Σελίδες

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΣΕ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ & ΚΟΣΣΟΒΟ ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ….ΚΟΙΜΑΤΑΙ!

Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!
·        «Ο τουρκοπράκτορας Προξένου Κομοτηνής που διαχειρίζεται ετησίως πάνω από είκοσι εκατομμύρια ευρώ σε μαύρο χρήμα, επιδιώκει να «τουρκοποιήσει»  όλους τους μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες»
·        «Ο καινούργιος Περιφερειάρχης, ο εκλεκτός της ΝΔ, Γιώργος Παυλίδης, αρνείται να καταδικάσει την αντεθνική εμπλοκή του Προξενείου στα πολιτικά δρώμενα της χώρας»
·        «Ούτε καν ο Πρωθυπουργός δεν εμφανίζεται να αντιδρά στην επικίνδυνη στρατηγική της Άγκυρας στη Θράκη»
·        «Από την ημέρα που ορκίστηκε ΥΠΕΞ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, είχα δηλώσει ότι ήταν μια επικίνδυνη επιλογή»
·        «Επικεφαλής των Συνδυασμών των Περιφερειακών Εκλογών ΑΜ-Θ έβαλαν στον… κόρφο τους ανθρώπους του Προξενείου, «προσκύνησαν» τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές του DEB, εξέδωσαν προεκλογικά φυλλάδια στην τουρκική γλώσσα και συγχρωτίζονται με “Γκρίζους Λύκους”»
·        Για τους ΑΝΕΛ: «Παρά την αποχώρηση Βασίλη Καπερνάρου, είμαι βέβαιος- ότι θα αναστρέψουμε την εικόνα που έχουμε δημιουργήσει»

Αποκλειστική συνέντευξη στον Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Η Άγκυρα πέτυχε καίριο πλήγμα στη Θράκη κατά τις πρόσφατες Ευρωεκλογές, με το τουρκόφωνο κόμμα DEB, μακρύ χέρι του τουρκικού προξενείου στην περιοχή, να καταλαμβάνει –μακράν- την πρώτη θέση! Η Τουρκία, υπό το νυσταλέο βλέμμα της ελληνικής κυβέρνησης, μ’ έναν επικίνδυνο για τη χώρα μας υπουργό Εξωτερικών, οργανώνει το σχέδιό της για την αρπαγή της Θράκης μας. Ο αρμόδιος για τα θέματα της Θράκης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ, προβαίνει σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τα παιχνίδια που παίζονται σε βάρος μας, στην ευαίσθητη αυτή περιοχή.   «Παρά το ότι έχω ζητήσει εδώ και καιρό να γίνει συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής  Πολιτικής με θέμα τη Θράκη, απάντηση δεν πήρα. Πολύ φοβάμαι ότι και το Μαξίμου και το ΥΠΕΞ δεν θέλουν να πολυενοχλούν την Άγκυρα και την νεοοθωμανική πολιτική Νταβούτογλου», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο έμπειρος δημοσιογράφος.
Διαβάζοντας τη συνέντευξη Κουίκ, εκτός των άλλων θα αντιληφθείτε πώς το πολιτικό σύστημα, προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία, δεν διστάζει να περιφρονήσει τα εθνικά μας συμφέροντα, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και την εδαφική μας κυριαρχία!
Κύριε Κουίκ στις πρόσφατες ευρωεκλογές το κόμμα των τουρκόφωνων της Θράκης, που έχει στενούς δεσμούς με το Τουρκικό Προξενείο, πήρε την πρώτη θέση στις ευρωεκλογές. Το γεγονός αποσιωπήθηκε από τα κανάλια, ωστόσο εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την περιοχή. Πείτε μου την άποψή σας.
AΠ.- Είναι μια πολύ επικίνδυνη κίνηση που έκανε η Άγκυρα. Είναι η συνέχεια πολλών λαθών και παραλείψεων, δεκαετίες τώρα, των ελληνικών κυβερνήσεων, σε συνδυασμό με τις λογικές εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας, που πάντοτε σχεδιάζει, όχι κοντόφθαλμα, αλλά με μια προοπτική θετικού της αποτελέσματος σε βάθος τριάντα – σαράντα ετών.
Το πέτυχε στην Κύπρο θέτοντας το μισό νησί υπό κατοχή, στοχεύει τώρα να μετατρέψει την Θράκη σε αμφισβητούμενη ζώνη τύπου Ναγκόρνο Καραμπάχ και στην συνέχεια σε ένα καθεστώς τύπου Κόσσοβο … Κι εμείς κοιμόμαστε! Εμείς αδρανούμε!
Υπενθυμίζω ότι πριν τις Ευρωεκλογές, είχα στείλει ανοιχτή, δημόσια επιστολή στον Πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά, θέτοντας όλα τα ζητήματα της Θράκης και αυτό του DEB και εισέπραξα μια ηχηρή σιωπή. Ηχηρή σιωπή εισέπραξα και εισπράττω και από τους Επικεφαλής των Συνδυασμών των Περιφερειακών Εκλογών ΑΜ-Θ, που έβαλαν μέσα στο κόρφο τους ανθρώπους του Προξενείου, που «προσκύνησαν» τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές του DEB, που εξέδωσαν προεκλογικά φυλλάδια στην τουρκική γλώσσα, που συγχρωτίζονται με «Γκρίζους Λύκους» κλπ.
Έχω ζητήσει, και από τον καινούργιο Περιφερειάρχη, τον εκλεκτό της ΝΔ, τον Γιώργο Παυλίδη, να βγει από τη σιωπή του και - για παράδειγμα - να καταδικάσει την αντεθνική εμπλοκή του Προξενείου στα πολιτικά δρώμενα της χώρας, να καταδικάσει όλα όσα ανέφερα πριν με υποψηφίους Περιφερειακούς συμβούλους κλπ και ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΑΤΤΕΙ!!!

Η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα ασχολήθηκε με τη σύλληψη της Χρυσής Αυγής, το πρωτογενές πλεόνασμα και τα ποσοστά της «Ελιάς» αφήνοντας στην τύχη της τη Θράκη! Ποιες οι ευθύνες του κ. Βενιζέλου; Μιλήσατε μαζί του για το θέμα;
ΑΠ.-Νομίζω ότι με την προηγούμενή μου απάντηση, σας αποκάλυψα ότι ούτε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δεν εμφανίζεται να αντιδρά σε όλη αυτή την επικίνδυνη στρατηγική της Άγκυρας στη Θράκη.
Σε ό, τι αφορά τον Ευάγγελο Βενιζέλο, από την ημέρα που ορκίστηκε ΥΠΕΞ, είχα δηλώσει ότι ήταν μια επικίνδυνη επιλογή.
Σας αποκαλύπτω ότι έχω ζητήσει εδώ και καιρό να γίνει συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής  Πολιτικής με θέμα την Θράκη, το είχα ζητήσει πριν καν σκεφτώ να κατέβω υποψήφιος Περιφερειάρχης, αλλά απάντηση δεν πήρα. Πολύ φοβάμαι ότι και το Μαξίμου και το ΥΠΕΞ δεν θέλουν να πολυενοχλούν την Άγκυρα και την νεοοθωμανική πολιτική Νταβούτογλου!!!

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι η Θράκη μέσα στα επόμενα χρόνια θα χαθεί για την Ελλάδα και θα ανήκει στα τούρκικο έδαφος. Πώς μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο κύριε Κουίκ;
ΑΠ.-Όσο γίνεται πιο απλουστευτικά, για να το καταλάβουν όλοι, η Άγκυρα, μέσω του τουρκοπράκτορα Προξένου Κομοτηνής, ο οποίος διαχειρίζεται ετησίως πάνω από είκοσι εκατομμύρια ευρώ σε μαύρο χρήμα, προσπαθεί να «τουρκοποιήσει»  όλους τους μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες. Είτε είναι οι Πομάκοι, οι απόγονοι των τοξοβόλων του Μεγάλου Αλεξάνδρου είτε είναι οι Ρομά.
Ο τουρκοπράκτορας Πρόξενος προσπαθεί να διεισδύσει με εργαλεία την μουσουλμανική θρησκεία, την επιβολή της τουρκικής γλώσσας και επιδοτώντας διάφορα Σωματεία «τούρκων Θράκης», τουρκόγλωσσα τοπικά ΜΜΕ κλπ.

«ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΑΚΗ»
Στο σημείο που έχει φτάσει η κατάσταση στη Θράκη τι θα έπρεπε να κάνει άμεσα μια υπεύθυνη κυβέρνηση; 
ΑΠ.- Καταρχήν  να φροντίσει για την άμεση οικονομική ανάπτυξη της περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που θα την ωφεληθούν κα τα χωριά των μουσουλμάνων συμπατριωτών μας.
Επίσης, επιβάλλοντας στο Προξενείο της Κομοτηνής να περιοριστεί στον αυστηρά διπλωματικό του ρόλο, όπως επιτάσσουν οι διεθνείς κανονισμοί και να του απαγορεύεται η - με κάθε τρόπο - εμπλοκή του με Έλληνες υπηκόους.
Από εκεί και πέρα, υπενθυμίζω, ότι υπάρχουν κι οι φωνές εκείνων - σας παραπέμπω σε μια σχετικά πρόσφατη ερώτηση του Βουλευτή της ΝΔ Σάββα Αναστασιάδη - που έθεσε ζήτημα ακόμη και απομάκρυνσης του Προξενείου από την Θράκη.

Έχετε αναλάβει υπεύθυνος των ΑΝΕΛ στα θέματα της Θράκης. Με το χέρι στην καρδιά κύριε Κουίκ, πείτε μου, φοβάστε ότι μέσα στο 2014 μπορεί να έχουμε άσχημες εξελίξεις με τους Τούρκους;
ΑΠ.-Όχι, σε καμία περίπτωση. Είπαμε ότι οι τούρκοι σχεδιάζουν πάντα με μακροχρόνια βάση. Απλά με την δική μου παρουσία στη περιοχή, ως Βουλευτής Επικρατείας κι ως εκλεγμένος Περιφερειακός σύμβουλος, προσπαθώ να ξυπνήσω και την κυβέρνηση κι εκείνους που προσκυνούν το Προξενείο για να κερδίσουν μια καρέκλα.

Πριν από μερικές μέρες είχαμε και εμπλοκή ελληνικών και τουρκικών πλοίων έξω από την Κω. Και γιατί στη χώρα μας και στα ΜΜΕ δεν αναφέρονται στα εθνικά μας θέματα;
ΑΠ.-Καταρχήν, είσαστε από τα λίγα έντυπα Μέσα, που ασχολούνται με όλο το φάσμα των εθνικών μας προβλημάτων. Δυστυχώς - θα συμφωνήσω μαζί σας - τα περισσότερα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ και κυρίως τα αθηνοκεντρικά με πανελλαδική διασπορά, βάζουν τα εθνικά ζητήματα στο ράφι με τα αζήτητα. Ίσως επειδή δεν είναι... εμπορεύσιμο είδος! Δεν «πουλάνε φύλλα» ή δεν «βγάζουν τηλεθεάσεις»! Τι άλλο να πω;
Είστε από τους κορυφαίους δημοσιογράφους που ανέδειξε η Πατρίδα μας. Πώς θα χαρακτηρίζατε το επίπεδο των ελληνικών ΜΜΕ σήμερα;
ΑΠ.- Σας ευχαριστώ για τα κολακευτικά λόγια, αλλά θεωρώ ότι έκανα απλά μια καριέρα σαράντα έξι ετών, με επιτυχίες και αποτυχίες, με προσφορά αλλά και με λάθη, αλλά σίγουρα με γνώμονα την μεγάλη μου αγάπη στην Ορθοδοξία, την Πατρίδα, την Γαλανόλευκη και στα χώματα της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας όπου γεννήθηκα.
Η μετάλλαξη της δημοσιογραφίας τις τελευταίες τρείς δεκαετίες είναι δραματικά προς το χειρότερο. Σαφώς έχει παίξει ρόλο το ότι έφυγαν οι λεγόμενοι «παραδοσιακοί» εκδότες και πλέον έχουμε στην θέση τους επιχειρηματίες κάθε είδους..

Οι ΑΝΕΛ δεν τα πήγαν καθόλου καλά στις ευρωεκλογές. Τι έφταιξε; Και μάλιστα μόλις προχθές ο Βασίλης Καπερνάρος ανεξαρτητοποιήθηκε. Πιστεύετε ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης στο κόμμα σας;
ΑΠ.- Η αυτοκριτική που άρχισε να γίνεται μέσα στα όργανα του Κινήματος καταγράφει αρκετές απόψεις για τις αιτίες του κακού εκλογικού αποτελέσματος, όπως:
Η εικόνα των ΑΝΕΛ να φλερτάρει με τον ΣΥΡΙΖΑ, η ισχνότατη παρουσία των Βουλευτών στις περιοχές, όπου δεν έχουμε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, (παρά την  εξαιρετική παρουσία τους μέσα στη Βουλή), η προβληματική κεντρική κομματική οργάνωση, το ίδιο και σε Περιφερειακό επίπεδο σε πάρα πολλούς νομούς, το ανηλεές μπλοκάρισμα των ΑΝΕΛ από τα συστημικά ΜΜΕ, οι τόνοι λάσπης που δεχτήκαμε και προσωπικά ο Πάνος Καμμένος κλπ.
Πάντως, είμαι βέβαιος - ανεξάρτητα με τον αν είχαμε ακόμη μία αποχώρηση, χωρίς κανένα πολιτικό έρεισμα, αυτή του Βασίλη Καπερνάρου - ότι θα αναστρέψουμε την εικόνα που έχουμε δημιουργήσει.
Αρκεί να πεισθούμε και να παραδειγματισθούμε από τα λάθη μας, να τηρήσουμε τις πολιτικές και τις διαδικασίες που θα συμφωνηθούν στο επερχόμενο διευρυμένο Εθνικό Συμβούλιο (14 - 15 Ιουνίου) και να δουλέψουμε σκληρά.
Επίσης να φύγουμε, επιτέλους, από τις λογικές του FB και του twitter, που μπορεί να είναι χρήσιμα για την προώθηση των θέσεων μας, αλλά λειτουργούν καταλυτικά στην δημιουργία μιας αποζήμιας εσωστρέφειας.
 "Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής"




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου