ΔΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΙΝΕΙΑ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ!) ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΟ 18ο ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΗΛΙΚIΑΣ ΤΟΥΣ. ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΣΕ 10.800 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ!
Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, στην Ολομέλεια «με τον κώδικα μεταναστευτικής πολιτικής ενοποιείται όλη η νομοθεσία στην Ελλάδα και αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι βοηθά και τη ιθαγένεια».
Και πρόσθεσε: «Δίνουμε δηλαδή αυτή την άδεια του επί μακρόν διαμένοντος, που λέει ότι, όσοι τα τελευταία χρόνια ήταν στην Ελλάδα, μπορούν να μεταναστεύσουν στην ΕΕ. Δηλαδή, απεγκλωβίζουμε αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι κάποιοι στιγμή ήρθαν εδώ και είχαν μόνο χαρτιά για την Ελλάδα, να μετακινούνται στην ΕΕ. Η ανεργία στην Ελλάδα είναι στα ύψη. Αυτοί οι άνθρωποι εγκλωβίστηκαν εδώ και δεν μπορούν να φύγουν».
Σημείωσε, δε, ότι «με το νέο κώδικα δίνουμε την ευκαιρία να πάνε να βρουν εργασία στην ΕΕ και απεγκλωβίζουμε έναν πολύ μεγάλο αριθμό από αυτούς τους συμπολίτες μας».
Πέραν αυτού, είπε ότι μια άλλη ρύθμιση του κώδικα είναι η «χορήγηση βίζας από την αρχή επί μακρόν διαμένοντος στα παιδιά που έχουν γεννηθεί από μετανάστες στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Τους δίνεται η ευκαιρία στα 18 τους χρόνια να αποφασίσουν αν θέλουν να πάρουν ιθαγένεια ή όχι».
Ο Μεταναστευτικός Κώδικας μειώνει τη γραφειοκρατία και προβλέπει ότι τα απαιτούμενα ένσημα μειώνονται στα 50 ετησίως από 150 που είναι σήμερα, συμπλήρωσε. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή, οι νόμιμοι μετανάστες στην Ελλάδα είναι 473.424, κατέχουν δηλαδή, άδεια σε ισχύ.
Από αυτούς, οι 232.000 είναι στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και με τον Μεταναστευτικό Κώδικα αναμένεται να διευκολυνθούν οι διαδικασίες για περίπου 33.000 ακόμη μετανάστες από το σύνολο των 65.000 που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Τα στοιχεία δόθηκαν και οι αναφορές στον Μεταναστευτικό Κώδικα έγιναν κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση, ο οποίος έσπευσε να επισημάνει πως «τα τελευταία χρόνια φαίνεται να έχει διαμορφωθεί μια πολιτική απομάκρυνσης και αποθάρρυνσης σε σχέση με τους μετανάστες υπηκόους τρίτων χωρών, ακόμη και για όσους έχουν νόμιμα χαρτιά και τις προϋποθέσεις να μένουν στην Ελλάδα».
«Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη εκκρεμεί ο νόμος για την ιθαγένεια» είπε ο κ. Βούτσης επικαλούμενος την παραδοχή του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, ότι έχει παραδώσει στην κυβέρνηση εδώ και περίπου έναν χρόνο το σχέδιο νόμου. Ειδικά για το ζήτημα της συμμετοχής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών διατύπωσε την άποψη ότι ο περιορισμός θα πρέπει να μειωθεί στο ελάχιστο.
«Για την ψηφοφορία στις αυτοδιοικητικές εκλογές των 10.800 συνανθρώπων μας και συμπολιτών μας, επειδή αυτοί οι άνθρωποι έχουν νόμιμα δικαιώματα, πιστεύω ότι πρέπει να ψηφίσουν. Θα προσπαθήσουμε ειλικρινά να μειώσουμε στο ελάχιστο αυτούς τους ανθρώπους που δεν θα έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν, σεβόμενοι βέβαια την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας» δήλωσε ο κ. Γρηγοράκος.
ΣΑΜΑΡΑ ΦΥΓΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ. ΑΝΤΕ ΑΡΑΙΩΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΣΤΗΝ "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ" ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ... ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
ΑπάντησηΔιαγραφή