Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!



Η κοινωνία βράζει από οργή και αγανάκτηση εδώ και ένδεκα μήνες. Από τότε που ο Παπανδρέου αποφάσισε να βάλει την χώρα στη μέγγενη του ΔΝΤ. Από τότε που συνεθλίβησαν οι μισθοί, οι συντάξεις και τα επιδόματα. Από τότε που η Κυβέρνηση καταλύοντας κάθε έννοια του Συντάγματος, ψήφισε υπακοή της Ελλάδος στο Μνημόνιο, το οποίο εκτός των άλλων υποθήκευε ακόμη και την Ακρόπολη.
Η κοινωνία σχηματίζει μέτωπο κατά των απαράδεκτων και αυθαίρετων αυξήσεων (από 40%-50%) στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Όταν μάλιστα βγαίνει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός από την Βουλή και ονομάζει παραβάτες τους πολίτες που δεν πληρώνουν (γιατί δεν έχουν) τα διόδια ή τα εισιτήρια των λεωφορείων και με μοχλό την Δικαιοσύνη θα τους συλλαμβάνει και θα τους οδηγεί στην φυλακή, τότε οσονούπω η λάβα της οργής θα σκεπάσει τα πάντα.
Ο Παπανδρέου ενεργεί ως δικτάτορας και όχι ως Πρωθυπουργός μιας Δημοκρατικής χώρας, πόσο μάλλον της χώρας που γέννησε την Δημοκρατία.

Η Κυβέρνηση Παπανδρέου, αποστασιοποιημένη από τα προβλήματα του καθημερινού πολίτη, οδηγεί την χώρα στην απόλυτη καταστροφή και στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας της. Η τρόϊκα το δήλωσε καθαρά κατά την τελευταία της επίσκεψη στην Αθήνα: «Υποθηκεύστε τους κρατικούς σας πόρους και την δημόσια περιουσία σας».Μπήκε κατευθείαν στο ψητό η τρόϊκα αφού είδε ότι ο Παπαδρέου τηρεί ως πειθήνιο σκυλάκι ό,τι της ζητήσει.
Και όπως υπέγραψε το Μνημόνιο εν μία νυκτί, όπως τα νομοσχέδια υπογράφονται από τον Παπακωνσταντίνου και απλά έρχονται προς κύρωση στην Βουλή, έτσι υπολογίζουν ότι η Κυβέρνηση Παπανδρέου θα υποθηκεύσει τους κρατικούς πόρους και την δημόσια περιουσία της!
Όμως ο Έλληνας δεν θα αντέξει άλλη ταπείνωση. Αρκετά τον ξεφτίλησε μέχρι τώρα αυτή η Κυβέρνηση των αρνησιπάτριδων και υποτακτικών στα κελεύσματα των χαρτογιακάδων της τρόϊκας.
Η οργή ολοένα και φουντώνει. Οι πορείες αντίστασης κατά των φασιστικών μέτρων της Κυβέρνησης συνεχώς γιγαντώνονται.  Πυκνώνει τις τάξεις τους και το μέτωπο των πολιτών κατά της πληρωμής των διοδίων.
Το καζάνι αναμένεται να σκάσει και να κάψει όλους αυτούς που σχεδίασαν την υποδούλωση της χώρας στους διεθνείς κερδοσκόπους και τοκογλύφους.
Ο Παπανδρέου θα έχε την τύχη του Μουμπάρακ, που γκρεμίστηκε από την εξουσία λόγω του λαϊκού ξεσηκωμού. Ο Αιγύπτιος βέβαια ήταν ένας δικτάτορας. Ο Παπανδρέου αποφασίζει δικτατορικά τον θάνατο της Ελλάδος και του Έλληνα με δημοκρατικό προσωπείο.  
    

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΞΥΔΗ ΣΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ!


Με επιστολή του προς το Ελεγκτικό Συνέδριο (δικαστικό τμήμα του Υπουργείου Δικαιοσύνης που ασκεί οικονομικούς έλεγχους στο δημόσιο) ο δήμαρχος κ. Βασίλης Ξύσης ζήτησε και προκάλεσε Γενικευμένο Οικονομικό Ελεγχο.  Σύμφωνα με το νόμο, σε όποιους δήμους δεν έχει δημοσιευτεί ισολογισμός, υπάρχει η δυνατότητα να διενεργηθεί γενικευμένος οικονομικός έλεγχος. Ο δήμαρχος ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο ότι έλαβε θετική απαντητική επιστολή από το Ελεγκτικό Συνέδριο και κάλεσε και τον τύπο σε ειδική ενημέρωση πλαισιωμένος από τον Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ηλία Αποστολόπουλο και τον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής Αντιδήμαρχο κ.Τσοχαλή. όπου σημείωσε ότι προκάλεσε τον έλεγχο για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση των ελλειμμάτων και των φημολογιών. Ο κ. Ξύδης τόνισε ότι το ίδιο ακριβώς είχε κάνει και όταν αναλάβει τον Δήμο Παπάγου το 1996 και όπως αποδείχτηκε δικαίως διότι η διαδικασία είναι και εκπαιδευτική καθώς και οι εργαζόμενοι και η διοίκηση μαθαίνουν πως πρέπει να γίνεται σωστά η δημόσια οικονομική διαχείριση.
πηγή myxolargos.gr

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΕΤΣΙ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ!


ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΑΠΟΥΝΤΖΟΓΛΟΥ: (πρώην Πρόεδρος του ΟΕΕΚ, κατηγορούμενος για κακουργήματα) ΕΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ PROTON BANK
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΝΙΩΤΑΚΗΣ: (Ο επίτροπος του Ε.Σ. που θεωρούσε ως νόμιμα τα εντάλματα του ΟΕΕΚ που ρήμαξαν από τον δημόσιο κορβανά 6.000.000 €) ΕΓΙΝΕ ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ Ε.Σ. & Δ/ΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε.
Αυτή είναι η Ελλάδα της λαμογιάς που επιβραβεύει όσους συμμετέχουν σε απάτη σε βάρος του Δημοσίου. Δείτε χαρακτηριστικά δύο ονόματα που πρωταγωνίστησαν στο σκάνδαλο του ΟΕΕΚ και στην καταλήστευση 6.000.000 € από τα δημόσια ταμεία!!!
 Ο Γεράσιμος Σπουντζόγλου, ο -τότε- Πρόεδρος του ΟΕΕΚ που υπέγραφε τα εντάλματα της απάτης, και ο οποίος κατηγορείται για σειρά κακουργηματικών πράξεων και στον οποίο απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα, σήμερα συμμετέχει ως μέλος του Δ.Σ. της PROTON BANK.
Το ηθικό ζήτημα για την τράπεζα παραμένει τεράστιο: Πώς είναι δυνατόν να έχει στο συμβούλιό της έναν κατηγορούμενο για κακουργήματα στον οποίο έχει απαγορευτεί η έξοδος από την χώρα; Τι λέει ο νέος Πρόεδρος της Τράπεζας κ. Ντάνιελ Σπέκχαρντ, ο οποίος διετέλεσε και πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα; Είναι δυνατόν μία χώρα που διακηρύσσει τη διαφάνεια να έχει στο Δ.Σ. της Τράπεζας,  έναν υπόδικο για κακουργήματα; 
Ο Γιώργος Χανιωτάκης, ο Επίτροπος του Ελεγκτικού που θεωρούσε ως νόμιμα τα εντάλματα της απάτης του ΟΕΕΚ, μετά τα ..ανδραγαθήματά του προβιβάστηκε σε   ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ Ε.Σ. αργότερα μετά την συνταξιοδότηση του, ο κ. Χανιωτάκης, διορίστηκε από την Κυβέρνηση Καραμανλή στην θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε., το όνομα της οποίας αποτελεί πλέον συνώνυμο της παρανομίας για τις προσλήψεις στο Δημόσιο.
Σήμερα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο περιβόητος κ. Χανιωτάκης θέλει να μεταλαμπαδεύσει την πολύτιμη εμπειρία και να κληρονομήσει την θέση του στο Ελεγκτικό Συνέδριο, στον νεότερο Χανιωτάκη.
Για την ίδια θέση όμως, ενδιαφέρονται και άλλοι υποψήφιοι και πρέπει να σταματήσει η πίεση που ασκεί σε μέλη του Συμβουλίου που αποφασίζει. Ας έχουν το Δείτε τι έγραφε η press-bank.gr (12/3/2009) για τον Γιώργο Χανιωτάκη, που είχε βάλει και την γυναίκα του και τον ίδιο του τον εαυτό να μασάνε λεφτά από το δημόσιο ταμείο!
Ακόμη και η Camora θα ζήλευε τέτοιες μεθόδους συγκάλυψης απάτης. Κι όμως, συμβαίνει στο Ελεγκτικό Συνέδριο, στον θεματοφύλακα της νομιμότητας των Δημόσιων Οργανισμών (!!!)
Ο Αλ Μούνια μπορεί να δίνει ντιρεκτίβες για την σωτηρία της Οικονομίας της Ελλάδος, ζητώντας νέα σκληρά οικονομικά μέτρα σε βάρος των πολιτών, όμως ας μην αναρωτιόμαστε πώς και γιατί τα Δημόσια Ταμεία έφτασαν στο χείλος του γκρεμού. Ένας λόγος, είναι ότι μερικοί …καρεκλοκένταυροι ρήμαξαν με απάτες τον δημόσιο κορβανά κι αντί να οδηγηθούν άμεσα στην Δικαιοσύνη, προβιβάστηκαν σε ανώτερες θέσεις! 
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Γιώργου Χανιωτάκη, πρώην Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αρμόδιου να ελέγχει τις δαπάνες του ΟΕΕΚ (Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης), ο οποίος και ευθύνεται για την  λεηλασία 6.000.000 € από τα ταμεία του δημοσίου και το μοίρασμα των χρημάτων αυτών σε ημετέρους. (1997-2002).
Ο άνθρωπος αυτός, αντί να καθίσει αμέσως στο σκαμνί και να λογοδοτήσει για την μεγάλη αυτή απάτη, αναβαθμίστηκε από την υπηρεσία του και σήμερα ευρίσκεται στην κορυφή του Ελεγκτικού Συνεδρίου ως εποπτεύων όλων των Επιτρόπων της Ελλάδος!!!
Η press-bank.gr η οποία προ μηνών έβγαλε στον αέρα την δημοσιογραφική αυτή βόμβα, επανέρχεται σήμερα με νέα στοιχεία-φωτιά, δεδομένου ότι εξελίσσεται μία αγωνιώδης προσπάθεια μέσα στους κόλπους του Ελεγκτικού συνεδρίου, με ΕΔΕ-σικέ που έχει προφανή σκοπό να βγάλει «λάδι» τον  αρχιτέκτονα της απάτης Γιώργο Χανιωτάκη, από τα χέρια του οποίου πέρασαν όλα τα βρώμικα-παράνομα χρηματικά εντάλματα κι έγινε η λεηλασία των 6.000.000 €!

Ο ΧΑΝΙΩΤΑΚΗΣ ΕΒΑΖΕ ΤΗΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ ΝΑ ΡΟΚΑΝΙΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ
Ο αρχιτέκτονας της απάτης, για τον οποίο ο Οικονομικός Επιθεωρητής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους κ. Γιώργος Μπούτος, έχει κινήσει διαδικασίες εναντίον του, με έναν ολόκληρο φάκελο για τα κακουργηματικού τύπου αδικήματα που έχει διαπράξει, αποκαλύπτεται σήμερα –με τα νέα μας στοιχεία- ότι έβαζε την ήδη διορισμένη στο δημόσιο σύζυγό του, να αρμέγει προσέτι τα δημόσια ταμεία και να εισπράττει παρανόμως χρήματα  από αυτά.
Πρόκειται για την Δήμητρα Τσατμαλή, καθηγήτρια φιλολογίας, η οποία αν και διορισμένη στο δημόσιο, ο αρμόδιος τότε Επίτροπος του ΟΕΕΚ  και σύζυγός της Γιώργος Χανιωτάκης, είχε τοποθετηθεί στο ΙΕΚ Νικαίας να διδάσκει άσχετα με τον τομέα της μαθήματα!!!
Πώς γινόταν αυτό το εξωφρενικό; Άμα έχεις σύζυγο σε θέση «κλειδί» και ζεις στην Ελλάδα, όλα γίνονται:
Διαβάστε και φρίξτε: Η σύζυγος Χανιωτάκη, για 4 μήνες, από τον Οκτώβριο του 1999 έως και τον Ιανουάριο του 2000 τσέπωσε παρανόμως 611.623 δρχ. Η βεβαίωση αποδοχών της κ. Τσατμαλή, περιλαμβάνει 840.000 δρχ. κάτι που σημαίνει ότι η φιλόλογος έβγαλε κι άλλα παράνομα λεφτά από το ΙΕΚ Νικαίας.
Τι δίδασκε η φιλόλογος;
Για 20 ώρες εβδομαδιαίως η σύζυγος Χανιωτάκη, η φιλόλογος δίδασκε: «Πρακτική άσκηση σε νοσοκομείο» στην ειδικότητα «Νοσηλευτική Τραυματιολογία» (!!!). Το πώς μία φιλόλογος, διορισμένη στο δημόσιο, ταυτόχρονα δίδασκε και νοσηλευτική τραυματιολογία, αυτό μόνο ο Χανιωτάκης, που υπέγραφε ως νόμιμα τα εντάλματα πληρωμής της γυναίκας του, μπορεί να εξηγήσει!
Όμως η φιλόλογος μέσα στην εβδομάδα, στα ΙΕΚ Νίκαιας, δίδασκε και …. Ορθοπεδική και Αναισθησιολογία και Νοσηλευτική Χειρουργική και Αναπνευστική Φυσιοθεραπεία!!!

Και βεβαίως όλα αυτά δεν συνέβαιναν μόνον με την σύζυγο του Χανιωτάκη, ο οποίος όπως είπαμε, σήμερα αναβαθμίστηκε σε γενικό συντονιστή όλων των Επιτρόπων της Ελλάδος ( φανταστείτε τι θα γίνεται σε όλη την Ελλάδα, με τέτοιους ελέγχους που ασκεί ο κ. Χανιωτάκης). Αυτό συνέβαινε καθ’ όλη την επίμαχη περίοδο 1997-2002 σε όλους τους ημέτερους του Χανιωτάκη, με συνέπεια να …εξαφανιστούν από τα δημόσια ταμεία 6.000.000 €!!!

ΚΟΠΤΟΡΑΠΤΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΓΑΖΩΤΡΙΕΣ ΠΑΡΕΔΙΔΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ…ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ!!!
Στο σκάνδαλο του Ελεγκτικού Συνεδρίου με τον ΟΕΕΚ συμμετείχαν  άσχετοι αλλά ημέτεροι, που ροκάνιζαν τα δημόσια ταμεία, εμφανιζόμενοι να παραδίδουν μαθήματα, για τα οποία δεν είχαν την παραμικρή ιδέα!!!
Και ταυτόχρονα αποκλείονταν άτομα που διέθεταν τα ανάλογα προσόντα.
Μία τέτοια περίπτωση ήταν αυτή της κ. Αικατερίνης Παπαγκίκα, Οδοντιάτρου και Οδοντοτεχνίτου, η οποία και αποκλείστηκε για να προωθηθούν γαζώτριες και κοπτοραπτούδες στην θέση της!
Η αποκλεισθείσα, προσέφυγε με ένστασή της στον ΟΕΕΚ, εκφράζοντας την διαμαρτυρία της για τον αποκλεισμό της, αν και διέθετε και με το παραπάνω, τα ανάλογα προσόντα να διδάξει Οδοντιατρική. Άλλωστε ήταν έμπειρη και με 9ετή επαγγελματική υπηρεσία οδοντίατρος. Ο λόγος που επικαλέστηκαν για να αποκλείσουν την κ. Παπαγκίκα ήταν η «δυσφορία κάποιων καταρτιζομένων», κριτήριο που δεν προβλέπεται από τον κανονισμό πρόσληψης εκπαιδευτικού προσωπικού του ΟΕΕΚ!

ΕΠΑΙΡΝΕ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ Ο ΧΑΝΙΩΤΑΚΗΣ!
Δεν του έφτανε του Χανιωτάκη που ήταν Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου την επίμαχη περίοδο, είχε βάλει τον εαυτό του και σε μία Επιτροπή του ΟΕΕΚ, από την οποία απομυζούσε ετησίως 450.000 δρχ!!! Ήταν η λεγόμενη «Επιτροπή σύνταξης κατάρτισης οδηγιών», τρέχα γύρευε δηλαδή!



Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΤΟΥ ΣΚΑΪ "1821"! ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ! ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΜΠΟΫΚΟΤΑΡΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ!

Με επιστολή που απέστειλε προς την διεύθυνση του ΣΚΑΪ η "Φιλική Εταιρεία 2010" απαιτεί την διακοπή της απαράδεκτης, ανιστόρητης και ανθελληνικής σειράς, σε διαφορετική περίπτωση απειλεί με μποϋκοτάζ των Ελλήνων πολιτών προς τα προϊόντα της Εθνικής Τράπεζας, η οποία χορήγησε 1.000.000 € για την δημιουργία της σειράς "1821".
Ιδού ποιο είναι το περιεχόμενο της επιστολής:

ΠΡΟΣ  ΣΚΑΙ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ   ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΑΕΕ
ΟΜΙΛΟΥ  κ.  ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ

ΑΓΑΠΗΤΟΙ  ΚΥΡΙΟΙ,

Eίμαστε  βέβαιοι ότι  γνωρίζετε την  συνεχώς  ογκούμενη  αρνητική  διάθεση - μέχρις  αγανακτήσεως και  θυμού - των  τηλεθατών  σας και  των  Ελλήνων  Πολιτών  γενικά,  γιά  την  σειρά  1821 η  οποία  έχει  υπερβεί  τα  όρια  του  οφειλόμενου  σεβασμού  προς  το  Ελληνικό  Εθνος  και τους Ελευθερωτές  του  με  θυσία  της  Ζωής  τους  και  θεωρούν  ότι ο  όμιλος  Αλαφούζου προσπαθεῖ, πολύ συνειδητὰ καὶ  μεθοδευμένα, νὰ μάς αλλάξει  συνείδηση, μνήμη καὶ ταυτότητα !  Δηλαδή  νὰ μάς αφελληνίσει χρησιμοποιώντας όλα του τα μέσα, τηλεόραση,  ραδιόφωνο, ἐφημερίδες (Καθημερινή) καὶ διάφορες εκδόσεις, αλλοιώνοντας  καὶ παρουσιάζοντας τάχα μὲ «νέες πιὸ προοδευτικὲς οπτικὲς» τα γεγονότα,  θεωρώντας  μας προφανώς ότι  γίναμε ξαφνικὰ όλοι οι Ελληνες, οἱ  κατέχοντες την  ιστορία  μας, κάφροι, ρατσιστὲς (κατσαρίδες γιὰ κάποιους αγαπημένους τοῦ ομίλου), ελληναράδες, εθνικιστὲς, φασίστες, ανεγκέφαλοι… Καὶ πολλὰ  άλλα χαριτωμένα καὶ …ανιστόρητα !
Δέν  θέλομε ούτε  κατά  φαντασίαν να υποψιαστούμε τους  λόγους  που  διαλέξατε αυτή  την  συγκυρία, που  η  Πατρίδα  μας  βάλλεται  σχεδόν  πανταχόθεν,  να  προβείτε στην  αντεθνική  αυτή  ενέργεια,  που κανένα νέο  ιστορικά τεκμηριωμένο στοιχείο ΔΕΝ  ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ,  γι  αυτό  και  απαιτούμε χωρις  καθυστέρηση: 
1.   Να  διακόψετε άμεσα την  εκπομπή  και  να  αποσύρετε  όλα  τα  σχετικά  βιβλία, περιοδικά  και  οπτικοακουστικά  μέσα  που  έχετε  κυκλοφορήσει.
2.   Να  ζητήσετε  ΣΥΓΓΝΩΜΗ  απ'  τους  Ελληνες,  τηλεθεατές  σας  και  μή, για  το  ατυχέστατο  εγχείρημα,  όπως  με  χωριστό  μήνυμα  ζητούμε  ωσαύτως από  την  (αντΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ  να κανει  το ίδιο, γιατί αρνούμαστε να  ενισχύσομε  μὲ τὸ δικὸ μας χρήμα  καὶ τον  δικὸ  μας  κόπο, τή  δικὴ σας προσπάθεια απαξίωσης  και  ευτελισμού  της  Πατρίδας μας. 
3.   Όμοια  και  οι  συνεργάτες σας  που  συμμετείχαν  στην  σύνταξη  και  δημιουργία  της  απαράδεκτης σειράς,  να  ζητήσουν  χωρίς  χρονοτριβή  ΣΥΓΓΝΩΜΗ  από  τον  Ελληνικό  Λαό,  που  παρασυρθείς από  την  διαφήμισή  της,  υπέστη  βάναυσα  την  αναγκαστική  παρακολούθησή  της.  
Σε  περίπτωση  που  αδιαφορήσετε  στην  πραγματοποίηση  των  ανωτέρω,  μας  αναγκάζετε  με  λύπη μας,  να  ζητήσομε  απ'  τους  ΠΟΛΙΤΕΣ  να  πάψουν να  αγοράζουν και  να  χρησιμοποιούν  προϊόντα του  ομίλου σας και να  αποσύρουν λογαριασμούς  και  καταθέσεις  από  την  (αντΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.  
Περιμένοντας  την  ανακοίνωση  της  θετικής  απάντησής σας,  

Ευχαριστούμε
ΦΙΛΙΚΗ  ΕΤΑΙΡΙΑ  2010




ΚΑΤΕΒΑΣΑΜΕ ΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ! ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!

  ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΤΕΛΕΙΩΣ 

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

Τουρκική κορβέτα έφτασε μεχρι τη ... Μύκονο!!

 Όταν τουρκικά πλοία κάνουν παρέλαση σε όλο το Αιγαίο και εμείς απλώς τα ...παρακολουθούμε, δεν απομένει παρά σε λίγο να δούμε και τα τουρκικά αεροπλάνα να περνούν πάνω από την Αθήνα ή τα τουρκικά στατεύματα να εισβάλουν ανενόχλητα στην Θράκη. Και να μην αμφιβάλλει κανείς ότι οσονούπω πλησιάζει και αυτή η ώρα που θα τα ζήσουμε και αυτά! Με Πρωθυπουργό τον Παπανδρεου ο οποίος μας έχει προετοιμάσει για την μειωμένη εθνική κυριαρχία, όλα να τα περιμένουμε. 
Ιδού λοιπόν τι έγινε με την τουρκική κορβέτα, όπως περιγράφει το ρεπορτάζ το remixnews-nikolas.blogspot.com
Ένας παλιός μας γνώριμος, η τουρκική κορβέτα TCG BODRUM (F501) A-69ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, εξερχόμενη από τη Σμύρνη, κινήθηκε βορείως Χίου και στη συνέχεια δυτικά των Ψαρών σε διεθνή ύδατα. Κατόπιν, τήρησε νοτιοδυτική πορεία και εισήλθε περί της 19: 30 εντός των Eθνικών Xωρικών Yδάτων μεταξύ Τήνου - Μυκόνου. Η κορβέτα συνεχίζει με νότια πορεία και κινείται εντός Κυκλάδων (παρούσα θέση βορειοδυτικά Πάρου με νότια πορεία).Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού που παρακολουθεί το τουρκικό σκάφος, εκπέμπει τα διεθνώς καθορισμένα προειδοποιητικά σήματα, κατά τη διάρκεια του πλου της κορβέτας εντός των Εθνικών Χωρικών Υδάτων.
Λεπτομέρειες για την κίνηση του πλοίου, καθώς και επίσημα στοιχεία θα ακολουθήσουν.
Η TCG Bodrum έχει πρωταγωνιστήσει στο γνωστό επεισόδιο τον Αύγουστο του 2009, όπου μας άφησε ενθύμιο έξω από το Καστελόριζο, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, τον θόλο της και από τις 22 του περασμένου Δεκεμβρίου, όπου είχε κάνει βόλτα έξω από την Κύμη και γύρω από την Σκύρο.
Η συγκεκριμένη κορβέτα TCG BODRUM F501 είναι η πρώην γαλλική Drogou (F-783) του γαλλικού Ναυτικού, κλάσης D'Estienne d'Orves Α69. Ναυπηγήθηκε το 1976 και έχει εκτόπισμα 1250 τόνους με πλήρες φόρτο.
Στο τουρκικό Ναυτικό χρησιμοποιούνται κυρίως για αποστολές ανθυποβρυχιακού πολέμου σε επάκτια περιβάλλοντα, που είναι και ο αρχικός προσανατολισμός τους άλλωστε.

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΣΙΩΠΗ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ;



Φαίνεται πως ζει και βασιλεύει η πρακτική του πρώην Μητροπολίτη Παντελεήμονος (βρίσκεται έγκλειστος στις  φυλακές)  ο οποίος από βαφτίσεις, γάμους και κηδείες συγκέντρωσε …κομπόδεμα 1,5-2 δις δραχμές για… τα γεράματά του,  όπως είχε δηλώσει ο ίδιος!!!
Το δημοσίευμά μας αναφορικά με επιστολή την οποία υπογράφει ο πατήρ Ιωάννης Καλογερόπουλος της «Παναγίας Φανερωμένης» και την οποία φέρεται να συνέταξε για λογαριασμό όλων των ιερέων του Χολαργού, κλονίζει τόσο τον κλήρο  όσο και το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας. Η επιστολή η οποία απευθύνεται στον Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού, προσδιορίζει… τιμοκατάλογο τον οποίο τηρούν οι ιερείς κατά τις κηδείες και τα μνημόσυνα που τελούνται στο κοιμητήριο Χολαργού (140€ για κάθε κηδεία και 100 € για κάθε μνημόσυνο), ζητώντας μάλιστα την διατήρηση των προνομίων τους και την μη εμπλοκή των ιερέων Παπάγου με τους αντίστοιχους ιερείς του Χολαργού (!) προφανώς επειδή οι πρώτοι έχουν μειωμένο τιμολόγιο!!!
Η στάση του ιερέα που προκαλεί οργή και αγανάκτηση ανάμεσα στους πιστούς, ειδικά στην σημερινή εποχή που είναι αναγκαίος όσο ποτέ ο πατερικός λόγος του κληρικού, δημιουργεί ερωτηματικά και για το κατά πόσο τέτοια φαινόμενα είναι μεμονωμένα ή έχουν λάβει διαστάσεις και σε άλλες ενορίες!
Η εμπορευματοποίηση της πίστης με αυτό τον απαράδεκτο για ιερέα τρόπο  που παραπέμπει σε γραφεία τελετών, πρέπει να προβληματίσει στο σύνολό του τούς άγιους πατέρες της Εκκλησίας και δη τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος.
Άραγε ο Μακαριώτατος Ιερώνυμος θα επιλέξει τον δρόμο της αποστασιοποίησης και των χαμηλών τόνων σε ένα τόσο σοβαρό θέμα το οποίο κλονίζει την Εκκλησία και τους πιστούς της;
Είναι δυνατόν οι ιερείς να εμφανίζονται ως …έμποροι θανάτου; Πάνω από τους τάφους να κάνουν business και να ορίζουν ταρίφες-τιμοκαταλόγους για τις κηδείες και τα μνημόσυνα; 


Ας θυμηθούμε τις έλεγε ο πατήρ Ιωάννης στην επιστολή που απέστειλε προς τον Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού και στην οποία μιλά εξ’ ονόματος όλων των ιερέων του Χολαργού για τον τιμοκατάλογο που ισχύει σε κηδείες-μνημόσυνα καθώς και για τα χρήματα που κερδίζουν οι ιερείς!!!
«Μας δίνουν 100 € σε κάθε τελετή, και δίνουν επιπλέον 20 € στη κηδεία σε νεωκόρο-ψάλτη, και 15 € στο καθένα τους στα μνημόσυνα, συνολικά δηλ. στη κηδεία 140 Ευρώ και στο μνημόσυνο συνολικά 100 Ευρώ.
Έτσι χρεώνονται λιγότερα οι άνθρωποι, και ο Ιερέας, λαμβάνει περισσότερα από τον Ιερέα στο κοιμητήριο Παπάγου, σε κάθε κηδεία, και χωρίς να αναγκάζεται να ζητιανεύει τη συνοδεία. (περισσότερα και χωρίς συνοδεία).
Στο θέμα των χορωδιών καλούνται οι Πρωτοψάλτες και από τις τρεις ενορίες του Χολαργού εκ περιτροπής, βάζουν όλοι πάντα ράσο, ψάλουν βυζαντινά κατά την τάξη της εκκλησίας μας, λέμε ΟΛΑ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ και όχι περίληψη κηδείας ή μνημοσύνου, και αποφεύγεται η εμπορευματοποίηση των Ιερών τελετών και στα μάτια κυρίως του Θεού, αλλά και στα μάτια του πονεμένου Κόσμου. Και τα δύο μας πονούν».

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΡΓΑΚΟΣ: «ΕΠΑΝΑΡΑΓΙΑΔΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ»



Ο Σύλλογος Θεσσαλών Παπάγου-Χολαργού και ο Πρόεδρός του Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας, ανέλαβαν την πρωτοβουλία και  κάλεσαν στο δήμο Παπάγου-Χολαργού τον διακεκριμένο ιστορικό και καθηγητή κ. Σαράντο Καργάκο.
Σε μια χρονική συγκυρία ιδιαίτερα σημαντική,  κατά την οποία τα τηλεοπτικά κανάλια βομβαρδίζονται από συνεχή τουρκικά σήριαλ και η σειρά του ΣΚΑΪ 1821  έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, ο Σαράντος Καργάκος, χειμαρρώδης και αφοπλιστικός όπως πάντα, μίλησε για τον σπουδαίο Άνθιμο Γαζή και τον ρόλο του στον προεπαναστατικό και επαναστατικό απελευθερωτικό αγώνα της Ελλάδος εναντίον των Τούρκων. Η ομιλία έγινε σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, στο Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδορώκης».
         Την  εκδήλωση  τίμησαν  με  την  παρουσία  τους  οι    Επίτιμοι Δήμαρχοι Χολαργού κ.κ. Σκούρτης Χαράλαμπος και Νικολάου Δημήτρης, ο π. Βουλευτής κ. Μπρακατσούλας Βασίλειος, ο Αντιδήμαρχος  κ. Τσοχαλής, οι πρώην Πρόεδροι του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καλλιοντζή και κ. Λινάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι νυν και πρώην κ.κ. Μπελιτσάκος, Μουντάκη, Αυγουρόπουλος, Παντελεάκος και Ροκόφυλλος.

          Επίσης παρέστησαν πάρα πολλοί Στρατηγοί, Ναύαρχοι και Πτέραρχοι, ο Πτέραρχος κ. Παπανικολάου επίτιμος  Αρχηγός ΓΕΑ, ο Στρατηγός κ. Καρακώστας Αντιπρόεδρος της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), ο Στρατηγός               κ. Μαυροδόπουλος Υποψήφιος Πρόεδρος της ΕΑΑΣ, ο Πρόεδρος της τοπικής της ΝΔ Χολαργού κ. Γκλεζάκος.
         
Με την ευκαιρία της έκδοσης του νέου του βιβλίου «Μεγάλες μορφές του ‘21» το έργο του Σαράντου Καργάκου έρχεται σε αντιδιαστολή με τη νέα σειρά του ΣΚΑΪ η οποία η οποία σε μερικά της σημεία  εξιδανικεύει τον Τουρκικό ζυγό! Ας μην ξεχνάμε ότι ο Θάνος Βερέμης ιστορικός που επιμελείται την σειρά, ήταν υπέρμαχος του βιβλίου της Ρεπούση, η οποία –ως γνωστόν- «βάφτιζε» την καταστροφή της Σμύρνης , «συνωστισμό στο λιμάνι»!!!
Ο καθηγητής κ. Καργάκος, στον πρόλογο της ομιλίας του έδωσε και το στίγμα της πλύσης εγκεφάλου που δέχεται ο ελληνικός λαός:
 
"Τα πεπρωμένα αυτού του τόπου ρυθμίζονται από ανθρώπους που αποτελούν ένα κινούμενο ηθικό κενό. Ένα κουρελιασμένο παρόν επιχειρεί να κουρελιάσει ένα ένδοξο παρελθόν για να δημιουργήσει κι ένα κουρελιάρικο μέλλον.  Το ’21 βάλλεται, διαβάλλεται, συκοφαντείται  για να προετοιμασθεί το έδαφος για την επαναραγιαδοποίηση του λαού μας.  Σήμερα που απευθύνομαι σε συμπατριώτες του Νικολάου Πλαστήρα, νιώθω πως δεν ήλθε η στιγμή το finis Graeciae. Η αυγή έρχεται μετά το πιο βαθύ σκοτάδι. Και μια συμβουλή: Βιβλίο ναι. Τηλεόραση όχι».

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θεσσαλών κ. Τίγκας, μετά την ομιλία του Σαράντου Καργάκου, προσέφερε στον καθηγητή ως συμβολικό δώρο ένα στυλό (πάνω φωτό) , προκειμένου να συνεχίσει να γράφει και να γαλουχεί το αναγνωστικό κοινό με τα πονήματά του.       

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ "ΔΡΟΜΟΣ ΒΟΥΝΟΥ"



Με απόλυτη επιτυχία και κάτω από ιδανικές συνθήκες διεξήχθη και φέτος ο "Δρόμος Βουνού" με διοργανωτή τον ΔΑΟΧ.
Πάνω από 550 αθλητές έλαβαν μέρος στον αγώνα, μεταξύ των οποίων και μεγάλα ονόματα του αθλητισμού.
Στις φωτογραφίες βλέπουμε και αρκετούς Χολαργιώτες, όπως τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη, τον Παύλο Μπασδέκη, τοΝ Γάννη Κεχρή και τον αδερφό του Σταύρο και άλλους.
Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν αύριο.