Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

"THN...ΒΟΪΔΟΣΥΝΗ ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΛΑΙΕΕΕΕΣ. ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΤΙΕΤΑΙ" (ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ)


γράφει ο ...γνωστός Παπαγιώτης
Γ.Κ.

Τη βοϊδοσύνη μην την κλαίεεέεες
Να την πετιέται !!! (Γιάννης Ρίτσος)
Σήμερα θα ασχοληθούμε με τα ύψη της γνωστής "μελετήτριας". Η περί ης ο λόγος προτείνει μείωση του ύψους στα 11m στου Παπάγου.
Αν κάποιος θέλει να φτιάξει πιλοτή, τότε δεν θα μπορεί να εξαντλήσει ούτε το μειωμένο σ.δ.  που προτείνει η λεγάμενη, διότι :
Αν το μικτό ύψος κάθε ορόφου είναι 3m., τότε κτίζονται 2 όροφοι πάνω από την πιλοτή, αφού με 3 ορόφους + πιλοτή έχουμε 3 x 4 = 12m, δηλαδή υπέρβαση των 11m. Με σ.δ. 0.8 (όπως προτείνει), θα έχουμε δόμηση 400 x 0,8 =320m2, δηλ. 160m2 ο κάθε όροφος, όση ακριβώς η επιτρεπόμενη κάλυψη. Αλλά το κλιμακοστάσιο καταλαμβάνει 19m2, βάσει του πίνακα του "μελετητού". Αρα, τα κατοικίσιμα κάθε ορόφου θα είναι 141m2, δηλ. δεν θα εξαντλείται ούτε ο μειωμένος συντελεστής δομήσεως !!  Τελικά, προκύπτει σ.δ = 0,7 !!!  Να μου ζήσεις κ. "μελετήτρια" !!!
Φυσικά, δεν "ολοκληρώσαμε" πάνω στη μελέτη. Αύριο θα συνεχίσουμε με το ύψος. Μετά θα ασχοληθούμε με τις σοφίτες. Και μετά με τα παττ άρια. Και μετά, έχει ο Θεός
Μέχρι τότε θα θυμίζουμε : Τί γίνεται με το μεγαθήριο στην Πίνδου-Βυζαντίου ; Εχει σεβαστεί τους ισχύοντες όρους δομήσεως ή τους έχει παραβιάσει βάναυσα, τους έχει ξεσκίσει ; Και, βεβαίως, έχουν δηλωθεί όλα τα τετραγωνικά στο Δήμο για τη χρέωση των Δ.Τ., Δ.Φ. και ΤΑΠ; Αν θέλετε, και για το χαράτσι του Πολιτιστικού τέλους που εισέπραττε επί χρόνια ο Δήμος του οποίου μέλος της Δημοτικής Αρχής είναι η κ. Πολυκαλά.
Θα κλείσουμε τη σημερινή "εκπομπή" με 3 ακόμα στιχάκια. Είναι από το παλιό τραγούδι "Οι τρεις καμπαλέρος":
"Ωωωωωωωω !!!
Ολόγυρα βουβάλια
Χιλιάδες κεφάλια
Στη μέση εσύ !!! "
Αφιερωμένο εξαιρετικά !!

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ! "Ο ΟΥΡΑΝΟΣ" ΤΩΝ LOCOMONDO! ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΕΙΝΑI ΦΟΒΕΡΟ!

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΣΑΚΟΥ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ! (φωτορεπορτάζ)


Ὁ Σύλλογος κατοίκων Τσακοῦ μέ πρωτεργάτη τόν ἀεκίνητο Πρόεδρο του κ. Βασίλη Σαββίδη θέλησε νά δώσει ἕνα γιορτινό χρῶμα καθώς πλησιάζουν τά Χριστούγεννα. Κάλεσε λοιπόν ἀντιπροσωπευτικά ὄλες τίς Δημοτικές Παρατάξεις, καθώς μερικά μέλη τοῦ Συλλόγου καί μαζί μέ τό Δ. Σ. πρόσφεραν στούς καλεσμένους ἕνα παραδοσιακό μελομακάρουνο καί λίγη τσικουδιά. Ἡ πλατιά καρδιά τοῦ Προέδρου κ.  Βασίλη Σαββίδη θέλησε μέ αὐτό τόν συμβολικό τρόπο νά γλυκάνει τίς καρδιές μας καί νά τίς θερμάνει μέ τήν ζέση τῆς ἀγάπης του. Εὐχόμαστε στόν Πρόεδρο καί στά μέλη τοῦ Συλλόγου Κατοίκων Τσακοῦ Καλά Χριστούγεννα κι Εὐτυχισμένο τό νέο ἔτος. Καί τοῦ Χρόνου!
aganargyroi.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ! ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΣΩΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ!



thessbomb.blogspot.gr

Ο ΣΤΑΪΚΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ: "ΘΑ ΦΤΑΣΩ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ"!

Είχαμε πολύ καιρό να δούμε και ν' ακούσουμε κάποιο νέο από τον Μπάμπη Στάϊκο, κάτι που μας επισήμαναν και οι αναγνώστες μας. "Πού είναι τα εκλογικά κέντρα που είχε πει ότι θ΄ανοίξει ο κ. Στάϊκος;" μας ρώτησαν, ενώ άλλοι επισήμαναν την εκδήλωση προς τιμήν των ιατρών των πολυϊατρείων που είχε προγραμματίσει ο κ. Στάϊκος αλλά τελικά ανέβαλε. 
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού με τον οποίο επικοινωνήσαμε, μάς είπε: "Προχωράμε κανονικά εγώ και οι συνεργάτες μου και φυστικά θα κατέβω μέχρι τέλους στις δημοτικές εκλογές. Ήδη αυτό το διάστημα έχω επισκεφτεί με τους συνεργάτες μου 300 σπίτια. Κοιτάζω την ουσία και όλα θα γίνουν στην ώρα τους"
Πολλοί μπορεί να μην πιστεύουν ότι ο κ. Στάϊκος θα υλοποιήσει τον στόχο του. Ο ίδιος ίσως κάτι παραπάνω μπορεί να ξέρει. 
Του ευχόμαστε χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα.  

ΒΙΝΤΕΟ-ΤΟΜΗ: ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ!

Η χθεσινή εκπομπή του Πέτρου Κουσουλού στον ACTION24 είχε προσκελημμένο τον επικεφαλής της Υπέρβασης Κυριάκο Τόμπρα.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ! ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ Η ΡΑΧΗΛ, ΤΗΝ ΠΑΜΕ ΜΕ ...1000!

Εκτός Ανεξαρτήτων Ελλήνων θέτει εαυτόν η Ραχήλ Μακρή, σύμφωνα με πληροφορίες του koolnews.gr, η οποία βλέπει να μην έχει πολιτικό μέλλον εντός του κόμματος και επιθυμεί την ανεξαρτητοποίησή της.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η Ραχήλ Μακρή έχει ήδη αποστείλει στον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη επιστολή ανεξαρτητοποίησής της η οποία ωστόσο δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμη. Η κυρία Μακρή αισθάνεται ξένο σώμα στους Ανεξάρτητους Έλληνες καθώς από την μία βλέπει να τις αφαιρούνται αρμοδιότητες ενώ από την άλλη εγείρει σοβαρό ηθικό θέμα, επικρίνοντας την στάση του κόμματος απέναντι στα διόδια και συγκεκριμένα στον επιχειρηματία, κ. Μπόμπολα.
Το koolnews.gr, επικοινώνησε με την Ραχήλ Μακρή, η οποία ούτε διέψευσε ούτε επιβεβαίωσε τις πληροφορίες λέγοντας πάντως πως «ό,τι είναι να γίνει γνωστό θα το μάθετε μέσα από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες».

Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥΔΩΡΑ

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με τη διαγραφή του Βουλευτή Β’ Αθηνών Β. Πολύδωρα από την Κ.Ο της Ν.Δ έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ποιος έθεσε ποιον εκτός Νέας Δημοκρατίας.
Ο Σαμαράς τον Πολύδωρα!....
Καμώματα για γέλια, αλλά και για κλάματα.
Και καλά οι καινούργιοι Βουλευτές. Οι παλαιοί όμως τι κάνουν;
Το σίγουρο γι’ αυτούς είναι πως όταν κάνουν τον τελικό απολογισμό τους, θα ντρέπονται για την ανοχή τους».  
skeftomasteellhnika.blogspot.gr

ΗΡΩΑΣ Ο ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ! ΚΡΑΤΗΣΕ ΓΕΝΝΑΙΑ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΟΧΙ! ΒΙΝΤΕΟ


Το όχι του Πολύδωρα από CDemo83

Καταψήφισε ο Β. Πολύδωρας τον φόρο στα ακίνητα

Εκτός της κομματικής γραμμής εμφανίστηκε ο Βύρων Πολυδωρας καταψηφίζοντας πριν από λίγο το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχαν ζητήσει ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ.
Την ψήφο του ακολούθησαν χειροκροτήματα από την πλευρά της αντιπολίτευσης.
Ακολούθησε διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Η κυβερνητική πλειοψηφία αποτελείται πλέον από 153 βουλευτές.
Ο κ. Πολύδωρας είχε γνωστοποιήσει την αντίθεσή του, κάνοντας λόγο για "δήμευση" την οποία, όπως είχε πει, δεν μπορεί να δεχθεί συνειδησιακά, ιστορικά, λογικά εθνικά.
"Οι σκέψεις μου είναι γνωστές, τις έχω παραθέσει με ένα άρθρο μου "Δημεύουν τα χωράφια μας", αλλά τέτοιες σκέψεις δεν χωράνε στο σκεπτικό και στη λογική της τρόικας".
"Ενημερωτικά, δεν αναζητούσαμε, και εγώ ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κάποιο ψευδώνυμο ή άλλο συνώνυμο. Δηλαδή, αυτό το φόρο ακινήτου ιδιοκτησίας, ενιαίο, εις θέσην χαρατσίου. Δεν ήταν αυτό το κρινόμενο ζήτημα. Ψάχναμε για ένα άλλο φόρο, ελαφρύτερο, απλούστερο, δικαιότερο που δεν θα ξεκινούσε από το χαράτσι ως βάση εκτιμήσεως", είχε αναφέρει.
Επικριτικός ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών επί του νομοσχεδίου για πλειστηριασμούς   
Για πρωτοφανή διαδικασία που υποβαθμίζει το κοινοβούλιο αλλά και ευτελίζει, όπως είπε, την προοπτική ανάπτυξης της πραγματικής οικονομίας, έκανε λόγο ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, Μάρκος Μπόλαρης.
Επικριτικός εμφανίστηκε μεταξύ άλλων ο κ. Μπόλαρης για την δημιουργία του ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου τονίζοντας ότι όχι μόνο δεν θα έχει έδρα του την Ελλάδα αλλά το Λουξεμβούργο και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση καλεί τη Βουλή να ψηφίσει, χωρίς να έχουν ακουστεί οι απόψεις των ενδιαφερομένων.      
ΠΑΣΟΚ: Καταφέραμε σειρά αλλαγών
"Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ πέτυχε μια σειρά αλλαγών που διασφαλίζουν τα φτωχά και μεσαία νοικοκυριά, καθώς επίσης και τους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν πληγεί από τη μεγάλη κρίση.
Η προσπάθεια συνεχίζεται", ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.
news247.gr

ΠΙΘΑΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΖΗΚΑ-ΠΟΛΥΚΑΛΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ! ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χολαργός, 18 Δεκεμβρίου 2013
Τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013, πραγματοποιήθηκε Συνέλευση του «Δικτύου Πολιτών Χολαργού – Παπάγου» στα γραφεία του. Στη Συνέλευση :
1.   Αποφασίστηκε η συμμετοχή του «Δικτύου Πολιτών Χολαργού – Παπάγου» στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014.
2.   Εγκρίθηκε ομόφωνα το πολιτικό πλαίσιο - βασικοί άξονες με το οποίο θα συμμετάσχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014.
3.   Αποφασίστηκε, το «Δίκτυο Πολιτών Χ-Π» να ανταποκριθεί στην πρόσκληση που του έχει απευθύνει η παράταξη «Κοινωνία Δημοτών» για συνάντηση με σκοπό τη διερεύνηση συνεργασίας.
4.   Εκλέχτηκε νέα 11μελής Συντονιστική Επιτροπή.
Η Συντονιστική Επιτροπή:
Περικλής Ζήκας, Σία Κανελλοπούλου, Νίκος Καρούσος, Δήμητρα Κούτση, Δημήτρης Μπάκας, Μίλτος Μυλωνάς, Δημήτρης Πλειώνης, Νόρμα Ρισμάουι, Λόλα Σκαλτσά, Χρυσούλα Τσουκαλά, Γιάννης Χαρίτος.

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κανονικά πραγματοποιείται η διανομή τροφίμων στον Πειραιά στις 11 το πρωί στα γραφεία της Χρυσής Αυγής (Καραΐσκου 111) στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, δίπλα ακριβώς από τον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου.

Ο δήμαρχος των ισλαμιστών, που έδωσε άδεια να γίνει ο Πειραιάς... Ισλαμαμπάντ και εκατοντάδες μουσουλμάνοι να μαστιγώνονται εν μέση οδώ, απειλεί πάλι με μηνύσεις.

Δεν τον ενοχλούν οι ακραίοι βίαιοι ισλαμιστές, ενοχλείται όμως από την Χρυσή Αυγή που θέλει να μοιράσει τρόφιμα στους συμπατριώτες μας που στενάζουν από τα δυσβάσταχτα μνημονιακά μέτρα. Θέλει να δείξει καλή διαγωγή στην χούντα του μνημονίου εν όψει δημοτικών εκλογών.

Ενώ οι άποροι και οι άνεργοι του Δήμου έχουν αφεθεί στην τύχη τους, οι εγκάθετοι της δημοτικής αρχής απειλούν και καλούν τα ΜΑΤ να... χτυπήσουν την Χρυσή Αυγή. Τόσο άθλια κομματικά ανδρείκελα δεν έχει να επιδείξει ούτε ο δήμος Αθηναίων του λαθροδημάρχου Καμίνη.

Η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των δοκιμαζόμενων Ελλήνων όσα εμπόδια κι αν βάζουν στις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης. Ούτε η αναστολή χρηματοδότησης ούτε οι παράνομες απαγορεύσεις μας πτοούν!

Γραφείο Τύπου Χρυσής Αυγής 

ΒΙΝΤΕΟ! ΑΓΓΛΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ: "Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΕΜΑΣΕΙ"

Ο Άγγλος ευρωβουλευτής, Γκόντφρι Μπλουμ σε μία πραγματικά εντυπωσιακή ομιλία του στο ευρωκοινοβούλιο είπε πράγματα που δύσκολα ακούγονται στο βασίλειο του καθωσπρεπισμού!

