Ευχαριστούμε τη μέγιστη πρωταθλήτριά μας η οποία έστειλε και πάλι στην Ελλάδα στα ουράνια. Μας έκανε και πάλι περήφανους, Αυτοί είναι οι Έλληνες, αυτές είναι οι Ελληνίδες.
Το σχετικό ρεπορτάζ από το zougla.gr:
Toυ Μπάμπη Παπαφιλιππάκη
Η «βασίλισσα» των αιθέρων είναι Ελληνίδα. Κατερίνα Στεφανίδη τη λένε...
και το όνομά της γράφτηκε με χρυσά γράμματα και στο Λονδίνο.
Αυτό ήταν το μόνο μετάλλιο που έλειπε από την 27χρονη άλτρια, μετά τα χρυσά στο Ευρωπαϊκό του 2016 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του προηγούμενου καλοκαιριού.Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο στο επί κοντώ παρατάχθηκε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, που διεξάγεται στη βρετανική πρωτεύουσα, με στόχο το χρυσό μετάλλιο και φρόντισε να το προσθέσει στην πλούσια τροπαιοθήκη της. Όχι που θα το έχανε…
Την κορυφαία επίδοση στον κόσμο είχε φέτος, σε δαιμονιώδη φόρμα ήταν, οπότε είχε όλα τα εχέγγυα για την επιτυχία, που εν τέλει ήρθε στο Λονδίνο.
Για να φτάσει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, χρειάστηκε να παλέψει με την Αμερικανίδα, Νιούμαν, η οποία όμως δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί μέχρι τέλους τη Στεφανίδη, που χάρισε στη χώρα μας το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το μόνο μετάλλιο που έλειπε από την 27χρονη άλτρια, μετά τα χρυσά στο Ευρωπαϊκό του 2016 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του προηγούμενου καλοκαιριού. Η απονομή του χρυσού μεταλλίου θα γίνει τη Δευτέρα στις 20.10.
Πως κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο
Από τα 4.65μ. ξεκίνησε τις προσπάθειές της η χρυσή Ολυμπιονίκης, με το άλμα της, που ήταν επιτυχημένο να μην μεταδίδεται ποτέ ζωντανά από την κρατική τηλεόραση.
Ακολούθως ο πήχης ανέβηκε στα 4.75μ, για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία υπερέβη και αυτό το ύψος με ένα εξαιρετικό άλμα. Η Κατερίνα μας πάντως δεν είχε πρόβλημα ούτε στα 4.82μ. τα οποία πέρασε με την πρώτη προσπάθεια, βάζοντας έτσι πλώρη για τη μεγάλη επιτυχια.
Βλέποντας, λοιπόν, η Στεφανίδη πως έχει ήδη εξασφαλίσει το μετάλλιο (με την πρώτη της προσπάθεια στα 4.82) ανέβασε τον πήχη στα 4.91μ., άλμα που πέρασε με επιτυχία και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ (είναι το δεύτερο καλύτερο στην ιστορία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος).
Λίγο αργότερα μάλιστα επιχείρησε να υπερβεί και τα 5.02μ., έχοντας τρεις αποτυχημένες προσπάθειες. Αυτο ωστόσο λίγη σημασία είχε, καθώς το χρυσό μετάλλιο είχε μπει ήδη στο... τσεπάκι της.
Από εκεί και πέρα η Σάντι Μόρις είχε καλύτερο άλμα στα 4.75μ. καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση, σε μια επανάληψη του τελικού των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο. Η Αμερικανίδα, απέτυχε μία φορά στα 4.82, δύο στα 4.89 κι ως εκ τούτου περιορίστηκε στο αργυρό μετάλλιο.
Όσον αφορά στο χάλκινο μετάλλιο μοιράστηκε σε δύο αθλήτριες που έκαναν 4.65μ: τη Ρομπέιλις Πεϊνάδο (Βενεζουέλα) που σημείωσε εθνικό ρεκόρ και τη Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα), κάτοχος του τίτλου (Πεκίνο 2015).
Η τελική κατάταξη
1. Κατερίνα Στεφανίδη 4.91
2. Σάντι Μόρις 4.75
3. Ρομπεΐλις Πεϊνάδο 4.65
- Γιαρίσλεϊ Σίλβα 4.65
5. Λίζα Ρίζιχ 4.65
6. Χόλι Μπράντσο 4.65
7. Αλίσα Νιούμαν 4.65
8. Όλγκα Μούλινα 4.55
9. Ελίζα ΜάκΚάρτεϊ 4.55
10. Αντζέλικα Μπένγκστον 4.55
11. Νικόλ Μπούχλερ 4.45
12. Ανίκα Νιούελ 4.45
Το μεγαλειώδες άλμα της Κατερίνας Στεφανίδη στα 4.91.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου