Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ: «ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ Ο ΣΓΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ MAΣ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ»

Μερικοί από τους απλήρωτους συμβασιχούχους!
«ΚΑΘΑΡΙΣΑΜΕ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΡΙΓΓΕΣ ΤΩΝ ΝΑΡΚΟΜΑΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ …ΕΦΕ Ο κ. ΣΓΟΥΡΟΣ;»
ΣΓΟΥΡΟΣ: «Το 2013 είχαμε  ταμειακό υπόλοιπο 313.344.677,78 ευρώ»
 «ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ  ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ»
Η σύμβαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Σγουρός 
με τους δίμηνης σύμβασης εργαζόμενους στις 4 Νοεμβρίου 2013. 
Οι πολίτες παραμένουν μέχρι σήμερα απλήρωτοι!

Του Μάκη Βραχιολίδη
Αγανακτισμένοι πολίτες καταγγέλλουν τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Σγουρό επειδή  ενώ τους είχε προσλάβει με δίμηνη σύμβαση, μέχρι σήμερα και αφού παρήλθαν σχεδόν τρεις μήνες από τη λήξη της σύμβασής τους,  δεν έχουν δει το χρώμα του χρήματος!  Πρόκειται για 28 πολίτες οι οποίοι πασχίζουν να βρουν το δίκιο τους, γεγονός που αναγνωρίζει και η Αντιπεριφερειάρχης, υπεύθυνη επί των Οικονομικών θεμάτων, κυρία Λιλίκα Βασιλάκου. 
Όπως επισημαίνουν οι απλήρωτοι συμβασιούχοι, ο κ. Σγουρός τους εξαπάτησε χρησιμοποιώντας τους ως εργατικό προσωπικό που καθάρισε το εγκαταλειμμένο Πεδίο του Άρεως, προκειμένου ο ίδιος ο Περιφερειάρχης να έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία, εμφανίζοντας άριστη την εικόνα του άλσους, εν’ όψει των Αυτοδιοικητικών εκλογών.
Οι καταγγέλλοντες συμβασιούχοι, τονίζουν:  
«Είμαστε απλήρωτοι 4 μήνες τώρα. Καταγγέλλουμε την υπ. Αριθμ. ΣΟΧ4/2013 προκήρυξη της Περιφέρειας Αττικής για πρόσληψη 30 ατόμων με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου υποχρεωτικής εκπαίδευσης ΥΕ Κατηγορίας λόγω πρόσκαιρων αναγκών λήψης προληπτικών μέτρων για την προστασία των πάρκων αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής. Συμμετείχαμε στη διαδικασία που ορίσθηκε από την Περιφέρεια και οι επιτυχόντες υπογράψαμε σύμβαση με τον Περιφερειάρχη κ. Σγουρό. Ασκήσαμε κανονικά τα καθήκοντά μας  ως τις 4 Γενάρη 2014 οπότε και έληξε η σύμβασή μας.
Μέχρι σήμερα όμως είμαστε απλήρωτοι.
Σχεδόν τριάντα οικογένειες ταλαιπωρούμαστε άδικα και η Περιφέρεια Αττικής τα …ρίχνει στα εντελλόμενα του Γενικού Λογιστηρίου, το δε Γενικό Λογιστήριο τα …ρίχνει στην Περιφέρεια! Ρίχνουν ο ένας το μπαλάκι στον άλλον!  Αποτέλεσμα αυτού είναι ο φάκελος 30 οικογενειών να βρίσκεται στην 26η Διεύθυνση Συντονισμού Ελέγχου και Εφαρμογής Λογιστικών Διατάξεων κι έτσι να βρισκόμαστε επί ξύλου κρεμάμενοι»!
Αγανακτισμένοι για τον εμπαιγμό, όπως τον χαρακτηρίζουν από την Περιφέρεια, οι απλήρωτοι συμβασιούχοι αναφέρονται στις υπηρεσίες που πρόσφεραν το διάστημα που απασχολήθηκαν: «Είχαμε αρμοδιότητες στην καθαριότητα, στη φύλαξη του άλσους και εργάτες γενικών καθηκόντων. Όλοι εμείς ήμασταν πολύχρονα άνεργοι και πήγαμε με όρεξη για δουλειά στο πεδίο του Άρεως όπου κυριολεκτικά το …ξεσκατώσαμε. Η βρωμιά που φάγαμε ήταν το κάτι άλλο, ενώ εκατοντάδες ήταν οι σύριγγες από χρήστες ναρκομανών που μαζέψαμε από το άλσος με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται για την υγεία μας αυτό.
Το εργασιακό περιβάλλον μέσα στο άλσος ήταν απαίσιο, μια και το τελευταίο διάστημα είχε καταστεί κέντρο υποδοχής αστέγων και κέντρο εκδιδόμενων Πακιστανών για 2 ευρώ! Μέσα σε αυτό το άλσος όπου ο κ. Σγουρός το είχε παρατήσει στην τύχη του, όπου δεν μπορούσες να περάσεις ούτε καν μέρα-μεσημέρι, μας τοποθέτησε ο κ. Σγουρός. Μας χρησιμοποίησε για να τού βγάλουμε όλη τη δουλειά ώστε να δείξει καλή εικόνα εν όψει περιφερειακών εκλογών; Και τώρα παλεύουμε εδώ και τόσους μήνες να μας πληρώσει τα δεδουλευμένα.  
«ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ»

Η 26η διεύθυνση επίλυσης δημοσιολογικών διατάξεων απέρριψε τον φάκελο για την πληρωμή των συμβασιούχων! Όπως υποστηρίζουν οι  καταγγέλλοντες , ο λόγος της απόρριψης είναι ότι «είμαστε εκτός ΑΣΕΠ κάτι που δεν ισχύει, μια και όλες οι δίμηνες συμβάσεις είναι Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) και όχι Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ), στοιχείο που μας επισήμαναν και από  την Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης. Η 26η Διεύθυνση δεν ενέκρινε την πληρωμή μας ισχυριζόμενη ότι έπρεπε να είχαμε προσληφθεί το καλοκαίρι και όχι το χειμώνα (!) όπως επίσης ότι καλύπταμε πάγιες και διαρκείς  ανάγκες του Πεδίου του Άρεως και όχι παροδικές, όπως έλεγε η σύμβαση. Μετά απ’ όλα αυτά είμαστε υποχρεωμένοι να καταθέσουμε αγωγή για να διεκδικήσουμε τα λεφτά μας».
Δικηγόρος Συμβασιούχων: «Δεν μας απάντησε κανείς! Το να επικοινωνήσεις με τον κ. Σγουρό είναι… ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι»
Ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υποστήριξη του αγώνα των απλήρωτων συμβασιούχων είναι ο κ. Παναγιώτης Δάλλας ο οποίος μας είπε: «Οι συμβασιούχοι που είχαν προσληφθεί με δίμηνες συμβάσεις δούλεψαν  κανονικά με τα προβλεπόμενα ωράρια, όπως ακριβώς προβλεπόταν από τη σύμβαση και κάτω από αντίξοες συνθήκες, ωστόσο δεν έχουν πληρωθεί…»
Έχετε προσπαθήσει να επικοινωνήσετε  με τον κ. Σγουρό που στο κάτω-κάτω αυτός είναι που υπέγραψε τη σύμβαση με τους εργαζόμενους;
Δικηγόρος: Έστειλα ένα εξώδικο προς την Περιφέρεια  αλλά δεν μου απάντησε κανείς . Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να επικοινωνήσεις με τον Σγουρό. Πας εκεί, υποβάλλεις αίτημα για να τον δεις, παίρνεις αριθμό πρωτοκόλλου, περιμένεις να σου απαντήσεις και… ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι είναι οι διαδικασίες με τον κ. Σγουρό.
Φοβάστε μήπως χάσουν τα λεφτά τους;
Δικηγόρος: Ευελπιστώ ότι με την αγωγή που θα καταθέσουμε να τα δώσουν. Όπως είπα και στους εργαζόμενους, το λέω και σε σας, είναι ντροπή να μας αναγκάζουν να προσφεύγουμε στα δικαστήρια για τα δεδουλευμένα 2 μηνών. Και όπως καταλαβαίνετε για τα άτομα αυτά που ήταν άνεργα το ευτελές αυτό ποσό ήταν αναγκαίο.
Τι ποσό διεκδικείτε;
Δικηγόρος:  Ένα ποσό της τάξης των 1.300 ευρώ για κάθε άτομο, για τους 2 μήνες εργασίας που προσέφερε. Πρόκειται για κοροϊδία να μην τους πληρώνουν ένα τόσο ευτελές ποσό. Οι συμβασιούχοι άφησαν ένα εύλογο διάστημα  να περάσει και βλέπουν ότι τους εμπαίζουν γι’ αυτό αναγκάζονται να προβούν σε νομικές ενέργειες σε βάρος του κ. Σγουρού.
Καλά κύριε Δάλλα, δεν υπήρξε κάποιος στην Περιφέρεια που να δείξει στοιχειώδες ενδιαφέρον για τους ανθρώπους αυτούς;
Δικηγόρος:  Όχι. Τα παιδιά έχουν μιλήσει με διάφορους αλλά δεν τους δίνουν καμία σημασία. Άμα δεν πληρώνει ούτε η Περιφέρεια τα δεδουλευμένα , φαντασθείτε τι γίνεται!
ΣΓΟΥΡΟΣ: Το 2013 είχαμε  ταμειακό υπόλοιπο 313.344.677,78 ευρώ!
Απαντήσεις σε όλους και για όλα έδωσε προ ημερών  από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός παρουσιάζοντας τον Οικονομικό Απολογισμό του 2013.
Ο κ. Σγουρός αναφέρθηκε για την τάξη και στο ταμειακό υπόλοιπο της Περιφέρειας, τονίζοντας ότι υπάρχει «νοικοκυροσύνη και σεβασμός στο δημόσιο χρήμα».
ΣΓΟΥΡΟΣ: Επειδή με κατηγορούν για πλεόνασμα απολογούμαι και ζητάω συγνώμη από τους πολίτες της περιφέρειας Αττικής που δεν χρεοκόπησα την Περιφέρεια Αττικής. Ζητάω συγνώμη που δεν δημιούργησα δάνεια, χρέη και ελλείμματα για να τα φορτώσω στους πολίτες της Αττικής όπως έκανε το κράτος σημείωσε δηκτικά κατά την διάρκεια της ομιλίας του.

Απαντώντας επίσης, σε όσους τον κατηγορούν ότι «έχει παρκάρει τα χρήματα του πλεονάσματος», ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Σγουρός είπε:  «Ναι, «παρκάραμε» τα χρήματα σε έργα…».
Ωστόσο, οι απλήρωτοι συμβασιούχοι τον κατηγορούν για έργα που ..πάρκαρε σε βάρος τους πρόσφεραν χωρίς να πάρουν ούτε φράγκο.
Αντιπεριφερειάρχης: «Αγωνιζόμαστε να αποκαταστήσουμε την αδικία»
Λίγο πριν η εφημερίδα μας μπει στο τυπογραφείο, επικοινώνησε μαζί μας (και την ευχαριστούμε) η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κα Λιλίκα Βασιλάκου, η οποία επισήμανε: «Είναι αλήθεια ότι υφίσταται αδικία για τους συμβασιούχους, την οποία κοιτάζουμε να αποκαταστήσουμε. Αν και είχαμε την έγκριση της σύμβασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η 26η Διεύθυνση του Υπουργείου Οικονομικών για αναιτιολόγητους ουσιαστικά λόγους δεν εγκρίνει την πληωμή των συμβασιούχων. Έχετε τον λόγο μου ότι από Δευτέρα θα ασχοληθώ ιδιαίτερα με το θέμα».

 "Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου