Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «ΒΛΕΠΩ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ»


VELOPOULOS4
«ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ. Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΠΛΑΚΩΣΕΙ ΣΑΝ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΟΛΕΘΡΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ»
• «Την ίδια στιγμή που η Ελλάδα δεν διαθέτει χρήματα ούτε για ανταλλακτικά των αεροσκαφών, η Τουρκία εξοπλίζεται σαν αστακός ανατρέποντας κάθε ισορροπία, στον εναέριο χώρο του Αιγαίου»
• «Αυτά που γίνονται σε βάρος της Ελλάδος δεν γίνονται πουθενά στον κόσμο. Η σύγκρουση δεν θα αργήσει»
• «Η Ελλάδα μέσα στο ευρώ δεν μπορεί να επιβιώσει. Θα έχει μπροστά της χρόνια μαρασμού και κατάπτωσης»
• «Επαναλαμβάνω, ήταν λάθος μου η ψήφιση του πρώτου Μνημονίου. Ανέλαβα αυτή την ευθύνη των πράξεών μου»
VRACHIOLIDIS-NEWΑποκλειστική συνέντευξη στον Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Ο Κυριάκος Βελόπουλος, με λόγο πατριωτικό, ακέραιο και απαλλαγμένο από όποιες κομματικές αγκυλώσεις, στέλνει σαφές μήνυμα στο πολιτικό σύστημα: «Καμία ονομασία για τα Σκόπια η οποία θα φέρει το όνομα Μακεδονία. Ήρθε η ώρα να πέσουν οι μάσκες». Μάλιστα ο δημοσιογράφος και εκδότης βιβλίων Κυριάκος Βελόπουλος λέει μμε απόλυτη βεβαιότητα ότι εάν το πολιτικό σύστημα αποφασίσει να κάνει το ολέθριο λάθος να χαρίσει το όνομα της Μακεδονίας στο Σκόπια, τότε «χιονοστιβάδα που θα τους καταπλακώσει όλους όπως δεν έγινε μέχρι τώρα με τα άθλια μέτρα που έχουν καταδικάσει οικονομικά την Ελλάδα τον ελληνικό λαό».
Ο ευπατρίδης Κ. Βελόπουλος σε αποκλειστική του συνέντευξη στον Μάκη Βραχιολίδη, τονίζει μεταξύ άλλων ότι «στόχος της Γερμανίας είναι η υπεξαίρεση των αποθεμάτων υδρογονανθράκων της Ελλάδας και της Κύπρου». Γι' αυτό ακριβώς έγινε το «κούρεμα» των καταθέσεων στην Κύπρο. Με επικίνδυνη εξωτερική πολιτική που αλλάζει κάθε τόσο, η χώρα μας διατρέχει πολλούς κινδύνους, τους οποίους επισημαίνει ο κ. Βελόπουλος, εκφράζοντας την απαισιοδοξία του για το μέλλον.
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Κύριε Βελόπουλε, είστε άνθρωπος που έχετε ιδιαίτερη ευαισθησία στα εθνικά μας θέματα. Ασχολείστε με αυτά πολύ πριν μπείτε στην πολιτική, το ίδιο κάνετε και τώρα που είστε εκτός πολιτικής κονίστρας. Πείτε μου λοιπόν για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, ποιες βλέπετε να είναι οι εξελίξεις με τον ερχομό του Νίμιτς και την πρότασή του περί «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας» ή «Βόρεια Μακεδονία»;

Βελόπουλος: Οι εξελίξεις στα θέματα που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδος είναι μεγάλες τον τελευταίο καιρό. Ιδιαίτερα δε σε ευρωπαϊκό επίπεδο η κινητικότητα γύρω από αυτά τα θέματα και των Σκοπίων συμπεριλαμβανομένων, έχει μεγάλη σχέση με το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών που προσπαθούν να μπουν σε μια προσπάθεια σύγκλισης με την ΕΕ, έτσι ώστε να βλέπουν μπροστά τους την προοπτική μιας μελλοντικής ένταξης. Όπως είναι λοιπόν φυσικό, οι πιέσεις αρχίζουν και εντείνονται με τελευταίο παράδειγμα το ταξίδι και τις δηλώσεις της κας Κ. Άστον στα Σκόπια για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας. Θέλω να πιστεύω και ελπίζω πως το θέμα της ονομασίας είναι ακόμη ανοικτό και πως δεν θα υπάρξει ελληνική κυβέρνηση η οποία θα συμφωνήσει ούτε σε «βόρεια» ούτε σε «άνω» ούτε σε.. «πέρα Μακεδονία». Δεν μπορώ να δεχθώ μία άποψη που υποστηρίζει πως τα Σκόπια μπορούν να ονομαστούν Μακεδονία έχοντας έναν επιθετικό προσδιορισμό. Πολύ σύντομα πιστεύω πως θα έχουμε εξελίξεις σε αυτό το θέμα και εύχομαι να μην είναι στην κατεύθυνση στην οποία δείχνουν πως πηγαίνουν τα πράγματα. Θα ήταν ολέθρια υποχώρηση η οποία μακροπρόθεσμα θα εξυπηρετήσει τον διαμελισμό της χώρας μας.

Φαίνεται πως τόσο η τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση, συμφωνούν στο πιο κρίσιμο εθνικό θέμα που όπως είπατε απειλεί την εθνική ασφάλεια της χώρας τα επόμενα χρόνια, σε μια σύνθετη ονομασία που περιλαμβάνει το όνομα «Μακεδονία» για τα Σκόπια. Οδεύουμε δηλαδή σε εθνική προδοσία με τη συμμετοχή όλου του πολιτικού συστήματος;

Βελόπουλος: Αν έχουν την εντύπωση οι κρατούντες ότι θα μπορέσουν να περάσουν την λύση του ζητήματος με τα Σκόπια βάσει των νέων προτάσεων του κ Νίμιτς, αποδίδοντας ονομασία «βόρειος Μακεδονία» στο τεχνητό κράτος των Σκοπίων, τότε κάνουν λάθος. Ο Ελληνικός λαός δεν θα το συγχωρέσει και δεν θα το αποδεχτεί αυτό. Μια τέτοια εξέλιξη θα γίνει η χιονοστιβάδα που θα τους καταπλακώσει όλους όπως δεν έγινε μέχρι τώρα με τα άθλια μέτρα που έχουν καταδικάσει οικονομικά την Ελλάδα τον ελληνικό λαό.
Και αυτό το θέμα δεν άπτεται μόνο της τρικομματικής κυβέρνησης αλλά αφορά και τα κόμματα της αριστεράς που θα κληθούν να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να πάψουν να παίζουν με τις λέξεις. Κάποιοι πρέπει να ξεγυμνωθούν μπροστά στους Έλληνες. Στο θέμα αυτό θα πέσουν οι μάσκες και ο κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του. Εδώ θα φανεί ποιος πραγματικά αγωνιά για την πατρίδα του και θα αντισταθεί στο ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Σε αυτή την φάση που βρισκόμαστε, πιστεύετε ότι υπάρχουν περιθώρια αντίδρασης για την Ελλάδα; Τι θα κάνατε εσείς εάν ήσασταν στη θέση του Σαμαρά;

Βελόπουλος: Δεν είμαι ο κ. Σαμαράς, δεν κυβερνώ εγώ την Ελλάδα δεν υπηρετώ εγώ την Εξωτερική πολιτική της χώρας και προπάντων δεν μπορώ εγώ να υποδείξω στον κ. Σαμαρά τι και πως θα το πράξει. Αυτοί που κυβερνούν έχουν και τους ανθρώπους και τα εργαλεία για να μπορέσουν να πιέσουν και να προασπίσουν τα ελληνικά συμφέροντα. Θέλω να πιστεύω πως ο πρωθυπουργός ο οποίος διακήρυττε πάντα την προσήλωση του στην μη αποδοχή του ονόματος Μακεδονία στο τεχνητό μόρφωμα των Σκοπίων, σε αυτό το όργανο της νέο-οθωμανικής επεκτατικότητας θα πράξει αυτό που πρέπει ως Έλλην. Εγώ, ως απλός πολίτης αν θέλετε, μένω σταθερός στην άποψή μου. Καμία ονομασία για τα Σκόπια η οποία θα φέρει το όνομα Μακεδονία.

