Σελίδες

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΑΚΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ!



Απολογισμός της Δράσης μου για το 2012



Στην μέση ακριβώς της θητείας μου ως Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, καταθέτω για ακόμη ένα έτος τον απολογισμό της δράσης μου. Η πληρέστερη ενημέρωση όλων των δημοτών και η ενίσχυση της συμμετοχής τους στην διακυβέρνηση του Δήμου αποτελούν για εμένα ζητήματα πρώτης προτεραιότητας.

Πεπεισμένος βαθιά ότι ο δημόσιος απολογισμός είναι μια από τις σημαντικότερες δημοκρατικές διαδικασίες που οφείλουν όλοι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι να καταθέτουν γιατί ενισχύει την αμφίδρομη σχέση δημοτών και εκπροσώπων και την πραγματική συμμετοχή των δημοτών στις αποφάσεις που τους αφορούν, περιμένω θέματα που αφορούν την πόλη μας στο email μου akis@akisp.gr, ή μέσω facebook (facebook.com/akpapageorgiou) ή στην ιστοσελίδα μου www.akisp.gr 



Καθαριότητα-Κυκλοφοριακό: Αποτελούν τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκάστοτε Δημοτική Αρχή και αντιλαμβάνονται άμεσα οι Δημότες. Στην περιοχή μας υπάρχουν αρκετές ιδιαιτερότητες και στα δύο ζητήματα, όπου και πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή. 

-Κυκλοφοριακή μελέτη: Ύστερα από πολλά θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου υπήρχαν αιτήματα για αλλαγές στην κατεύθυνση δρόμων ή για μονοδρομήσεις  κ.ά., επεσήμανα την ανάγκη για πραγματοποίηση επιστημονικής μελέτης από συγκοινωνιολόγο για να βρούμε τις βέλτιστες λύσεις μια για πάντα, σε όλα τα κυκλοφοριακά ζητήματα της περιοχής, που ξεκινούν π.χ. από τη μονοδρόμηση ενός δρόμου έως το σοβαρότατο ζήτημα της διαμπερούς κυκλοφορίας. Οι συμβουλευτικές προτάσεις ενός συγκοινωνιολόγου θα είναι τεκμηριωμένες, θα βασίζονται σε επιστημονικά  δεδομένα και δεν θα καταλήγουμε σε λύσεις που μπορεί να μας φαίνονται σωστές, αλλά να μην είναι. Η Δημοτική Αρχή δυστυχώς δεν έχει προχωρήσει σε πραγματοποίηση της μελέτης αυτής.


-Εξορθολογισμός της καθαριότητας-Μείωση τελών: Υπερψήφισα τη μείωση των Δημοτικών τελών (τα δημοτικά τέλη του λογαριασμού της ΔΕΗ είναι ανταποδοτικά και αφορούν αποκλειστικά τα έξοδα του Δήμου για καθαριότητα), κατά 15% καθώς λόγω των υπολοίπων εσόδων του Δήμου, αλλά και της τεράστιας μείωσης του μισθολογικού κόστους της καθαριότητας, υπήρχε η δυνατότητα για μείωση. Επεσήμανα την ανάγκη για διενέργεια επιστημονικής μελέτης στην καθαριότητα με σκοπό την βελτιστοποίηση των δαπανών και των δρομολογίων της καθαριότητας, διότι έτσι θα μπορέσουμε να επιτύχουμε ακόμη μεγαλύτερη μείωση των τελών, και όχι μια ανορθόδοξη μείωση χωρίς καμία έρευνα. 

-Κυκλοφοριακά προβλήματα (Περικλέους-25ης Μαρτίου-Στρ.Παπάγου): Σε αρκετές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρθηκα στα τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δρόμοι μας και που παραμένουν άλυτα καθώς πραγματοποιούνται μόνο πυροσβεστικές και όχι μόνιμες και επιστημονικές λύσεις. Επεσήμανα το τεράστιο πρόβλημα διαμπερούς διέλευσης της οδού Παπάγου (μεταξύ Αγίας Σκέπης και Verde)  και το πρόβλημα με τα σταθμευμένα αυτοκίνητα στη διασταύρωση Περικλέους και 25ης Μαρτίου.

- Επέκταση των διαγραμμίσεων στις διασταυρώσεις δρόμων: Σε ερώτησή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο αναφέρθηκα στην ανάγκη επέκτασης του μέτρου που ορθά έχει εφαρμόσει η δημοτική αρχή με τις διαγραμμίσεις σε αρκετές διασταυρώσεις δρόμων, ώστε να διευκολύνεται η κυκλοφορία και να ενισχύεται η οδική ασφάλεια. Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής ήταν ότι θα συνεχίσει την εφαρμογή του μέτρου.

-Χρονοδιάγραμμα για την επισκευή των λακκουβών στους δρόμους: Ζήτησα από την δημοτική αρχή να μας ανακοινώσει (αν υπάρχει) συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την επισκευή των λακκουβών που υπάρχουν σε πολλούς δρόμους της πόλης μας, καθώς δημιουργούνται τεράστια προβλήματα οδικής ασφάλειας και προβλήματα φθορών στα οχήματα. Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής ήταν ότι κάθε λακκούβα  που υπάρχει, κλείνεται!

-Παρτέρια στο Μετρό: Επεσήμανα το πρόβλημα με τα παρτέρια στον παράδρομο της Μεσογείων μπροστά από την στάση του Μετρό «Χολαργός» όπου  λόγω των εργασιών κατασκευής των παρτεριών δημιουργούνταν ζημιές στα διερχόμενα αυτοκίνητα, αλλά και επειδή δεν ήταν φυτεμένα και έτσι αρκετές φορές πάρκαραν πάνω σε αυτά οχήματα. Ευτυχώς η Δημοτική Αρχή ενήργησε γρήγορα και αποκαταστάθηκε το πρόβλημα.



Οικονομία- Ανάπτυξη: Μέσα στο 2012 έγιναν σημαντικά βήματα στην αναδιάταξη των οικονομικών μεγεθών και επιτεύχθηκε σε μεγάλο βαθμό ο εξορθολογισμός των εξόδων, αλλά λόγω της μείωσης των κρατικών επιχορηγήσεων συμπιέστηκαν αρκετά τα έξοδα. Η λύση στο πρόβλημα είναι οι στοχευμένες χρηματοδοτήσεις στις οποίες ο Δήμος μας δυστυχώς υστέρησε χάνοντας χρήματα που αντιστοιχούν σε έναν ολόκληρο προϋπολογισμό. 

-20.000.000 ευρώ χάσαμε από προγράμματα: Στις περισσότερες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου επεσήμανα την αδήριτη ανάγκη του Δήμου μας για εξεύρεση χρηματοδοτήσεων από ευρωπαϊκούς πόρους ή προγράμματα της περιφέρειας. Κατά το 2012 η δημοτική αρχή κατέβαλε περισσότερες προσπάθειες για να ενταχθεί σε προγράμματα αλλά δυστυχώς βρίσκεται ακόμη αρκετά πίσω σε σχέση με άλλους Δήμους. Επίσης είμαστε ο δήμος που δεν εντάχτηκε σε κανένα πρόγραμμα της Περιφέρειας σύμφωνα με τον απολογισμό που εκδόθηκε κατά το 2012. Κατά τη συνεδρίαση του προϋπολογισμού για το 2013 ανέφερα την έρευνα που πραγματοποίησα για τα προγράμματα στα οποία δεν ενταχτήκαμε την διετία 2011-2012. Το συνολικό πόσο των προγραμμάτων που χάσαμε ξεπερνά τα 20.000.000 ευρώ . 

-Πρόταση για ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς: Κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής αντιμετωπίσαμε αρκετές φορές το πρόβλημα των απευθείας αναθέσεων για τον τελικό ανάδοχο του έργου.  Παρά τις πολλές συζητήσεις δεν έγινε δυνατό να οριστούν αντικειμενικά κριτήρια επιλογής των αναδόχων. Έτσι κατέθεσα πρόταση διενέργειας ηλεκτρονικών δημοπρασιών (ηλεκτρονικός πλειστηριασμός), ώστε να πετύχουμε χαμηλότερο τελικό κόστος για το Δήμο αλλά και μια εντελώς διαφανή διαδικασία, καθώς όλοι οι δημότες θα έχουν πρόσβαση και θα μπορούν να παρακολουθήσουν την διενέργεια του διαγωνισμού. Το συγκεκριμένο μέτρο μπορεί να επεκταθεί και σε όλους τους διαγωνισμούς που διεξάγει ο Δήμος.

- ΑΔΕΧ: Ορίστηκα από το δημοτικό συμβούλιο μέλος της επιτροπής έλεγχου της νομιμότητας των Δαπανών της υπό εκκαθάριση  «Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Χολαργού» για την οποία η μη σύνταξη προϋπολογισμών και ισολογισμών εκκρεμεί στην εισαγγελία Αθηνών. Ύστερα από αρκετές καθυστερήσεις στη συνεδρίαση της επιτροπής, τελικά ανατέθηκε ο διαχειριστικός έλεγχος της νομιμότητας των δαπανών σε ορκωτούς ελεγκτές. Τα αποτελέσματά τους θα παρουσιαστούν στην επιτροπή που είναι αρμόδια να τα παραθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις περαιτέρω ενέργειες.

-Απολογισμός 2011: Ήταν πολύ θετικό που φτάσαμε σε πλεονασματικούς απολογισμούς. (Απορεί κανείς, τι έκανε η προηγούμενη διοίκηση καθώς φτάσαμε πολύ γρήγορα από -1εκατομ. ευρώ στο +1εκατομ).  Έγινε σημαντική μείωση στις σπατάλες αλλά δεν επετεύχθη σωστά ο εξορθολογισμός των δαπανών και έτσι είχαμε μια αρκετά μεγάλη μείωση εξόδων που δυστυχώς οδήγησε και σε μείωση των υπηρεσιών προς τους δημότες.



Place branding (μάρκετινγκ τόπου): Στην ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων μπορεί σημαντικά να συμβάλλει το Place branding δηλαδή το μάρκετινγκ του τόπου που έχει ως στόχο την προώθηση των αξιών και της φυσιογνωμίας του τόπου έτσι ώστε οι εν δυνάμει χρήστες να έχουν πλήρη επίγνωση των διακριτών πλεονεκτημάτων του και κατά συνέπεια να ξεχωρίζουν τον τόπο ανάμεσα σε άλλους. Πρόκειται για μια διαδικασία ιδιαίτερα σύνθετη όπου η πόλη δεν αντιμετωπίζεται σαν προϊόν αλλά σαν ένας ζωντανός οργανισμός που παράγει καινοτομία, προωθεί πρωτοβουλίες, ενισχύει τη συνοχή, αλλά και αναλαμβάνει ρίσκο με τελικό στόχο την αύξηση της προστιθέμενης αξίας της πόλης και την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της. Βασικός σκοπός είναι η ανάπτυξη ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της πόλης έτσι ώστε να αναπτυχθούν καινοτόμες  και μοναδικές δράσεις και δραστηριότητες που θα αναδείξουν την πόλη σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο και θα φέρουν έσοδα που θα αξιοποιηθούν για τη στήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών προς τους δημότες. Στην παρέμβασή μου ανέλυσα τέσσερα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που μπορούν να αναπτυχθούν στην πόλη μας: 1. Ο αναξιοποίητος αρχαιολογικός χώρος στους πρόποδες του Υμηττού.  2. Η ανάδειξη και η προβολή του ορεινού όγκου του Υμηττού, της χλωρίδας και της πανίδας του μέσα από το δρόμου βουνού.  3. Η σύνδεση της δημοτικής κοινότητας Χολαργού με τον Περικλή. Π.χ. μπορούν να διοργανώνονται αγώνες στίβου με το όνομα «Περίκλεια». 4. Η σύνδεση της δημοτικής κοινότητας Παπάγου με το στρατό και τους στρατηγούς, αποτελεί ακόμα ένα εν δυνάμει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού και της επιστήμης μέσα από την διοργάνωση συνεδρίων και σεμιναρίων και συνεργασιών με πανεπιστήμια σχετικά με τις διεθνείς στρατηγικές σχέσεις αλλά και τη στρατηγική των επιχειρήσεων και των οργανισμών.  



Κοινωνία-περιβάλλον-ποιότητα ζωής: Πραγματοποίησα αρκετές παρεμβάσεις για την κοινωνική πολιτική που ασκεί ο Δήμος, τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και του πρασίνου και τη δημιουργία ιδιαίτερης ταυτότητας της πόλη μας. 

-Κοινωνική πολιτική:  Έθεσα για πρώτη φορά τον προβληματισμό στο Δημοτικό Συμβούλιο, για την πληθώρα κοινωνικών ομάδων που βάλλονται από την κρίση, χωρίς να είναι εξαθλιωμένες έτσι ώστε να μπορούν να ενταχθούν στην «πρόνοια». Υπάρχουν τεράστια προβλήματα με συμπολίτες μας που έχασαν τη δουλειά τους πάνω από ένα χρόνο, ελεύθερων επαγγελματιών που χρεοκόπησαν ή που δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους, με αποτέλεσμα να είναι ανασφάλιστοι. Είναι απαραίτητο η δομή και η λειτουργία της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου μας να εστιάζει και σε αυτή την κατηγορία που δεν είναι εξαθλιωμένη αλλά αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα.

-17 προτάσεις για την κοινωνική συνοχή: Κατέθεσα 17 προτάσεις για την επένδυση του πλεονάσματος χρήσης του 2011 που ανέρχεται σε 2.942.410 ευρώ. Αν αναλογιστούμε τα οικονομικά μεγέθη του Δήμου μας σε τέτοιες περιόδους βαθιάς οικονομικής κρίσης είναι υπερβολικό να έχουμε ένα τόσο μεγάλο οικονομικό πλεόνασμα που δεν επενδύεται σε υπηρεσίες προς τους δημότες. Ενδεχομένως να εισπράττουμε πολλά περισσότερα από όσα χρειαζόμαστε.

Σε μια τόσο μεγάλη οικονομική και ανθρωπιστική κρίση και με εμφανή πια την απουσία της κρατικής υποστήριξης, η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται να διαδραματίσει ένα ιδιαίτερο ρόλο για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, με την συμπαράσταση στα καθημερινά προβλήματα των δημοτών, την καταπολέμηση της ανασφάλειας και την εγκαθίδρυση του αισθήματος ομαλότητας. Οι σημαντικότερες από αυτές είναι: 1. Μετατροπή του ρόλου των Πολυ-ιατρείων για την ενίσχυση της προληπτικής ιατρικής και εξυπηρέτησης των ανασφάλιστων δημοτών. 2. Διοργάνωση «Ημέρας έκπτωσης» σε όλες τις επιχειρήσεις εστίασης πάνω από 50%. 3. Δημοτικό κέντρο δια βίου μάθησης για την επιπλέον κατάρτιση ενηλίκων, νέων και ανέργων. 4. Υποστήριξη φοιτητών με την μετατροπή της βίλας Σαλίγκαρου σε πολυχώρο νεολαίας. 5. Δημοτική συγκοινωνία όχι μόνο τις πρωινές αλλά και τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Στήριξη νέων με υποτροφίες για σπουδές.  Δείτε και τις 17 προτάσεις στο www.akisp.gr

-Συντονισμός φορέων για την κοινωνική πολιτική: Επισημάναμε επανειλημμένως την ανάγκη συντονισμού όλων των φορέων (σωματεία, σύλλογοι) που ασκούν κοινωνική πολιτική στο Δήμο μας, ώστε να μην υπάρχουν επικαλύψεις και σπατάλη πόρων.

-Ρόλος πολυ-ιατρείων: Ζητήσαμε την συνολική αναδιοργάνωση του ρόλου των πολύ-ιατρείων με στόχευση στην προληπτική ιατρική αλλά και στους ανασφάλιστους του Δήμου μας.

-Ρόλος ΚΑΠΗ: Δεν υπάρχουν εισοδηματικές κλίμακες για την συμμετοχή των ηλικιωμένων. Ζητήσαμε τη διεύρυνση του ρόλου του ΚΑΠΗ για όλους τους συνταξιούχους της περιοχής (περίπου 18.000,) για να σταματήσει να είναι ένα «κλειστό club» 600 ατόμων που απολαμβάνουν όλες τις υπηρεσίες. Επίσης στηρίξαμε την συνολική αναδιοργάνωση του ρόλου του ΚΑΠΗ ώστε να υπάρχουν πραγματικές δραστηριότητες ψυχαγωγίας αλλά και ενεργοποίησης των μελών του σε κοινωνικές δράσεις του Δήμου.



Δημοτική συγκοινωνία: Επεσήμανα την αναγκαιότητα ορθής λειτουργίας της Δημοτικής συγκοινωνίας με δρομολόγια που θα προκύψουν από μελέτη ή από άλλη επιστημονική τεκμηρίωση ώστε να είμαστε σίγουροι ότι είναι αποτελεσματική. Ζητήσαμε να γίνει εκτεταμένη ενημέρωση του κόσμου για τη λειτουργία της Δημοτικής συγκοινωνίας καθώς η πλειοψηφία των δημοτών μας αγνοεί τη λειτουργία της. Επιπρόσθετα, ζήτησα την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας ειδικά της ώρες αιχμής για εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας που κατευθύνονται η επιστρέφουν από την εργασία τους με το μετρό.



Αδελφοποιήσεις Δήμων: Επεσήμανα την αναγκαιότητα δημιουργίας δικτύου αδελφοποιήσεων με άλλες πόλεις για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, ώστε να λύσουμε πιο αποτελεσματικά τα σχετικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και που έχουν λυθεί σε άλλες πόλεις. Η πολιτιστική ανταλλαγή είναι μια σημαντική ευκαιρία που όμως δεν αξιοποιείται μέσα από τις σχέσεις που διατηρεί ο Δήμος με τις ήδη αδελφοποιμένες πόλεις. Να σημειώσω ότι οι αδελφοποιήσεις χρηματοδοτούνται από προγράμματα και δεν επιβαρύνουν τον Δημοτικό προϋπολογισμό, αντίθετα συνεισφέρουν στην απορρόφηση πόρων για πολλές δράσεις.



Ενιαίο γενικό πολεοδομικό σχέδιο: Ζητήσαμε με αφορμή την επικαιροποίηση του ΓΠΣ του Παπάγου, τη σύνταξη ενιαίου γενικού πολεοδομικού σχεδίου στον ενιαίο πλέον δήμο που θα καθορίζει τις χρήσεις γης από κοινού και στις δύο κοινότητες και θα συμβάλει στη δημιουργία οικονομιών κλίμακας που θα συνεισφέρουν στην τοπική ανάπτυξη.



Πεζοδρόμια: Επιμείναμε στην ανάγκη για δημιουργία συνολικού δικτύου προσπελάσιμων πεζοδρομίων σε ολόκληρο το δήμο και αντιτάχθηκα στην αποσπασματική ανακατασκευή συγκεκριμένων πεζοδρομίων χωρίς κριτήρια επιλογής και στην απλή αντικατάσταση των φθαρμένων πλακών τους. Επίσης πρότεινα τη δημιουργία σε κάθε δρόμο ενός μεγάλου πλάτους πεζοδρομίου από την μια πλευρά και ενός πολύ μικρού από την άλλη, ώστε να διευκολύνεται η διέλευση των πεζών, χωρίς να μικρύνει το πλάτος του οδοστρώματος. 



Παιδεία-Νεολαία: Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης που όλοι βιώνουμε ο Δήμος πρέπει να βοηθά με όλες του τις δυνάμεις τους νέους της περιοχής μας που αποτελούν τους σημερινούς μη προνομιούχους. 

-Κέντρο δια βίου μάθησης: Κατέθεσα σε δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα της Γ.Γ. δια βίου μάθησης για τη δημιουργία,  ώστε η δημοτική αρχή να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για την ένταξή μας στο πρόγραμμα. Η δημοτική αρχή δέχθηκε την πρόταση και ανακοίνωσε ότι μέσα στο φθινόπωρο θα λειτουργήσει στο Δήμο μας κέντρο δια βίου μάθησης με αρκετές ενότητες.

-Κυψέλη νεανικής επιχειρηματικότητας: Κατέθεσα την πρόταση δημιουργίας κυψέλης επιχειρηματικότητας στο Δήμο μας, όπου θα παρέχεται στους νέους της πόλης μας η δυνατότητα να κάνουν πράξη την επιχειρηματική τους ιδέα (αφού αξιολογηθεί) σε χώρο του Δήμου, με πληρωμένα τα λειτουργικά έξοδα για εύλογο χρονικό διάστημα αλλά και δωρεάν παροχή υπηρεσιών καθοδήγησης στα πρώτα τους βήματα. Επίσης να υπάρχει η δυνατότητα να βρεθεί χρηματοδότηση αυτών των επιχειρήσεων από προγράμματα ή επενδυτές.

-Προβλήματα συντήρησης στα σχολεία: Επεσήμανα τα τεράστια προβλήματα στη συντήρηση όλων των σχολείων της περιοχής μας αλλά και την άρνηση της Δημοτικής Αρχής να παρέχει την απαραίτητη χρηματοδότηση σε αυτά που αποτελούν την μεγαλύτερη οργανωμένη ομάδα του Δήμου μας.  Επεσήμανα ακόμη την απουσία του Δήμου μας από τις χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας για τα σχολεία. 

Αθλητισμός: Είναι σαφές ότι ο αθλητισμός και ο πολιτισμός πρέπει να αποτελούν τη βάση της πολιτικής μιας Δημοτικής Αρχής. Έτσι έκανα τις ακόλουθες ενέργειες:

-Παρέμβαση για τα κλειστά γήπεδα: Κάναμε αλλεπάλληλες παρεμβάσεις για την ολιγωρία του Δήμου μας σχετικά με το κλείσιμο των γηπέδων της περιοχής μας και την μη συντονισμένη ενεργοποίησή του ώστε να είναι ανοικτά για όλους τους δημότες, 

-Προβλήματα διοίκησης στο ΔΟΠΑΠ: Επεσήμανα τις τεράστιες αδυναμίες διοίκησης που παρατηρήθηκαν στο δημοτικό οργανισμό πολιτισμού και άθλησης, και τα τραγικά λάθη με τη δημιουργία από το Δήμο ανταγωνιστικών ακαδημιών ως προς τα σωματεία, αλλά και την απουσία συγκεκριμένης πολιτικής για τον μαζικό και τον σωματειακό αθλητισμό.

-Τραγική κατάσταση στα ανοιχτά γήπεδα: Αναδείξαμε αρκετές φορές την τραγική κατάσταση των γηπέδων του Δήμου μας και την αδιαφορία για την συντήρηση τους, με αποτέλεσμα οι δημότες μας να αθλούνται σε άλλες περιοχές.



Πολιτισμός 

-Φεστιβάλ Παπάγου: Ανέδειξα την ανάγκη για θέσπιση οικονομικών κριτηρίων στις τιμές των εισιτηρίων του φεστιβάλ αλλά και τον απαραίτητο έλεγχο στην διανομή των δωρεάν προσκλήσεων που γίνεται από το Δήμο.



Στον παραπάνω δημόσιο απολογισμό καταγράφω τα σημαντικότερα θέματα που ανέδειξα το 2012.  Σίγουρα υπάρχουν και αλλά εξίσου σημαντικά ζητήματα στο Δήμο μας, αλλά και περισσότερες λύσεις και προτάσεις για τα παραπάνω θέματα.  Περιμένω στο email μου akis@akisp.gr τα θέματα που επιθυμείτε να αναδείξουμε αλλά και τις προτάσεις σας.



Παπαγεωργίου Άκης



Οικονομολόγος - Διοικητικός Επιστήμονας (ΑΣΟΕΕ)

Δημοτικός Σύμβουλος 

Παπάγου-Χολαργού

Αντιπρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου