Αδυσώπητος «πόλεμος” έχει προκύψει ανάμεσα σε Ισραηλινούς και...
Τούρκους για την πρωτοκαθεδρία στην Α.Μεσόγειο ενόψει ενεργειακών σχεδίων, προκαλώντας αναταράξεις σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή και το Αιγαίο φυσικά.
Η κατοχή της Κύπρου από τον τουρκικό στρατό αναφέρθηκε για δεύτερη φορά από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μ.Νετανιάχου, ο οποίος την επικαλέστηκε στο θέμα των Παλαιστινίων.
Κατά την διάρκεια κοινοβουλευτικής συνεδρίασης του κόμματος Likud, ο Νετανιάχου είπε τα εξής:
«Τα έθνη σέβονται την ηθική μέχρι ένα γνωστό όριο και σέβονται την ισχύ πολύ περισσότερο. Απορρίπτουμε την προσέγγιση περί κατοχής. Αν η κατοχή ήταν το θέμα, υπάρχουν πολλά κράτη που έχουν καταλάβει άλλα κράτη και κανείς δεν λέει μια λέξη γι’ αυτά. Υπάρχουν μεγάλες, γνωστές χώρες για τις οποίες κανείς δεν έχει πει ούτε μια λέξη, όπως για την τουρκική κατοχή στην «Βόρεια πλευρά της Κύπρου».
«Είναι σημαντικό να αναφέρονται αυτά, επειδή πολλοί άνθρωποι μιλούν για «τσουνάμι» εξελίξεων και ότι το παλαιστινιακό ζήτημα πρέπει να λυθεί».
Το γιατί το Ισραήλ στοχοποιεί ξανά τον Ερντογάν και την κατοχή της Κύπρου αφορά καθαρά την πολύχρονη υπόγεια παρέμβαση της Τουρκίας στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, ενώ υπάρχουν και «εμπρηστικές» αναφορές του ίδιου του σουλτάνου για την Ιερουσαλήμ ως τρίτης πρωτεύουσας του Ισλάμ.
Σύμφωνα με άρθρο μας με το οποίο επιβεβαιωνόμαστε με τίτλο ( Η Τουρκία «αλώνει” με γοργούς ρυθμούς Γάζα-Ιερουσαλήμ με στόχο το Τέμενος Αλ-Ακτσά -Έρχεται σύγκρουση με Ισραήλ-ΗΠΑ), είχαμε αναφέρει το γιατί η περιοχή της Ανατολικής Ιερουσαλήμ είναι τόσο τρομερά σημαντική για την σημερινή ισλαμική Τουρκία του Ερντογάν.
Η Τουρκία, υποστηρίζει σθεναρά την Χαμάς και έχει μια δυναμική παρουσία στην ανατολική Ιερουσαλήμ, όπως φαίνεται από τις τουρκικές σημαίες που κουνούν οι Παλαιστίνιοι με κάθε ευκαιρία. Έχει τα δικά της επεκτατικά και ύπουλα σχέδια «αλώσεως” της κάτω από την «μύτη” των ισραηλινών .
Η επιρροή της μπορεί να φανεί ακόμη και στα τοπικά εστιατόρια ακόμα και στα καταστήματα ένδυσης, αναφέρει άρθρο ινστιτούτου μελετών.
Η τουρκική υποστήριξη στη Χαμάς εξηγεί επίσης την εμφάνιση των τουρκικών σημαιών μεταξύ των Παλαιστίνιων διαδηλωτών στην αντιπαράθεση τους με τους Ισραηλινούς στους φράχτες της Γάζας.
Η ‘Άγκυρα χρησιμοποιεί τον μουσουλμανικό «τουρισμό” για να κερδίσει έδαφος στο Όρος του Ναού και σε άλλους ιερούς τόπους, με σκοπό να αναλάβει κάποια στιγμή τον έλεγχο αυτών των περιοχών.
Ωστόσο, η παρουσία της Τουρκίας στην Ιερουσαλήμ φαίνεται να είναι πιο δημόσια και εντυπωσιακή, διότι η πόλη αυτή είναι πιο σημαντική για την Τουρκία απ ’ό, τι άλλα μέρη της γης .
Ο λόγος έχει να κάνει με το μεγάλο τουρκικό ενδιαφέρον τόσο για την Γάζα όσο και για την Ιερουσαλήμ.
Η Γάζα κυβερνάται από την θυγατρική της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, την Χαμάς, την οποία η Τουρκία ελέγχει σε μεγάλο ποσοστό, με στόχο τον έλεγχο του μεγάλου και σημαντικού Τεμένους al-Aqsa που αποτελεί το δεύτερο ιερότερο μέρος του Ισλάμ .
Ισραηλινές πηγές που ασχολούνται με τα θέματα της ανατολικής Ιερουσαλήμ ενημέρωσαν ότι μέχρι τώρα η Τουρκία δεν αμφισβήτησε επισήμως την εξουσία του Ισραήλ στο ανατολικό τμήμα της πόλης αλλά προετοιμάζεται να το πράξει σύντομα . Η Τουρκία έχει ήδη δημιουργήσει μυστικά τη δική της διοίκηση στην ανατολική Ιερουσαλήμ, τονίζουν Ισραηλινοί ειδικοί.
Όλα αυτά έχουν περιέλθει σε γνώση των ισραηλινών υπηρεσιών ασφαλείας και της κυβέρνησης, και αναμένονται λίαν συντόμως εξελίξεις στο θέμα αυτό.
Η νέο-οθωμανική πολιτική της Άγκυρας έχει εξαπλωθεί και στην χώρα αυτή διεκδικώντας δικαιώματα της εποχής των σουλτάνων.
Αυτό μεταφράζεται σε έναν μεγάλο υπόγειο πόλεμο Ισραηλινών και Τούρκων στο οποίο έχει ήδη εμπλακεί και η εβραϊκή διασπορά καθώς και το αμερικανο-εβραϊκό λόμπυ.
Το σίγουρο ότι βολεύει αφάνταστα Ελλάδα και Κύπρο αυτή η εξέλιξη, ενώ στην κόντρα αυτή μετέχει και η Αίγυπτος που αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα από την εμπλοκή της ΜΙΤ με τους «αδελφούς μουσουλμάνους».
Το σίγουρο όμως από όλα αυτά είναι ότι τα «ψωμιά» του σουλτάνου λιγοστεύουν και μαζί με αυτόν το όνειρο για την αναβίωση της πάλαι ποτέ οθωμανικής αυτοκρατορίας.
pronews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου