2- Η  πλειοψηφία των κομμάτων , των πολικών παραγόντων κτλ , αποδέχονται και υποστηρίζουν την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας , όπερ σημαίνει ότι αποδέχονται … τα μνημόνια , είτε με άλλη ονομασία , είτε με άλλη στάση , είτε με άλλη μορφή .
3- Τα 5 από τα 7 κόμματα , στήριξαν με την ψήφο τους ξεκάθαρα το  πρόσφατο και τελευταίο μνημόνιο…. πριν την προκήρυξη των  εκλογών
4- Το 62% των πολιτών στο ιστορικό δημοψήφισμα φώναξε ΟΧΙ σε άλλη λιτότητα που προέρχεται από την πολιτκή της Ε.Ε
5- Το κόμμα  ΣΥΡΙΖΑ , αποτελείται από πολλά στελέχη του παλαιού ΠΑΣΟΚ ενώ ¨πλήττεται ¨ από την αποσύνδεση της γνωστής ομάδας ως αριστερή πλατφόρμας , η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ , βρίσκονται στο γνωστό μεταβατικό στάδιο , το ΚΚΕ παραμένει αμετακίνητο στην θέση του  αλλά παράλληλα δεν «θέλει » εξουσία αφού δεν αφήνει περιθώρια συνεργασίας , η Χρυσή Αυγή  ¨βάλλεται¨ από όλα τα κόμματα επειδή μέλη της είναι υπόδικα  ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης , η Λαϊκή Ενότητα έχει συνδεθεί με την προοπτική – έστω ως ενδεχόμενο- ενός εθνικού νομίσματος ακόμα και χωρίς ¨έξοδο¨ από την Ευρώπη , οι ΑΝΕΛ συνεχίζουν να πέφτουν θύμα ¨διαρροών ¨ μελών τους  με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο και να στηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ  και το ΠΟΤΑΜΙ ¨εκπέμπει¨ σταθερά το  μήνυμα  ότι διατίθεται ως μπαλαντέρ να έχει σημαντικό ρόλο στο πολιτικό σύστημα .

Είναι προφανές ότι με βάση τα δικά μας αυτά δεδομένα , δεν προκύπτει ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΒΑΡΟΣ λόγος  που να δικαιολογεί την εκλογική αναμέτρηση , δεδομένου του ότι το μνημόνιο δέσμευσης ψηφίστηκε από 222 βουλευτές από τους 300 πριν μερικές ημέρες

Δεν υπάρχει επίσης ¨κατά κοινή ομολογία¨ το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για το πολιτικό σκηνικό  στο βαθμό που ήταν πριν την 25η Ιανουαρίου 2015 .

Υπάρχει όμως αυξημένο ενδιαφέρον από τις ομάδες πίεσης του πολιτικού σκηνικού (Τράπεζες, Εκδότες, ΜΜΕ, Βιομήχανοι κ.ά.) .. για ευνόητους λόγους .

Τέλος , υπάρχει ή έχει δημιουργηθεί η αίσθηση ότι στην Ε.Ε , δεν ανησυχούν για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα … σαν να έχουν ¨δέσει το γάιδαρο τους δλδ¨

Ενδεχόμενα ….

Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστήσει ¨συνεργούς¨ στην ψήφιση του 3ου μνημονίου τους βασικούς του αντίπαλους , έχει ως αποτέλεσμα να δέχεται ¨πιο αδύναμα πυρά¨ .  Αλλά και το αντίθετο .
Αυτό συνεπάγεται ότι το βασικό πλήγμα του , θα προκύψει από την αριστερή πλατφόρμα που αποσυνδέθηκε και που εξαιτίας της ενδέχεται να χάσει την πρωτοκαθεδρία και από την ¨συμμετοχή του¨ στην διαιώνιση των μνημονίων … έστω με καλύτερες προοπτικές .
Από τα ανωτέρω προκύπτει ξεκάθαρα ότι τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ θα μειωθούν από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση .

Το ΠΑΣΟΚ  είχε φτάσει στις προηγούμενες εκλογές σε ιστορικά χαμηλά ποσοστά , δεν ¨επιβαρύνθηκε ¨ αισθητά τους τελευταίους 7 μήνες , καταργήθηκε το κόμμα του Γεωργίου  Παπανδρέου , συνεργάστηκε με την ΔΗΜΑΡ και έχει  γυναίκα  πρόεδρο που δεν προκαλεί εσωστρέφεια . Επομένως τα ποσοστά του θα αυξηθούν .

Το κόμμα της ΝΔ , ¨νικήθηκε ¨ κατά κράτος από τον ΣΥΡΙΖΑ πριν 7 μήνες παρά την συστράτευση όλων των στελεχών του παλιών και νέων , στηρίζεται από μεγάλο κομμάτι τον ομάδων πίεσης του πολιτικού σκηνικού , βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο ή στάδιο ανασύνταξης και δεν προέκυψε γεγονός ή δυναμική να το στηρίξει περισσότερο και έτσι στηρίχθηκε λιγότερο  από ότι στηρίχθηκε στις προηγούμενες εκλογές .Επομένως τα ποσοστά της θα μειωθούν , σε βαθμό λιγότερο από του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Χρυσή Αυγή συνεχίζει να είναι ¨επισκιασμένη¨ από την υποδικία μελών της για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση , στα οποία όμως έχει αρθεί η κράτηση και σε μερικούς κάποιοι περιοριστικοί όροι , ευνοείται από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τις μεταναστευτικές ροές και γενικά δέχεται λιγότερα πυρά απ τις προηγούμενες εκλογές . Επομένων τα ποσοστά της θα αυξηθούν σε βαθμό λιγότερο από τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ .

Το ΠΟΤΑΜΙ παραμένει σταθερό στις κινήσεις του , δεν χαρακτηρίζεται από καμία σημαντική μεταβολή ( θετική ή αρνητική ) τους τελευταίους 7 μήνες και παραμένει  ¨ανοικτό ¨ στις περισσότερες συμμαχίες , όπερ σημαίνει ότι στηρίζεται σε μια μεγαλύτερη  πολυσυλλεκτικότητα ψηφοφόρων .Αυτό σημαίνει ότι οι απώλειες του εξαιτίας της « στασιμότητας του » θα εξισορροπηθούν από την γενόμενη διαρροή κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ και κατά συνέπεια τα ποσοστά του θα αυξηθούν πολύ λίγο .

Το ΚΚΕ ξεκαθαρίζοντας για άλλη μια φορά ότι δεν θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση , σταθερό στις θέσεις του , αλλά με την ύπαρξη συγκοινωνούντων δοχείων ( κόμμα κ Λαφαζάνη ) θα έχει ελάχιστες  απώλειες

Οι ΑΝΕΛ  επισκιάστηκαν όλο αυτό το 7αμηνο από τον ΣΥΡΙΖΑ , «κρατιούνται» από την ενδεχόμενη ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσει πάλι κυβέρνηση μαζί τους  , είχαν διαρροές στελεχών , ενώ δεν ¨πατάνε καλά ¨ στην σχέση τους με τα λεγόμενα συστημικά ΜΜΕ , δεδομένα που σημαίνουν ότι θα έχει μείωση των ποσοστό τους .

Η Λαϊκή Ενότητα «στηρίζεται» από τους ψήφους 25 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που αντιπροσωπεύουν το 6 -7 % των ψηφοφόρων του και που στην ουσία θα λάβει το 70% αυτών ( δεν θα ακολουθήσουν όλοι ) δλδ 4.5% , δημιουργούν την αίσθηση ότι συντάσσονται με το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος και αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο Εθνικού νομίσματος , «συγγενεύουν » με το ΚΚΕ , δεν εντάσσονται πλέον ( τίθενται απέναντι )  στην ομάδα των 5 κομμάτων που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, δεν θα ¨πατάνε καλά ¨  από εδώ και πέρα στην σχέση τους με τα λεγόμενα συστημικά ΜΜΕ και δεν πρόλαβαν να καταστήσουν γνωστό το σχέδιό τους . Δεδομένα που σημαίνουν ότι η ζυγαριά γέρνει στην αύξηση των ποσοστό τους μέχρι τις εκλογές  , αφού θα «συλλέγουν » στην διαδρομή  και μεγάλο ποσοστό των ¨ψήφων τιμωρίας ¨ , ή την ψήφο ¨αποδοκιμασίας ¨ του πολιτικού συστήματος

Ακολουθεί το β μέρος , η πρόβλεψη των ποσοστών !!

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου