Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΑΗΘΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ & ΘΡΑΚΩΝ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΜΑΣ



Σε απρέπεια σε βάρος του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ προέβη ο «Σύνδεσμος Μακεδόνων & Θρακών Παπάγου-Χολαργού» διά του Προέδρου του Ιωάννη Παρίση, με επιστολή που απέστειλε προς την εφημερίδα μας, διαμαρτυρόμενος, με ειρωνικούς μάλιστα υπαινιγμούς και κατηγορώντας μας για παραπληροφόρηση, για το δημοσιευθέν  άρθρο της εφημερίδας μας που αφορούσε στον ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Παρακάτω παραθέτουμε αυτούσια την μακροσκελή επιστολή του Συνδέσμου μετά το τέλος της οποίας ακολουθεί απάντησή μας:

Αξιότιμε κύριε Βραχιολίδη,
Με ευχαρίστηση αλλά και έκπληξη διαβάσαμε το δημοσίευμά σας περί του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο φύλλο Μαΐου 2011 (σελ. 10) της εφημερίδας σας «Παρατηρητής».  Η ευχαρίστηση οφείλεται στο γεγονός ότι υποστηρίζετε κι’ εσείς την πρωτοβουλία μας για τοποθέτηση του ανδριάντα και σας ικανοποίησε η αποδοχή από το Δημ. Συμβούλιο της πρότασης-προσφοράς μας. Από την άλλη, η έκπληξή μας οφείλεται στο ότι παρουσιάζετε το θέμα ως να είναι δική σας πρόταση που μάλιστα αποτελεί «χρόνιο αίτημα του Παρατηρητή το οποίο εκφράσθηκε με αγώνες…». Δεν παραλείπετε μάλιστα  να δώσετε τα «εύσημα» στον «άξιο συμπαραστάτη σας (…) στις συνεχείς μάχες για την πραγματοποίηση του ανδριάντα…»
Ως παλιός και έμπειρος εκδότης και δημοσιογράφος έχετε όλη την σχετική πληροφόρηση, που έχει δημοσιευθεί από μήνες, αλλά και αναφέρθηκε κατά το Δ.Σ. στο οποίο αναφέρεστε. Δεν βρήκατε ωστόσο να πείτε ούτε ένα λόγο για το ποιος ετοιμάζει τον ανδριάντα και ποιος τον πρόσφερε στον Δήμο. Τίποτε για τον Σύνδεσμο Μακεδόνων & Θρακών Παπάγου-Χολαργού, του οποίου την εισήγηση συζήτησαν και απεδέχθησαν το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου και το Δ.Σ. του Δήμου Παπάγου-Χολαργού. Τίποτε επίσης για τον μεγάλο δωρητή μας, τον ευπατρίδη συμπολίτη μας αρχιτέκτονα κ. Μπάμπη Στάικο ο οποίος για μια ακόμη φορά δίνει τη δυνατότητα υλοποίησης ενός πανελληνίου αιτήματος.
Φίλοι που επικοινώνησαν μαζί μας ρώτησαν αν τελικά είναι δικό μας έργο η τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στον Δήμο μας ή του «Παρατηρητή» του κ. Βραχιολίδη.  Τόση ήταν η παραπληροφόρηση. Ειλικρινά, αρνούμαστε να δεχτούμε ότι η ενέργειά σας ήταν ηθελημένη. Θεωρούμε ότι οφείλεται σε ελλιπή πληροφόρηση ή σε παραδρομή κάποιου συνεργάτη σας και ότι διέφυγε της δική σας προσοχής.
Δημοσιεύετε επίσης μια φωτογραφία κάποιου ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, άσχετη προς τον προετοιμαζόμενο από μας, η οποία επίσης προκάλεσε σύγχυση. Πολλοί μας ρώτησαν σχετικά, διότι γνωρίζουν από τις δημοσιεύσεις μας, ότι ο «δικός μας» Αλέξανδρος θα παρίσταται έφιππος σε φάση μάχης.
Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε άλλη πληροφορία επί του θέματος. Μπορείτε να επισκεφθείτε και τη σελίδα μας http://synmakthra.wordpress.com όπου σύντομα θα δημοσιεύσουμε και φωτογραφίες του προπλάσματος του ανδριάντα, ολοκληρωμένου.
Σε κάθε περίπτωση, χαιρόμαστε που χαίρεστε μαζί μας για την υλοποίηση ενός ονείρου.
Με τιμή
Για το ΔΣ του Συνδέσμου
Ο Πρόεδρος   
Δρ. Ιωάννης Παρίσης            


ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Κύριε Παρίση,
Ασεβείτε εφ’ όλης της ύλης στην επιστολή σας. Και όταν μας υποδεικνύετε το πώς θα προβάλουμε μια είδηση και ειδικά όταν  με περισσή  αναίδεια, χαρακτηρίζετε «παραπληροφόρηση» -εκτός των άλλων- το γεγονός ότι αναφερθήκαμε στην υλοποίηση ενός «χρόνιου αιτήματος του Παρατηρητή το οποίο εκφράσθηκε με αγώνες»..
Αμφιβάλλετε ή αγνοείτε ότι η εφημερίδα μας έχει δώσει συνεχείς και από χρόνια αγώνες, προκαλώντας ακόμη και με συλλογή υπογραφών συζητήσεις στα δημοτικά συμβούλια Χολαργού,  για τη δημιουργία του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου; Οι ρηξικέλευθες προτάσεις μας επεκτείνονταν και στην μετονομασία της οδού από «17 Νοέμβρη» σε «Μεγάλου Αλεξάνδρου»,  με την τοποθέτηση του επιβλητικού ανδριάντος στο τέρμα της οδού, επί της πλατείας Εθνικής Αντιστάσεως, όπου και το τέρμα των λεωφορείων.
Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ  έχει ιστορία 41 ετών στην περιοχή κύριε Παρίση και προϋπάρχει του νεοσύστατου συνδέσμου σας. Οφείλατε λοιπόν να σέβεστε και να μην αγνοείτε ή να ειρωνεύεστε τους αγώνες που έχει δώσει η εφημερίδα μας και στο θέμα αυτό. Και όταν είχατε την όψιμη πρωτοβουλία να θέσετε το ζήτημα του ανδριάντα στο τοπικό συμβούλιο Παπάγου,  είχατε χρέος να κάνετε –τουλάχιστον-  στοιχειώδη μνεία στις δικές μας πρωτοβουλίες. Και οφείλατε να αγωνιστείτε για την υλοποίηση της δικής μας πρότασης, η οποία αφορά στην τοποθέτηση του ανδριάντα στην κεντρική πλατεία του Χολαργού και στην μετονομασία της οδού «17 Νοέμβρη» σε «Μεγάλου Αλεξάνδρου».
Όχι να έρχεστε σήμερα και με θράσος να ζητάτε τα ρέστα γιατί, λέει, σας πήραμε τη… δόξα με όσα δημοσιεύσαμε!!!
Και επί Σημίτη φτιάχτηκε η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου αλλά ο τότε Πρωθυπουργός είχε την ευαισθησία να αφιερώσει το όνομα της γέφυρας στον Χαρίλαο Τρικούπη, ο οποίος είχε όραμά του την ζεύξη Ρίου-Αντιρρίου. Εμείς, προς Θεού δεν ζητάμε καμιά τιμή, αλλά απαιτούμε να σέβεστε, να γνωρίζετε και προπαντός να μην χλευάζετε με τον τρόπο σας τις επίμονες προσπάθειες του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ για τον ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Επομένως τα όσα λέτε για «παραπληροφόρηση», σας τα επιστρέφουμε. Εσείς επιδιώκετε να παραπληροφορήσετε με τα όσα προκλητικά λέτε!
Το γιατί στο δημοσίευμά μας δεν αναφερθήκαμε στο Σύνδεσμο Μακεδόνων Θρακών Παπάγου-Χολαργού  αναζητείστε το στις δικές σας ευθύνες: Και εγώ Θρακιώτης είμαι, αλλά ποτέ, ούτε ως άτομο ούτε ως εφημερίδα, δεν έλαβα την παραμικρή ενημέρωση ή δελτίο τύπου από το σωματείο σας. Μην ζητάτε τα ρέστα λοιπόν από την εφημερίδα μας, την οποία αγνοείτε επιδεικτικά από συστάσεως του σωματείου σας, ερχόμενοι οψίμως να υποβάλλετε τις ενστάσεις σας και να μας καταλογίσετε ελλιπή πληροφόρηση. Ένα σωματείο ή σύνδεσμος, όταν ζητά ολοκληρωμένη πληροφόρηση, οφείλει πρώτα να τηρεί τους κανόνες δεοντολογίας και να αποστέλλει έγκαιρη ενημέρωση και δελτία τύπου στον τοπικό τύπο.
 Συνεπώς η όχλησή σας για την μη αναφορά μας στην πρωτοβουλία του συνδέσμου σας, πρέπει να αναζητηθεί κυρίως στην δική σας αβελτηρία να μην μας αποστείλετε ολοκληρωμένο δελτίο τύπου. Όσο για την μη αναφορά μας στον  «ευπατρίδη συμπολίτη μας αρχιτέκτονα κ. Μπάμπη Στάικο», εκτός του ότι ο χαρακτηρισμός σας είναι πολύ βαρύγδουπος, διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις για την σωρεία αυτών των δωρεών, τις οποίες δεν θέλουμε να αναλύσουμε εδώ.
Σας ξένισε ακόμη και η δημοσιευθείσα από την εφημερίδα μας φωτογραφία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η οποία λέτε, προκάλεσε… σύγχυση!!!
Κύριε Παρίση, είχατε βγάλει μακέτα του ανδριάντα και δεν το γνωρίζουμε; Αφού δεν είχατε μακέτα εμείς δεν έπρεπε να δημοσιεύσουμε καμιά φωτογραφία του Μεγάλου Αλεξάνδρου; Ή μήπως αντί για τον μέγιστο Έλληνα, στην θέση του  θα έπρεπε να βάζαμε το λογότυπο του συνδέσμου σας ή τη φωτογραφία του δωρητή Στάϊκου;

Υπερβήκατε τα εσκαμμένα κύριε Παρίση. Έτσι όπως πάτε, με το να μας υποδεικνύετε μέχρι και πώς θα φτιάξουμε το κασέ της εφημερίδας ή πόσες σειρές θα αφιερώσουμε σε μια είδηση, δεν μένει παρά να μας πείτε να φύγουμε και να’ ρθείτε εσείς να κάνετε τη δουλειά μας.
Φροντίστε κατά πρώτον να ενημερώνετε ως σωματείο με δελτία τύπου και ανακοινώσεις τον τοπικό Τύπο για τις πρωτοβουλίες σας και μετά τα ξαναλέμε.

Μάκης Βραχιολίδης
Εκδότης ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ

Υ.Γ.  Θεωρείτε ότι με την τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου κάπου μεταξύ Κατεχάκη και Πίνδου, τιμάται όπως του αξίζει ο μέγιστος των Ελλήνων; Δεν θα έπρεπε ο ανδριάντας του μεγάλου στρατηλάτη να  ετοποθετείτο σε κεντρικό σημείο του δήμου Παπάγου-Χολαργού και δη σε μια πλατεία όπως είχε υποδείξει ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ;

ΜΠΑΧΑΛΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ!


ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ!

Μπάχαλο έχει γίνει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής και οργή προκαλεί σε δεκάδες προμηθευτές η απίστευτη καθυστέρηση που παρατηρείται στη πληρωμή τους!
Εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο τα τιμολόγια των προμηθευτών έχουν αραχνιάσει στην Οικονομική υπηρεσία του δήμου, περιμένοντας, πότε την ψήφιση του προϋπολογισμού (ψηφίστηκε με εξοργιστική καθυστέρηση τέλη Μαρτίου), πότε την έγκρισή τους από τον Πάρεδρο και πότε την υπογραφή και εντολή από την διοίκηση του δήμου για να πληρωθούν!
Μέσα στην οικονομική υπηρεσία γίνεται πραγματικός χαμός, με στοίβες  από τιμολόγια να περιμένουν πότε θα δοθεί το Ο.Κ. για το «πληρωθήτω»!
Η κα Καραγιαννάκη, (υπάλληλος της Οικονομικής Υπηρεσίας και όχι διευθύντρια της Ταμειακής Υπηρεσίας, όπως-κακώς- δημοσιεύθηκε, αλλά πάντως το αρμόδιο άτομο στο οποίο παραπέμπονται οι προμηθευτές), μαζί με συναδέλφους της,  ακούν … καθημερινό εξάψαλμο από αρκετούς προμηθευτές οι οποίοι βλέπουν ότι έχει περάσει ένας και πλέον χρόνος χωρίς να έχουν δει το φως του χρήματος!
Η απάντηση που τούς δίνεται, τώρα που τα εντάλματα έχουν ήδη εγκριθεί από τον Πάρεδρο και έχουν φτάσει στο δήμο, είναι: «κάντε υπομονή, υπάρχουν πάρα πολλά τιμολόγια που προηγούνται, τι να πρωτοπρολάβουμε να κάνουμε…»
Όταν οι προμηθευτές επιμένουν να μάθουν πότε «θα μας πληρώσετε επιτέλους; Σε ένα μήνα, σε δύο μήνες, μετά το καλοκαίρι;», η απάντηση είναι: «Δεν ξέρουμε ακριβώς πότε! Τι να σας πούμε, κάντε υπομονή. Μην μας τα λέτε σε  εμάς, υπάλληλοι είμαστε, εντολές εκτελούμε»!!!

Αν οι υπάλληλοι της Οικονομικής υπηρεσίας του δήμου Αγίας Παρασκευής έχουν λάβει εντολές να καθυστερήσουν ακόμη περισσότερο τις πληρωμές των προμηθευτών, μέχρι να καβαντζάρουν το καλοκαίρι, αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Πάντως είναι γεγονός ότι ο… κόμπος έφτασε στο χτένι και ο δήμος Αγίας Παρασκευής εμφανίζει χρεωκοπημένη εικόνα, χειρότερη και από την ίδια την οικονομία της χώρας, η οποία ακόμη δεν έχει κατεβάσει ρολά!
Ο δήμος δίνει την εντύπωση ότι έχει προχωρήσει σε στάση πληρωμών, έστω και αν δεν έχει γίνει επισήμως κάτι τέτοιο.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΟ ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»


ΠΟΣΟ  ΑΣΦΑΛΗΣ ΕΙΝΑΙ Η 
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ; 

Στις 23 Μαΐου 2011 ,ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» και είχε συνάντηση με την Διοίκηση του Κέντρου, προκειμένου να ενημερωθεί εκτενέστερα για την λειτουργία του Κέντρου και να ζητήσει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις  για την ασφάλεια των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής .
Το ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή , σε μια έκταση 600.000 τ. μ με κτηριακή επιφάνεια 40,000 τ. μ.
Εκ μέρους του ΕΚΕΦΕ «Δ», παρόντες στη συνάντηση ήταν ο  Δρ. Ν. Κανελλόπουλος (Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθυντής ΕΚΕΦΕ "Δ") , ο Δρ. Γ. Παντελιάς (Μέλος Δ.Σ., Διευθυντής Ινστιτούτου Ραδιοϊσοτόπων και Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων) ,ο κ.Τουρναβίτης (Πρόεδρος Συλλόγου εργαζομένων ΕΚΕΦΕ "Δ")και η κα. Ι. Κουτσουρά (Διευθύντρια Διοικητικού ΕΚΕΦΕ "Δ").
Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων κκ. Β. Γιαννακόπουλος, Ι. Σταθόπουλος και Α. Γκιζιώτης , η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας κα .Ε. Παπαδοπούλου και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μ. Γαβράς.
Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς έθεσε με ευθύτητα το ερώτημα που απασχολεί τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής λέγοντας μεταξύ άλλων :
«Μετά τα τραγικά γεγονότα στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας ο κόσμος ανησυχεί. Το βασικό ερώτημα είναι : Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε η λειτουργία του Κέντρου να είναι ασφαλής ακόμα και σε έκτακτες περιπτώσεις όπως για παράδειγμα ένας ισχυρός σεισμός; Υπάρχει κίνδυνος ρύπανσης του υπεδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα από τα απόβλητα του Κέντρου;»
O Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθυντής ΕΚΕΦΕ "Δ", Δρ. Ν. Κανελλόπουλος διαβεβαίωσε ότι ο αντιδραστήρας είναι απολύτως ασφαλής, είναι και θα παραμείνει πολύ μικρής ισχύος (5ΜW) και είναι από το 2004 ανενεργός. Η οποιαδήποτε συντήρησή  του  στοχεύει στην διασφάλιση ακόμα περισσότερων κανόνων ασφαλείας και  πραγματοποιείται στα πλαίσια που ορίζουν οι ήδη ολοκληρωμένες περιβαλλοντικές μελέτες. Ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να αποτελέσει πηγή κινδύνου για την περιοχή ακόμα και κάτω από  ακραίες συνθήκες έκτακτων φαινομένων όπως π. χ ένας ισχυρός σεισμός.
Τόνισε επίσης ότι το ΕΚΕΦΕ «Δ» .ελέγχεται επισταμένα και σε τακτά χρονικά διαστήματα από Διεθνείς και Ελληνικές Επιτροπές Υγιεινής και Περιβαλλοντικής  Ασφάλειας και από τη  Διεθνή και Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας και ότι η λειτουργία του είναι απόλυτα συμβατή με τους Διεθνείς Κανονισμούς. Σημείωσε ότι το ΕΚΕΦΕ «Δ»   έχει παύσει να είναι χώρος παραγωγής ραδιοϊσοτόπων και πλέον αποτελεί χώρο Πανεπιστημιακής έρευνας
Ειδικότερα όσον αφορά στην αποκομιδή χημικών αποβλήτων τονίστηκε ότι  την στιγμή που δεν υπάρχει παραγωγή  ραδιοϊσοτόπων δεν είναι δυνατόν να έχουμε και  κατάλοιπα. Για τα τρέχοντα απόβλητα υπάρχει σύμβαση με εταιρεία αποκομιδής για την σύναψη της οποίας τηρήθηκαν αυστηρά πρωτόκολλα αποκομιδής, ακολουθήθηκε κατά γράμμα ο νόμος και το ΕΚΕΦΕ «Δ» αποτελεί στον τομέα αυτό πρότυπο. Οι ουσίες συλλέγονται ,μεταφέρονται για καύση εκτός Ελλάδος (Γαλλία, Σουηδία) και εκδίδονται αυστηρά πρωτόκολλα καύσης για κάθε αποστολή.
Οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων κκ. Β. Γιαννακόπουλος, Ι. Σταθόπουλος και Α. Γκιζιώτης , η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας κα .Ε. Παπαδοπούλου και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μ. Γαβράς, ζήτησαν τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις ασφαλούς λειτουργίας του Ερευνητικού Κέντρου.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς επισκέφθηκε τον χώρο του αντιδραστήρα και είχε μια εκτενή ενημέρωση σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του από εξειδικευμένους επιστημονικούς συνεργάτες  του ΕΚΕΦΕ «Δ».
Συμφωνήθηκε από κοινού η συνάντηση αυτή να αποτελέσει την απαρχή και την βάση μιας εποικοδομητικής  διμερούς επικοινωνίας με στόχο η παρουσία του ΕΚΕΦΕ «Δ» στην Αγία Παρασκευή να γίνει μοχλός ανάπτυξης της περιοχής μέσω επιμορφωτικών Συνεδρίων και συντονισμένων επισκέψεων σχολείων της πόλης μας αλλά και κατοίκων της Αγίας Παρασκευής στις εγκαταστάσεις του.

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

σοκ! ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΕΦΟΡΙΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!!!


 Ήδη κυκλοφορεί στον Χολαργό-Παπάγου και το γεγονός επιβεβαιώνεται και από τη ΔΟΥ Χολαργού! Το ολοκαίνουργο κατάστημα της Εφορίας Χολαργού στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου πάει για κλείσιμο! 
Πρόκειται για βόμβα μεγατόνων και αποτελεί ένα δείγμα από την λαίλαπα που πρόκειται να σαρώσει τα πάντα το επόμενο διάστημα.
Ο έφορος της ΔΟΥ Χολαργού κ. Λυμπέρης, επιβεβαίωσε την πληροφορία, χωρίς να κρύψει τον προβληματισμό και απορία του, αλλά τόνισε ότι "τίποτε ακόμη δεν είναι βέβαιο. Πρόκειται για πρόταση η οποία έχει μπει στο τραπέζι και είναι στο πλαίσιο αναδιαρθρώσεων που γίνεται  με  συγχωνεύσεις των ΔΟΥ όλης της Αθήνας.  Το πρόγραμμα προβλέπει συγχωνεύσεις ανά τέσσερις ΔΟΥ" συνέχισε ο κ. Λυμπέρης.

Σύμφωνα με όσα μας είπε ο αρμόδιος έφορος Χολαργού και όσα βεβαίως έχει πληροφορηθεί ο ίδιος, η ΔΟΥ Χολαργού, Παπάγου, Νέου Ψυχικού και Χαλανδρίου, συγχωνεύονται σε μία ΔΟΥ με έδρα τον μεγαλύτερο δήμο, τουτέστιν το Χαλάνδρι! 
Με άλλα λόγια η ΔΟΥ  Χολαργού πρόκειται να ξαναγυρίσει στον δήμο όπου είχε την έδρα της έως τα τέλη της δεκαετίας του 1990 οπότε και μετεγκαταστάθηκε στο νέο-μοντέρνο κτίριο του Χολαργού. 

Η περίπτωση είναι χειρότερη και από "Καλλικράτη", δεδομένου ότι συγχωνεύονται τέσσερις μεγάλοι δήμοι! Δεν αρκεί δηλαδή που ο Χολαργός με τον Παπάγο είναι δυο μεγάλοι δήμοι οι οποίοι ήδη έχουν συγχωνευθεί με τον "Καλλικράτη"  και έχουν  την εφορία τους, με το νέο μέτρο θα γίνουν ...σουβλάκι ή πατσάς με τους δήμους Ψυχικού και Χαλανδρίου!!!
Μπορεί να διανοηθεί κανείς τι είδους εξυπηρέτηση μπορεί να παράσχει  μία  τέτοια ΔΟΥ-τέρας  που θα πρέπει να διεκπεραιώνει υποθέσεις τεσσάρων μεγάλων δήμων!!!
Και βεβαίως η υπόθεση δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από την σωρεία απολύσεων που αναμένονται στο δημόσιο μετά από ασφυκτική πίεση της τρόϊκας προκειμένου να εκταμιεύσει τις επόμενες δόσεις του δανείου!

Η ζωή μας μετατρέπεται καθημερινά σε κόλαση με αυτούς τους άθλιους κωλοπασόκους της Κυβέρνησης του Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Ραγκούση, Πάγκαλου!

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΦΗΒΟΙ!

Αγανακτισμένα Χαμομηλάκια

είμαστε αγανακτισμένοι όλοι εμείς οι έφηβοι
είμαστε αγανακτισμένοι όλοι εμείς οι νέοι
είμαστε αγανακτισμένα όλα εμείς τα παιδιά
Δεν δέχομαι, δεν μπορώ να δεχτώ ότι έφυγε
το φιλότιμο από τον τόπο μου.
—-Το καταλαβαίνετε;
Αυτό με πονάει και με θυμώνει περισσότερο απ’ όλα.

επειδή:

—-δεν προστατεύσατε την πατρίδα μας
—-εκμεταλλευτήκατε και καταχραστήκατε ό,τι ήταν δυνατόν
—-υποθηκεύσατε το μέλλον μας με κάθε τρόπο
—-αφαιρέσατε τις ελπίδες μας

—-Με ποιο δικαίωμα για δεκαετίες ξεσαλώνατε υποθηκεύοντας τα αγέννητα;
—-Με ποιο δικαίωμα αφήσατε τόσες γενιές απαίδευτες με αποτέλεσμα να ψηφίζουν και να ξαναψηφίζουν εσάς τους ίδιους που φέρατε εδώ τα πράγματα;
—-Με ποιο δικαίωμα;

—-Αηδιάζω να σας ακούω να επαγγέλλεστε «λύσεις», εσείς που τίποτα δεν αφήσατε όρθιο.
—-Εσείς που χαρίσατε στους γερμανούς τον πλούτο που έκλεψαν, στην Κατοχή ντε, και από το ’50 φέρατε τη Siemens να αλωνίζει και μαζί τα τρώγατε.

—-Βαρέθηκα να σας βλέπω στα κανάλια και ντρέπομαι για λογαριασμό σας, που έχετε ακόμα μούτρα και εμφανίζεστε.
—-Βαρέθηκα να σας ακούω να μιλάτε και να μην κάνετε τίποτα.
—-Βγάλτε τις μοδάτες γραβάτες και στρωθείτε στη δουλειά ή ξεκουμπιστήτε.

—-Δε θέλω άλλο να φοβάμαι βλέποντας τις ειδήσεις σας.
—-Δε θέλω φωνές στο σπίτι και γκρίνιες επειδή δεν υπάρχουν λεφτά.

Ζάπλουτοι καταχραστές, κλέφτες του δημοσίου χρήματος, διαπλεκόμενοι αλητήριοι, δεν ανέχομαι πια να παρατηρώ αδιάφορα να ασελγείτε πάνω στο δικό μου μέλλον και στο μέλλον των αγέννητων παιδιών μου.

Στη συνείδησή μου είστε ένα όλοι, επειδή επιμένετε στην παραγραφή των δικών σας εγκλημάτων σε βάρος μου.
Έχω φτάσει στο σημείο να κλείνω τα αυτιά μου, να κατεβάζω ρολά για μη βλέπω και να μην ακούω τον άδικο λόγο σας. Ένα λόγο που με θράσος απίστευτο τον υπερασπίζεστε, όπως ο απόλυτα άμεμπτος αδικημένος άνθρωπος μάχεται για την τιμή του.
Δεν δέχομαι, δεν μπορώ να δεχτώ ότι έφυγε το φιλότιμο από τον τόπο μου.
—-Το καταλαβαίνετε;
Αυτό με πονάει και με θυμώνει περισσότερο απ’ όλα.

—-Θέλετε να βγει η Πατρίδα από την κρίση;
—-Εεε;; Θέλετε;;
—-Βάλτε φυλακή τους κλέφτες. Δημεύστε τις περιουσίες που άτιμα αποκτήθηκαν. Θυμώνω που μας περνάτε για ηλίθιους

Εμείς αυτό που θέλουμε είναι:
—-μια καλύτερη πατρίδα
—-θέλουμε δικαιοσύνη
—-θέλουμε παιδεία
—-θέλουμε ασφάλεια
—-θέλουμε μέλλον

—-θέλω να παιζω ελευθερα, με χαρά, γιατί είμαι παιδί

μας το χρωστάτε

Άντε μη ... θυμώσω κι άλλο…!!
www.hamomilaki.gr

ΚΕΧΡΗΣ ΠΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ: "ΖΗΤΗΣΤΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ"


«Η αμάθεια προκαλεί το θράσος, ενώ ο συνετός υπολογισμός τον δισταγμό»
Άρθρο – Απάντηση στην κ. Ευαγγελοπούλου του
Γιάννη Κεχρή
Γενικού Χειρουργού – Εντατικολόγου
Δημοτικού Συμβούλου Παπάγου - Χολαργού

Κυρία. Ευαγγελοπούλου,

       Τα παραπάνω σοφά λόγια του Περικλή ταιριάζουν στην περίπτωση σας. Η απάντηση σας είναι ο ορισμός του θράσους και της άγνοιας. Εμφανιστήκατε για πρώτη φορά στο βουνό μόλις πριν από λίγες μέρες, όταν αναλάβατε την προεδρία του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος.  Όλα τα προηγούμενα χρόνια ήσασταν παντελώς απούσα. Είναι υποκριτικό να με εγκαλείτε, χωρίς να λάβετε υπόψη σας ότι εδώ και 15 χρόνια, από τότε που κατοικώ στον Χολαργό, ο Υμηττός έχει γίνει σχεδόν το δεύτερο σπίτι μου.
       Γνωρίζω κάθε απόμακρη γωνία του βουνού αφού έχω τρέξει ως δρομέας ερασιτέχνης αθλητής, προπονούμενος για τον Μαραθώνιο, εκατοντάδες χιλιόμετρα και στα πιο απομονωμένα μονοπάτια του βουνού. Η αγάπη μου για τον Υμηττό ξεκίνησε ακριβώς από αυτήν την αθλητική ενασχόληση. Αυτή με οδήγησε να γίνω εθελοντής πολύ πριν ασχοληθώ με τα κοινά και αποτέλεσε την αιτία να δραστηριοποιηθώ στην τοπική αυτοδιοίκηση πριν από 4.5 χρόνια. Η προσπάθειά μου για την κατάργηση του Ράλι Ακρόπολις στον Υμηττό και την απομάκρυνση των παράνομων περιφράξεων από την Αγ. Ελεούσα, ήταν  το έναυσμα για την κάθοδό μου στις εκλογές.
       Όσο για τον «ανιδιοτελή εθελοντισμό» που αναφέρετε, σας γνωρίζω  ότι εδώ και πολλά χρόνια, πριν ακόμη ασχοληθώ με τα του Δήμου, παραμένω εθελοντής ιατρός των Δημοτικών Πολυιατρείων Χολαργού.

Ο Κικέρωνας είπε ότι «το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των ανόητων είναι ότι προσέχουν τα σφάλματα των άλλων και δεν βλέπουν τα δικά τους».  Σε αντίθετη περίπτωση θα αντιλαμβανόσασταν ότι οι Χολαργιώτες με τίμησαν με την ψήφο τους ως πρώτο Δημοτικό Σύμβουλο στον Χολαργό ακριβώς γιατί πάλεψα και το πλήρωσα κάποια στιγμή για διαφάνεια, ισοπολιτεία και σταθερούς κανόνες για όλους. Ήμουν και εξακολουθώ να είμαι πολέμιος των πελατειακών σχέσεων με τους πολίτες, του λαϊκισμού  και  της ρουσφετολογίας, κάτι που η νέα Δημοτική Αρχή επιμελώς ενισχύει, επιβαρύνοντας τους Δημότες με σπατάλες. Άραγε με ποια κριτήρια προσλήφθηκαν κάποιοι, ποια τα βιογραφικά τους, ποια η διαδικασία πρόσληψης και γιατί η εργασία κάποιων από τους πέντε ειδικούς συμβούλους του κ. Ξύδη δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί από το υπάρχον προσωπικό του Δήμου;

       Με το άρθρο μου δεν ζήτησα την εύνοια του κ. Ξύδη απέναντι στους εθελοντές της ΕΥΔΑΔΗΧ, του ζητώ όμως να μην τους αδικήσει. Η δήλωση του στο Δημοτικό συμβούλιο ότι οι Εθελοντές της ΕΥΔΑΔΗΧ θα αποκλειστούν από τις έμμισθες θέσεις των διμήνων, επειδή ως εθελοντές δεν πρέπει να πληρώνονται, αποτελεί τακτική τιμωρίας για τον εθελοντισμό. Επιθυμώ να προσληφθούν «διμηνίτες» για την δασοπροστασία με αξιοκρατικά κριτήρια.  Πρωταρχικό κριτήριο πρόσληψης θα πρέπει να είναι η εκπαίδευση στην πυρόσβεση, κάτι που διαθέτουν οι εθελοντές της ΕΥΔΑΔΗΧ.

       Η ικανότητα της ΕΥΔΑΔΗΧ για «άμεση επέμβαση στην φωτιά» προϋποθέτει την επάνδρωση του πληρώματος του υδροφόρου του Δήμου, του πυροσβεστικού του Δήμου και των ραδιοτηλεπικοινωνιών με εκπαιδευμένο προσωπικό, πέντε ατόμων για κάθε δίμηνο, συνολικά 10 για το κρίσιμο τετράμηνο Ιουνίου – Σεπτεμβρίου. Χωρίς να ζητώ από την Δημοτική Αρχή να σπαταλήσει πόρους για ανεξέλεγκτη και αδικαιολόγητη πρόσληψη διμηνιτών, θεωρώ ζωτικής σημασίας για τον Υμηττό να προσληφθούν αυτά τα άτομα. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα αν καταφέρνατε στα 23 «δίμηνα» που θα προσλάβετε φέτος σε σχέση με τα 45 πέρσι, να συμπεριλάβετε και 10 εκπαιδευμένους «διμηνίτες» για τις ευαίσθητες θέσεις που ανέφερα.

       Δεν απαξιώνω την Πυροσβεστική, όπως με κατηγορείτε. Καλό θα ήταν να ενημερωθείτε πρώτα από τους υπεύθυνους της Πυροσβεστικής για την δράση των εθελοντών. Έτσι θα μάθετε ότι την φωτιά την σβήνει αυτός που θα φτάσει πρώτος, ή η Πυροσβεστική ή οι εθελοντές, πάντα με την καθοδήγηση και εποπτεία της Πυροσβεστικής. Πολυάριθμες είναι οι περιπτώσεις πρώτης και σωτήριας προσβολής της φωτιάς από την ΕΥΔΑΔΗΧ, προτού να φτάσει η Πυροσβεστική. Η άγνοιά σας είναι εμφανής όταν ισχυρίζεστε ότι «την φωτιά την σβήνει η Πυροσβεστική και όχι οι εθελοντές». Αυτή η άγνοια γίνεται επικίνδυνη για τον Υμηττό όταν μετουσιώνεται σε πολιτική υποβάθμισης της επιχειρησιακής ικανότητας της ΕΥΔΑΔΗΧ.

       Οι εκφράσεις σας «εθελοντισμός σημαίνει προσφορά χωρίς αντιπαροχή» και «ένας μικρός μισθοφορικός στρατός για τον Υμηττό» είναι απαράδεκτες για τους εθελοντές της ΕΥΔΑΔΗΧ που προσλήφθηκαν από το 2008 με δίμηνες συμβάσεις. Υπονοείτε  δηλαδή ότι οι άνεργοι εθελοντές που προσλήφθηκαν αυτά τα χρόνια ήταν μισθοφόροι! Μάθετε κ. Ευαγγελοπούλου πρώτα ότι  τα συγκεκριμένα άτομα προσφέρουν εθελοντικά για χρόνια τις υπηρεσίες τους απόγευμα και βράδυ, για έξι μήνες ετησίως. Κάποιοι από αυτούς προσλήφθηκαν για ένα μόνο δίμηνο στο σύνολο της εξάμηνης αντιπυρικής περιόδου και τους υπόλοιπους μήνες εργάσθηκαν αφιλοκερδώς.

       Σέβομαι όλους τους εθελοντές από όπου και αν προέρχονται. Από πού άραγε συμπεραίνετε ότι το άρθρο μου «τορπιλίζει την καλή συνεργασία των δύο εθελοντικών ομάδων για το βουνό». Θα ήταν φρόνιμο να σταματήσετε την γκεμπελικού τύπου προσπάθειά σας, να με φέρετε αντιμέτωπο με τους φίλους και συνοδοιπόρους εθελοντές του Παπάγου τους οποίους σέβομαι και τιμώ.

       Ελπίζω να είναι απλά αβλεψία εκ μέρους σας και όχι κάτι άλλο, να ισχυρίζεστε δημοσίως και γραπτώς ότι «με την δημόσια τοποθέτηση μου έχω ήδη κάψει τους άνεργους εθελοντές αντί να τους βοηθήσω».
       Θέλω να πιστεύω ότι στην δημοκρατική πολιτεία που ζούμε, υπάρχουν κανόνες και διαδικασίες και δεν αποφασίζει ο «Δήμαρχος-Αφέντης» με βάση τις δημόσιες τοποθετήσεις κάποιου Δημοτικού Συμβούλου για το αν θα «κάψει» ή θα «βοηθήσει» κάποιους συνδημότες μας.

       Επειδή στο τέλος της «αρθριδίου» σας αφήνετε και πάλι υπονοούμενα «για εγκεκριμένους προϋπολογισμούς και απολογισμούς του νομικού προσώπου», πιστέψτε με «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται». Στη ΕΥΔΑΔΗΧ είμαι περήφανος που συμμετείχα ενεργά ως Γραμματέας και Αντιπρόεδρος. Η ΕΥΔΑΔΗΧ με επικεφαλής τον Αντώνη Πολύδωρα όλα αυτά τα χρόνια και τον Ανδρέα Γκοτσόπουλο τον τελευταίο αποτελεί φάρο Χρηστής Διοίκησης, Εθελοντικής Προσφοράς και Υπερπαραταξιακής και Διαπαραταξιακής σύμπνοιας και συνεργασίας.

       Διαβάζοντας το άρθρο – απάντηση των Εθελοντών φοβάμαι ότι με την άστοχη, επιπόλαια και υβριστική παρέμβασή σας έχετε δημιουργήσει ρήγμα στις σχέσεις Διοίκησης και Εθελοντών.
       Ελπίζω, για το καλό του Υμηττού, να αναγνωρίσετε το λάθος, την αμετροέπειά σας και να ζητήσετε μια μεγάλη Συγγνώμη από τους Εθελοντές.
      


ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΑΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΑΓΙΑΣ ΣΚΕΠΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ



Με μεγάλη προσοχή, παρατηρούμε τις εξελίξεις για τα θέματα που προέκυψαν, σχετικά με την“Aνάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του Ιερού Ναού Αγίας Σκέπης – Αγίου Αλεξάνδρου και της επέκτασής του” καθώς και της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου.

Οι κάτοικοι, ο τοπικός Τύπος, ο Σύνδεσμος Παλαιών Παπαγιωτών (1954-1964), Δημοτικές παρατάξεις προβληματίστηκαν για τις αποφάσεις και ενέργειες του Δήμου ( Παπάγου) και έκαναν νόμιμες ενέργειες (Πολεοδομία – Υπουργείο Πολιτισμού – Αρχιεπισκοπή κλπ) και πέτυχαν την κατάργηση των θέσεων στάθμευσης από τον περιβάλλοντα χώρο της Αγίας Σκέπης-Αγίου Αλέξανδρου, στα χαρτιά, όχι στην πράξη.

Προς το παρόν έγινε αναβολή των διαδικασιών για την επέκταση του Ναού και αναμένεται απόφαση του Δασαρχείου Πεντέλης όσον αφορά τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Για τον περιβάλλοντα χώρο του Αγίου Γεωργίου είναι έργο που θα κριθεί από τους επισκέπτες γιατί οι εργασίες σχεδόν έχουν ολοκληρωθεί. Η παραλαβή του έργου θα πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή, όπως και του έργου της εισόδου της Λ. Κύπρου.

Όλοι που ασχολήθηκαν με τα θέματα της Αγίας Σκέπης Αγ. Αλεξάνδρου διέθεσαν χρόνο, έκαναν δαπάνες, έζησαν ψυχολογικές εντάσεις διαπληκτίστηκαν και ακούγονται μηνύσεις γιατί;

Στο παρελθόν υπήρξαν και άλλα έργα για τα οποία οι κάτοικοι είχαν αντιρρήσεις, προσέφυγαν στα αρμόδια όργανα (Αστυνομία, Πολεοδομία, Εφετείο, Συμβούλιο της Επικρατείας ΣτΕ).
Όπως:
·     Η ανέγερση του προτεινόμενου κτιρίου ‘Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Παπάγου’ στο Ο.Τ. 188ζ επί των οδών Ελ. Βενιζέλου και Εφέσσου στην Κάτω ζώνη Παπάγου σε ακατάλληλο γι’ αυτό το σκοπό οικόπεδο και μάλιστα με αυξημένο Συντελεστή Δόμησης (ΣΔ 1,45 αντί ΣΔ=1,00 που ισχύει σε όλο το Δήμο). Η υπόθεση εκδικάστηκε στις 24/02/10 και αναμένεται σχετική απόφαση του ΣτΕ.

·     Ο αποχαρακτηρισμός τμήματος του ΟΤ356 από Κοινόχρηστο χώρο και τον χαρακτηρισμό του ως χώρο Δημοτικού Βρεφονηπιακού και Παιδικού Σταθμού, επίσης σε ακατάλληλο από άποψη θέσης και επιφάνειας οικόπεδο και γι’ αυτή τη χρήση οι κάτοικοι προσέφυγαν στο ΣτΕ.

·     Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να αγοραστεί τμήμα του ΟΤ 217 επί της οδού Αργυροκάστρου και Πίνδου, χωρίς να έχει προσδιοριστεί η χρήση του.

·     Ο χώρος του Κυλικείου του Δήμου Χολαργού.

·     Τα οικόπεδα των κολυμβητηρίων Παπάγου – Χολαργού κ.λ.π.

Όπως αναφέρεται σε σχετική έκθεση:
Η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του Ιερού Ναού Αγίας Σκέπης, Αγίου Αλεξάνδρου αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού που έχει ο Δήμος Παπάγου με σκοπό ένα δίκτυο πεζοδρομίων και ποδηλατοδρόμων που συνδέουν το σύνολο των πράσινων ανοικτών και ελεύθερων χώρων του προαστίου από τις λεωφόρους Μεσογείων και Κατεχάκη μέχρι τον Υμηττό.
Στα πλαίσια αυτού του ευρύτερου σχεδιασμού εκπονήθηκε ολοκληρωμένη μελέτη.
Στο Πρόγραμμα «Πράσινη Ζώνη, στην πόλη» (Π.Ζ.Π.) σαφώς προβλέπεται να γίνουν έργα με σκοπό τη βελτίωση του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος και την άμβλυνση των λειτουργικών προβλημάτων αυτών των αστικών κέντρων και μέσω καινοτόμων σχετικά μικρής κλίμακας και αποτελεσματικών παρεμβάσεων.

Το θέμα μας δεν είναι να κρίνουμε τις μελέτες, τους προϋπολογισμούς, τις αναθέσεις. Αυτό πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο στον απολογισμό του Δήμου. Οι κάτοικοι όμως δεν ενημερώθηκαν για τα έργα και για τις επεμβάσεις του ανωτέρω έργου που αφορά την περιοχή τους, δεν υπήρξε καμιά διαβούλευση, ανακοίνωση τίποτε σχετικό.
Δεν θα θέλαμε να εμφανιστούν στον Δήμο  Παπάγου-Χολαργού  συμπτώματα ταραχών και καμία πιθανότητα να γίνει… «της Κερατέας».
Με ποιές προτεραιότητες προγραμματίστηκε η  διάστρωση των πεζοδρομίων, μέχρι σήμερα καμία εργασία δεν άρχισε στο εσωτερικό της κάτω ζώνης Παπάγου γιατί;

Είναι βέβαιο ότι και στο μέλλον θα παρουσιαστούν θέματα πολεοδομικά, περιβαλλοντικά,  κυκλοφοριακά, στάθμευσης αυτοκινήτων κλπ. – τόσο στην περιοχή Παπάγου όσο και Χολαργού, που πιθανόν να προκαλέσουν αντιπαραθέσεις, προσφυγές στα αρμόδια όργανα διαπληκτισμούς, μεταξύ κατοίκων ή το Δήμο, προσφυγές στα δικαστήρια κλπ.

Πιστεύουμε ότι:
Η χωροθέτηση λειτουργιών σε ένα Δήμο είναι προϊόν πολεοδομικής μελέτης, ώστε με επιστημονικό τρόπο να καταγράφονται, ταξινομούνται, ιεραρχούνται και να υλοποιούνται οι διάφορες απαραίτητες χρήσεις με παράλληλη αξιολόγηση των επιπτώσεων τους, που δεν πρέπει να τραυματίζουν την περιοχή που καλούνται να υπηρετήσουν, αλλά να λειτουργούν ως υπόδειγμα αντίληψης και νοοτροπίας για τους κατοίκους.

Στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Παπάγου-Χολαργού του 2011 αναφέρονται μεταξύ άλλων ότι δίνεται έμφαση στην ενίσχυση των συμμετοχικών διαδικασιών του πολίτη και των τοπικών φορέων.
 Ο Δήμος θέτει την Κοινωνική Πολιτική σε απόλυτη προτεραιότητα τόσο στο σχεδιασμό όσο και στην υλοποίηση των απαραίτητων προγραμμάτων. Δεν θα κρίνουμε το πρόγραμμα στο οποίο συνεχίζονται σε μεγάλο βαθμό έργα προηγούμενων ετών.

Επισημαίνουμε όμως τα κάτωθι που αναφέρονται σε αυτό.
Συνεχίζεται η σύνταξη τεχνικής έκθεσης για την ακριβή περιγραφή των εκτάσεων ιδιοκτησίας. Δημοτικής κοινότητας Παπάγου. Ξεκινούν οι τοπογραφικές αποτυπώσεις και στις δυο Δημοτικές Κοινότητες.

Στην Δ. Κοινότητα Χολαργού λειτουργεί κτηματολόγιο και στην Δ. Κοινότητα Παπάγου έχουν αρχίσει οι διαδικασίες για σύνταξη του Εθνικού Κτηματολογίου. Τι ξεχάστηκε; Ή μήπως υπάρχουν διεκδικήσεις;

Συνεχίζονται οι υποστηρικτικές μελέτες για την έκδοση της απόφασης καθορισμού υπογείου χώρου στάθμευσης στην Πλατεία Δημοκρατίας.

Συνεχίζεται η μελέτη περιβαλλοντικού προελέγχου για την αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού, καθώς και η σύνταξη μελέτης (ΓΠΣ) εντός των ορίων της Δ. Κοινότητας Παπάγου.

Συνεχίζεται η ανεύρεση χρηματοδότησης για τον υπόγειο σταθμό αυτοκινήτων στην πλατεία Δημοκρατίας, καθώς και η κατασκευή υπογείου χώρου στάθμευσης στο γήπεδο ποδοσφαίρου Παπάγου.
Πως ανατέθηκαν οι μελέτες; Ενημερώθηκαν οι κάτοικοι για τα έργα; Με ποιες διαδικασίες αναζητούνται χρηματοδότες;
Από ότι γνωρίζουμε, για το γήπεδο Παπάγου έχουν προσφύγει κάτοικοι στο Σ.τ.Ε.

Ξεκινά η κατασκευή του συγκροτήματος κολυμβητηρίου στην περιοχή του λόφου Τσακού. Έχει ξεκαθαριστεί το θέμα του οικοπέδου;

Στο πρόγραμμα δεν αναφέρεται τίποτα που να αφορά τις θέσεις και απόψεις του Δημοτικού Συμβουλίου για την περιοχή της Αγίας Ελεούσας στον Υμηττό. Για την μεταφορά του ΚΤΕΟ και την παραχώρηση της έκτασης στο Δήμο για να την αξιοποιήσει. Για την χωροθέτηση των θέσεων στάθμευσης των απορριμματοφόρων αυτοκινήτων των δύο Δήμων.
Μη θίγεις τα κακώς κείμενα.

Η άποψη μας είναι ότι μετά τη συνένωση των δυο Δήμων Παπάγου-Χολαργού πρέπει:
1.  Να ανασκοπιστεί η συνολική πολεοδομική εξέλιξη των δύο Δήμων που υπερβαίνει την 50ετία ύπαρξης και λειτουργίας τους, χρονικό διάστημα αρκετά μεγάλο ώστε να επιτρέψει τη συλλογή στοιχείων και συναγωγή ασφαλών συμπερασμάτων σε συγκεκριμένη επιστημονική μελέτη – προτάσεις θα πρέπει να κάνουν όλες οι παρατάξεις, αφού στο πρόγραμμα τους προβλεπόταν προστασία του περιβάλλοντος βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων κλπ.
Ας το αποδείξουν!
2.  Επί τη βάση των επιστημονικών συμπερασμάτων και των αναγκών του Ενιαίου Δήμου να καταρτιστεί το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) από μηδενική βάση που θα αφορά και τις δύο περιοχές (Παπάγου-Χολαργού).
3.  Η μελέτη να τεθεί σε διαβούλευση. Βέβαια  θα  πονέσει, αλλά τελικά πρέπει να εγκριθεί ώστε να  εκτελούνται τα έργα με ιεράρχηση και πάντα με απόλυτη προστασία του περιβάλλοντος και του πρασίνου. Το Γ.Π.Σ.  θα είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τις  Δημοτικές Αρχές επί σειρά ετών.
4.  Η μελέτη επί τη βάση της οποίας θα εγκριθεί το ΓΠΣ (Παπάγου-Χολαργού) θα αποτελέσει πολύτιμο προηγούμενο για όλα τα άλλα προάστια των Αθηνών και μοναδικό βοήθημα για τη βιώσιμη πολεοδομική ανασυγκρότηση της πρωτεύουσας.

              Φιλικά,
                                        ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΑΠΑΓΟΥ
    

ΑΥΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Καθαριότητα: «Ανίκανοι & Ψεύτες»


Επειδή με μεγάλη μου θλίψη διαπίστωσα πως, η διοίκηση του Δήμου και ειδικά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος δεν μπόρεσαν να δώσουν ακόμη λύση σε ότι αφορά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην Καθαριότητα, είμαι υποχρεωμένος να επανέλθω.
Ποια ήταν η κατάσταση μέχρι 31/12/2010 είναι σε όλους γνωστή, οπότε οι Χολαργιώτες δεν έχουν ανάγκη την άποψη ούτε τη δικιά μου, ούτε κανενός άλλου.
Κάποιοι δηλώνουν ότι, για την απαράδεκτη εικόνα είναι υπεύθυνη η προηγούμενη διοίκηση και οι ίδιοι δεν φταίνε απολύτως σε τίποτε.
Επικαλούνται ότι η προηγούμενη διοίκηση είναι υπεύθυνη διότι, πρώτον τους άφησε χωρίς προσωπικό και δεύτερο δεν εξόφλησε ένα ένταλμα 45.000 ευρώ και από 14/04/2011 τα αυτοκίνητα έμειναν ανασφάλιστα.
·         Όσον αφορά την έλλειψη προσωπικού, κάνω γνωστό ότι πράγματι υπάρχει, όπως σίγουρα υπήρχε και επί δικιάς μας διοίκησης. Το συγκεκριμένο πρόβλημα όμως δημιουργήθηκε από τον Οκτώβριο 2009, με ευθύνη της κυβέρνησης, όταν απαγορεύτηκαν οι προσλήψεις. Και ενώ εμείς το αντιμετωπίσαμε δίνοντας υπερωρίες στο υπάρχον προσωπικό της Καθαριότητας, η σημερινή διοίκηση τις σταμάτησε, με αποτέλεσμα να μην γίνεται αποκομιδή τα Σαββατοκύριακα.
Στη συνέχεια όταν διαπίστωσαν την απαράδεκτη κατάσταση που δημιουργήθηκε, ανακάλεσαν την απόφασή τους και έδωσαν εντολή να επανέλθουν στο προηγούμενο καθεστώς, κόβοντας όμως από τους Εργαζόμενους 10 ευρώ όταν εργάζονταν τις Κυριακές. Δηλαδή έκοψαν από κάθε εργαζόμενο 40 ευρώ μηνιαίως, ήτοι για τους 30 Εργαζόμενους στην αποκομιδή των απορριμμάτων, συνολικά 1.200 ευρώ μηνιαίως. Οι Εργαζόμενοι δεν δέχτηκαν αυτή την περικοπή, με αποτέλεσμα να αντικρίζουμε όλους τους κάδους ξεχειλισμένους από σκουπίδια.
Από την προηγούμενη εβδομάδα όμως συνειδητοποίησαν ότι εξ αιτίας της κόντρας με τους Εργαζόμενους δημιουργήθηκε μεγάλο πρόβλημα, αποφάσισαν να δώσουν τα 10 ευρώ και να αρχίσει να ομαλοποιείται η κατάσταση, ειδικά στην αποκομιδή των απορριμμάτων.
Πρέπει να μας πληροφορήσουν για το πότε είχαν δίκαιο. Όταν σταμάτησαν την αποκομιδή τις Κυριακές; Όταν αποφάσισαν αποκομιδή τις Κυριακές, αλλά με μείον 10 ευρώ ανά εργαζόμενο; Ή μήπως όταν δεσμεύτηκαν ότι θα τους δώσουν τα 10 ευρώ;
Σε ότι αφορά την Ανακύκλωση, ενώ μέχρι 31/12/2010 περισυλλέγαμε 10 τόνους ημερησίως, σήμερα οι μπλε κάδοι είναι συνέχεια ξεχειλισμένοι.  
Οι κάδοι των απορριμμάτων τους τελευταίους πέντε μήνες δεν πλύθηκαν ούτε μια φορά.
Τα δε κλαδιά, ογκώδη αντικείμενα, στρώματα καναπέδες κλπ, ενώ πριν περισυλλέγονταν εντός 48 ωρών, τώρα παραμένουν στα πεζοδρόμια και σαπίζουν πάνω από δύο μήνες. Ας ελπίσουμε, τώρα που ανέβηκε η θερμοκρασία, μην βρεθεί κάποιος ανεγκέφαλος και ρίξει σπίρτο ή αποτσίγαρο στα ξερά χόρτα και τότε πολύ φοβάμαι πως θα λαμπαδιάσει ολόκληρος ο Χολαργός.
Ακόμη όσον αφορά την έλλειψη προσωπικού, πρέπει να απαντήσουν, γιατί εφόσον ο τελικός πίνακας 12 μονίμων διοριστέων από το ΑΣΕΠ ήλθε στο Δήμο στις 28/01/2011, τον έστειλαν για ΦΕΚ στις 06/05/2011;  Για δε τους 32 συμβασιούχους, γιατί ενώ το Δ.Σ. συνεδρίασε στις 03/02/2011 και 08/02/2011 το θέμα το έφεραν στις 23/02/2011 και παραπέμφθηκε στην τριμελή εξ Υπουργών Επιτροπή, κάτι που δεν προβλέπονταν πριν, με αποτέλεσμα να μην έχει έλθει ακόμη η έγκριση.
Μήπως και για τις δύο παραπάνω περιπτώσεις φταίει η προηγούμενη διοίκηση;
·         Όσον για το ένταλμα των 45.000 ευρώ για τα ασφάλιστρα, κάνω γνωστό ότι, πράγματι η προηγούμενη διοίκηση το άφησε σε εκκρεμότητα διότι προτίμησε να εξοφλήσει τις υπερωρίες και τα νυκτερινά των εργαζομένων του Νοεμβρίου.
Επειδή όμως οι διοικήσεις έχουν συνέχεια ρωτάω, γιατί η σημερινή διοίκηση δεν εξόφλησε το συγκεκριμένο ένταλμα από 02/01/2011 – 31/03/2011 όπως είχε δικαίωμα και υποχρέωση, σύμφωνα με το άρθρο 267 του ν.3452/2010 «Καλλικράτης», αλλά και την υπ΄αριθμ. 45/28-12-2010 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, όταν μάλιστα είχαν δηλώσει στο Δ.Σ. ότι είχαν στο ταμείο 3.000.000 ευρώ; Γιατί δεν λένε την αλήθεια πως, αποτέλεσμα αυτής της καθοριστικής παράλειψης ήταν να καταγγελθεί από την Ασφαλιστική Εταιρεία η σύμβαση στις 14/4/2011, μολονότι τους είχε γίνει προειδοποίηση από 14/3/2011; Επίσης ρωτάω γιατί μέχρι σήμερα 26/05/2011 δεν έχουν εξοφλήσει το συγκεκριμένο ένταλμα;
Καλά θα κάνουν να μην προσπαθούν να δικαιολογηθούν για τις δικές τους ευθύνες που προέρχονται από άγνοια ή  ανικανότητα λέγοντας ψέματα, ή λέγοντας τη μισή αλήθεια.
Ακόμη θα τους ρωτήσω γιατί, ενώ ενοποίησαν όλες τις υπηρεσίες των δύο πρώην Δήμων, εξαίρεσαν τις αντίστοιχες της Καθαριότητας;
Προσωπικά εάν με είχαν καλέσει, όπως επανειλημμένα έχω προσφερθεί, με τις γνώσεις και την εμπειρία που διαθέτω, θα τους είχα υποδείξει λύσεις και σίγουρα ο Χολαργός μέσα σε επτά ημέρες θα ήταν, όπως μέχρι 31/12/2010, καθαρός.
Γι΄ άλλη μια φορά θα ζητήσω, από το Δήμαρχο και Αρμόδιο Αντιδήμαρχο να συνεργαστούν με τους Εργαζόμενους. Αν το πράξουν τους διαβεβαιώνω  ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί θεαματικά, ειδικά όσον αφορά την Καθαριότητα.
Τέλος αν δεν το γνωρίζει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος τον πληροφορώ πως, η Υπηρεσία Καθαριότητας είναι ανταποδοτική. Αυτό σημαίνει ότι, όλες τις σχετικές δαπάνες τις επιβαρύνονται οι Δημότες με τα δημοτικά τέλη που καταβάλουν. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι είναι υποχρέωση της διοίκησης να μαζεύει καθημερινά τα σκουπίδια και δεν κάνει την παραμικρή χάρη στους Δημότες. 
                                                                                Θανάσης Αυγουρόπουλος
                                                                                   Δημοτικός Σύμβουλος              
              

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΠΑΠΑΓΟΥ, Β.ΜΠΛΑΔΕΝΗ ΚΑΙ Β. ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ


Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΠΑΠΑΓΟΥ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ
                               




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

          Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Θεσσαλών Παπάγου και Βορείων Προαστίων, προσκαλούν τα  μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, στις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στις 29 Μαΐου 2011 ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Παπάγου (Ελ. Βενιζέλου 1) και αφορούν:

Αναγνώριση της   προσφοράς   των   συμπατριωτών   μας  Δημάρχου  και  
                       Κοινοτάρχη κ.κ. Βασ. Μπλαδένη και Βασ.  Παπαευθυμίου.

Παρουσίαση βιβλίου  της  συμπατριώτισσας   συγγραφέως κ. Στ. Πετρίκη
                      με τίτλο «Μουσικά Ακούσματα από τη Δρυμαία Φθιώτιδας»

Διεξαγωγή    ετήσιας Γενικής Συνέλευσης και εκλογές  για το 2011.

Θα είναι χαρά μας να έλθετε.


                                                                              Παπάγου, 22 Μαΐου 2011


                     Ο                                                                        Η
    Πρόεδρος                                                     Γεν. Γραμματέας


Κώστας - Πολυχρόνης Τίγκας                              Μαρία Επιτήδειου

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΩΜΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ! ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΡΕ!


Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ: ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ !

ΣΤΗΝ Ε.ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΚΟΙΝΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ! Εκβιασμός για συναίνεση αν θέλουμε τη συνέχιση της  χρηματοδότησης

Την υποστήριξη της ΝΔ στο πρόγραμμα για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος θέτει ως όρο ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γιαν Κέες ντε Γιάγκερ για να συνεχίσει η χώρα του τη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα.  Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Financial Times Deutschland, ο Ολλανδός υπουργός απαιτεί να εγγυηθεί και η Ν.Δ. τη στήριξη του πακέτου διάσωσης, λέγοντας ότι «διαφορετικά, δεν θα δοθούν χρήματα από την Ολλανδία».

Αυτοί είναι οι σύγχρονοι τοκογλκύφοι του οικονομικού εγκλήματος που συντελείται στην Ελλάδα! Λες και ετοίμαζε από καιρό αυτό το έγκλημα η Ε.Ε.! 
Εμείς το είπαμε και το ξανα λέμε: Η Ρωσία είναι η μεγάλη ευκαιρία για τη σωτηρία της Ελλάδος!

KΑΤΣΕΛΗ-ΝΤΑΛΑΡΑ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΤΥΧΟΥ EMAD

Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΓΙΚΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑ,  ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΧΩΝΙΑΣΜΕΝΗ  ΕΠΙ   4 ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ Η  ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ!

Επιβεβαιώνεται με τον πιο δραματικό τρόπο το ρεπορτάζ που παρουσιάσαμε στις 18 Φεβρουαρίου 2011 και αφορούσε στις εγκληματικές ευθύνες των Υπουργών Εργασίας Κατσέλη -Νταλάρα στο εργατικό ατύχημα τις 19ης Δεκεμβρίου 2010 κατά το οποίο έχασε την ζωή του ο Αιγύπτιος Emad Aziz πατέρας τεσσάρων παιδιών!!!
Σήμερα, 5 μήνες μετά, η δικογραφία της υπόθεσης  βρίσκεται καθηλωμένη στην Εισαγγελεία Πρωτοδικών, χωρίς να έχει περάσει μέσα στα κομπιούτερς, με αποτέλεσμα η δικηγόρος της οικογένειας να μην έχει καμμία δυνατότητα να πάρει την δικογραφία και να δει το πόρισμα της Αστυνομίας, γιατί δεν υπάρχει καμία πρόσβαση στο σύστημα!!!
Αν και η Αστυνομία έχει διαβιβάσει την σχετική δικογραφία στην Εισαγγελεία από τις 25 Ιανουαρίου, αυτή έχει κλειστεί σε κάποιο συρτάρι,προφανώς με άνωθεν εντολή, με συνέπεια η υπόθεση να βαίνει σταθερά προς κουκούλωμα!
Η οικογένεια του Emad βρίσκεται σε απόγνωση και απευθύνεται προς την ιστοσελίδα μας αλλά είναι βε΄βαιον ότι θα στραφεί και προς τα κανάλια για να αποκαλύψει την κοροϊδία που υφίσταται προσωπικά από τις υπουργούς Κατσέλη και Νταλάρα! 
Ιδού λοιπόν πώς επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ μας, που από τις 18 Φεβρουαρίου γράφαμε για το θέμα:
"Πού λόγος για τις κυρίες Κατσέλη-Νταλάρα!  Γι’ αυτές, ο Emad Aziz είναι σαν να μην υπήρξε ποτέ. Και το ίδιο επιχειρούν να κάνουν τώρα, κουκουλώνοντας ένα εργατικό ατύχημα για το οποίο οι ίδιες φέρουν προσωπική ευθύνη. Διαχειρίζονται τις τύχες του αρμόδιου για τις εργασιακές σχέσεις Υπουργείου, του Υπουργείου που οφείλει να μεριμνεί για την ασφάλιση των εργαζομένων. Οι κυρίες Κατσέλη-Νταλάρα ενώ οφείλουν να τηρούν τον νόμο, σύναψαν σύμβαση-μαϊμού με εταιρεία η οποία απασχολούσε ανασφάλιστους υπαλλήλους!!!
Αντί να παραιτηθούν από την θέση τους, σφυρίζουν αδιάφορα, επιχειρώντας ταυτόχρονα να μεταφέρουν τις εγκληματικές τους ευθύνες στις πλάτες άλλων!!! ΝΤΡΟΠΗ!"

ΔΑΜΑΝΑΚΗ: "ΕΔΩ ΤΟΚΟΓΛΥΦΕΙΟ, ΕΔΩ ΤΟΚΟΓΛΥΦΕΙΟ"!

                                     


Μαρία Δαμανάκη: Η εκπρόσωπος της γενιάς του Πολυτεχνείου, της επαναστατημένης νεολαίας  του 1973 που έγινε ευρύτερα γνωστή  μέσα από τον παράνομο ραδιοφωνικό σταθμό των φοιτητών, των ελεύθερων αγωνιζόμενων Ελλήνων και  τη χαρακτηριστική φωνή της που έλεγε και ξαναέλεγε: "Εδώ Πολυτεχνείο, εδώ Πολυτεχνείο".
Σήμερα, η Μαρία Δαμανάκη, εκπρόσωπος της πολιτικής μούργας και δυσωδίας που αναδύει το πολιτικό σύστημα, φωνάζει "Εδώ τοκογλυφείο, εδώ τοκογλυφείο"!!!

Η απόλυτη ξεφτίλα μιας γυναίκας που τοποθετήθηκε από την κυβέρνηση του Γ.Α.Π.  για να προασπίζει τα συμφέροντα της Ελλάδος αλλά που υπηρετεί με τον ιδανικότερο τρόπο τα τους διεθνείς κερδοσκόπους!
«Το σενάριο αποµάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ βρίσκεται πλέον στο τραπέζι, καθώς και η µεθόδευσή του» είπε και έθεσε το δίλημμα: «ή θυσίες, ή επιστροφή στη δραχμή».
Δηλ. η κ. Δαμανάκη, εκβίασε τον ελληνικό λαό με το  "ή κατεβάζετε τα βρακιά σας στους κερδοσκόπους ή καταστρεφόμαστε με τη δραχμή"!
Τέτοιους εκβιασμούς κάνανε οι χουντικοί και οι γκεσταπίτες!
Αντί να ενώσει τη φωνή της με τους  Έλληνες που αντιστέκονται και επαναστατούν όπως και το '73,  συντάχθηκε με τους  εκπροσώπους  της παγκόσμιας οικονομικής χούντας!

ΣΥΛΛΗΨΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΕ 1,5 ΚΙΛΟ ΧΑΣΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!



Το φωνάζουμε παντού: Οι λαθρομετανάστες που κατακτούν την στάση ΜΕΤΡΟ Χολαργού, δεν κάνουν μόνον παρεμπόριο. Κάποιοι από αυτούς το χρησιμοποιούν ως προπέτασμα προκειμένου να επιδοθούν σε άλλες, εγκληματικού χαρακτήρα πράξεις.
Η ομάδα ΔΙΑΣ Χολαργού προχθές Τρίτη 24 Μαϊου, συνέλαβε δυο άτομα Αλβανικής καταγωγής και μετά από έλεγχο, στο ένα από αυτά βρέθηκε ποσότητα χασίς βάρους 1,5 κιλού!
Μεγάλη η επιτυχία των αστυνομικών οργάνων.
Στη συνεχή προσπάθεια για την πάταξη της διογκούμενης λαθρομετανάστευσης, ο διοικητής στο τμήμα Ασφάλειας Χολαργού κ. Κούτρας αναλαμβάνει πρωτοβουλία και τα αστυνομικά όργανα θα εκδιώκουν τους παρεμπόρους λαθρομετάστες από την Λ. Μεσογείων.
Εάν υπάρξει συνεχής συνεργασία ανάμεσα στον δήμο Παπάγου-Χολαργού και στην τοπική Αστυνομία, τότε το πρόβλημα θα λυθεί. 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


Το    Κοινωνικό  και   Πνευματικό   Κέντρο   Χολαργού   «ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΖΟΥΡΟΥΔΗ»,
ο Περιβαλλοντικός, Οικολογικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Παπάγου  «Ο ΥΜΗΤΤΟΣ»
και  ο  Σύλλογος  Χολαργιωτών  για  τον  Πολιτισμό   
και  το  Περιβάλλον
  σας προσκαλούν
στις  6  Ιουνίου  2011  ημέρα  Δευτέρα  και  ώρα 19:00,  Πολυμνίας  44  Χολαργός,
       στην εκδήλωση που συνδιοργανώνουν στα πλαίσια
        τ η ς   Π Α Γ Κ Ο Σ Μ Ι Α Σ   Η Μ Ε Ρ Α Σ    
Π Ε Ρ Ι Β Α Λ Λ Ο Ν Τ Ο Σ.