Πριν από μερικές ημέρες Βούλγαροι αξιωματικοί, σε κοινή άσκηση με την Ελλάδα και τις ΗΠΑ παρουσίασαν την Θράκη ως Βουλγαρική, ισχυριζόμενοι μάλιστα ότι είναι απευθείας απόγονοι των Θρακών! Η αντίδραση της Ελλάδος ήταν ως συνήθως αναιμική. Οι εχθροί μας αυξάνονται αλλά η χώρα μας τι κάνει;

Βελόπουλος: Εδώ και πολύ καιρό μιλώ για μια μεγάλη κινητικότητα στην περιοχή της Νοτιανατολικής λεκάνης της Μεσογείου. Το 2012 υπήρξε, δίχως αμφιβολία, χρονιά κρίσιμων εξελίξεων και σημαντικών ανατροπών σε παγκόσμιο επίπεδο και ιδιαίτερα στην περιοχή μας. Η εικόνα της χώρας μας βάλλεται διαρκώς από πολλούς και διαφορετικούς κάθε φορά ξένους παράγοντες. Είναι φυσικό μέσα σε μια οικονομική κρίση να ξεπροβάλλουν και απειλές και για τα εθνικά μας Θέματα. Και εδώ έρχεται αυτό που εγώ τονίζω και για το οποίο αγωνιζόμουν όταν βρισκόμουν μέσα στην Βουλή ως απλός Βουλευτής. Δεν έχουμε μια σταθερή εξωτερική πολιτική, ένα συγκεκριμένο όραμα και αυτό γίνεται ολοένα και πιο ορατό - αντιληπτό σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Έχω πει πως τα φοβικά θα μας παρασύρουν σε ανείπωτες περιπέτειες όσον αφορά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα ως κράτος. Έχουμε ισχυρά «όπλα» γεωστρατηγικά , γεωπολιτικά και γεωπολιτισμικά, σαν χώρα τα οποία για πολλά- πολλά χρόνια, για να μην ενοχλήσουμε, τα αφήνουμε αναξιοποίητα στην παγκόσμια σκακιέρα. Υπάρχει ένα έλλειμμα σχεδιασμού, στόχευσης, συνεννόησης αλλά και το σπουδαιότερο, συναίνεσης στο εσωτερικό. Είναι αδιανόητο για μια χώρα να αλλάζει η εξωτερική της πολιτική ανάλογα με την κυβέρνηση, και πολλές φορές ανάλογα και με τον εκάστοτε υπουργό της ίδιας της κυβέρνησης! Πρέπει επιτέλους αυτή η χώρα να αποκτήσει ένα συμπαγές Γεωστρατηγικό Δόγμα βάσει του οποίου θα κινείται στην παγκόσμια σκακιέρα. Δυστυχώς, αυτό συνεχίζει να αποτελεί το ζητούμενο.

Η Αλβανία συνιστά απειλεί για την Ελλάδα; Να θυμίσω ότι ο κ. Μπερίσα είχε επίσης προκαλέσει τη χώρα μας λέγοντας ότι «η Αλβανία φτάνει ως την Πρέβεζα». Όπως επίσης να τονίσω ότι το 1914 είχαμε χαρίσει στην Αλβανία τη νήσο Σάσωνα, δωρεά η οποία την βοήθησε πρόσφατα να καθορίσει την δική της ΑΟΖ.

Βελόπουλος: Χαίρομαι που με ρωτήσατε για την Σάσωνα. Είναι κάτι που πολλοί Έλληνες δεν γνωρίζουν. Δεν ξέρουν πως το νησί αυτό, όσο μικρό κι αν είναι η σημασία του είναι τεράστια. Αυτό οφείλεται στη θέση του. Βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του στενού του Οτράντο. Το στενό αυτό, εύρους σαράντα ναυτικών μιλίων μεταξύ Αλβανίας και Ιταλίας, αποτελεί την πύλη της Αδριατικής! Η Δύναμη που ελέγχει την είσοδο του στενού, ελέγχει μια από τις σημαντικότερες θάλασσες της περιοχής μας, γεγονός που αποτελεί σημαντικό στρατηγικό πλεονέκτημα σε ολόκληρη τη Μεσόγειο! Για τους λόγους αυτούς , τον στρατηγικό έλεγχο δηλαδή της Αδριατικής, οι Ρωμαίοι που ήξεραν την μεγάλη αξία της, έκτισαν οχυρωματικά έργα. Ιστορικά η Σάσων, το Γιβραλτάρ της Αδριατικής, ανήκει στα Ιόνια νησιά και ανήκε στις νήσους της Ιόνιας Πολιτείας. Αυτό λοιπόν το μικρό διαμάντι εμείς το χαρίσαμε στους Αλβανούς με το Νόμο 272 της 5ης Ιουνίου του 1914. Μια παραχώρηση Εθνικού εδάφους σε άλλο κράτος που μόνο εγκληματική θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε αφού δεν μπορέσαμε να αντιληφθούμε το στρατηγικό όφελος που θα μπορούσε να είχε η Πατρίδα μας με τη Σάσωνα δική μας. Όσοι είμαστε εξοικειωμένοι με την μελέτη και την ανάλυση των γεωπολιτικών εξελίξεων, δεν μπορούμε παρά να πάρουμε στα σοβαρά όλες τις «απειλές» και τις εκτιμήσεις για ανακατατάξεις στην περιοχή -κυρίως- αυτές των αναλυτών και στοχαστών αλλά και πολλών άλλων ξένων και Ελλήνων μελετητών. Πρέπει να έχουμε πάντα στο νου μας πως η προβλεπόμενη από πολλούς ειδικούς επιστήμονες δημοσιονομική χρεωκοπία της Πατρίδας μας, στο εγγύς μέλλον θα συνοδευθεί από την γεωπολιτική και γεωστρατηγική της κατάρρευση, η οποία δυστυχώς αυτή δεν είναι ανατάξιμη!

Βλέπουμε τους πολιτικούς μας ταγούς να ασχολούνται με μονομανία για το πώς θα είμαστε συνεπείς στους δανειστές μας. Αυτή η συνέπεια απαιτεί εξαθλίωση των ενόπλων δυνάμεων με συνεχείς περικοπές στις στρατιωτικές δαπάνες, την ώρα που η Τουρκία διαρκώς εξοπλίζεται...

Βελόπουλος: Η Τουρκία εξοπλίζεται σαν αστακός ανατρέποντας κάθε ισορροπία, ειδικά στον εναέριο χώρο του Αιγαίου και συστηματικά διαδίδει και διδάσκει έναν μύθο για το στρατό της ως έναν παντοδύναμο στρατό με απεριόριστες δυνατότητες, που όμως εγώ δεν πιστεύω πως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Την ίδια στιγμή όμως η Ελλάδα δεν διαθέτει χρήματα ούτε για ανταλλακτικά των υπαρχόντων αεροσκαφών και από τη Πολεμική Αεροπορία χτυπάνε καμπανάκι κινδύνου, που όπως φαίνεται μέσα στον πανικό που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση δεν το ακούει κανείς. Σύμφωνα με τον Εθνικό Αμυντικό Σχεδιασμό, το Αμυντικό μας Δόγμα είναι αμυντικό – αποτρεπτικό βασισμένο όμως στην αρχή της ισοδύναμης ανταπόδοσης και πρέπει να ικανοποιεί μία Εθνική Στρατηγική όχι για να προκαλέσει έναν πόλεμο αλλά να μπορεί συστηματικά και διαχρονικά να τον αποτρέπει. Αυτό βεβαίως μπορεί να διασφαλιστεί και με την κατάλληλη Στρατηγική Εξοπλισμών. Θέλω να πιστεύω πως αυτό δεν το έχουν ξεχάσει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Σαμαράς προεκλογικά δήλωνε ότι θα καθορίσει την ΑΟΖ. Τελικά, με την έλευση του Γάλλου Προέδρου έσπευσε να δηλώσει ότι τα κοιτάσματα του Αιγαίου είναι ευρωπαϊκά! Πώς το σχολιάζετε;

Βελόπουλος: Ξέρουμε όλοι πολύ καλά πως η Αχίλλειος πτέρνα της Γερμανίας (Ευρώπης) είναι η ενεργειακή της εξάρτηση από τη Ρωσία. Για τον λόγο αυτό έχει επιδοθεί σε ένα αγώνα εξεύρεσης ενεργειακών πηγών. Το φυσικό αέριο θα είναι ο ρυθμιστής στο μακροπρόθεσμο ενεργειακό ισοζύγιο της Γερμανίας και για αυτό τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί και αυτή χρηματοπιστωτικά όπλα για την ικανοποίηση των ενεργειακών της αναγκών.
Μακροπρόθεσμος στόχος της Γερμανίας είναι η υπεξαίρεση των αποθεμάτων υδρογονανθράκων της Ελλάδας και της Κύπρου. Εδώ βρίσκεται η απάντηση για την καταστροφή του χρηματοπιστωτικού τομέα της χώρας μας και παράλληλα τα όσα έγιναν στην Κύπρο τις τελευταίες μέρες. Με αυτό τον τρόπο θα αρχίσει η μνημονιακή διαχείριση και του δικού μας φυσικού αέριου και πετρελαίου. Σας θυμίζω τι τόνισε ο Αμερικανός πολιτικός φιλόσοφος Νόαμ Τσόμσκι σε ομιλία του στο Δουβλίνο πρόσφατα: «Απώτερος σκοπός των γερμανικών απαιτήσεων από την Αθήνα, στο πλαίσιο διαχείρισης της κρίσης χρέους, είναι η αρπαγή των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Ελλάδας». Αυτό πιστεύω πως απαντά και στην ερώτησή σας.

ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΜΙ: ΠΑΝΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΟΓΕΦΥΡΩΜΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΙ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΕΣ
Η πρόσφατη επίσκεψη Σαμαρά στην Τουρκία συνδυάστηκε με διαβεβαίωση του Έλληνα Πρωθυπουργού ότι θα φτιάξει τζαμί στην Αθήνα. Ήδη πριν από μερικές μέρες δημοσιεύτηκε και στο «Διαύγεια». Την ίδια ώρα οι Τούρκοι ετοιμάζονται να κάνουν τζαμί την Αγιά Σοφιά στην Τραπεζούντα, ενώ κάτι παρόμοιο ακούγεται για την Αγιά Σοφιά στην Πόλη. Πώς τα σχολιάζετε όλα αυτά κύριε Βελόπουλε;

Βελόπουλος: Να ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα. Κατ' αρχήν δεν συνδέονται αυτά τα δύο. Το τζαμί στην Αθήνα αφορά κυρίως τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες οι οποίοι σημειωτέον αυτή την στιγμή έχουν στη διάθεσή τους 155 Τζαμιά, για την άσκηση της λατρείας τους. Επομένως δεν υπάρχει ζήτημα ελεύθερης άσκησης της θρησκευτικής λατρείας. Το «ένα και επίσημο Τζαμί», επίσης είναι ένα τεράστιο πρόβλημα γιατί δεν υπάρχει ένα και ενιαίο Ισλάμ. Δεν είναι μόνο οι διαφορές ανάμεσα στους Σιίτες και τους Σουνίτες είναι και πολλά παρακλάδια τα οποία δεν τα γνωρίζουμε καλά καλά. Επομένως δέχομαι πως είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου να μπορεί ελεύθερα να προσέρχεται σε χώρους λατρείας της θρησκείας του, όμως όταν η Πολιτεία παίρνει τέτοιες αποφάσεις, οι αποφάσεις της πρέπει να είναι μελετημένες και με συγκεκριμένους όρους. Είναι λάθος η απόφαση να κτιστεί εντός του αστικού ιστού στον Ελαιώνα και είναι λάθος να προχωρήσουμε σε μια τέτοια ενέργεια χωρίς αντίστοιχα να έχουμε κλείσει όλους τους παράνομους λατρευτικούς χώρους στις γειτονιές της Αθήνας. Οι «πολυπολιτισμικοί», δηλαδή το «συνταγματικό τόξο», οι νεοφιλελεύθεροι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και η ρεπούσεια ΔΗΜΑΡ πάνε να φτιάξουν στην καρδιά της Αθήνας, με διαδικασίες εξπρές, ένα προγεφύρωμα για κάθε λογής πράκτορες και εξτρεμιστές. Αυτό θα το πληρώσει η πατρίδα μας. Είναι τεράστιο λάθος. Όσον αφορά την τουρκική πολιτική απέναντι στις Ελληνικές εκκλησίες, είναι διαφορετικό θέμα το οποίο συνδέεται με την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδος.

Έχετε μετανιώσει για το Μνημόνιο που ψηφίσατε το 2010; 'Έστω για το άρθρο 1 που αφορούσε για την πληρωμή μισθών-συντάξεων;

Βελόπουλος: Έχω δημόσια δηλώσει πως ήταν λάθος μου η ψήφιση του πρώτου Μνημονίου. Ανέλαβα αυτή την ευθύνη των πράξεών μου. Όμως μου δίνετε την ευκαιρία να πω κάτι. Δεν μπορεί ένα λάθος μου να παραβλέπει όλα τα υπόλοιπα που έκανα για την Ελλάδα και τους Έλληνες όσο καιρό ήμουν στην Βουλή! Και για την ενημέρωση σας το 1ο μνημόνιο πότε δεν νομοθετήθηκε όπως το 2ο και 3ο στα οποία εγώ ήδη ήμουν εκτός βουλής, όταν ψηφίστηκαν! Επίσης το 1ο μνημόνιο δεν παρέδιδε εθνική κυριαρχία αλλά το 2ο, οπότε για όσους με κατηγορούν θα έπρεπε να αναζητούν την αιτία του κακού σε αυτούς που ψήφιζαν και συνεχίζουν να ψηφίζουν εδώ και χρόνια και τους εκπροσωπούν αυτή την στιγμή μέσα στο Κοινοβούλιο.

ΒΛΕΠΩ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!
Μιλήστε μου γενικά, είστε αισιόδοξος ή απαισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδος; Έρχονται χειρότερα δεινά ή βλέπετε φως στο τούνελ;

Βελόπουλος: Αυτό που ζούμε σήμερα είναι μια βαθειά κρίση του πολιτισμού και του πολιτικού συστήματος. Είναι μια κρίση της Δημοκρατίας και της συγκρότησης της Κοινωνίας και του Κράτους. Υπάρχουν φορές που αισθάνομαι ότι δεν υπάρχει ελπίδα σε αυτή την χώρα. Ότι θα πτωχεύσει η χώρα το λέω από το 2008, δεν χρειάζεσαι να είσαι προφήτης για να δεις τα αυτονόητα. Μια οικονομία του μεγέθους της ελληνικής δεν μπορεί να αντέξει χρέος τέτοιου ύψους. Τα αναπτυξιακά μέτρα όπως η απελευθέρωση των επαγγελμάτων και η συντριβή του εργατικού εισοδήματος, δεν είναι δυνατό να οδηγήσουν σε ταχύρρυθμη ανάπτυξη. Όλες αυτές οι απιθανολογίες είναι αδύνατον να οδηγήσουν σε συστηματική ανάπτυξη. Η Ελλάδα μέσα στο ευρώ δεν μπορεί να επιβιώσει. Θα έχει μπροστά της χρόνια μαρασμού και κατάπτωσης. Κάποια στιγμή η συρρίκνωση μπορεί να σταματήσει αλλά δεν θα ακολουθήσει η ανάπτυξη. Οι συνθήκες επιδεινώνονται όλο και περισσότερο και αυτό είναι επικίνδυνο. Αυτά που γίνονται στην Ελλάδα δεν γίνονται πουθενά στον κόσμο, και πολύ φοβάμαι πως η σύγκρουση δεν θα αργήσει. Αυτό, λοιπόν, που βλέπω δεν είναι η αναγέννηση του ελληνικού κράτους ούτε φως μέσα σε τούνελ. Βλέπω την διάλυση του Ελληνικού κράτους και την ελληνική κοινωνία να οδεύει σε φαινόμενα που θα φέρουν σοβαρότατα προβλήματα. Όποιος νομίζει ότι θα αντιστραφεί εύκολα και με φτηνά επικοινωνιακά κόλπα όλη αυτή η κατάσταση, πλανάται πλάνη οικτρά. Ελπίζω να μην γίνουν όλα αυτά πραγματικότητα.
"Ελεύθερη Ώρα, Νέοι Άνθρωποι"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου