Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Πατήστε εδώ να παρακολουθήσετε την σεισμικότητα σε πραγματικό χρόνο

 
Πατώντας πάνω στο χάρτη μπορείτε να δείτε τους σεισμούς, όπως αυτοί συμβαίνουν σε πραγματικό χρόνο και να ενημερώνεστε για την σεισμικότητα της περιοχής σας. 
Πάνω στο χάρτη, βλέπετε σε διάφορα σημεία κάποια σύμβολα. Τα μεγάλα αστέρια δείχνουν τις περιοχές στις οποίες ο σεισμός είχε μέγεθος πάνω από 6,5 Ρίχτερ και τα μικρότερα αστέρια τονίζουν την περιοχή όπου ο σεισμός είχε μέγεθος από 5,8 μέχρι 6,5 Ρίχτερ. 
Οι μεγάλοι κύκλοι δείχνουν τις περιοχές που σημειώθηκε σεισμός από 4,6 μέχρι 5,8 Ρίχτερ, οι μικρότεροι κύκλοι τις περιοχές που η σεισμική δραστηριότητα κυμαίνεται από 3,6 μέχρι 4,6 Ρίχτερ, ενώ οι πολύ μικροί κύκλοι δείχνουν τους σεισμούς κάτω των 3,6 Ρίχτερ. 
Δεξιά από το χάρτη αναγράφεται η ημερομηνία, η ώρα αλλά και το μέγεθος του σεισμού. 
Τα χρώματα που έχουν τα σύμβολα ορίζουν τον χρόνο της σεισμική δραστηριότητας. 
Με ροζ είναι οι περιοχές που η σεισμική δραστηριότητα συνέβη τις τελευταίες 6 ώρες, με κόκκινο πριν από 12 ώρες, με πορτοκαλί πριν από 24 ώρες, με πράσινο πριν από δύο ημέρες, με λευκό πριν 10 ημέρες και με γκρι ότι η σεισμική δραστηριότητα παρατηρήθηκε πριν από 20 ημέρες. 

Στο κάτω μέρος του χάρτη έχετε άλλες πέντε επιλογές. Μπορείτε να δείτε πως διαμορφώθηκε ο σεισμολογικός χάρτης το τελευταίο 24ωρο, τις τελευταίες δύο ημέρες, τις τελευταίες δέκα ημέρες, τις τελευταίες είκοσι ημέρες, ενώ επίσης σας δίνει την δυνατότητα να δείτε τον χάρτη με τους σημαντικότερους σεισμούς του 2010 στην χώρα μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου