Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΙΜΟΣΤΑΓΗΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ! ΔΙΕΤΑΞΕ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΣΤΑΣΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ!

https://indobserver.gr
Ο τουρκικός στρατός ετοιμάζεται να εισβάλει στη Βόρεια Συρία ανατολικά του Ευφράτη. Ο πρόεδρος Ερντογάν προήδρευσε στο Συμβούλιο Άμυνας την 1η Αυγούστου και διόρισε νέους στρατηγούς αξιωματικούς για αυτή...
 την επιχείρηση.
Στις 3 Αυγούστου 2019, η τουρκική κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση των ΗΠΑ για κοινό έλεγχο της λεγόμενης ζώνης «Rojava», η οποία υποτίθεται ότι κυβερνάται από νεοαφιχθέντα κουρδικό πληθυσμό.
Μια τουρκική στρατιωτική πηγή, σύμφωνα με τον ιστότοπο ΙΝΤΕΡΝΕΤΧΑΜΠΕΡ, διέρρευσε ότι η στατριωτική επιχείρηση ανατολικά του Εφράτη θα αρχίσει αμέσως μετά την μουσουλμανική γιορτή της Θυσίας (Κουρμπάν μπαϋραμί), που αρχίζει τις 11 Αυγούστου.
Μια στατιωτική πηγή που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της, είπε στο ρωσικό RİA Novosti ότι «Ο Τουρκικός Στρατός θα αρχίσει την επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη αμέσως μετά το Κουρμπάν Μπαϋραμί, δηλαδή μετά τις 11 Αυγούστου».
Η δήλωση αυτή του Τούρκου αξιωματικού έρχεται μετά την ξεκάθαρη δήλωση του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, ότι η Τουρκία θα εισβάλει στη Β. Συρία και ότι γι' αυτό έχει ενημερώσει τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, ενώ υπήρχε και σχετική ανακοίνωση του τουκρικού ΥΠΕΞ για το θέμα αυτό.
Μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλές υψηλού επιπέδου συναντήσεις και συζητήσεις μεταξύ αξιωματούχων ΗΠΑ και Τουρκίας για το θέμα της Ζώνης Ασφαλείας
Σημειώνεται ότι χθες Δευτέρα έγινε η πρώτη συνάντηση στρατιωτικών αντιπροσωπειών των ΗΠΑ και της Τουρκίας στην Άγκυρα, με αποκλειστικό θέμα τον καθορισμό της Ζώνης Ασφαλείας κατά μήκος των τουρκσυριακών συνόρων, ενώ σήμερα αναμένεται να γίνει η δεύτερη.
Από τις μέχρι τώρα διαρροές φαίνεται ότι δεν υπάρχει συμφωνία, με τις ΗΠΑ να ξεκαθαρίζουν στην Τουρκία ότι αν εισβάλουν χωρίς την άδειά τους, θα επιβάλουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Β. Συρία, με την Τουρκία να απαντά ότι θα υποστηρίξει τις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού με πυρά από το έδαφος και τον εναέριο χώρο της Τουρκίας.
Η απάντηση των ΗΠΑ
Τα αμερικανικά και διεθνή δελτία ειδήσεων μετέδωσαν εκτάκτως την είδηση, βάζοντας ως τίτλο: «Οποιαδήποτε επιχείρηση γίνει μονομερώς στη βόρεια Συρία, είναι απαράδεκτη από τις ΗΠΑ».
Ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες και διαπραγματεύσεις στην Άγκυρα, μεταξύ στρατιωτικών αντιπροσωπειών ΗΠΑ-Τουρκίας, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Mark Esper, ευρισκόμενος στην Ιαπωνία, έκανε δήλωση για το ενδεχόμενο η Τουρκία να πραγματοποιήσει μονομερώς επιχείρηση εισβολής στη Β. Συρία
Συγκεκριμένα ο Esper δήλωσε για το θέμα: "Οποιαδήποτε επιχείρηση γίνει μονομερώς στη βόρεια Συρία, είναι απαράδεκτη από τις ΗΠΑ. Ελπίζουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία με την Τουρκία για το θέμα", όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας
Όσον αφορά τις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας, τη ραχοκοκαλιά των οποίων αποτελούν οι Κούρδοι του YPG/PYD, ο τους Κούρδους της Συρίας, ο Esper είπε: "Η δική μας δουλειά είναι να παρεμποδίσουμε μια τέτοια επιχείρηση. Εμείς, οι ΗΠΑ, θα εμποδίσουμε να υποστούν απώλειες η Τουρκία αλλά και οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας στην περιοχή αυτή".
Το Reuters ανέφερε ότι ο Έσπερ είπε ότι μια επιχείρηση της Τουρκίας στην περιοχή "θα επηρεάσει αρνητικά τον αγώνα των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας εναντίον του Ι.Κ.".
Η απάντηση του Ερντογάν
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα στη ομιλία του στους πρεσβευτές, αναφερόμενος στη Συρία ότι η Τουρκία θα καταβάλει υψηλότερο τίμημα, αν δεν κάνει σήμερα αυτό που χρειάζεται στο βόρειο τμήμα της εμπόλεμης αυτής χώρας και υπογράμμισε ότι οι τουρκικές επιχειρήσεις κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) θα «εισέλθουν πολύ σύντομα σε νέα φάση».
Υπενθυμίζοντας ότι η Τουρκία έχει ήδη εξαπολύσει δύο επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία από το 2016, ο Ερντογάν τόνισε: «Θεού θέλοντος, η διαδικασία που έχουμε αρχίσει (...) θα εισέλθει πολύ σύντομα σε νέα φάση».
«Αν δεν κάνουμε σήμερα αυτό που χρειάζεται, θα είμαστε αναγκασμένοι να το κάνουμε αύριο καταβάλλοντας πολύ υψηλότερο τίμημα», πρόσθεσε κατά την ομιλία του αυτή, η οποία αναμεταδόθηκε από την τηλεόραση.
Οι δηλώσεις αυτές γίνονται την ώρα που η Τουρκία απειλεί εδώ και αρκετές μέρες να εξαπολύσει μια νέα επιχείρηση κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG, την οποία υποστηρίζουν οι ΗΠΑ στο πλαίσιο του αγώνα τους κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.
«Η αποξήρανση του έλους της τρομοκρατίας που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Συρίας είναι η βασική μας προτεραιότητα», επέμεινε ο Ερντογάν. «Έως ότου εξαφανιστούν (οι ζώνες που ελέγχουν οι YPG), η Τουρκία δεν θα αισθάνεται ασφαλής», πρόσθεσε.


Με πολεμική ρητορική συνεχίζει ο Ερντογάν τις ομιλίες του και στοχοποιεί Ελλάδα και Κύπρο, με «φόντο» τις ενεργειακές εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Σε ομιλία του προς τους Τούρκους πρεσβευτές που συμμετέχουν στο «συνέδριο πρεσβευτών» ο Ερντογάν έστειλε σκληρό μήνυμα για τις εξελίξεις στην Κύπρο.
Η κατάσταση είναι κρίσιμη πλέον και η ελληνική πλευρά οφείλει χωρίς πολλά λόγια πως είναι έτοιμη για όλα. Το ερχόμενο Φθινόπωρο αναμένεται να σηματοδοτήσει σημαντικές εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και στα ενργειακά. Είναι εμφανές πλέον πως η ώρα της κρίσης πλησιάζει.
«H σταθερότητα στην Κύπρο και στην ανατολική Μεσόγειο μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν ληφθούν υπόψη τα συμφέροντα της Τουρκίας και της ''Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου''. Στην περιοχή αυτή δεν θα μείνουμε αδιάφοροι στις προσπάθειες σαμποταρίσματος αλλά και εκβιασμού που γίνονται εξ ονόματος γεωτρήσεων. Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τα νόμιμα δικαιώματα μας όπως και αυτά των Τουρκοκυπρίων», δήλωσε.
Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στο θέμα των σχέσεων με τις ΗΠΑ και τόνισε πως «δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως οι S-400 είναι απειλή για το ΝΑΤΟ όπως και για τα F-35. Κι άλλες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ έχουν αγοράσει ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα αλλά κανείς δεν έχει πει κάτι.
Η Τουρκία έχει κάνει μια εμπορική επιλογή και όχι στρατηγική επιλογή. Καθώς μας υποχρέωσαν .Δεν θεωρούμε σωστή τη μετατροπή του θέματος σε κρίση. Περιμένουμε από τις ΗΠΑ να συμπεριφερθούν σαν συμμαχική χώρα».
Ο Ερντογάν τόνισε πως η Τουρκία έχει στόχο να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Στόχος μας είναι να γίνουμε μέλη της ΕΕ. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε βήματα προς την κατεύθυνση αυτή και εδώ και 50 χρόνια περιμένουμε να γίνουμε μέλη. Μη θυσιάζουμε τη σχέση μας για τα θελήματα κάποιων χωρών.
Η ΕΕ πρέπει να ξεκινήσει την επαναδιαπραγμάτευση για την τελωνειακή ένωση. Κι εμείς προχωράμε στα τελευταία 6 βήματα για τα κριτήρια της άρσης της βίζας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 pentapostagma.gr (τίτλος-υπότιτλος: δικοί μας)

2 σχόλια:

  1. Nice article , i want to you all read my article about, Empty Capsules Market.
    The increasing emphasis of doctors and patients on superior pharmaceutical products and generics has increased the demand for empty capsules. Several factors are expected to drive the impressive growth of empty capsules in the region as the pharmaceutical manufacturing sector expands in developing countries.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Non-lethal weapons (NLWs), also known as less-lethal weapons or compliance weapons, are weapons that are intended to be less likely to kill or harm living targets than conventional weapons, such as knives or firearms with live ammunition. They try to minimize the risk of casualties, permanent injury to personnel, undesired damage to property, etc. Non-Lethal Weapons Market aid in resolving escalation of force situations where the application of lethal force is prohibited or undesirable, where policy restricts the use of conventional force, or where the rules of engagement require minimum casualties. NLWs are widely utilized by military police, United Nations forces, law enforcement agencies, occupation forces, etc., during peacekeeping and stability operations. As the novel coronavirus (COVID-19) crisis takes over the world, we are continuously tracking the changes in the markets, as well as the industry behaviours of the consumers globally and our estimates about the latest market trends and forecasts are being done after considering the impact of this pandemic.




    Check here for more reports like this : Asia Pacific Vaccine Market, Micro Inverter Market, Albumin Market, Middle East and Africa Cybersecurity Market,Silicone Elastomers Market, Vegetable Concentrates Market, Learning Management System Market, States Flooring Market, Sports and Energy Drinks Market, Brazil Healthcare, Sterilisation Services Market, Media Monitoring Tools Market

    ΑπάντησηΔιαγραφή