Δείτε το βίντεο και διαβάστε τον πύρινο λόγο του Γ. Μπλουμ:

«Μάλιστα, λοιπόν, κύριε πρόεδρε... σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω τη φράση του μεγάλου Αμερικανού φιλόσοφου Μάρεϋ Ροθμπαρτ ότι το κράτος είναι μια οργάνωση κλεφτών.
Η φορολογία είναι ένα σύστημα όπου πολιτικοί και γραφειοκράτες κλέβουν χρήματα από τους πολίτες, για να τα σπαταλούν με τον πιο ειδεχθή τρόπο, κι' αυτό το μέρος δεν αποτελεί εξαίρεση.
Συνταρακτικά, και ειλικρινά δεν ξέρω πως δεν σας πιάνουν τα γέλια, όταν μιλάτε για φοροδιαφυγή.
Ολόκληρη η επιτροπή και οι γραφειοκράτες διαφεύγουν τη φορολογία.

Εσείς δεν πληρώνετε φόρους, όπως πληρώνουν οι πολίτες

Έχετε κάθε λογής ειδικές συμφωνίες, φορολογικούς συντελεστές, υψηλά αφορολόγητα και συντάξεις όπου δεν πληρώνετε συνδρομές.
Εσείς είστε οι μεγαλύτεροι φοροφυγάδες στην Ευρώπη και εδώ κατηγορείτε τους πολίτες.
Λοιπόν το μήνυμα έχει αρχίσει να φτάνει στ' αυτιά των πολιτών της ΕΕ, και σύντομα θα καταλάβετε πως οι Ευρωσκεπτικιστές επανέρχονται με όλο και περισσότερα μέλη, κι' ακόμα χειρότερα για σας, καθώς ο κόσμος σας ανακαλύπτει δεν θ' αργήσει να εισβάλει εδώ μέσα και να σας κρεμάσει
toxwni.gr

ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟ ΘΕΩΡΕΙ Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟ!

Ο αρχιεπίσκοπος που έβλεπε τα ελληνικά σχολεία να κλείνουν και δεν έκανε τίποτα

"Τελειωμένος'' γιά την Ομογένεια, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος,  επιτακτική ανάγκη η άμεση αντικατάστασή του
αρχιεπισκοπος Δημητριος

Απογοητευμένη η Ομογένεια ΗΠΑ με την ανικανότητα-ανυπαρξία του Δημήτριου, γύρισε την πλάτη στην Εκκλησία, έστω και αν (η Ομογένεια) έχτισε τις κοινότητες, που μετά οικειοποιήθηκε πονηρά η Αρχιεπισκοπή, με εντολή οικουμ. Πατριαρχείου. Σήμερα, η ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής (ΗΠΑ), τυπικά αποκαλούμενη ''ελληνική'', έχει ως μέλη στις ενορίες της, ποσοστό μόνο 15-16% του Ελληνισμού στις ΗΠΑ (περίπου 85.000 οικογένειες, στην πλειοψηφία ηλικιωμένους).
Ο ''Αμερικής'' Δημήτριος (Τρακατέλλης), αποδείχτηκε, δυστυχώς, στην πράξη, ανίκανος να προσφέρει οτιδήποτε καλό στην Ομογένεια, ειδικά στην ελληνόφωνη εκπαίδευση, ενώ στην μεγάλη πλειοψηφία των ενοριών-''καταστημάτων'' του, Λειτουργίες-Μυστήρια γίνονται μόνο στα αγγλικά. H παραμονή του στην ηγεσία της Αρχιεπισκοπής,
 προκαλεί στους Ομογενείς, ''πιστούς'' και μη, απογοήτευση, αλλά και αγανάκτηση.
Μόνο στην άμεση αρχιεπισκοπική περιφέρεια (Νέα Υόρκη) του Δημήτριου, έκλεισαν, τα τελευταία χρόνια, 4 ημερήσια ελληνικά σχολεία που είχαν χτίσει-δημιουργήσει Ομογενείς από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα: Της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μπρούκλιν, της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κορόνα, των Τριών Ιεραρχών στο Μπρούκλιν και πρόσφατα του Αγίου Δημητρίου στην Τζαμέικα. Και το εγκληματικό: Αρχιεπίσκοπος και αρχιεπισκοπή, πολεμούν -με κάθε τρόπο- τα σχολεία ''τσάρτερ'' που δημιουργούν-διοικούν Ομογενείς, τα οποία χρηματοδοτούνται από το αμερικάνικο κράτος και σε αυτά διδάσκονται (παιδιά κάθε φυλής) ΚΑΙ ελληνικά, από δασκάλους και καθηγητές, αποσπασμένους από το υπουργείο Παιδείας Ελλάδας.
Σημ.: Μεγάλη ευθύνη γιά το κλείσιμο των σχολείων έχει και η -σε αφασία- διαλυμένη ''οργανωμένη Ομογένεια''

( ΚΑΛΑΜΙ).

ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των δημοτών μας για τα νέα προγράμματα απασχόλησης των ανέργων σε θέσεις του δημοσίου, ανακοινώνουμε την έναρξη της Τέταρτης Πρόσκλησης του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα του Ο.Α.Ε.Δ., μέσω της πρόσληψης προσωπικού για χρονικό διάστημα 5 μηνών σε δημόσιους φορείς της χώρας για 4413 θέσεις πλήρους απασχόλησης.
            Οι θέσεις εργασίας θα είναι:
α. Θέσεις Π.Ε. Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Απόφοιτοι τουλάχιστον Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων) : Πληροφορικής
β. Θέσεις Τ.Ε. Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Απόφοιτοι τουλάχιστον Τεχνολογικής Εκπαίδευσης)  : Πληροφορικής
γ.   Θέσεις Δ.Ε. Δευτεροβάθμιας Εκπαιδευσης (Απόφοιτοι τουλάχιστον Λυκείου): Ψηφιοποίησης Εγγράφων
     
Η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων εγγεγραμμένων ανέργων λήγει στις 27/12/2013, ώρα 12η μεσημβρινή , και γίνεται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων.  
Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν όσοι  ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
α. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες ουδείς εργάζεται και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
β. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες ουδείς εργάζεται ,
γ. εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
δ. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
ε. άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα www.oaed.gr και στα τοπικά υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ .


Ο Δήμαρχος
 Βασίλειος Ξύδης


ΧΑΡΙΖΟΥΝ 5,4 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΣΟ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΖΗΤΗΣΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΦΡΑΓΚΟ!
Η ARTUME SA δεν έχει πληρώσει ούτε σεντ από τον Ειδικό Φόρο Ακίνητης Περιουσίας για το 2009, ύψους 5,4 εκατ. ευρώ. Ζήτησε μάλιστα από το υπουργείο Οικονομικών και τις φορολογικές αρχές να εξαιρεθεί.
Η ARTUME SA ανήκει στο διεθνές επενδυτικό fund MPGA, που το καλοκαίρι εξαγοράστηκε από την BlackRock.
 Οι οικονομικές καταστάσεις της Αrtume SA για το 2012  "Η διοίκηση θεωρεί ότι οι φορολογικές αρχές και το Υπουργείο Οικονομικων θα αποδεχθούν την εξαίρεση της εταιρείας (...) Σε αυτή τη βάση καμία πρόβλεψη δεν έχει γίνει στις Οικονομικές Καταστάσεις για τον Ειδικό Φόρο ακίνητης περιουσίας, ο οποίος ανέρχεται σε 5,4 εκατ., εξαιρουμένων πρόσθετων φόρων και ποινών που ενδέχεται να επιβληθούν".
Οι οικονομικές καταστάσεις της Αrtume SA για το 2012
«Η διοίκηση θεωρεί ότι οι φορολογικές αρχές και το Υπουργείο Οικονομικων θα αποδεχθούν την εξαίρεση της εταιρείας (…) Σε αυτή τη βάση καμία πρόβλεψη δεν έχει γίνει στις Οικονομικές Καταστάσεις για τον Ειδικό Φόρο ακίνητης περιουσίας, ο οποίος ανέρχεται σε 5,4 εκατ., εξαιρουμένων πρόσθετων φόρων και ποινών που ενδέχεται να επιβληθούν».
Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι μια εταιρεία που υπόσχεται ότι θα κάνει μια τεράστια επένδυση κόστους άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ φέρεται να μην έχει πληρώσει oύτε σεντ από τον Ειδικό Φόρο Ακίνητης Περιουσίας για το 2009, ύψους 5,4 εκατομμυρίων ευρώ, ζητώντας από το υπουργείο Οικονομικών και τις φορολογικές αρχές να εξαιρεθεί.

Η εξαίρεση προφανώς αφορά και τα επόμενα φορολογικά έτη, διεκδικώντας συνολικές φοροαπαλλαγές ύψους άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ, εφόσον με την απόκτηση άδειας οικοδόμησης αυξάνεται σημαντικά και ο φόρος ακίνητης περιουσίας.

Στις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας για το οικονομικό έτος 2012, που δημοσιεύθηκαν τον Μάιο, αναφέρεται ότι «η Εταιρεία υπέβαλε μηδενική δήλωση για τον Ειδικό Φόρο ακίνητης περιουσίας 2009» και ότι «με βάση νομικές συμβουλές που έλαβε η Εταιρεία είναι πιθανό ότι η Εφορία και το υπουργείο Οικονομικών θα διαπιστώσουν ότι η Εταιρεία απαλλάσσεται από τον φόρο».

Η σιγουριά της ARTUME SΑ ότι θα εξαιρεθεί από τον φόρο οφείλεται στην ίδια βεβαιότητα με την οποία κινείται μέχρι τώρα, ζητώντας και κερδίζοντας χαριστικές ρυθμίσεις με επιστολές στον πρωθυπουργό.
 Μάλιστα ο δήμαρχος Αθηναίων έχει υπογράψει με την εταιρεία εδώ και ένα χρόνο «Κοινή Διακήρυξη Προθέσεων», εν κρυπτώ από το υπόλοιπο δημοτικό συμβούλιο, προκαλώντας την οργή των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων, που αποκαλούν τις υποσχέσεις της εταιρείας «χάντρες και καθρεφτάκια για ιθαγενείς».
 Ως «αναβάθμιση του αστικού ιστού» υπόσχεται μεταξύ άλλων ότι θα βάψει δύο σχολεία, θα γκρεμίσει μια μάντρα (για να ανοίξει δρόμο στο Mall) και θα διαμορφώσει μια παιδική χαρά. Η θυγατρική της BlackRock βάζει μερικά λίτρα μπογιά και δυο τραμπάλες και ως αντάλλαγμα ζητά φοροαπαλλαγές εκατομμυρίων και λευκή επιταγή να τσιμεντώσει την Ακαδημία Πλάτωνος.
 Ενώ η εταιρεία υπόσχεται ότι θα δημιουργήσει 2.000 προσωρινές και 1.600 μόνιμες θέσεις εργασίας στο συγκρότημα, χωρίς να παρουσιάζει καμία μελέτη που το δικαιολογεί, εμπορικοί σύλλογοι υπολογίζουν τις χαμένες θέσεις εργασίας από τα μικρομάγαζα που θα κλείσουν σε 6.000 με 7.000.
 efsyn.gr

ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΙ ΕΔΩΣΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ! ΕΛΛΑΣ 2013!

Άνδρας αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων αυτοπυρπολύθηκε δίνοντας τραγικό τέλος στη ζωή του για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο λίγο πριν από τις επτά το πρωί, στο δρόμο, στη συμβολή των οδών Αγίου Μελετίου και Αχαρνών.
Από τα στοχεία που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής εκτιμάται ότι ο αυτόχειρας είναι πιθανότατα αλλοδαπός μετανάστης.
Ενας αυτόπτης μάρτυρας της τραγικής πράξης δήλωσε στους αστυνομικούς ότι ο άνδρας περιλούστηκε με εύφλεκτο υγρό και έβαλε φωτιά με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρότατα ευγκαύματα.
Ο αυτόπτης μάρτυρας ειδοποίησε ασθενοφόρο και την αστυνομία και ο αυτοπυρποληθείς διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Δίπλα στο σημείο του αυτοπυρπολισμού βρέθηκε ένα μικρό πορτοφόλι στο οποίο υπήρχαν έγγραφα που ανήκουν σε Ιρανό και εξετάζεται αν είναι τα στοιχεία του ανθρώπου που αυτοπυρπολήθηκε. Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.
news247.gr

ΕΝΤΟΝΗ ΜΠΟΧΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ-ΧΟΛΑΡΓΟΣ- (ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ)

Αυτή την ώρα...
Έντονη δυσωσμία λες κι έχει ξεχειλίσει βόθρος έρχεται από το ύψος του Σκλαβενίτη μέχρι λίγο κάτω από την εκκλησία. 

ΤΙ ΣΑΣ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Η ΝΔ; Η ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ...

Το παρακάτω δημοσίευμα από το defencenet.gr που αφορά σε διαρροή μυστικής δημοσκόπησης της Βρεταννικής πρεεσβείας επιβεβαιώνει το δικό μας δημοσίευμα για την οριστική και αμετάκλητη κατάρρευση της ΝΔ σε επίπεδα διαρκώς πτωτικά και το ότι το ΠΑΣΟΚ ίσα και μετα βίας μπαίνει στην βουλή. Μας κυβερνά το 18%!
Ιδού τι γράφαμε και μετά ακολουθεί το δημοσίευμα του  defencenet.gr

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Η ΝΔ! 10 ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ! ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ!

Νέα διαρροή μυστικής δημοσκόπησης σημειώθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα από αγγλοσαξωνική πρεσβεία - μετά από αυτή της αμερικανικής - και πιο συγκεκριμένα της βρετανικής πρεσβείας. Είναι η δεύτερη δημοσκόπηση των Βρετανών που διαρρέεται την τελευταία εβδομάδα.

Η διαρροή έγινε με τον ίδιο τόπο, σε ιστότοπο γεωστρατηγικού αναλυτή με καλές σχέσεις και με τις δύο πρεσβείες, τον δρ. Α.Δρούγο και τα αποτελέσματα είναι άκρως εντυπωσιακά αφού φαίνεται να παγιώνει την δεύτερη θέση στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή!.
Συγκεκριμένα η δημοσκόπηση εμφανίζει στην εκλογική επιρροή να προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 27,5%, να ακολουθεί η ΧΑ με 18%, τρίτο κόμμα η ΝΔ με 17%, οι ΑΝΕΛ στο 5.5%,το ΚΚΕ στο 7,5% και το ΠΑΣΟΚ να εισέρχεται οριακά στην Βουλή με 3,5%.
Είναι γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις των πρεσβειών είναι πολύ πιο έγκυρες από τις έρευνες - ανέκδοτα που πραγματοποιούνται κατόπιν παραγγελιών από τα κανάλια και τις εφημερίδες γιατί δεν έχουν το κίνητρο να "φορμαριστούν" τα αποτελέσματα.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση όλοι συμφωνούν στο διψήφιο νούμερο σε ότι αφορά την εκλογική επιρροή της ΧΑ όποτε και αν γίνουν εκλογές από τώρα μέχρι τον Μάϊο.
Το κόμμα δεν δείχνει να κάμπτεται, αν και θα πρέπει να δούμε στο επόμενο κύμα προφυλακίσεων που πιθανότατα θα έρθει και στην πρσπάθεια να τεθούν εκτός νόμου κόμμα και υποψήφιοι πώς θα αντιδράσει...
Το ερώτημα είναι αν όντως η ΧΑ είναι σε τέτοια υψηλά επίπεδα ή αν επίτηδες διαρρέεται μια τέτοια εικόνα για να συναπιστούν οι συνητηρητικοί ψηφοφόροι, όχι τόσο από την άνοδο της ΧΑ, αλλά από την τεράστια διαφορά που καταγράφεται υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.
Πάντως μια τέτοια Βουλή θα είχε μόνο μία διέξοδο: Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ. Πάντως, έτσι όπως διαγράφεται η κατάσταση (το ΠΑΣΟΚ σε όλες τις σοβαρές δημοσκοπήσεις παρουσιάζει εκλογική επιρροή από το 3 μέχρι το 5% μάξιμουμ). Με την ΔΗΜΑΡ εκτός Βουλής, το βέβαιο είναι ότι θα επιδιωχθεί να υπάρξει μια σύμπλευση.
Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα κρίνει τί είδους σύμπλευση θα υπάρξει και με ποιον. Γιατί η ΔΗΜΑΡ είναι διχασμένη: Η μισή θέλει να πάει με το ΠΑΣΟΚ και η άλλη μισή με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Εν πάση περιπτώσει, είναι πολύ πιθανό τα ποσοστά να είναι έτσι από την στιγμή που η ΝΔ έχει τεράστια πίεση σε ότι αφορά την εκλογική της επιρροή ότι και να λένε οι "επί παραγγελία" δημοσκοπήσεις
Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της αμερικανικής πρεσβείας εμφανιζόταν το ΠΑΣΟΚ στο 2,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 23,5% στην πρόθεση ψήφου, επίσης δεύτερο κόμμα ο Λαϊκός Σύνδεσμος, με ποσοτό 17,5%, με την ΝΔ να ακολουθεί στο 13,5%! Το ΚΚΕ εμφανίζόταν στο 5,5% και οι ΑΝΕΛ στο 4,5%, ενώ εκτός Βουλής φαινόταν και τότε η ΔΗΜΑΡ με ποσοστό 2,2%.

ΣΟΒΑΡΟ!!!ΟΙ ''ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ'' ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΡΩΣΤΟ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ!!!!ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΟΧΑΝΕΣ ΧΟΛΕΥ!!!



Οι «θεραπείες» του καρκίνου όχι μόνο δεν γιατρεύουν τον άρρωστο, αλλά... τον στέλνουν κατ’ ευθείαν στον θάνατο!!!

Γιοχάνες Χόλεϊ
Σύμφωνα με μία επίκαιρη ανάλυση του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο αριθμός των θανατηφόρων περιστατικών που προκλήθηκαν από καρκινογόνες ασθένειες, στην διάρκεια των επόμενων ετών θα αυξηθεί κατακόρυφα!




Ο καρκίνος του προστάτη στους άντρες, ο καρκίνος του μαστού στις γυναίκες και ο καρκίνος του παχέως εντέρου και στα δύο φύλα ακόμα και σήμερα θεωρούνται από τις πιο συχνές κακοήθεις ασθένειες, παρόλο που είναι γνωστά περισσότερα από 100 είδη καρκίνου, που έχουν δημιουργηθεί από τις πλέον διαφορετικές αιτίες και με διαφορετικές μεταξύ τους συνέπειες.

Κάποιοι κάνουν λόγο για «καρκινική χρεοκοπία», διότι για τις έρευνες επί του καρκίνου ξοδεύονται ετησίως τεράστιοι προϋπολογισμοί και παρόλα αυτά σήμερα πεθαίνουν από τον καρκίνο πολύ περισσότεροι άνθρωποι απ’ ότι συνέβαινε πριν από μισό μόλις αιώνα... Φαίνεται λοιπόν πως η ανθρωπότητα θα τα κατάφερνε καλύτερα, εάν δεν γίνονταν... ποτέ αυτές οι έρευνες! Διότι αποδεικνύεται πλέον στην πράξη, ότι οι έρευνες επί του καρκίνου είναι η πλέον αποτυχημένη προσπάθεια της επιστήμης για όλες τις εποχές!!!

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν, πράγματι, ότι πριν από 100 χρόνια η θνησιμότητα εξαιτίας του καρκίνου καταλάμβανε μόλις την όγδοη θέση, με μόνο 3% περιστατικά επί του συνολικού πληθυσμού. Αντιθέτως, το 2001, ο καρκίνος έφθασε να καταλαμβάνει την δεύτερη θέση σε θνησιμότητα με 22% περιστατικά επί του πληθυσμού... Σύμφωνα μάλιστα με τις προγνώσεις των ερευνητών περί το έτος 2020 ο καρκίνος θα είναι πλέον και επίσημα η Νο 1 αιτία θανάτου στον γήινο πληθυσμό! Η στατιστική αυτή μας δείχνει, πολύ απλά, ότι στις επιστημονικές έρευνες επί του καρκίνου πρέπει να συμβαίνει κάποιο φοβερό και θεμελιώδες λάθος!...

Στο ειδικό επιστημονικό περιοδικό “Clinical Oncology” (25.03.2009) βγήκε στη δημοσιότητα μία καινούρια έρευνα τριών Αυστραλών καθηγητών, που αφορά το λεγόμενο «ποσοστό επιτυχίας» της μεθόδου της χημειοθεραπείας. Στην έρευνα αυτή αναλύονται στοιχεία από 72.964 ασθενών από την Αυστραλία και άλλων 154.971 ασθενών από τις ΗΠΑ. Το κοινό όλων αυτών των ασθενών: ότι πέρασαν από τη φάση της χημειοθεραπείας. Το ποσοστό αυτών που επέζησαν παραπάνω από πέντε χρόνια μετά την θεραπεία είναι: μόλις 2,3% για τους ασθενείς από την Αυστραλία και μόλις 2,1% για τους ασθενείς από τις ΗΠΑ...

Π.χ. μόνο στις ΗΠΑ αναλύθηκαν στοιχεία άνω των 23.000 ασθενών από καρκίνο του προστάτη. Η βελτίωσή τους: μηδενική... Αλλά και σε ό,τι αφορά το περιβόητο «ποσοστό επιτυχίας», μπορούμε ένα μόνο πράγμα να κάνουμε: να κουνήσουμε το κεφάλι μας με μεγάλη απορία, διότι στις περιπτώσεις γυναικών ασθενών από καρκίνο του μαστού είναι μόλις 1,4%, στις περιπτώσεις αντρών ασθενών από καρκίνο του προστάτη είναι μόλις 1,0%, ενώ σε περιπτώσεις ασθενών από καρκίνο του στομάχου... μόλις 0,7%!

Είναι ή δεν είναι όλα τα παραπάνω επίσημα επιστημονικά στοιχεία υπεραρκετά, για να δείξουν την πλήρη αποτυχία των «θεραπειών» του καρκίνου; Εάν λοιπόν λάβουμε υπ’ όψιν πως εδώ και αρκετές δεκαετίες πραγματοποιείται έντονη ερευνητική δραστηριότητα από τους επιστήμονες στην σφαίρα της χημειοθεραπείας και ξοδεύονται δισεκατομμύρια ευρώ και δολαρίων... Εάν επίσης λάβουμε υπ’ όψιν πως η συντριπτική πλειοψηφία των χρημάτων αυτών συγκεντρώθηκε από φιλανθρωπίες και προσφορές, για να δοθούν σε «ειδικούς οργανισμούς που μάχονται κατά του καρκίνου» και σε «ειδικές έρευνες και μεθόδους»... Τότε καταλαβαίνει κανείς ενώπιον τι τεράστιας απάτης, παγκοσμίου μάλιστα επιπέδου, βρισκόμαστε!!!


[από το βιβλίο του Γιοχάνες Χόλεϊ «Φτάνει πια!»...]

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Ησαΐας Κωνσταντινίδης
volcanotimes.com

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΛΕΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ; ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΛΕΝΕ: "ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"!

Tο άρθρο έχει σημασία να διαβαστεί γιατί προέρχεται από έναν Έλληνα ο οποίος ζει στην Αμερική . Και έχει σημασία να διαβάσουμε τι είδε στην πρόσφατη επίσκεψή του στην χώρα που αγαπά.
Είναι ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στον Εθνικό Κήρυκα και το νόημά του αποτυπώνεται ίσως σε μία φράση του: “Στην Ελλάδα έρχεται η τέλεια καταιγίδα”!
Διαβάστε το:
Του A.H. Διαματάρη
Φίλη και φίλε ομογενή και ανά την υφήλιο αναγνώστη,
Σας προειδοποιώ ότι το σχόλιο αυτό μπορεί να σας στενοχωρήσει.
Δεν είναι, ασφαλώς, αυτός ο στόχος μου. Ο στόχος μου είναι διπλός: αφενός να πράξω το χρέος μου και αφετέρου να ταρακουνήσω -στο βαθμό του δυνατού- τα λιμνάζοντα νερά της πολιτικής της μητέρας πατρίδας.
Εξακολουθούν να μην λένε την αλήθεια στο έθνος. Λένε, ακόμα και τώρα, ό,τι εξυπηρετεί τις εφήμερες ανάγκες της οικονομικής ολιγαρχίας και της κυρίαρχης πολιτικής τάξης της χώρας.
Ομως, η αλήθεια δεν αποτελεί χρέος μόνο των πολιτικών. Αποτελεί χρέος -αν όχι και προϋπόθεση για την ανάγκη ύπαρξης- και του Τύπου.
Eίναι, λοιπόν, σχεδόν βέβαιο ότι η Eλλάδα πλησιάζει προς το perfect storm, την τέλεια καταιγίδα, την πολιτική αστάθεια εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης.
Μια κατάσταση δηλαδή που αν συμβεί θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
Αυτό που κυρίως εμποδίζει την αντιμετώπιση αυτού του ενδεχομένου είναι η περιορισμένη ικανότητα κατανόησης των διαμορφωμένων ρευμάτων, εντός και κυρίως εκτός Ελλάδας, από την πολιτική τάξη της χώρας, σε συνδυασμό με την απονεύρωση αν όχι την ενοχική συν – συστράτευση μαζί της των ΜΜΕ.
Συνεχίζει -είναι πλέον εξοργιστικό- να επιμένει η πλειοψηφία της πολιτικής τάξης να ζει όπως ζούσε, να αγωνίζεται για την καρέκλα, σαν να μην φτώχυνε η χώρα, σαν να μην έφτασε η ανεργία στο 27,4 % σαν να μην πολλαπλασιάστηκαν οι αυτοκτονίες, σαν στο τέλος – τέλος να μην παίζεται κι αυτό ακόμα το μέλλον της χώρας.
Πέρασα μια δύσκολη εβδομάδα στην Αθήνα. Τόσο δύσκολη, που αποφάσισα να μην γράψω πριν ολοκληρωθούν οι επαφές μου, πριν έχω μια καθαρή εικόνα, πριν κατασταλάξουν οι σκέψεις μου.
Αναχώρησα από τη Νέα Υόρκη με μια αμυδρή ελπίδα ότι η κατάσταση στην Αθήνα θα ήταν καλύτερη από ό,τι την άφησα πριν λίγους μήνες.
Είναι δυστυχώς χειρότερη.
Το διαπιστώνει κανείς με το που προσγειώνεται στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Εχει την ιδιαιτερότητα να είναι ένα αεροδρόμιο σχεδόν χωρίς αεροπλάνα και χωρίς κόσμο.
Λίγο πιο πέρα, καθ’ οδόν προς την Αθήνα, σου «χτυπά» η μυρωδιά του καμένου ξύλου από τα τζάκια, το σύννεφο του καπνού.
Αλλά ακόμα και στο κέντρο της πόλης, η θέρμανση είναι με το σταγονόμετρο.
Και το κρύο θέριζε.
Μια εικόνα χώρας υπό κατάρρευση.
Οι άνθρωποι «της διπλανής σου πόρτας», αυτοί που ζούσαν με άνεση, τώρα είναι οι νεόπτωχοι. Οι ανεργία και οι φόροι τούς τσάκισαν.
Πάει, χάθηκε η μεσαία τάξη.
Πού θα στηριχθεί η ανάπτυξη και η Δημοκρατία όμως χωρίς μεσαία τάξη, με λίγους πλούσιους και πολλούς φτωχούς;
Ελάχιστοι οι πολιτικοί -οι νέοι και άφθαρτοι- που συγκρούονται, που κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους.
Οσο για τη διαφθορά, μην αμφιβάλλετε: ζει και βασιλεύει. Ακόμα!
Μίλησα πιο πάνω για την τέλεια καταιγίδα – ακυβερνησία εν μέσω οικονομικής κρίσης.
Ερχεται, μάλλον, τον Μάιο -αν όχι νωρίτερα- τότε που θα διεξαχθούν μαζί Ευρωεκλογές και Δημοτικές εκλογές. Η Νότιος Ευρώπη θα στείλει μήνυμα απόγνωσης στις Βρυξέλλες.
Το ίδιο μήνυμα θα στείλει και η Ελληνική Κοινωνία στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σε αντίθεση με τι λένε οι συχνά στημένες δημοσκοπήσεις τα κόμματα με τη δυναμική -momentum- είναι τα κόμματα της διαμαρτυρίας, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή.
Δεν θα εκπλαγώ εάν έρθουν πρώτο και δεύτερο, αντίστοιχα. Οχι γιατί οι Ελληνες τα εμπιστεύονται ή συμφωνούν μαζί τους, αλλά για να τιμωρήσουν με το αζημίωτο -λανθασμένα πιστεύουν- τους υπεύθυνους της κρίσης.
Αν όμως η διαφορά του πρώτου κόμματος από τη ΝΔ είναι μεγάλη, όπως πολλοί πιστεύουν, τότε τι θα γίνει;
Ακυβερνησία;
Aν συμβεί αυτό, τότε δεν θα βρουν την ευκαιρία οι δανειστές να σηκώσουν τα χέρια τους ψηλά, δεν θα καταρρεύσει η Οικονομία;
Δεν θα έπρεπε λοιπόν να συνεννοηθούν για προληφθεί αυτό το ενδεχόμενο;
Η Ευρώπη αποτελούσε κάποτε για τον Ελληνα ένα όνειρο: ένα μπλοκ χωρών στο οποίο θα μπορούσε ο δραστήριος Ελληνας να ευημερήσει, να ζήσει σε ένα προηγμένο δημοκρατικό καθεστώς, να προστατεύσει την εδαφική κυριαρχία του.
Στάθηκε όμως ανήμπορος να εκμεταλλευτεί τη σπουδαία ευκαιρία που του δόθηκε να προετοιμαστεί για την είσοδό του στην Ευρωζώνη, κατασπαταλώντας δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ.
Τώρα το όνειρο της Ευρώπης μετατράπηκε σε εφιάλτη.
Οι λίγες φωνές που εγείρουν το θέμα της αποχώρησής του από την Ευρωζώνη -όπως προχθές έκαναν μερικοί του ΣΥΡΙΖΑ- καθυβρίστηκαν.
Είναι όμως μια κουβέντα που πρέπει να γίνει. Εντιμα, αναλυτικά, ουσιαστικά. Για να γνωρίζει πραγματικά ο κόσμος τα κέρδη και το τίμημα της.
Και με βάση αυτών των δεδομένων να αποφασίσει.
onalert.gr

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ, ΤΟ ΘΕΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΜΙΔΑ. Ο ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ

Τὰς ἐκ σιδηρῶν ὀξέων ἥλων ξέσεις,
Ὥς τις σιδηροῦς καρτερεῖς Θεμιστόκλεις.
Βιογραφία
Ο άγιος Θεμιστοκλής καταγόταν από τα Μύρα της Λυκίας και έζησε την εποχή του αυτοκράτορα Δεκίου. Ήταν βοσκός στο επάγγελμα.

Την εποχή εκείνη ο Ασκληπιός, ο διοικητής της Λυκίας, ξεκίνησε διωγμό κατά των χριστιανών και ο στόχος του ήταν να συλλάβει τον άγιο μάρτυρα Διοσκουρίδη. Ο Διοσκουρίδης όμως κατέφυγε στο όρος όπου έβοσκε ο Θεμιστοκλής τα πρόβατά του. Οι άνθρωποι του διοικητή κίνησαν και αυτοί προς το όρος όπου και συνάντησαν τον Θεμιστοκλή. Όταν ερωτήθηκε για την πίστη του δεν δίστασε ούτε στιγμή να ομολογήσει τον έναν και μοναδικό Θεό. Οι στρατιώτες ακούγοντας την ομολογία αυτή της πίστης του τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στον Ασκληπιό. Παρ' όλες τις απειλές που δέχθηκε ο άγιος έμεινε ακλόνητος στην πίστη του. Αυτό εξόργισε τον Ασκληπιό και διέταξε τον βασανισμό του.

Ο άγιος Θεμιστοκλής παρέδωσε το πνεύμα του κατά την διάρκεια του μαρτυρίου το 251 μ.Χ.
saint.gr

ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΟΜΙΛΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ! ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ...

Ακόμα περισσότερη ίντριγκα προσθέτει, δε, η παρουσία στον ίδιο όμιλο και της Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς

«Κόκκινοι» και «πράσινοι» θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους και στην Ευρωλίγκα μετά τη νίκη της Λαμποράλ επί της Λοκομοτίβ Κούμπαν το βράδυ της Παρασκευής μετά και τα χθεσινά δικά τους αποτελέσματα

Αυτό που φάνταζε ως πιθανό σενάριο στην αρχή της πρώτης φάσης της φετινής Ευρωλίγκας - το να συναντηθούν, δηλαδή, στο Top16 Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - από το βράδυ της Παρασκευής και μετά τη λήξη της αναμέτρησης Λαμποράλ-Λοκομοτίβ Κούμπαν είναι πλέον πραγματικότητα.

Μετά τη νίκη των Ισπανών με 84-71 επί των Ρώσων, οι δύο «αιώνιοι» θα βρεθούν αντιμέτωποι σε άλλη μια διοργάνωση.

Ακόμα περισσότερη ίντριγκα προσθέτει, δε, η παρουσία στον ίδιο όμιλο και της Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Αναλυτικά οι δύο νέοι όμιλοι της Ευρωλίγκας είναι οι εξής:

E' OΜΙΛΟΣ
Ολυμπιακός 
Φενέρμπαχτσέ
Αρμάνι Μιλάνο
Λαμποράλ
Μπαρτσελόνα
Μάλαγα
Αναντολού Εφές
Παναθηναϊκός 

ΣΤ' ΟΜΙΛΟΣ
Ρέαλ Μαδρίτης 
Mακάμπι Τελ Αβίβ
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Γαλατάσαραϊ
Ζαλγκίρις
Μπάγερν Μονάχου
Λοκομοτίβ Κούμπαν
Παρτιζάν

potothema.gr

ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΜΕ ΤΑ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ!


Θρίλερ σε δύο πράξεις, η πρώτη στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητήθηκε το φορολογικό ν/σ με τον ΕΝΦΙΑ στο επίκεντρο και η δεύτερη στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου όπου συζητήθηκε το ν/σ για τουςπλειστηριασμούς, με σφήνα φορολογικές ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής, έχει προκαλέσει αλαλούμ στη κυβέρνηση που κλονίζεται από τα πυρά των κομμάτων τηςαντιπολίτευσης και της ενδοκυβερνητικής αμφισβήτησης.

Λάδι στη φωτιά η ρύθμιση που προβλέπει την επιβολή εξοντωτικών προστίμων(10-30%) σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, το οποίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κυβερνητικών βουλευτών και εν συνεχεία
πυροδότησε την παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ο οποίος φέρεται να μην είχε ενημερωθεί σχετικά.

Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας παραδέχτηκε στη Βουλή ότι ο πρωθυπουργός «βεβαίως και δεν ήξερε αυτές τις λεπτομέρειες», εξηγώντας στους δημοσιογράφους ότι η σχετική ρύθμιση περιλαμβάνεται στον κώδικα φορολογικών στοιχείων και ότι είναι πολύ καλύτερη από αυτή που ίσχυε.

Όπως μετέδωσε το Mega, o κ. Σαμαράς, από τις Βρυξέλλες όπου βρισκόταν για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, τηλεφώνησε από το αεροδρόμιο στον Γιάννη Στουρνάρα και να του ζήτησε να αλλάξει τη διάταξη. 

Οι διαβουλεύσεις θα ενταθούν μέχρι τη συζήτηση στην Ολομέλεια το Σάββατο.

Ωστόσο, εκτός από τη διάταξη για τα πρόστιμα, την οργή των κυβερνητικών βουλευτών προκάλεσε το πλήθος των άσχετων τροπολογιών που προστέθηκαν την τελευταία στιγμή στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς που συζητείται στην Επιτροπή Οικονομικών, όσο και το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων που συζητείται στην Ολομέλεια.

Μέλη των ΚΟ και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονταν οργισμένα προς υπουργούς που έχουν κάνει τα νομοσχέδια «κουρελούδες» και για το γεγονός ότι τους αντιμετωπίζουν ως αγέλη και τους καλούν να ψηφίσουν ό,τι φέρνουν στη Βουλή.

Στο "μάτι του κυκλώνα" βρέθηκε ο Γιάννης Στουρνάρας εξαιτίας της προσθήκης "άσχετων" τροπολογιών στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς, αλλά οι βουλευτές στράφηκαν και κατά του Κωστή Χατζηδάκη που έκανε δεκτές τις ρυθμίσεις.

Μάλιστα, η ένταση ήταν τέτοια που οι βουλευτές ζήτησαν να αποσυρθεί και μια διάταξη που αφορούσε στις ΠΑΕ και ωφελούσε το Δημόσιο, κάτι το οποίο αντιλήφθηκαν στην πορεία και ζήτησαν από τον υπουργό Οικονομικών να την επαναφέρει.

Ξέσπασμα Πολύδωρα


Την αντίθεσή του στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, εξέφρασε σε ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής της ΝΔ, Βύρων Πολύδωρας, χαρακτηρίζοντας το νόμο «δήμευση» και τα λογιστικά που τον στηρίζουν «εξακολουθητικά ψευδεπίγραφα». 

nooz.gr

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΝΕΤΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΑΔΙΚΗΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΑΞΙΑΣ???

 Ψαλίδι, με εντολή του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, μπαίνει στα προνόμια και τις ατέλειες των βουλευτών που συλλαμβάνονται να διαπράττουν αδικήματα μείζονος κοινωνικής απαξίας...


Πάμε τώρα και στην ουσία. Όπως θα δείτε με...
τρόπο χαρακτηριστικό ΕΔΩ, απελύθη οριστικά η καθηγήτρια που έπιασε το γιό του Σαμαρά να αντιγράφει.

Τί έχουμε λοιπόν εδώ???
Το γιό του πρωθυπουργού της χώρας να το παίζει γιός πρωθυπουργού της χώρας...
Την καθηγήτρια να κάνει τη δουλεία της όπως ορίζει ο νόμος, η δεοντολογία και η συνείδησή της...
Και έναν συρφετό παρατρεχάμενων να στοχοποιούν την καθηγήτρια μέχρι πλήρους εξοντώσεως επειδή απλά έκανε το καθήκον της...

Δηλαδή ο πρωθυπουργός μαριονέτα...
Αντί να καλέσει τη καθηγήτρια και να την επιβραβεύσει για τη στάση της...
Αντί να επιστήσει προς πάσαν κατεύθυνση την προσοχή προκειμένου να θριαμβεύσει η δεοντολογία και να μην αντιμετωπιστεί η κθηγήτρια εκδικητικά...

Εχουμε τον εξής τραγέλαφο...
Ο πρωθυπουργός να σιωπά...
Η καθηγήτρια να διώκεται...
Και με αφορμή την περίπτωση Λιάπη να επιδίδεται σε ηθικοπλαστικά κηρύγματα, από τα οποία εξαιρεί αυθαίρετα και προκλητικά τον ίδιο του τον εαυτό.

Από τη στιγμή λοιπόν που η στάση του πρωθυπουργού, συνιστά αδίκημα μείζονος κοινωνικής απαξίας, η άμεση αποκαθήλωσή του (με ταυτόχρονη διακοπή προνομίων και λοιπών ατελειών) με βάση και τα δικά του λεγόμεν είναι εκ των πραγμάτων επιβεβλημένη.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΟΠΑΠ!

Αγαπητέ κύριε Μπελιτσάκο. 
Το ότι σας εκτιμούμε και σας θεωρούμε φίλο το γνωρίζετε εδώ και δεκαετίες. Την αλήθεια όμως  πρέπει να την λέμε πολύ περισσότερο στους φίλους ακόμη και αν τους πικραίνουμε. Εμείς  χαρακτηρίσαμε ως μεγάλο λάθος σας την συνεργασία σας με τη νέα τοπική εφημερίδα, εσείς όμως είπατε τα  εξής προσβλητικά: "Γνωρίζετε ότι ψεύδεστε με αυτά τα δυσφημιστικά που γράφετε διότι στο κατάστημά σας, σας είπα ότι η σχέση μου με την εφημερίδα δεν είναι οικονομική, δεν είναι δική μου, αλλά όπως και με την εφημερίδα «ΘΟΡΥΒΟΣ», απλώς στέλνω ύλη, και εκεί σταματά η ανάμιξη μου"
Ψύχραιμα λοιπόν να δούμε εάν ψευδόμαστε. Είστε ή δεν είστε βασικός συνεργάτης;
Τι λέει η ταυτότητα της εφημερίδος; Κάτω από το όνομα του διευθυντή Γιώργου Βεργιάννη φιγουράρει πρώτο-πρώτο το δικό σας όνομα. Εσείς τι απαντάτε; Ότι "η σχέση μου με την εφημερίδα όπως και με την εφημερίδα «ΘΟΡΥΒΟΣ», είναι ότι απλώς στέλνω ύλη, και εκεί σταματά η ανάμιξη μου". 
Και στην εφημερίδα "Θόρυβος" ίδια είναι ησχέση σας; Τότε αφού απλώς στέλνετε την ύλη πώς αναγράφεται το όνομά σας ως πρώτου και βασικού συνεργάτη;
Αφού απλά στέλνετε την ύλη τότε γιατί κάνατε διανομή εφημερίδας σχεδόν παντού; Βάζατε τις εφημερίδες παραμάσχαλα και μοιράζατε παντού. 
Μας είπαν λοιπόν συνάδλφοί σας δημοτικοί σύμβουλοι ότι μοιράζατε την εφημερίδα "Η Εβδομαδιαία" και μέσα υπήρχε το παρακάτω φυλλάδιο. Δείτε το. 
Όταν λοιπόν οι συνάδελφοί σας βλέπουν εσάς να τους μοιράζετε το έντυπο που τους προσκαλεί να βάλουν ευχές με μόνο 50 €, δεν δίνετε την εντύπωση ότι προωθείτε την διαφημιστική καμπάνια της συγκεκριμένης εφημερίδας; Δίνετε εντυπώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με τον ρόλο ενός Προέδρου του ΔΟΠΑΠ; Όταν δηλαδή βλέπουν το όνομά σας να φιγουράρει ως συνεργάτης της εφημερίδας και οι συνάδελφοί σας σάς βλέπουν να μοιράζετε την εφημερίδα με την πρόσκληση "ελάτε να σας διαφημίσουμε με 50€" εμείς σας συκοφαντούμε ή οι συνειρμοί έρχονται μόνοι τους στους ίδιους τούς συναδέλφους σας;
Ερώτημα υποβάλλουμε και μετά ελάτε να μας επαναλάβετε ότι σας συκοφαντούμε. Εμείς να σας προστατέψουμε θέλουμε διότι σας γνωρίζουμε πάνω από 40 χρόνια!  
Εσείς κύριε Μπελιτσάκο, δεν είπατε στον Βραχιολίδη ότι προτείνατε και ωθήσατε τον εκδότη της νέας εφημερίδας να επεκταθεί στον Χολαργό-Παπάγου και προθυμοποιηθήκατε να τον βοηθήσετε προς αυτό τον σκοπό; Και είχατε λόγους που το κάνατε αυτό; Γιατί ...θέλατε να "χτυπήσετε" συγκεκριμένο τοπικό έντυπο; 
Επαναλαμβάνουμε λοιπόν το ερώτημα: όλα αυτά είναι συμβατά με τον ρόλο του Προέδρου του ΔΟΠΑΠ; Εμείς αυτό που είπαμε είναι εφόσον θέλετε να ασχοληθείτε με τις εκδόσεις μπορείτε να το κάνετε μετά την θητεία σας. Όχι παράλληλα. Εκτός και αν μπορείτε να φέρετε...παραμάσχαλα πολλούς ρόλους ταυτόχρονα!