Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΠΡΩΤΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Oμιλία προς το Δημοτικό Συμβούλιο

Κατ ‘αρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμαρχο ο οποίος με πρότεινε στη θέση του πρόεδρου του δημοτικού συμβουλίου.
Ευχαριστώ όλους τους συμβούλους που στήριξαν την υποψηφιότητα μου και επιλογή του δημάρχου. Ευχαριστώ και όσους για πολιτικούς ή προσωπικούς λόγους δεν με ψήφισαν .
Κατά τη διάρκεια της θητείας μου υπόσχομαι ότι θα αγωνιστώ οι συνεδριάσεις να πραγματοποιούνται σε ήπιο κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης .
Πρέπει όλοι μας να έχουμε υπ όψιν ότι υπηρετούμε τους δημότες και εξελέγημεν για να επιλύσουμε σύντομα και αποτελεσματικά τα προβλήματα της πόλης μας.
 Η μεθοδικότητα, η συλλογικότητα, ο διάλογος , ο σεβασμός και η απαγκίστρωση από κομματικές αγκυλώσεις θα αποτελέσουν τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του δήμου μας.
Εκτός από την αυτονόητη απόλυτη νομιμότητα στις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, στις προθέσεις μου είναι τα εξής:
1ον. Δημιουργία Κανονισμού Λειτουργίας μετά από διαβούλευση του δημοτικού συμβουλίου. Σοβαρή προεργασία έχει ήδη γίνει από τον κ. Αποστολόπουλο κατά τη θητεία του ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.
2ον. Ενεργοποίηση των επιτροπών του δημοτικού συμβουλίου με συμμετοχή μελών από τη συμπολίτευση και την αντιπολίτευση καθώς και δημοτών.
3ον. Εισαγωγή νέων τεχνολογιών live streaming, web radio κ.λ.π προκειμένου οι δημότες να παρακολουθούν ζωντανά τις συνεδριάσεις.
4ον. Δημιουργία εντύπου για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των δημοτών σχετικά με τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.
5ον. Πραγματοποίηση συνεδριάσεων  κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη  λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.
6ον. Πλήρη και αναλυτικά στοιχεία στους φακέλους για τα θέματα υπό συζήτηση ώστε οι σύμβουλοι να ενημερώνονται επαρκώς και να εκθέτουν τις απόψεις τους κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων.
7ον. Δημιουργία ειδικού χώρου για τους συνδυασμούς της αντιπολίτευσης ,ούτως ώστε οι αντιπολιτευόμενοι σύμβουλοι να έχουν εύκολη πρόσβαση στα αρχεία, έγγραφα και πληροφορίες που είναι χρήσιμα για το έργο τους.
8ον. Πλήρης διαφάνεια και νομιμότητα σε ότι αφορά στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και του πρόεδρου του.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη των ανωτέρω είναι η συστηματική δουλειά, η συνεννόηση και η συνεργασία.

Εύχομαι ολόψυχα  σε όλους καλή επιτυχία στο έργο σας.


Σας ευχαριστώ
Δημήτρης Οικονόμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου